Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszk@ wrote:Niebieska, na moją Gwiazdę działała zmiana pieluchy, budziła się wtedy na dojedzenie, po jakimś czasie się wzmocniła i zaczęła się najadać na raz. Po czym poznajesz że młody się nie najada? I kochana, pamiętaj że dajesz mu to co masz najlepsze :* tylko go dokarmiasz mm. Nawału nie przegapisz, piersi są strasznie twarde i bolą, a to że mleko kapie to bardzo dobrze! Produkujesz odpowiednią ilość, a może jak młody je z jednej piersi to Ty z drugiej spróbujesz zebrać to co leci i tym go dokarmisz? albo spróbuj dziennie zmniejszyć ilość mm o 25 ml i zobaczysz czy faktycznie mu brakuje, niektóre dzieci to łakomczuszki i ile byś im nie dała tyle zjedzą
Ja się ciągle zastanawiam czy nie kupić sobie czegoś takiego, drogie nie jest
https://www.laktolandia.pl/produkt/kolektor-pokarmu/
Polecam ten kolektor - jest super!
-
A mi przed chwilą odeszły 2 cząstki czopa! lekko podbarwiony był na brąz. Miałam tez dzis wieczorem pierwszy skurcz sztuk 1😁
Z tym czopem to chyba dość wcześnie? 🤔 Jestem dopiero 36+2 tc
Jutro wizyta u gina, ciekawe co mi powie. Torba dalej nie spakowana 😋
Frida91 wrote:Pobolewa mnie dziś brzuch i krzyż... Nie są to skurcze tylko raczej taki jednostajny ale delikatny ból. Jak siadam na piłce to ciśnie mnie trochę krocze i dupa, nie wiem czy coś to oznacza? Coś. Więcej się tam dzieje niż ostatnio.
Miałam tak 2x w nocy, trochę zbagatelizowalam , bo wydawało mi się, ze to może być od żołądka (podobne bóle miałam przed ciążą). Jak byłam na IP to zgłaszam lekarzowi , ale badanie nic nie wykazało.Applejoy lubi tę wiadomość
-
Kalija, może to jest sposób! Rozpakować torby do szpitala i dać się zaskoczyć to jak z myciem auta czy okien, potem zawsze pada deszcz. A tak serio, to o dziwo też czuję dzisiaj drobne bóle w brzuchu ale i tak znacznie bardziej przeszkadza mi temperatura. Mamy 27° w sypialni i wilgotność powietrza 65%!2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
trzydziecha wrote:U mnie też się to ostatnio zaczęło pojawiać, od paru dni
To nie jestem sama 😁 chyba tak jest w tym trymestrzetrzydziecha lubi tę wiadomość
-
Wczoraj jak zauważyłam że przez najbliższych kilka dni temperatura będzie niższa myślałam że się zsikam że szczęścia niestety Zapomniałam że żeby w mieszkaniu temperatura nadążyła i też się obniżyła to ze 2-3 dni trzeba jesZcze poczekac.. Więc oto leżę pod wiatrakiem mimo że na zewnątrz 17 stopni. Chyba przeniosą.sie z łóżkiem na balkon!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 04:51
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny, ale mam niusa- odeszły mi wody!
Idę pakować torbe🙈
Kiedy powinnam się zgłosić do szpitala ? Za 2-3h? Dzwoniłam na porodówce bo że stresu nie pamiętam, ale nie mogę się dodzwonić
No przecież ja nic gotowe jeszcze nie mam😨😨😨werni, Ania95, Malinka7, kayama, Chimera, IGA.G, Agagusia, Frida91, trzydziecha, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Pierniczkowa, zielonooka7, natty85, Bobby29, Limerikowo, Vampire, wiki2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalina! Mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział.. niezwłocznie. Choć ostatnio jak pojawiła się po 2 godzinach to lekarz przyjmujący powiedział, że za wcześnie. Mogłam jeszcze w domu poczekać. I bądź tu mądry.
Trzymam kciuki. Powodzenia!
Milan iść dziś na morfologia ale pada i mam teraz zagwostke co zrobić;(Kalija lubi tę wiadomość
-
Kalija powodzenia czekamy na następne bobo )
Ja miałam jak zwykle ostatnio ciężka noc, łóżka szpitalne są dla mnie okropnie niewygodne, zasnęłam w końcu chyba że zmęczenia. Dziś rano na obchodzie się wypisuje. Idę jeszcze na rehabilitacje aby mnie babeczka trochę na nogi postawiła. Brzuch mam twardy jak skala bardzo ciężko mi.siedzieć o chodzić. Nawet przy lezeniu się mało rozluźnia w dodatku mała się często wypina i szaleje jakby chciała góra wyjść 8-] Niestety to boli. To chyba naprawdę najwyższy już czas na wyjście z brzucha! W domu dopakowuje torby, myje włosy, kąpiel i po reh wieczorem do praskiego. -
Wow Kalija trzymam kciuki!
U mnie się totalnie nic nie dzieje. Czop nadal na miejscu, żadnych skurczy, bóli czy czegokolwiek.
Kayama też bym tak na twoim miejscu zrobiła. Bez sensu leżeć i się męczyc jak nikt Ci tam nic nie poradzi. Byle do ustalonego z lekarzem terminu. -
Doświadczone mamusie...
Co zrobić gdzie dziecko nie może zrobić kupy? Wcześniej były po każdym karmieniu, ciągle, a od wczoraj mamy z tym problem. Widać że dziecko czuje dyskomfort z tym związany, bo się pręży i czasem uda się puścić bączka ale nic więcej. -
Domi_tur wrote:Tak czytam o tym spaniu bez kołdry i ja muszę mieć przykryte plecki i dupkę nawet w upały🙈
Agagusia ja to Cię podziwiam, trojeczka to wyzwanie. Tak samo Wiki, zaraz wyjdzie ze szpitala i ogarnąć taką ekipę to szacunek 😲😍
Pewnie jak od razu dostałabym po pierwszym porodzie taki pakiet to byłabym przerażona, ale teraz to luzik. Wszystko to kwestia wprawy i organizacji. No i mam juz ogarnięte, w miare samodzielne starszaki i noworodka raczej bezproblemowego😊
Moj spi w pajacu plus woombie z siateczka na gorze - suuuuuuper sie u nas sprawdza, choc lekko przyduże jest mimo najmniejszego rozmiaru i maly piątki czesto wyjmuje. Woombie jest mega elastyczne i nie ma mowy o krępowanie ruchow, chyba ze za male bylo sporo. A i tak czasem przykrywam Krzysia jeszcze kocykiem bambusowym. Kurczak moj ma tak malo tłuszczu ze wczoraj pierwszy raz dopiero moglam go wziac na spacer bez spodenek i w krotkim rekawie - wczesniej od razu zimny sie robił.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm