Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam parę książeczek kontrastowych, polecam szczególnie POPATRZ W NIEBO, bo później można ją rozciąć i układać rakiety i planety

Polecam też własnoręczne robienie tych karuzeli/mobili bo to bardzo proste a dla dzieci podobno super rozrywka:) -
nick nieaktualnyJa po ktg. Wszystko elegancko i żadnego skurczu.
U gina- rozwarcie na 2 cm. Mały niby na dzis 3700g (pierwsze wyliczenie 3900g 😱). Nastepna wizyta za tydzień. Jak nic nie podziała to znowu za tydzien a potem to szpital
nick nieaktualny, Limerikowo, Applejoy, Ania95, Niebieska Gwiazda, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Domi - tak, takie mrozy ostatnio ze to na pewno od tego - moze rozgrzej sie troche🤣 Kurczę - pamietam jak to bylo, kazdy najmniejszy znak ze to moze juz, a potem jednak rozczarowanie. Ale wiesz co? Zamieniłabym sie na chwilke z Toba, tak z 2-3 dni, co Ty na to??? Jednak te emocje, oczewikanie na TEN dzien, ta adrenalina to bylo cos... Fajnie byc w ciazy😁
Teraz tylko od karmienia do karmienia, a adrenalina jest tylko przy odkładaniu do lozeczka - obudzi sie czy nie? No i oczekiwanie w sumie tez - oczekuje ze maly da mi pospać tej nocy troche dluzej niz 3,5 godziny miedzy karmieniami😁
To co, piszesz sie na chwilowa zamianę?🤣Tylko na co mi te cycki pełne mleka jak bede musiala jeszcze brzuch dźwigać...
Ps. Pare dni temu babka cos w Rossmanie krzyczała - zapraszam Pania w ciazy! I wiecie ze nawet nie pomyslalam ze to o mnie chodzi! Teraz to sobie moze, przez poprzednie pare miesiacy zdarzyło im sie moze ze 2 razy mnie z brzuchem poprosic, a teraz patrzcie jakie wyrywne😂 Fakt ze wyglądam na jakis 4-5 miesiac.
A jak u Was, rozpakowane, z brzuszkami?
U mnie 9 dni po cc i niby tylko 4 kg na plusie, pewnie 2 w cyckach 🤣, ale brzuch tez wyglada tak jak piszesz 4-5 miesiac.
Pocieszajace, ze jednak z każdym dniem widzę, ze jednak sie zmniejsza.
Niestety jest sflaczaly, a ze po cc, to pewnie bede musiala poczekac na intensywniejsze ćwiczenia troche...
Bobby29 lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyA ja się zdenerwowałam. Miałam mieć ktg dziś (przekładnie z wczoraj) i finalnie wracam bez badania. Okazało się, że tam gdzie prowadzę ciąże nie mają sprzętu dla bliźniaków. Lekarka mija już na urlopie. Oczywiście w rejestracji, że lekarze nie mówią - ale kurde umawiałem badanie w tej samej rejestracji i pokazywała skierowanie. Wszystko do d. Tylko nerwy. Udało mi się umówić do medicover na jutro - od razu pytałam, czy mają sprzęt, powiedzieli, że tak. Ale stres jest nadal.
Sam już nie wiem czy dobrze zrobiłam wybierając ten szpital gdzie będę rodzic, nie państwowy i nie taki gdzie mam lekarza. Mam mętlik w głowie. Może nie miałabym takich problemów. Z drugiej strony, przecież nie ma takiego obowiązku. Płakać mi się chce i tyle.
Dobrze, że dzieciaki się ruszają, to jestem spokojniejsza. -
Co do brzucha po porodzie, mi całkowicie zszedł dopiero po 3 miesiącach... Z dnia na dzień widziałam poprawę, i szybko weszłam w ubranie sprzed. Ale po zdjęciach widzę że dopiero po tym czasie mam ładny brzuszek
także organizm musi mieć czas, ponoć nawet pół roku potrzeba aby wszystko wróciło do normy
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
gorzkagoska wrote:Agagusia
Mogłabym prosić o przesłanie "Można rodzić łatwiej" ?
Baardzo proszę
Ustawiała sie tu jakas kolejka, wiec teraz nie wiem. Pytaj Bobby, to jej książka.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś
- 37t2d, 2600g, 52cm -
plinka89 wrote:U mnie 9 dni po cc i niby tylko 4 kg na plusie, pewnie 2 w cyckach 🤣, ale brzuch tez wyglada tak jak piszesz 4-5 miesiac.
Pocieszajace, ze jednak z każdym dniem widzę, ze jednak sie zmniejsza.
Niestety jest sflaczaly, a ze po cc, to pewnie bede musiala poczekac na intensywniejsze ćwiczenia troche...
U mnie skora wyglada dobrze, nie ma takich typowych zmarszczek ani rozstępów, tylko brzuch wystaje i to sporo. Jak znam moj organizm to z wagi pewnie malo co po porodzie zeszło. Ja tyje malo, tym razem 10kg, ale schodzi mi to nastepne 9 miesiecy☹️
Wojtek(2012), Adaś(2015)
- 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Ustawiała sie tu jakas kolejka, wiec teraz nie wiem. Pytaj Bobby, to jej książka.
Na pewno Malinka chciała ale ona już po 🙈
Niestety nie pamiętam kto był następny. Niech się przypomni
jeżeli się nie przypomni to chyba można puścić bez "kolejki"
gorzkagoska lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt
Harmony OK. Dziewczynka 
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
ja mam póki co tylko książeczkę (0+) "Gra luster", sprawdzałam na niemowlaku sąsiadki i serio dziecko się zainteresowało!Domi_tur wrote:Hahaha no Frida to nie takie proste, to trzeba wyczytać, wyliczyć 😂 dobra żarty żartami.
Powiedzcie mi, kupowałyście Maluszkom już jakieś zabawki, maty itd? Ja się wstrzymałam i chciałam kupić później, ale mam tyle czasu że chciałabym coś kupić poza kartami kontrastowymi :p
Jak macie jakieś fajne kontrastowe gadżety to podrzućcie proszę
https://noskinoski.pl/tullet-gra-luster?gclid=CjwKCAjw-ITqBRB7EiwAZ1c5U13Vjwl2PsoBI3E3BsvyK4T9H8nxszF5RuCbOe1IAUcPKlLq1f8abRoCIlkQAvD_BwE
Bobby29, Domi_tur lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Każda z nas jest adminem na grupie więc może dodać
Drzewko chyba dziś jest na randce
dodałam cię do przyjaciółek Malinka, zaakceptuj i napisz mi swoje namiary na fejsbuku to cię dodam do grupy
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Harmony OK. Dziewczynka 
2 mrożaki -
Ja wlasnie w tej chwili odważyłam sie na ‚dosypke’ pol łyżeczki zwykłej kawy do mojej codziennej inki, zobaczymy. Do tej poty nie piłam, tak ladnue mi spi maly ze boje sie to popsuć. A mam, oj, mam, bolesne doswiadczenia z niespiacym noworodkiem - moj najstarszy spal w wieku 2-3 tygodni 3 razy po dokladniutko 30 min - masakra. Teraz wiem ze byl zbyt zmeczony zeby na dluzej sen utrzymać.

Wojtek(2012), Adaś(2015)
- 37t2d, 2600g, 52cm -
Nie mam Twojego zaproszenia, więc ja wysyłam.Bobby29 wrote:Każda z nas jest adminem na grupie więc może dodać
Drzewko chyba dziś jest na randce
dodałam cię do przyjaciółek Malinka, zaakceptuj i napisz mi swoje namiary na fejsbuku to cię dodam do grupy 

-
Agagusia, to moje dziecko od urodzenia było mega grzeczne, jadło i spało, wszyscy chwalili. A od dwóch dni jest masakra. W dzień nic nie mogę zrobić bo praktycznie nie śpi. Teraz dodatkowo ten brzuszek i marudzi ciągle.
Zastanawiam się co mu zaszkodziło.
Dwa dni temu mąż mi zrobił makaron z cukinią, marchewką i piersią z indyka czy tak królika (sama już nie wiem). Cukinia lekkostrawna i niby nie powinno coś się dziać więc już sama nie wiem.
Tak to jem ciągle bułki z masłem i wędlina. I właśnie ryż/kaszę/makaron z mięsem duszonym z marchewką koperkiem
-
Malinka7 wrote:Nie mam Twojego zaproszenia, więc ja wysyłam.

Zaakceptowałam i czekam na wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Harmony OK. Dziewczynka 
2 mrożaki