Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija - ale newsy z rana - powodzenia zycze! 💪
Malinka - poprzygonsj moze nóżki do brzucha intensywniej, na brzuchu poliż na swoim udzie i kołysz przod-tył. U nas tez byla prawie doba przestoju z kupa, teraz jest znow regularnie. W ostateczności pol czapka glicerynowego 1g, rzekrojonego wzdłuż.Malinka7, Kalija lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Malinka7 wrote:Doświadczone mamusie...
Co zrobić gdzie dziecko nie może zrobić kupy? Wcześniej były po każdym karmieniu, ciągle, a od wczoraj mamy z tym problem. Widać że dziecko czuje dyskomfort z tym związany, bo się pręży i czasem uda się puścić bączka ale nic więcej.
Kąpiel/ masaż brzuszka/ podginanie nóżek/ leżenie na brzuszku
Noni przy KP warto pamiętać że kupa może i nie pojawiać się nawet 2 tygodnie! No Ale skoro maluch się pręży to faktycznie nie o to chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 07:48
-
Kalija powodzenia!!!
Ja też mam codziennie przez chwilę takie cmienie okresowe raz dłuższe raz krótsze i nic więcejNacha, Kalija lubią tę wiadomość
-
Człowiek w rozpaczy poszedł o 22 spać a tu Kalija numer wywinęła?! 😁 Kciuki Kochana ❤️
Ja mam na dzisiaj plan egzystencji do jutrzejszej wizyty, niech dziadek robi rozwarcie odkleja worek owodniowy i lecimy z tematem. Mam tylko nadzieję, że po tym masażu dam radę sama autem do domu wrócić. Nie chciałabym odgapiać planu od Baileys i wieźć się sama do szpitala 😂Kalija, trzydziecha, Bobby29, Agagusia, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie zastanawiam czy nie jestem jakaś słonicą i bede w ciąży 2 lata 😂
Ide dzis skontrolować stan podwozia bo mam wrażenie ze moje dziecko pozamykalo sie na wszystkie spusty. Życzę sobie jutro porodu 😎
Dla wszystkich rodzących dzis (juz albo co dopiero zaczną) go mama go go 🤪Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Lepiej jednak mieć tą torbę spakowana Ja co prawda nie mam wszystkiego ale mam dolozona karteczkę czego brakuje Patent którejś z was
Gdybym miała pewnosc że się wyrobię do terminu to wolałabym urodzić tak 3-6 sierpnia, ale ze pewności nie mam to nie będę wybrzydzac nawet i dziśAgagusia lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Kalija wrote:Dziewczyny, ale mam niusa- odeszły mi wody!
Idę pakować torbe🙈
Kiedy powinnam się zgłosić do szpitala ? Za 2-3h? Dzwoniłam na porodówce bo że stresu nie pamiętam, ale nie mogę się dodzwonić
No przecież ja nic gotowe jeszcze nie mam😨😨😨
Kalija nie rob tego Domi 🙊😘😘
A tak serio powodzenia, mam nadzieje ze już tulisz maleństwo 🥰🥰🥰Kalija lubi tę wiadomość
[/url] -
menka2 wrote:Polecam ten kolektor - jest super!
Kalija, kciuki, też się pakowałam z sączącymi się wodami. Dasz radę
Co do wód to niezwłocznie należy jechać do szpitala jak odchodzą zielone wody, to oznacza że dziecko jest w stresie i wydalilo smółkę, jak odchodzą czyste to można trochę poczekać na skurczeKalija, werni lubią tę wiadomość
-
Malinka7 wrote:Uginalam nóżki, kładłam na brzuszku, mąż masował mu brzuszek - poszło tylko kilka bączków. Widać, że chce zrobić kupę a nie może. Dziś mamy wizytę u lekarza, więc zobaczymy co on nam na to powie.
Malinka7 lubi tę wiadomość
-
Wow Kalija powodzenia! I o której w końcu dotarłaś do szpitala? Nam mówili na SzR że jak wody przezroczyste, to poczekać co najmniej 2h zanim się pojedzie na porodowke, a najlepiej poczekać do reguralnycj skurczy, zazwyczaj jest to ok 5-6h od odejścia wód generalnie zachęcali do tego żeby się zbyt szybko na porodowke nie pchać No chyba że wody zielone to jechać od razu.
Frida91 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Domi_tur wrote:Kalija Ty nie klikaj, że lubisz tylko zdawaj relacje na bieżąco 😁😁
Sorki, że Ci się wbiłam w kolejkę, naprawdę wolałabym poczekać na swoją kolej 😘
Spakowałam torbę i po 2h od odejścia wód zameldowałam się w szpitalu. Skurcze są dość dokuczliwe , ból promieniuje do krzyża, choć na KTG piszą się małe 🤔 jak to są małe to strach się bać co będzie później😨
Dostałam salę, opaskę all inclusive i czekam na rozwój wydarzeń 😊
Najlepszy mój mąż- obudził się po 5 i pyta czy nie mogę spać, skoro pakuje torbę, powiedziałam, że odeszły wody i za 2h jedziemy na porodówce. Powiedział "taaa jasne" i poszedł spać 😂
Dziękuję za kciuki!!! Proszę nie puszczajcie😘Niebieska Gwiazda, Agagusia, trzydziecha, Frida91, Domi_tur, Misi@, Ania95, Bobby29, Bee_girl, Applejoy, natty85, E_linka2, werni, Chimera, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Myszk@, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość