X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Chimera powiem Ci, że mam takie momenty, w których żałuję, że nie załatwiłam sobie cesarki... :D
    Tez chciałabym, żeby wody mi odeszły i cała akcja trwała chwilę :D
    Zazdroszczę Twojej mamie :) moja mnie urodziła 12 dni po terminie... :o
    To mnie przeraża..... :|
    Kurde... może nasze dzieciaki się zmobilizują i zaskoczą nas pozytywnie w najmniej oczekiwanym momencie :)
    Nie martw się, jak widzisz po matce niekoniecznie się to dziedziczy ;) Może nasze maluchy będą akurat tak idealnie punktualne w terminie i tyle.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Chimera... też sobie tak to wkręcam :D
    Naprawdę mam nadzieję, że mój syn posłucha mamusi i do piątku się pojawi,
    a sam poród będzie szybki i przyjemny 8)
    Jestem ciekawa co mi lekarz w środę powie :) a Ty kiedy masz wizytę ?

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    To super! Czyli nie macie żółtaczki i mały ładnie przybiera na wadze? U nas to są dwa kryteria, które musi spełniać dziecko aby wypisali do domu.
    Spokojnie, myślę, że każda świeżo upieczony mama (lub większość) sprawdza czy dziecko oddycha. To samo robiłam. Ba! My z mężem nawet w dzień sprawdzaliśmy co chwilę czy mały oddycha, bo po porodzie to był taki śpioch, że ciężko było go w ogóle obudzić.

Spadł z wagi 250g ale przy cycu u nas to dopuszczalne. Dzisiaj pojawiło się mleczko zamiast siary więc będziemy się ciumkać. Zoltaczki nie mamy choć sprawdzali trzy razy dzisiaj, ale to taka karnacja śródziemnomorska 😂

Applejoy, Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzył mnie lekarz na obchodzie, mówiąc że nie mam tu lekarza prowadzącego, pytając w którym szpitalu chce rodzic. Mówiłam że w szpitalu na Staszica nie było miejsc więc przyjechałam tutaj na izbę i lekarz zdecydował że ktg kiepskie i mnie przyjął. Człowiek płaci na służbę zdrowia a tak jest traktowany jakby płacił na konkretny szpital. Nie wiem co oni wymyślą ale wkurzył mnie strasznie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem dosłownie wszystko, oprócz oczywiście alko i totalnego syfu typu fast food. Przy pierwszym miałam zasadę ze wprowadzam po 2 produkty nowe co 2 dni - liczyłam, wybierałam i jak nic mu nie było to ok. A jak po miesiącu małego obsypało to i tak nie wiedziałam na co to jest reakcja. Niby odstawiłam wszytskie produkty z białkiem mleka czyli tez masło, serwatkę, laktozę - okazało się że prawie nic nie mogę jeść, nawet chleb było ciężko kupić i ze skóra było jak było. Przed wakacjami powiedziałam dość, nie wytrzymałabym bez lodów, słodyczy itp. dziwo po powrocie skóra zaczęła się poprawiać. W badaniach wyszła nadwrażliwość np na seler i białko jaja - w życiu bym nie wpadła. Teraz zero diety.
    Z nowości - odpadł nam w końcu pępek - dwa tygodnie się trzymał. No i mały ewidentnie zaczął się interesować kartami i książeczkami 0+ takimi czarno-białymi - wpatruje sie w nie ze sporym zainteresowaniem:)
    No i staram się Go przyzwyczaić do zasypiania nie tylko przy piersi, bo z pierwszym dzieckiem słabo się to skończyło - cycoholik, którego nikt poza mną nie był w stanie uspokoić/uśpić. O dziwo Krzysia smoczek uspokaja, ratuje nas czasem na spacerach, po kąpieli i w aucie, ale do usypiania spoko. W wózku śpi, póki smoczek nie wypadnie...

Applejoy, Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, Iga - trzymam kciuki!
    Wisienka - kibicuję Ci baaaardzo w vbac, dasz radę!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowka wysoko, wody ciekna od rana ale nadal jest ich podobno duzo, lekarz daje mi spróbować ale raczej sklania sie ku cc :-(

Applejoy, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Haha, Chimera... też sobie tak to wkręcam :D
    Naprawdę mam nadzieję, że mój syn posłucha mamusi i do piątku się pojawi,
    a sam poród będzie szybki i przyjemny 8)
    Jestem ciekawa co mi lekarz w środę powie :) a Ty kiedy masz wizytę ?
    Ja już nie mam żadnej wizyty 🙁 byłam 24lipca, dostałam L4 do terminu i skierowanie do szpitala, jak przenoszę to nie wiem co mam z tym L4zrobic. Chyba przedziwnie czy nie uda się mnie na piątek wcisnąć na wizytę🤔

• MDW Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Też miałam taką nadzieję (poród przed czwartkiem) i coraz bardziej ją tracę.

Czuje, że MDW nam się tu wbije w kolejkę, a my będziemy do 42tc wylewać żale na forum 🙄🙄
    Polubiłam bo bardzo sobie tego życzę 😂 póki co po tej nocnej balandze ledwo stoję na nogach o mam wrażenie, że zemdleję :/ lepię zapasy pierogów ruskich na "po porodzie", choć jak tak dalej pójdzie to będą jak znalazł na święta 😂
    Jak nie mogłam spać to robiłam sobie ten masaż sutków ale skurczy jak nie było tak nie ma. Wizytę mam o 16.00 to potem się pochwalę zawrotna wagą syna i wysokością skurczy z ktg :p
    Przyniosłam też z piwnicy piłkę i zamierzam kręcić biodrami. Na dodatek dwie koleżanki które miały termin na sierpień już urodziły...zostałam ja. Wszyscy do mnie piszą pod byle pretekstem żeby wywiedzieć się czy czasem nie urodziłam i nie trzymam tego w tajemnicy. Co za paranoja!

Bobby29 lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, też byłam 24 lipca, następną wizytę mi zapisał na 1 sierpień, ale się wkurzyłam na Niego i przepisałam na 7go (miałam nadzieję, że zdążę urodzić do tego czasu :D yhyyy! :D )
    No, a L4 z kolei mam do 15go, więc już w ogóle nie ogarniam :D
    wiem, że da się złożyć wniosek o macierzyński wcześniej, ale nie wiem czy jak urodzę np. 17go :o (chyba bym sobie w łeb strzeliła :P ) to co potrzebuję do tego macierzyńskiego itd itp :D no bo przecież nie pójdę już na wizytę tylko po L4 ;) wizyta 150zł, więc jeśli miałoby to zwolnienie objąć 1 lub 2 dni to w ogóle się to nie kalkuluje ;)

MDW, widzę że masz tak jak ja ... wszystkie znajome sn albo cc przed terminem, a my się bujamy dalej bez jakichkolwiek objawów.
    Jedna znajoma to w ogóle hardcore. Poszła na wizytę i okazało się, że ma rozwarcie na 7cm :D - nic nie czuła! Od razu do szpitala no i poród trwał jakieś 3h - była w 37+3 tc.
    A co do znajomych, rodziny... mam to samo. Ciągle wypisują jak się czuję, czy już urodziłam. Szlag człowieka trafia i krew zalewa ;)

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka ✊🏼✊🏼

wisieninka_89 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest ze szpitalami teraz? Kiedys w terminie sie ponoc człowiek meldował i tyle. Ja mam jutro wizytę u gina. Ale juz powiedział ze potem jakby co jeszcze jedna za kolejny tydzień i to by była ostatnia...
    Moja siostrzenica mówi ze u niej w szpitalu normalnie w terminie wywołują...
    Ja juz Qwa nie wiem pada mi na banie 🤦‍♀️🤷‍♀️

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Jak to jest ze szpitalami teraz? Kiedys w terminie sie ponoc człowiek meldował i tyle. Ja mam jutro wizytę u gina. Ale juz powiedział ze potem jakby co jeszcze jedna za kolejny tydzień i to by była ostatnia...
    U nas kieruja do szpitala w 41tc

Nacha lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do szpitala przyjmują minimum 7 dni po terminie, chyba że dzieje się coś złego.

Jak to jest z kawą i karmieniem? Nie popadam w paranoję diety, ale nie wiem czy po wejściu do domu mogę spełnić marzenie o kawce😁

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, chyba co szpital to inaczej. U mnie z tego co się orientuję to 9/10 doba po terminie :((

Nacha lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Glowka wysoko, wody ciekna od rana ale nadal jest ich podobno duzo, lekarz daje mi spróbować ale raczej sklania sie ku cc :-(
    Jesteś w termnie - próbuj! Ponoć u wieloródek często zdarza się ze głowa schodzi dopiero w trakcie porodu. Wierze że Ci się uda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 11:31

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię i piję 1 kawe dziennie :) bez niej spalabym razem z Frankiem ;)

Domi_tur lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy im bliżej terminu to tez macie/ miałyście takie rzuty na bani? Ja raz płacze, raz sie wściekam, raz śmieje, raz zawieszam No tragedia sama ze sobą nie mogę wytrzymać 🤦‍♀️😂

Agagusia lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi chyba jedna kawę można pic. :)

Misia Wisienka trzymam kciuki.

Moja znajoma opowiadała ze przy 1 dziecku uważała co jadła i jej synek miał alergie a przy drugim wszystko jadła i nic mu nie było.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:

Mi ginekolog powiedział, że mam się stawić w szpitalu 12.08, czyli 9 dni po terminie :)

‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ