Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
redken wrote:Dziewczyny, o której rano najlepiej stawić się na Żelaznej na IP na kontrolnym ktg? Kiedyś któraś z Was o tym pisała ale nie ma szans żebym to znalazła
Mam się stawić w dniu terminu a nie chciałabym spędzić tam całego dnia
Nie z samego rana 7-8 i nie przed 15. Chyba najkrócej kiedys tak miedzy 10 a 12 czekałam.
Ania - kciukasy zacisniete, dawaj znac! I PaniHa oby u Ciebie tez sie rozkręciło😊redken, Ania95 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Aniu kciuki!
PaniHa, nie chcesz sprawdzić tego plamienia mimo braku skurczy na ip? Mnie zawsze wszyscy lekarze mówią że jakiekolwiek plamienie na jakimkolwiek etapie ciąży trzeba sprawdzić, no chyba że pojawia się po cytologii lub po badaniu ginekogicznym. Ale również trzymam kciuki za postęp♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
Kalija wrote:Tak ma szybko, pytanie do mam: jakie kupujecie mm ?
Ja kupilam jedna saszetkę żeby była na wszelki wypadek, chyba Bebilon albo nan, kurcze nie pamiętam juz. Ale muszę się jeszcze rozeznać w temacie, tu jest fajny artykuł o tym czego unikać w składzie:
http://rozszerzaniediety.pl/mleko-modyfikowane-sklad/
O składzie ogólnie także tu:
https://czytajsklad.com/mlekomodyfikowanemm/
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Plinka też tak miałam zawsze jak ciepły posiłek lub kawa/herbata wjeżdżała na stół to młoda się budziła i też chciała pić/jeść, w sumie to do dziś jej to zostało, jak ma drzemkę a ja podaję obiad to obudzi się w idealnym momencie żeby siąść do stołu. Za to plus był taki że po porodzie schudłam 10 kg, znaczy od wagi sprzed ciąży... ale ja miałam sporą nadwagę, w niektórych źródłach już pewnie otyłość więc mi to było na rękę
Ania, kciuki za poród
U mnie chyba skurczy brak ino dziś zaobserwowałam zawrotną ilość ok pół łyżeczki czopa, wg Domi odchodzi 10 kg więc się nie nakręcam -
nick nieaktualny
-
Misia na pewno Ci ulżyło
Ja wyciagnelam z szafki laktator, który dała mi siostra. Miałam go wyparzyć, ale stwierdziłam, że najpierw zobaczę czy są wszystkie części. Nie ma instrukcji i wychodzi na to, że to zbyt skomplikowane urządzenie jak dla inżyniera 😂😂 Mam już totalnie zgąbczony mózg.
Edit. Jak dobrze że są internety! Okazało się, że jedna malutką uszczelkę wsadziłam do góry nogami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 21:28
joan85, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie wyszlismy z kina z Krola Lwa.
Bylismy na wersji z dubbingiem i uwazam, ze akurat w przypadku tego rodzaju animacji to lepszy wybor, bardziej mozna poczuc klimat (a jestem osoba, ktora na co dzien nie trawi zuplenie lektorow i dubbingow). Ogolem fajna baja, trzeba docenic kunszt tworcow, bo zwierzaki jak zywe. Choc ja sie troche wynudzilam, bo dobrze znam oryginal, a to jest odwzorowanie co do joty. Za to małżowi bardzo sie podobalo i sie wciagnal, ale on bajke malo pamietal.
Dla mnie fajniejsza byla Ksiega Dzungli wypuszczona jakis czas temu przez Netflix. Ale jako odmozdzenie przedporodowe Krol Lew tez spoczko 🙂
Maja fikala w brzuchu, jej z kolei soundtrack przypadl do gustu 😊Misi@, joan85 lubią tę wiadomość