Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dziś, podobnie jak wczoraj też spałam w dzień. Ok. 14 łóżko przyciągnęła mnie magiczna siła i poległam. Wstałam to było ok. 16 i wiedziałam, że muszę zrobić obiad, na co totalnie nie miałam ochoty. Na szczęście zadzwonił mąż, że zaraz wraca z pracy. Była więc dodatkowa motywacja, żeby się ruszyć. Zrobiłam sałatkę, a on ismazyl steki z tuńczyka.
Kamaya, teraz to już wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki za was.
Emi, Wiki, gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 17:26
-
nick nieaktualny
-
wisieninka_89 wrote:Spr teraz w Internecie i ta chinina nie jest zalecana w ciąży a i bez ciąży nie można przesadzać więc sama nie wiem...
W dwa dni raczej mi krzywdy nie zrobi
Misi@, z prenatalnych 28. Ale z jednego badania późniejszego u innego gina wyszła jeszcze jedna data 31.07😂było to raz więc nikt nic nie zmieniałWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 17:28
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Mój maz wreszcie wziął sie do roboty jak mu gadałam i gadałam ze pomógł zrobić to niech pomoże wyjsć ale jak narazie bez efektów 🙈 próbował mnie za to przekonać ze gdzieś czytał ze aplikacja prostaglandyn dwukierunkowa daje porządany efekt ale „zgubił” link do tego odkrywczego źródła 😂😂😂
Moja mama przylatuje do nas w czwartek, wtedy mam tez ktg, ale u mnie nic sie nie dzieje porodowego. Jestem mega wielka, opuchnięta i zmęczona i z kompletnym brakiem sił do biegania za niemal 3 latka.. ciężka ta koncowka. Ciekawostka: z pierwsza córa miałam mega zgagę a ona urodziła sie z dlugasnymi czarnymi włosami (ja tez), a teraz zero zgagi wiec jestem ciekawa jak bedzie z synkiem, czy wróżenie o owłosieniu ze zgagi sie u mnie sprawdzi 🤪 nie wierze w te zabobony -np kalendarz chiński nie sprawdzil sie u mnie dwa razy, ot taka ciekawostka 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 17:34
Domi_tur, Misi@, Bobby29, Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Malinka7 wrote:Mogłabyś mi wstawić zdjęcie gondoli pod materacykiem?
Jasne, mam nadzieję że zadziala bo robię to pierwszy raz :p
https://zapodaj.net/b9e3c159202cd.jpg.html
<a href=https://zapodaj.net/b9e3c159202cd.jpg.html>IMG20190730173902.jpg</a>Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 17:43
-
Niebieska Gwiazda wrote:A w jaki sposób budzisz bo jak mój zaśnie to ciężko dobudzić.Poradzili mi by obracać nim jak naleśnikiem w jedną i drugą stronę,zmieniać pieluchę,smyrać po stopach i rączkach i jest ciężko.
mi cieknie przy karmieniu z drugiego cycka - czasem nawet 40 ml wycieknie - "zbieram" to mleko do butelki i mrożę. Nawału nie przegapisz - bo biust jest twardy jak kamień - a przynajmniej u mnie.
Najlepsza na laktacje jest woda - dużo wody pić i spokój - przystawiaj jak najczęściej, nawet jeśli wydaje ci się że nic nie ma - dzieciaczki najlepiej stymulują piersi do produkcji mleka.
Co do budzenia w trakcie karmienia to wszystko zależy od dziecka - ja nie budzę, moja jest tym typem co szybko je (5 minut) i idzie spać i tyle. Ale wiem że tak może być bo starsza córka też tak miała. wyznacznikiem najedzenia są dla mnie zawartości pieluch i ich ilość w ciągu dnia. jedynie jak miała żółtaczkę na początku to pilnowałam aby nie było przerw dłuższych niż 3 godziny a teraz już sama sobie reguluje i się budzi na cyckaNiebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Jasne, mam nadzieję że zadziala bo robię to pierwszy raz :p
https://zapodaj.net/b9e3c159202cd.jpg.html
<a href=https://zapodaj.net/b9e3c159202cd.jpg.html>IMG20190730173902.jpg</a> -
Malinka7 wrote:U nas ten drut w nogach był wygięty do góry i tak się zastanawiałam którędy on ma iść... A dodatkowo mam wrażenie że mały jak leży w tej gondoli to głowę ma niżej a dupkę wyżej
Hm dziwne, nie powinien tak leżeć a kupowaliscie nowy czy używany? Ja mam używany ale wygląda że jest prosto -
nick nieaktualnyWeszłam tu zajrzec i widze, ze jeszcze troche skrobiecie, nie ewakuowalyscie sie wszystkie na FB, fajowo!🙂
My z Majcią sie nadal kulamy. Ciaza juz donoszona, dziecie wielkie tak, ze obecny szacowany termin to 04.08🙈 Bylismy tez wreszcie na sesji brzuszkowej. Pomijajac fakt, ze jestem na fotach wielka jak wieloryb, to wyszlo ultra slodko 😊
Gratuluje rozpakowanym! Usciski dla Waszych bobasow!😘Frida91, Misi@, Bobby29, Applejoy, Agagusia, werni, DrzewkoPomarańczowe, MDW, E_linka2, Bee_girl, Marcelina85, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Baileys pogrążyłam się niemal w otchłani rozpaczy że od nas uciekłaś! Kiedy będziesz miała foty? Nie wybywaj z forum, forum nadal żyje i funkcjonuje jak wcześniej
werni lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Baileys pogrążyłam się niemal w otchłani rozpaczy że od nas uciekłaś! Kiedy będziesz miała foty? Nie wybywaj z forum, forum nadal żyje i funkcjonuje jak wcześniej
Yyy, ale ze w otchłani od razu?😉 Juz mam foty z sesji, dostalismy prawie ze od razu.
Tylko ja mialam sesje razem z małzem i musialabym od niego uzyskac zgode z klauzula RODO i podpisem notarialnie poswiadczonym, zeby cokolwiek publicznie wrzucic 😉
Kayama, super ze masz juz termin CC i to tak szybko 🙂 -
Czego używacie/planujecie używać to spania dla maluchów?
Mam jeden otulacz woombie i śpiworek ze smyka, zastanawiać sie co lepsze, opinie sa różne i juz sama nie wiem. -
Niebieska Gwiazda wrote:Wpisz w wyszkiwarkę: wpływ ft3 i ft4 na laktacje.Pierwsze co mi wyskakuje to Hafija i wzmianka o tym.
Dzięki! Szkoda, ze nie wiedziałam o tym poprzednim razem. Tylko nie zastanawiam czy uregulowana niedoczynnosc tez moze bruździć. W każdym razem to będzie kolejny trop do skontrolowania w razie w. Choć mam nadzieje, ze tym razem będzie lepiej 🙏🏻[/url] -
Domi_tur wrote:Podobno prawie nie ma szyjki 🤔
Drzewko uuuu będzie kolacja, soczek i seks😁
Seks będzie awansem już dzisiaj 😁. Jeszcze nic nie zrobił, a już zasłużył 😅. Jutro randka w godzinach 8-16 😀Domi_tur, MDW, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość
[/url] -
Kayama - ciesze sie razem z Toba😊Moj środkowy jest z 37t4d - od razu super bylo, mimo ze waga 3060 nie powalała. Zostal ze mna bezposrednio po cc, 20 min pozniej ssał piers jak szalony, okaz zdrowia.
Baileyes - super ze wróciłaś😁mie mozesz zniknąć, bo ja nie moge sie doczekac relacji jak to sama na porodówkę sie zawiozlas🤣
Drzewko - ale milo ze strony Twojego małża, czesto taki romantico jest? Bawcie sie dobrze😊
Ktora to pisala o wodzie w bagażniku? W upał to niezalecane, podobno z tych bitelek plastikowych wydziela sie do wody wtedy mnostwo syfu. A niestety te plastiki na butelki do wody najgorszego sortu zwykle sa...joan85 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm