X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez miałam pytać rozpakowane Mamusie w czym Wasze dzieciaki śpią w te upały. Mam śpiworek, ale w taka pogodę to chyba bym dziecia w tym ugotowała 😱. Myślicie, ze pajac styknie?

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys super ze wrocilas :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nie dzis z nowości to pierwszy raz zostałam od 15 sama z trójka, maz w pracy i to dzis wraca pozno, bo 21:30. Poszliśmy na nowy plac zabaw, troche dalej od domu, oczywiscie spotkał nas deszcz, wiec najpierw pod drzewem sie chowaliśmy, a potem na schodach plebanii obok kościoła musiałam cycka wyciągać, bo maly juz zdążył zgłodnieć🤣
    Ale generalnie jest Ok - cala trójka juz w piżamach, najmłodsze spi od 19:30😊mam tylko nadzieje ze nie potraktuje tego jako kolejnej drzemki tylko na noc juz poszedl. O ktorej Wy kladziecie takie noworodki? U nas zwykle miedzy 20 a 21, ale ciazko czasem dobrze wycyrklowac przez nieprzewidywalne godziny drzemek.
    Z problemow to borykamy sie z mega łuszcząca sie skora☹️Ze niby przenoszone dzieci czesto tak maja, a tu nam z 37t2d sie przytrafiło. Ma ktoras ten problem? Na razie kupilam ten olej ktory Baileyes polecała, wysmarowałam dosyc grubo i do piżamy zapakowalam. Ale jak smarowałam to normalnie taka cienka warstwa naskórka az sie rolowała pod palcami🙁Zobaczymy co rano tam zastane.

Domi_tur, Frida91, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja to jestem romantyczna jak upadek ze schodów wiec mój mąż przy mnie to mega romantyk 😁. Ma takie zrywy, ostatnio rzadziej niż kiedyś ale jednak. Lubi czasem kupić kwiaty, słodkości, prezent bez lub z byle okazji itp.

werni, Agagusia, Domi_tur, Applejoy, emi2016 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko super masz męża :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tym spaniu bez kołdry i ja muszę mieć przykryte plecki i dupkę nawet w upały🙈

Agagusia ja to Cię podziwiam, trojeczka to wyzwanie. Tak samo Wiki, zaraz wyjdzie ze szpitala i ogarnąć taką ekipę to szacunek 😲😍

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam schodzi skora. Corce tez schodzila. Większości noworodków schodzi. Ja olejek mogdalowy do kąpieli tak to jie smaruje aby w te upaly skora oddychala.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja corka w upaly byla w body krotki rekaw i spala pid pielucha
    na stopy dawalam skarpetki jesli byly chlodne
    w mieszkaniu 27 stop , 2 x dziennie do wanienki, nie kapiel ale schlodzenie i ja tez 2x prysznic

spac szla zazwyczaj kolo 22/23
    wszystko zalezalo od rytmu jedzenia co 2.5-3h

my mialysmy tez skore schodzaca bo urodzona 41+1
    szczegolnie na stopkach, normalnie smarowalam hipp mleczko i było ok

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Czego używacie/planujecie używać to spania dla maluchów?
    Mam jeden otulacz woombie i śpiworek ze smyka, zastanawiać sie co lepsze, opinie sa różne i juz sama nie wiem.

Ciężko doradzić,dziecko samo wybierze.Po starszym miałam rożek,otulacz,śpiworek.Rożek odrzucił już w szpitalu,otuacz odpadł w domu bo nie lubi mieć ciasno.Śpiworek się przyjął,aktualnie śpi w ubranku bez śpiworka bo gorąco.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spi w.pajacyku bo wszystko inne skopie ;) a zrobilam mu chlodna kąpiel to płakał a jak wsadzilam do ciepłej to usmiech na buzi. Hihi

Domi_tur lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, na moją Gwiazdę działała zmiana pieluchy, budziła się wtedy na dojedzenie, po jakimś czasie się wzmocniła i zaczęła się najadać na raz. Po czym poznajesz że młody się nie najada? I kochana, pamiętaj że dajesz mu to co masz najlepsze :* tylko go dokarmiasz mm. Nawału nie przegapisz, piersi są strasznie twarde i bolą, a to że mleko kapie to bardzo dobrze! Produkujesz odpowiednią ilość, a może jak młody je z jednej piersi to Ty z drugiej spróbujesz zebrać to co leci i tym go dokarmisz? albo spróbuj dziennie zmniejszyć ilość mm o 25 ml i zobaczysz czy faktycznie mu brakuje, niektóre dzieci to łakomczuszki i ile byś im nie dała tyle zjedzą :)

Ja się ciągle zastanawiam czy nie kupić sobie czegoś takiego, drogie nie jest
    https://www.laktolandia.pl/produkt/kolektor-pokarmu/

Agagusia lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Niebieska, na moją Gwiazdę działała zmiana pieluchy, budziła się wtedy na dojedzenie, po jakimś czasie się wzmocniła i zaczęła się najadać na raz. Po czym poznajesz że młody się nie najada? I kochana, pamiętaj że dajesz mu to co masz najlepsze :* tylko go dokarmiasz mm. Nawału nie przegapisz, piersi są strasznie twarde i bolą, a to że mleko kapie to bardzo dobrze! Produkujesz odpowiednią ilość, a może jak młody je z jednej piersi to Ty z drugiej spróbujesz zebrać to co leci i tym go dokarmisz? albo spróbuj dziennie zmniejszyć ilość mm o 25 ml i zobaczysz czy faktycznie mu brakuje, niektóre dzieci to łakomczuszki i ile byś im nie dała tyle zjedzą :)

Ja się ciągle zastanawiam czy nie kupić sobie czegoś takiego, drogie nie jest
    https://www.laktolandia.pl/produkt/kolektor-pokarmu/

Dostawiam go do piersi jednej,jak się da do drugiej(o ile nie zaśnie,lub da się dobudzić),jak jest nadal głodny to po odstawieniu płacze lub ssie łapkę lub dobiera się do mojej bluzki.
    To co leci z drugiej próbuje zbierać.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam posta i całego mi skasowało.
    Na schodząca skórę w końcu kupiłam emolium i po 3 kąpielach jest spokój. Nie działały. Żadne kremy z musteli, oliwki, i oleje.
    Co do spania to pajac i kocyk. Niby mam muslinowe śpiworki ale nie chce mi się jej odpakowywac do zmiany pieluchy, co przy kp jest super częste.
    Od wczoraj mała mi się ulewa. Nie wiem czemu tak nagle się to pojawiło.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Dostawiam go do piersi jednej,jak się da do drugiej(o ile nie zaśnie,lub da się dobudzić),jak jest nadal głodny to po odstawieniu płacze lub ssie łapkę lub dobiera się do mojej bluzki.
    To co leci z drugiej próbuje zbierać.
    Mi położna mówiła żeby z jednej piersi karmić minimum 15 minut, bo na początku leci rzadsze, czyli dziecko pije, a dopiero później leci gęstsze, treściwsze mleko które syci, ale podejrzewam że Tobie też tak mówili, bo pisałaś że miałaś konsultacje laktacyjne. Nie wiem jak odczuwasz wypływ pokarmu podczas jedzenia, ja na początku nic nie czułam, później zaczęłam rozróżniać kiedy młoda pije a kiedy je, bywało i tak że myślałam że jest głodna i chce dojeść a ona właśnie chciała się napić. Możliwe że potrzebujecie jeszcze trochę czasu żeby się zgrać :) głowa do góry, ja przez miesiąc byłam mamą KPI, nie umiałam dziecka do piersi przystawić, dopiero potem się zgrałyśmy i do dziś ją karmię

werni, Niebieska Gwiazda, Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewa mnie dziś brzuch i krzyż... Nie są to skurcze tylko raczej taki jednostajny ale delikatny ból. Jak siadam na piłce to ciśnie mnie trochę krocze i dupa, nie wiem czy coś to oznacza? Coś. Więcej się tam dzieje niż ostatnio.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, pewnie znasz, ale tak w razie co. Na tej stronie na górze można znaleźć oznaki głodu u dziecka i jak rozpoznać, że dziecko się najada.

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Hm dziwne, nie powinien tak leżeć a kupowaliscie nowy czy używany? Ja mam używany ale wygląda że jest prosto
    Nowy

3jgxdqk3vzuxur4g.png

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Drzewko super masz męża :)

On tez tak twierdzi 😁

werni, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko 😁😁😁

Dziewczyny u Was dzieci w brzuchu tez strzelają albo to pecherzyki. U mnie ostatnio często takie strzelanie słyszę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Drzewko 😁😁😁

Dziewczyny u Was dzieci w brzuchu tez strzelają albo to pecherzyki. U mnie ostatnio często takie strzelanie słyszę.

U mnie też się to ostatnio zaczęło pojawiać, od paru dni :)

werni lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ