Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nie dzis z nowości to pierwszy raz zostałam od 15 sama z trójka, maz w pracy i to dzis wraca pozno, bo 21:30. Poszliśmy na nowy plac zabaw, troche dalej od domu, oczywiscie spotkał nas deszcz, wiec najpierw pod drzewem sie chowaliśmy, a potem na schodach plebanii obok kościoła musiałam cycka wyciągać, bo maly juz zdążył zgłodnieć🤣
Ale generalnie jest Ok - cala trójka juz w piżamach, najmłodsze spi od 19:30😊mam tylko nadzieje ze nie potraktuje tego jako kolejnej drzemki tylko na noc juz poszedl. O ktorej Wy kladziecie takie noworodki? U nas zwykle miedzy 20 a 21, ale ciazko czasem dobrze wycyrklowac przez nieprzewidywalne godziny drzemek.
Z problemow to borykamy sie z mega łuszcząca sie skora☹️Ze niby przenoszone dzieci czesto tak maja, a tu nam z 37t2d sie przytrafiło. Ma ktoras ten problem? Na razie kupilam ten olej ktory Baileyes polecała, wysmarowałam dosyc grubo i do piżamy zapakowalam. Ale jak smarowałam to normalnie taka cienka warstwa naskórka az sie rolowała pod palcami🙁Zobaczymy co rano tam zastane.
Domi_tur, Frida91, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Aga, ja to jestem romantyczna jak upadek ze schodów wiec mój mąż przy mnie to mega romantyk 😁. Ma takie zrywy, ostatnio rzadziej niż kiedyś ale jednak. Lubi czasem kupić kwiaty, słodkości, prezent bez lub z byle okazji itp.
werni, Agagusia, Domi_tur, Applejoy, emi2016 lubią tę wiadomość
[/url] -
Nam schodzi skora. Corce tez schodzila. Większości noworodków schodzi. Ja olejek mogdalowy do kąpieli tak to jie smaruje aby w te upaly skora oddychala.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
moja corka w upaly byla w body krotki rekaw i spala pid pielucha
na stopy dawalam skarpetki jesli byly chlodne
w mieszkaniu 27 stop , 2 x dziennie do wanienki, nie kapiel ale schlodzenie i ja tez 2x prysznic
spac szla zazwyczaj kolo 22/23
wszystko zalezalo od rytmu jedzenia co 2.5-3h
my mialysmy tez skore schodzaca bo urodzona 41+1
szczegolnie na stopkach, normalnie smarowalam hipp mleczko i było ok -
MartaMartaMarta wrote:Czego używacie/planujecie używać to spania dla maluchów?
Mam jeden otulacz woombie i śpiworek ze smyka, zastanawiać sie co lepsze, opinie sa różne i juz sama nie wiem.
Ciężko doradzić,dziecko samo wybierze.Po starszym miałam rożek,otulacz,śpiworek.Rożek odrzucił już w szpitalu,otuacz odpadł w domu bo nie lubi mieć ciasno.Śpiworek się przyjął,aktualnie śpi w ubranku bez śpiworka bo gorąco. -
U nas spi w.pajacyku bo wszystko inne skopie a zrobilam mu chlodna kąpiel to płakał a jak wsadzilam do ciepłej to usmiech na buzi. Hihi
Domi_tur lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Niebieska, na moją Gwiazdę działała zmiana pieluchy, budziła się wtedy na dojedzenie, po jakimś czasie się wzmocniła i zaczęła się najadać na raz. Po czym poznajesz że młody się nie najada? I kochana, pamiętaj że dajesz mu to co masz najlepsze :* tylko go dokarmiasz mm. Nawału nie przegapisz, piersi są strasznie twarde i bolą, a to że mleko kapie to bardzo dobrze! Produkujesz odpowiednią ilość, a może jak młody je z jednej piersi to Ty z drugiej spróbujesz zebrać to co leci i tym go dokarmisz? albo spróbuj dziennie zmniejszyć ilość mm o 25 ml i zobaczysz czy faktycznie mu brakuje, niektóre dzieci to łakomczuszki i ile byś im nie dała tyle zjedzą
Ja się ciągle zastanawiam czy nie kupić sobie czegoś takiego, drogie nie jest
https://www.laktolandia.pl/produkt/kolektor-pokarmu/Agagusia lubi tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Niebieska, na moją Gwiazdę działała zmiana pieluchy, budziła się wtedy na dojedzenie, po jakimś czasie się wzmocniła i zaczęła się najadać na raz. Po czym poznajesz że młody się nie najada? I kochana, pamiętaj że dajesz mu to co masz najlepsze :* tylko go dokarmiasz mm. Nawału nie przegapisz, piersi są strasznie twarde i bolą, a to że mleko kapie to bardzo dobrze! Produkujesz odpowiednią ilość, a może jak młody je z jednej piersi to Ty z drugiej spróbujesz zebrać to co leci i tym go dokarmisz? albo spróbuj dziennie zmniejszyć ilość mm o 25 ml i zobaczysz czy faktycznie mu brakuje, niektóre dzieci to łakomczuszki i ile byś im nie dała tyle zjedzą
Ja się ciągle zastanawiam czy nie kupić sobie czegoś takiego, drogie nie jest
https://www.laktolandia.pl/produkt/kolektor-pokarmu/
Dostawiam go do piersi jednej,jak się da do drugiej(o ile nie zaśnie,lub da się dobudzić),jak jest nadal głodny to po odstawieniu płacze lub ssie łapkę lub dobiera się do mojej bluzki.
To co leci z drugiej próbuje zbierać. -
Napisałam posta i całego mi skasowało.
Na schodząca skórę w końcu kupiłam emolium i po 3 kąpielach jest spokój. Nie działały. Żadne kremy z musteli, oliwki, i oleje.
Co do spania to pajac i kocyk. Niby mam muslinowe śpiworki ale nie chce mi się jej odpakowywac do zmiany pieluchy, co przy kp jest super częste.
Od wczoraj mała mi się ulewa. Nie wiem czemu tak nagle się to pojawiło. -
Niebieska Gwiazda wrote:Dostawiam go do piersi jednej,jak się da do drugiej(o ile nie zaśnie,lub da się dobudzić),jak jest nadal głodny to po odstawieniu płacze lub ssie łapkę lub dobiera się do mojej bluzki.
To co leci z drugiej próbuje zbierać.werni, Niebieska Gwiazda, Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Pobolewa mnie dziś brzuch i krzyż... Nie są to skurcze tylko raczej taki jednostajny ale delikatny ból. Jak siadam na piłce to ciśnie mnie trochę krocze i dupa, nie wiem czy coś to oznacza? Coś. Więcej się tam dzieje niż ostatnio.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Drzewko 😁😁😁
Dziewczyny u Was dzieci w brzuchu tez strzelają albo to pecherzyki. U mnie ostatnio często takie strzelanie słyszę. -
werni wrote:Drzewko 😁😁😁
Dziewczyny u Was dzieci w brzuchu tez strzelają albo to pecherzyki. U mnie ostatnio często takie strzelanie słyszę.
U mnie też się to ostatnio zaczęło pojawiać, od paru dniwerni lubi tę wiadomość