X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony już mi szaleją...niby mi ułożyło.. Ale płakać mi się chce w sumie od południa.. jakoś wszystko mnie dołuje;(

Ania ech..może czekacie na mnie? ;)
    Jutro mam wizytę ciekawe co mi lekarz powie. Czy choć mam większe rozwarcie.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję z mężem coś podziałać to może w nocy coś się rozkręci :P

Misi@, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Kurczę, wzięłam prysznic i wszystko się wyciszyło 😭 co to ma być. Skurcze były tak mocne, że w pewnym momencie łzy mi poleciały. Jak to możliwe, że przeszło :( nie wiem czy się katować spacerami i piłką. Może się po prostu położę i wyśpię... 😟

Dla mnie pilka to bullshit. Moge na niej skakac, robic sklony, podwiniecia miednicy, krecic czym popadnie - zero. Czuje faktycznie, ze dziecie uderza gdzies tam w dole, ale niczego wiecej to nie wywoluje. Tylko cycki sie robia obwisle od tych skokow 😛 aczkolwiek ja chodzilam na pilates dlugo przed ciaza, moje cialo juz zna te ruchy i jest opcja ze dlatego na mnie nie dziala. Ja bym sie chyba na Twoim miejscu wyspala i zebrala sily na jutro, jutro na pewno sie wydarzy 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida powodzenia...
    Ja jakoś dziś nie mam sił ma nic.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to kładz się i odpocznij :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Misia to kładz się i odpocznij :)

Frida91 lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to siedziałam sobie dzisiaj na kanapie i piłam wodę, oczywiście się polałam. Wstałam żeby się powycierać i słyszę tylko jak mój mąż wciąga głośno powietrze, patrzę na niego, a on jakieś takie przerażenie w oczach. Dopiero po sekundzie się zorientowałam, że została na narzucie plama i myślał, że mi wody odeszły 😁😁

werni, E_linka2, Bobby29, trzydziecha, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, ja ostatnio po ktorejs z kolei bezsennej nocy mialam takiego dola. Nagadalam męzowi, ze nie czeka na dziecko tak jak ja, ze sie za malo przejmuje makrosomia i czekajacym nas trudnym porodem. Nie wiedzial o co mi chodzi, ja w sumie tez chyba do konca nie wiedzialam 😉

Wystarczyla jedna noc, ze przespalam choc 5-6h i od razu swiat stal sie lepszy. Wiec moze faktycznie sprobuj wypoczac, cos poczytaj przed snem na odmozdzenie i jutro odzyskasz ducha 🙂

Misi@ lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, widocznie tak 😁 zacznij rodzić, bo ja nie chcę dłużej czekać 😂

Baileys, faktycznie, na mnie piłka też nie działa. Zaczęło się na spacerze, ale przecież nie będę chodzić kilka godzin aż urodzę :/
    Małego czuję bardzo nisko, uciska mi mocno szyjkę, czasami kłuje, więc może te skurcze go tylko obniżały :(
    Teraz się wierci jak szalony 😄

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Tak ma szybko, pytanie do mam: jakie kupujecie mm ?

Polubiłam,chciałam zacytować.Karmie w sposób mieszany.W szpitalu podano bebilon i nan pro po obu ulewał.W domu mam hipp i jestam zadowolona.

• kayama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kayama - cudna córeczka! Przypomnij mi, jakie imie wybraliście?

Dzięki :) Było wybrane Bianka ale się zrobiło trochę zamieszania i już sama nie wiem. Pielęgniarkom się podoba Wiktoria, które wymyśliły moja mama z siostra. I na razie roboczo tak ją nazywają. Im dłużej myślę to mi się to imię podoba. Wika w skrócie.

Frida91, baileys, werni, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys może masz rację...Dawno nie przesłałam w ciągu kilku godzin. Może to dlatego tak się czuje.
    Ania mam nadzieje, że jutro lekarz tak jak u Domi coś tam wyczaruje i jakoś pójdzie...
    Ech te nasze skarby .
    Dzięki dziewczyny ❤

• werni Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama imię ładne :) a co na to Twój mąż ? :)

Chimera super ze się udało z laktatorem :)

Mój juz śpi. Spróbuję tez wcześniej usnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:24

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dzięki :) Było wybrane Bianka ale się zrobiło trochę zamieszania i już sama nie wiem. Pielęgniarkom się podoba Wiktoria, które wymyśliły moja mama z siostra. I na razie roboczo tak ją nazywają. Im dłużej myślę to mi się to imię podoba. Wika w skrócie.

W sumie corcia z tego co pisalas dotad to taka Twoja wygrana - i w kontekscie, ze sie udalo, i w kontekscie przeciwnosci i dolegliwosci ciazy. Wiec imie Wiktoria bardzo trafne! 🙂

joan85, kayama, Marcelina85, Applejoy lubią tę wiadomość

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śpijcie, póki skurcze Wam nie przeszkadzają, bo ja przez 72 h nie byłam w stanie zasnąć, co udało sie przysnąć, to się budziłam a zalecany przez położne paracetamol ani ciepłe kąpiele nie pomagały ;/. Byłam tak zmęczona w dniu 0, że ani w głowie było mi skin to skin czy cokolwiek., bałam się, że nie dam rady go wypchnąć ale ostatkiem sił się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:38

Misi@, werni lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jeszcze, że dziś w chwili, gdy wchodziłam do szpitala na USG, miałam przez chwilę myśl, że wody mi odchodzą ale to tylko było parcie na siku + trochę więcej śluzu pociekło. Mąż jak to usłyszał, to stwierdził, że w sumie czemu mi tam nie odeszły, byłam na miejscu nawet z kartą ciąży, urodziłabym i wróciła na wieczór a tak muszę drugi raz jechać i czekać do wtorku :P

Misi@ lubi tę wiadomość

06837800ba.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kayama imię ładne :) a co na to Twój mąż ? :)

Chimera super ze się udało z laktatorem :)

Mój juz śpi. Spróbuję tez wcześniej usnac.

Podoba mu się:) To pasuje ze ona jest nasza Wiktoria, czyli wygrana wbrew przeciwnościom;)

E_linka2, Niebieska Gwiazda, werni, Marcelina85, Vampire, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama gratuluje ❤️ Innym tez oczywiscie Ale tak Mi Ciebie szkoda bylo, ze ciesze sie, ze masz juz te ciaze za soba😂

Czemu tak wczesnie to CC? :) Dzialo sie cos czy tak chcialas?

kayama lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaya pamiętaj, z3 to Twoja decyzja. Zrób jak podpowiada Ci serce. Zawsze możesz Dax na drugie Wiki ;) Bianka też jest pięknym imieniem.
    Obudziły mnie krzyzowce. Pewnie stres zszedł i coś się zaczyna. Wizyta na 18:30 Ciekawe jak to się rozwinie ;)

Bobby29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaya pamiętaj, z3 to Twoja decyzja. Zrób jak podpowiada Ci serce. Zawsze możesz Dax na drugie Wiki ;) Bianka też jest pięknym imieniem.
    Obudziły mnie krzyzowce. Pewnie stres zszedł i coś się zaczyna. Wizyta na 18:30 Ciekawe jak to się rozwinie ;)

kayama lubi tę wiadomość

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ