X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Niebieska, na moją Gwiazdę działała zmiana pieluchy, budziła się wtedy na dojedzenie, po jakimś czasie się wzmocniła i zaczęła się najadać na raz. Po czym poznajesz że młody się nie najada? I kochana, pamiętaj że dajesz mu to co masz najlepsze :* tylko go dokarmiasz mm. Nawału nie przegapisz, piersi są strasznie twarde i bolą, a to że mleko kapie to bardzo dobrze! Produkujesz odpowiednią ilość, a może jak młody je z jednej piersi to Ty z drugiej spróbujesz zebrać to co leci i tym go dokarmisz? albo spróbuj dziennie zmniejszyć ilość mm o 25 ml i zobaczysz czy faktycznie mu brakuje, niektóre dzieci to łakomczuszki i ile byś im nie dała tyle zjedzą :)

Ja się ciągle zastanawiam czy nie kupić sobie czegoś takiego, drogie nie jest
    https://www.laktolandia.pl/produkt/kolektor-pokarmu/

Polecam ten kolektor - jest super! :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mi przed chwilą odeszły 2 cząstki czopa! lekko podbarwiony był na brąz. Miałam tez dzis wieczorem pierwszy skurcz sztuk 1😁

Z tym czopem to chyba dość wcześnie? 🤔 Jestem dopiero 36+2 tc

Jutro wizyta u gina, ciekawe co mi powie. Torba dalej nie spakowana 😋
    Frida91 wrote:
    Pobolewa mnie dziś brzuch i krzyż... Nie są to skurcze tylko raczej taki jednostajny ale delikatny ból. Jak siadam na piłce to ciśnie mnie trochę krocze i dupa, nie wiem czy coś to oznacza? Coś. Więcej się tam dzieje niż ostatnio.

Miałam tak 2x w nocy, trochę zbagatelizowalam , bo wydawało mi się, ze to może być od żołądka (podobne bóle miałam przed ciążą). Jak byłam na IP to zgłaszam lekarzowi , ale badanie nic nie wykazało.

Applejoy lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, może to jest sposób! Rozpakować torby do szpitala i dać się zaskoczyć ;) to jak z myciem auta czy okien, potem zawsze pada deszcz. A tak serio, to o dziwo też czuję dzisiaj drobne bóle w brzuchu ale i tak znacznie bardziej przeszkadza mi temperatura. Mamy 27° w sypialni i wilgotność powietrza 65%!

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija z czopem wcześnie ale czasem odchodzi i ze 2 tyg przed porodem więc spokojnie :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale torbę na wszelki wypadek jutro spakuje 😁

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytałam ze czop może długo przed porodem odchodzić :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    U mnie też się to ostatnio zaczęło pojawiać, od paru dni :)

To nie jestem sama 😁 chyba tak jest w tym trymestrze :)

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak zauważyłam że przez najbliższych kilka dni temperatura będzie niższa myślałam że się zsikam że szczęścia :) niestety Zapomniałam że żeby w mieszkaniu temperatura nadążyła i też się obniżyła to ze 2-3 dni trzeba jesZcze poczekac.. Więc oto leżę pod wiatrakiem mimo że na zewnątrz 17 stopni. Chyba przeniosą.sie z łóżkiem na balkon!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 04:51

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mam niusa- odeszły mi wody!

Idę pakować torbe🙈

Kiedy powinnam się zgłosić do szpitala ? Za 2-3h? Dzwoniłam na porodówce bo że stresu nie pamiętam, ale nie mogę się dodzwonić

No przecież ja nic gotowe jeszcze nie mam😨😨😨

werni, Ania95, Malinka7, kayama, Chimera, IGA.G, Agagusia, Frida91, trzydziecha, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Pierniczkowa, zielonooka7, natty85, Bobby29, Limerikowo, Vampire, wiki2 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija trzymam kciuki. Jak czytałam po odejściu wód to w ciągu 2h :)

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bee_girl Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2019, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija!! Wow! Powodzenia! Zdaje sie ze 2-3h bez skurczy, tzn mozna i pozniej ale to tak dla bezpieczeństwa, ja bym pewnie nie wysiedziala dłużej. Trzymam kciuki!!!

Kalija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina! Mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział.. niezwłocznie. Choć ostatnio jak pojawiła się po 2 godzinach to lekarz przyjmujący powiedział, że za wcześnie. Mogłam jeszcze w domu poczekać. I bądź tu mądry.
    Trzymam kciuki. Powodzenia!

Milan iść dziś na morfologia ale pada i mam teraz zagwostke co zrobić;(

Kalija lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od rana słońce oslepia. Spróbuję jeszcze się kimnac może do tej pory Kalija urodzi :)

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, powodzenia! 💕 po odejściu wód chyba tak z 2 godzinki najlepiej odczekać. Ale niespodzianka 😍

Kalija lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, powodzenia i trzymam kciuki za lekki poród :) ja też pakowałam torbę na szybko z cieknacymi wodami :)

Kalija lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija powodzenia czekamy na następne bobo :))
    Ja miałam jak zwykle ostatnio ciężka noc, łóżka szpitalne są dla mnie okropnie niewygodne, zasnęłam w końcu chyba że zmęczenia. Dziś rano na obchodzie się wypisuje. Idę jeszcze na rehabilitacje aby mnie babeczka trochę na nogi postawiła. Brzuch mam twardy jak skala :( bardzo ciężko mi.siedzieć o chodzić. Nawet przy lezeniu się mało rozluźnia w dodatku mała się często wypina i szaleje jakby chciała góra wyjść 8-] Niestety to boli. To chyba naprawdę najwyższy już czas na wyjście z brzucha! W domu dopakowuje torby, myje włosy, kąpiel i po reh wieczorem do praskiego.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kalija trzymam kciuki!

U mnie się totalnie nic nie dzieje. Czop nadal na miejscu, żadnych skurczy, bóli czy czegokolwiek.

Kayama też bym tak na twoim miejscu zrobiła. Bez sensu leżeć i się męczyc jak nikt Ci tam nic nie poradzi. Byle do ustalonego z lekarzem terminu.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic :( czasem mam tylko bóle miesiączkowe. Zaczynam mieć wrażenie jak Domi, że do końca życia będę w tej ciąży :P

Domi_tur, Nacha, Applejoy lubią tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamusie...
    Co zrobić gdzie dziecko nie może zrobić kupy? Wcześniej były po każdym karmieniu, ciągle, a od wczoraj mamy z tym problem. Widać że dziecko czuje dyskomfort z tym związany, bo się pręży i czasem uda się puścić bączka ale nic więcej.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Tak czytam o tym spaniu bez kołdry i ja muszę mieć przykryte plecki i dupkę nawet w upały🙈

Agagusia ja to Cię podziwiam, trojeczka to wyzwanie. Tak samo Wiki, zaraz wyjdzie ze szpitala i ogarnąć taką ekipę to szacunek 😲😍

Pewnie jak od razu dostałabym po pierwszym porodzie taki pakiet to byłabym przerażona, ale teraz to luzik. Wszystko to kwestia wprawy i organizacji. No i mam juz ogarnięte, w miare samodzielne starszaki i noworodka raczej bezproblemowego😊
    Moj spi w pajacu plus woombie z siateczka na gorze - suuuuuuper sie u nas sprawdza, choc lekko przyduże jest mimo najmniejszego rozmiaru i maly piątki czesto wyjmuje. Woombie jest mega elastyczne i nie ma mowy o krępowanie ruchow, chyba ze za male bylo sporo. A i tak czasem przykrywam Krzysia jeszcze kocykiem bambusowym. Kurczak moj ma tak malo tłuszczu ze wczoraj pierwszy raz dopiero moglam go wziac na spacer bez spodenek i w krotkim rekawie - wczesniej od razu zimny sie robił.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ