Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam parę książeczek kontrastowych, polecam szczególnie POPATRZ W NIEBO, bo później można ją rozciąć i układać rakiety i planety
Polecam też własnoręczne robienie tych karuzeli/mobili bo to bardzo proste a dla dzieci podobno super rozrywka:) -
nick nieaktualnyJa po ktg. Wszystko elegancko i żadnego skurczu.
U gina- rozwarcie na 2 cm. Mały niby na dzis 3700g (pierwsze wyliczenie 3900g 😱). Nastepna wizyta za tydzień. Jak nic nie podziała to znowu za tydzien a potem to szpitalMisi@, Limerikowo, Applejoy, Ania95, Niebieska Gwiazda, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Domi - tak, takie mrozy ostatnio ze to na pewno od tego - moze rozgrzej sie troche🤣 Kurczę - pamietam jak to bylo, kazdy najmniejszy znak ze to moze juz, a potem jednak rozczarowanie. Ale wiesz co? Zamieniłabym sie na chwilke z Toba, tak z 2-3 dni, co Ty na to??? Jednak te emocje, oczewikanie na TEN dzien, ta adrenalina to bylo cos... Fajnie byc w ciazy😁
Teraz tylko od karmienia do karmienia, a adrenalina jest tylko przy odkładaniu do lozeczka - obudzi sie czy nie? No i oczekiwanie w sumie tez - oczekuje ze maly da mi pospać tej nocy troche dluzej niz 3,5 godziny miedzy karmieniami😁
To co, piszesz sie na chwilowa zamianę?🤣Tylko na co mi te cycki pełne mleka jak bede musiala jeszcze brzuch dźwigać...
Ps. Pare dni temu babka cos w Rossmanie krzyczała - zapraszam Pania w ciazy! I wiecie ze nawet nie pomyslalam ze to o mnie chodzi! Teraz to sobie moze, przez poprzednie pare miesiacy zdarzyło im sie moze ze 2 razy mnie z brzuchem poprosic, a teraz patrzcie jakie wyrywne😂 Fakt ze wyglądam na jakis 4-5 miesiac.
A jak u Was, rozpakowane, z brzuszkami?
U mnie 9 dni po cc i niby tylko 4 kg na plusie, pewnie 2 w cyckach 🤣, ale brzuch tez wyglada tak jak piszesz 4-5 miesiac.
Pocieszajace, ze jednak z każdym dniem widzę, ze jednak sie zmniejsza.
Niestety jest sflaczaly, a ze po cc, to pewnie bede musiala poczekac na intensywniejsze ćwiczenia troche...Bobby29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się zdenerwowałam. Miałam mieć ktg dziś (przekładnie z wczoraj) i finalnie wracam bez badania. Okazało się, że tam gdzie prowadzę ciąże nie mają sprzętu dla bliźniaków. Lekarka mija już na urlopie. Oczywiście w rejestracji, że lekarze nie mówią - ale kurde umawiałem badanie w tej samej rejestracji i pokazywała skierowanie. Wszystko do d. Tylko nerwy. Udało mi się umówić do medicover na jutro - od razu pytałam, czy mają sprzęt, powiedzieli, że tak. Ale stres jest nadal.
Sam już nie wiem czy dobrze zrobiłam wybierając ten szpital gdzie będę rodzic, nie państwowy i nie taki gdzie mam lekarza. Mam mętlik w głowie. Może nie miałabym takich problemów. Z drugiej strony, przecież nie ma takiego obowiązku. Płakać mi się chce i tyle.
Dobrze, że dzieciaki się ruszają, to jestem spokojniejsza. -
Co do brzucha po porodzie, mi całkowicie zszedł dopiero po 3 miesiącach... Z dnia na dzień widziałam poprawę, i szybko weszłam w ubranie sprzed. Ale po zdjęciach widzę że dopiero po tym czasie mam ładny brzuszek także organizm musi mieć czas, ponoć nawet pół roku potrzeba aby wszystko wróciło do normy
Misi@ lubi tę wiadomość
-
gorzkagoska wrote:Agagusia
Mogłabym prosić o przesłanie "Można rodzić łatwiej" ? Baardzo proszę
Ustawiała sie tu jakas kolejka, wiec teraz nie wiem. Pytaj Bobby, to jej książka.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
plinka89 wrote:U mnie 9 dni po cc i niby tylko 4 kg na plusie, pewnie 2 w cyckach 🤣, ale brzuch tez wyglada tak jak piszesz 4-5 miesiac.
Pocieszajace, ze jednak z każdym dniem widzę, ze jednak sie zmniejsza.
Niestety jest sflaczaly, a ze po cc, to pewnie bede musiala poczekac na intensywniejsze ćwiczenia troche...
U mnie skora wyglada dobrze, nie ma takich typowych zmarszczek ani rozstępów, tylko brzuch wystaje i to sporo. Jak znam moj organizm to z wagi pewnie malo co po porodzie zeszło. Ja tyje malo, tym razem 10kg, ale schodzi mi to nastepne 9 miesiecy☹️
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Agagusia wrote:Ustawiała sie tu jakas kolejka, wiec teraz nie wiem. Pytaj Bobby, to jej książka.
Na pewno Malinka chciała ale ona już po 🙈
Niestety nie pamiętam kto był następny. Niech się przypomni jeżeli się nie przypomni to chyba można puścić bez "kolejki"gorzkagoska lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
Domi_tur wrote:Hahaha no Frida to nie takie proste, to trzeba wyczytać, wyliczyć 😂 dobra żarty żartami.
Powiedzcie mi, kupowałyście Maluszkom już jakieś zabawki, maty itd? Ja się wstrzymałam i chciałam kupić później, ale mam tyle czasu że chciałabym coś kupić poza kartami kontrastowymi :p
Jak macie jakieś fajne kontrastowe gadżety to podrzućcie proszę
https://noskinoski.pl/tullet-gra-luster?gclid=CjwKCAjw-ITqBRB7EiwAZ1c5U13Vjwl2PsoBI3E3BsvyK4T9H8nxszF5RuCbOe1IAUcPKlLq1f8abRoCIlkQAvD_BwEBobby29, Domi_tur lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Każda z nas jest adminem na grupie więc może dodać Drzewko chyba dziś jest na randce dodałam cię do przyjaciółek Malinka, zaakceptuj i napisz mi swoje namiary na fejsbuku to cię dodam do grupy♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Ja wlasnie w tej chwili odważyłam sie na ‚dosypke’ pol łyżeczki zwykłej kawy do mojej codziennej inki, zobaczymy. Do tej poty nie piłam, tak ladnue mi spi maly ze boje sie to popsuć. A mam, oj, mam, bolesne doswiadczenia z niespiacym noworodkiem - moj najstarszy spal w wieku 2-3 tygodni 3 razy po dokladniutko 30 min - masakra. Teraz wiem ze byl zbyt zmeczony zeby na dluzej sen utrzymać.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Bobby29 wrote:Każda z nas jest adminem na grupie więc może dodać Drzewko chyba dziś jest na randce dodałam cię do przyjaciółek Malinka, zaakceptuj i napisz mi swoje namiary na fejsbuku to cię dodam do grupy
-
Agagusia, to moje dziecko od urodzenia było mega grzeczne, jadło i spało, wszyscy chwalili. A od dwóch dni jest masakra. W dzień nic nie mogę zrobić bo praktycznie nie śpi. Teraz dodatkowo ten brzuszek i marudzi ciągle.
Zastanawiam się co mu zaszkodziło.
Dwa dni temu mąż mi zrobił makaron z cukinią, marchewką i piersią z indyka czy tak królika (sama już nie wiem). Cukinia lekkostrawna i niby nie powinno coś się dziać więc już sama nie wiem.
Tak to jem ciągle bułki z masłem i wędlina. I właśnie ryż/kaszę/makaron z mięsem duszonym z marchewką koperkiem -
Malinka7 wrote:Nie mam Twojego zaproszenia, więc ja wysyłam.
Zaakceptowałam i czekam na wiadomość♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki