X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony już mi szaleją...niby mi ułożyło.. Ale płakać mi się chce w sumie od południa.. jakoś wszystko mnie dołuje;(

Ania ech..może czekacie na mnie? ;)
    Jutro mam wizytę ciekawe co mi lekarz powie. Czy choć mam większe rozwarcie.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję z mężem coś podziałać to może w nocy coś się rozkręci :P

Misi@, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Kurczę, wzięłam prysznic i wszystko się wyciszyło 😭 co to ma być. Skurcze były tak mocne, że w pewnym momencie łzy mi poleciały. Jak to możliwe, że przeszło :( nie wiem czy się katować spacerami i piłką. Może się po prostu położę i wyśpię... 😟

Dla mnie pilka to bullshit. Moge na niej skakac, robic sklony, podwiniecia miednicy, krecic czym popadnie - zero. Czuje faktycznie, ze dziecie uderza gdzies tam w dole, ale niczego wiecej to nie wywoluje. Tylko cycki sie robia obwisle od tych skokow 😛 aczkolwiek ja chodzilam na pilates dlugo przed ciaza, moje cialo juz zna te ruchy i jest opcja ze dlatego na mnie nie dziala. Ja bym sie chyba na Twoim miejscu wyspala i zebrala sily na jutro, jutro na pewno sie wydarzy 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida powodzenia...
    Ja jakoś dziś nie mam sił ma nic.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to kładz się i odpocznij :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Misia to kładz się i odpocznij :)

Frida91 lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to siedziałam sobie dzisiaj na kanapie i piłam wodę, oczywiście się polałam. Wstałam żeby się powycierać i słyszę tylko jak mój mąż wciąga głośno powietrze, patrzę na niego, a on jakieś takie przerażenie w oczach. Dopiero po sekundzie się zorientowałam, że została na narzucie plama i myślał, że mi wody odeszły 😁😁

werni, E_linka2, Bobby29, trzydziecha, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, ja ostatnio po ktorejs z kolei bezsennej nocy mialam takiego dola. Nagadalam męzowi, ze nie czeka na dziecko tak jak ja, ze sie za malo przejmuje makrosomia i czekajacym nas trudnym porodem. Nie wiedzial o co mi chodzi, ja w sumie tez chyba do konca nie wiedzialam 😉

Wystarczyla jedna noc, ze przespalam choc 5-6h i od razu swiat stal sie lepszy. Wiec moze faktycznie sprobuj wypoczac, cos poczytaj przed snem na odmozdzenie i jutro odzyskasz ducha 🙂

Misi@ lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, widocznie tak 😁 zacznij rodzić, bo ja nie chcę dłużej czekać 😂

Baileys, faktycznie, na mnie piłka też nie działa. Zaczęło się na spacerze, ale przecież nie będę chodzić kilka godzin aż urodzę :/
    Małego czuję bardzo nisko, uciska mi mocno szyjkę, czasami kłuje, więc może te skurcze go tylko obniżały :(
    Teraz się wierci jak szalony 😄

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Tak ma szybko, pytanie do mam: jakie kupujecie mm ?

Polubiłam,chciałam zacytować.Karmie w sposób mieszany.W szpitalu podano bebilon i nan pro po obu ulewał.W domu mam hipp i jestam zadowolona.

• kayama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kayama - cudna córeczka! Przypomnij mi, jakie imie wybraliście?

Dzięki :) Było wybrane Bianka ale się zrobiło trochę zamieszania i już sama nie wiem. Pielęgniarkom się podoba Wiktoria, które wymyśliły moja mama z siostra. I na razie roboczo tak ją nazywają. Im dłużej myślę to mi się to imię podoba. Wika w skrócie.

Frida91, baileys, werni, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys może masz rację...Dawno nie przesłałam w ciągu kilku godzin. Może to dlatego tak się czuje.
    Ania mam nadzieje, że jutro lekarz tak jak u Domi coś tam wyczaruje i jakoś pójdzie...
    Ech te nasze skarby .
    Dzięki dziewczyny ❤

• werni Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama imię ładne :) a co na to Twój mąż ? :)

Chimera super ze się udało z laktatorem :)

Mój juz śpi. Spróbuję tez wcześniej usnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:24

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dzięki :) Było wybrane Bianka ale się zrobiło trochę zamieszania i już sama nie wiem. Pielęgniarkom się podoba Wiktoria, które wymyśliły moja mama z siostra. I na razie roboczo tak ją nazywają. Im dłużej myślę to mi się to imię podoba. Wika w skrócie.

W sumie corcia z tego co pisalas dotad to taka Twoja wygrana - i w kontekscie, ze sie udalo, i w kontekscie przeciwnosci i dolegliwosci ciazy. Wiec imie Wiktoria bardzo trafne! 🙂

joan85, kayama, Marcelina85, Applejoy lubią tę wiadomość

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śpijcie, póki skurcze Wam nie przeszkadzają, bo ja przez 72 h nie byłam w stanie zasnąć, co udało sie przysnąć, to się budziłam a zalecany przez położne paracetamol ani ciepłe kąpiele nie pomagały ;/. Byłam tak zmęczona w dniu 0, że ani w głowie było mi skin to skin czy cokolwiek., bałam się, że nie dam rady go wypchnąć ale ostatkiem sił się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:38

Misi@, werni lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jeszcze, że dziś w chwili, gdy wchodziłam do szpitala na USG, miałam przez chwilę myśl, że wody mi odchodzą ale to tylko było parcie na siku + trochę więcej śluzu pociekło. Mąż jak to usłyszał, to stwierdził, że w sumie czemu mi tam nie odeszły, byłam na miejscu nawet z kartą ciąży, urodziłabym i wróciła na wieczór a tak muszę drugi raz jechać i czekać do wtorku :P

Misi@ lubi tę wiadomość

06837800ba.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kayama imię ładne :) a co na to Twój mąż ? :)

Chimera super ze się udało z laktatorem :)

Mój juz śpi. Spróbuję tez wcześniej usnac.

Podoba mu się:) To pasuje ze ona jest nasza Wiktoria, czyli wygrana wbrew przeciwnościom;)

E_linka2, Niebieska Gwiazda, werni, Marcelina85, Vampire, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama gratuluje ❤️ Innym tez oczywiscie Ale tak Mi Ciebie szkoda bylo, ze ciesze sie, ze masz juz te ciaze za soba😂

Czemu tak wczesnie to CC? :) Dzialo sie cos czy tak chcialas?

kayama lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaya pamiętaj, z3 to Twoja decyzja. Zrób jak podpowiada Ci serce. Zawsze możesz Dax na drugie Wiki ;) Bianka też jest pięknym imieniem.
    Obudziły mnie krzyzowce. Pewnie stres zszedł i coś się zaczyna. Wizyta na 18:30 Ciekawe jak to się rozwinie ;)

Bobby29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaya pamiętaj, z3 to Twoja decyzja. Zrób jak podpowiada Ci serce. Zawsze możesz Dax na drugie Wiki ;) Bianka też jest pięknym imieniem.
    Obudziły mnie krzyzowce. Pewnie stres zszedł i coś się zaczyna. Wizyta na 18:30 Ciekawe jak to się rozwinie ;)

kayama lubi tę wiadomość

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ