X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę dziewczyny jak patrze na stronę ile juz urodziło... :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • MDW Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, też nie wiem jak czytać te skurcze z wykresu ktg, ale zauważam u nas różnice. U Ciebie jakby cały czas coś się działo a u mnie tylko takie zrywy raz na kilka minut. Osobiście nie umiem wysadowac co lepsze :/ Może któraś z Was zerknie jakie są szanse na akcje?
    4rp6njt06bfs_t.jpg

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś orientuje się w wynikach hormonów podczas karmienia.Normy są podane zwykłe.Mój endokrynolog na urlopie i będzie 19.08.Nie mogę tyle czekać.Oto wyniki i proszę o interpretacje

Ft3 5.29 ( 2.63-5.70)
    Ft4 15.19 ( 9.00-19.00)
    Tsh 0.129 ( 0.35-4.940)
    PRL 108.22 ( 5.18-26.53)

I martwi mnie crp bo wyszło 21

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 17:46

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    U nas trądzik niemowlęcy od soboty.
    Hmm.. ja też myślałam że u nas to trądzik, ale chyba bardziej mi na tą skazę wygląda, bo odstawiłam mleko i z czoła już krostki zeszły. Jesteś na Fejsie na grupie? Jestem ciekawa jak u was wygląda ten trądzik.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW tak wyglądały moje skurcze w trakcie porodu, tyle że pisały się duuuuzo słabiej przez to że krzyżowe 😂

MDW lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    MDW tak wyglądały moje skurcze w trakcie porodu, tyle że pisały się duuuuzo słabiej przez to że krzyżowe 😂
    No właśnie jak mi mąż powiedział, że miałam jakiś skurcz 60-90 to sobie tak o Tobie pomyślałam i stwierdziłam że spoko, do przeżycia taki ból ;) ale co z tego jak żadnego skrócenia szyjki a co dopiero rozwarcia :/

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak drzemka po nie przespanej nocy :)

MDW lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Hmm.. ja też myślałam że u nas to trądzik, ale chyba bardziej mi na tą skazę wygląda, bo odstawiłam mleko i z czoła już krostki zeszły. Jesteś na Fejsie na grupie? Jestem ciekawa jak u was wygląda ten trądzik.

Jeszcze mnie na grupie brak.
    U nas kroski na czole i wokół oczu.Jak dziecko spokojne robią się takie jakby drobne,jak dziecko płacze robią się zaognione i bardziej widoczne.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Nie ma jak drzemka po nie przespanej nocy :)

A ja się położyłam na drzemkę o 16, po obiedzie i nocy też do dupy, a drzemka nie przyszła! Właśnie zrobiłam sobie kawe żeby jakoś do wieczora dotrwać.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, a może spróbuj użyć Windi, koleżanka miała podobny problem i mówiła, że to bardzo pomaga przy kolkach. Ewentualnie enzym laktaza w kropelkach. Czytałam w książce "Po prostu piersią", że problemy z brzuszkiem pojawiają się przy zbyt krótkich karmieniach, kiedy maluch ssie głównie mleko pierwszej fazy, a nie zdąży najeść się tym gęstszym, które pojawia się później.

Misi@ gratuluję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! 🤞🎈🎉🍾

Misi@ lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jeszcze mnie na grupie brak.
    U nas kroski na czole i wokół oczu.Jak dziecko spokojne robią się takie jakby drobne,jak dziecko płacze robią się zaognione i bardziej widoczne.

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Napisz na priv swoje dane to cie zaprosze i później do grupy na fb.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    A ja się położyłam na drzemkę o 16, po obiedzie i nocy też do dupy, a drzemka nie przyszła! Właśnie zrobiłam sobie kawe żeby jakoś do wieczora dotrwać.

Czasami niestety tak jest albo zbyt krótkie te drzemki ze ledwo żywy człowiek.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Hahaha Domi jaka dezercja 😂
    Mnie podbrzusze lekko pobolewa i delektuje się tym bólem. Aczkolwiek ja nigdy nie miałam bolesnych miesiączek więc pewnie poród mocno mnie zwali z nóg. Do tej pory najbardziej bolesne to było badanie sono hsg (mam nadzieję, że już nigdy więcej).
    To śmieszne, ale ta głupia data wywołania porodu mnie uspokoiła. Przynajmniej wiem na co czekam i już 👍

PaniHa do boju 💪

Ja identycznie, na hsg myślałam że zejdę a pielęgniarki się dziwiły i jak spytałam jak się to ma do boli porodowych to jedna mi powiedziala ze zdegustowana mina że będzie 10 razy mocniejszy :p wtedy się załamałam ale teraz zmieniłam podejście, będzie co ma być i staram się nie myśleć o bólu

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to że Ty zrezygnujesz z nabiału z laktozą nic nie da, Twoje piersi produkują laktozę więc dziecko i tak dostanie, ewentualnie jak brzuszek dokucza to możesz odciągnąć pierwsze mleko które jej najwięcej zawiera a dziecko niech pije mleko drugiej fazy.
    Krople na stany nietolerancji laktozy to delicol
    My jakiś czas brałyśmy, u nas był problem raczej z kupką, taka okropna ze śluzem była i jak odstawiłam nabiał to faktycznie widziałam poprawę, po jakimś czasie powoli do niego wróciłam i śluz w kupce wrócił, znów zrezygnowałam z nabiału na jakiś czas i chyba układ pokarmowy mojej panny dojrzał i już było dobrze, a teraz sama wcina nabiał i nie ma problemów.

Zazdroszczę Wam że już macie dzieciaczki przy sobie :D mnie tak plecy nawalają że płakać mi się chce, włóczę prawą nogę za sobą... małż jak jest w domu to bez mówienia zajmie się młodą, czy ją podniesie do krzesełka albo coś, ale babcia już nie :/ a przecież po to przyjechała, żeby się nią zająć, no ale powie że mała woła mamę i tyle, dla niej temat zamknięty, a ja zaciskam zęby z bólu jak ją po schodach wnoszę albo źle stanę przy krzesełku i ledwie ją podniosę

Marcelina85 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha miałam zrobić hsg w listopadzie ale zaszłam w ciążę. Hehe śmieje się ze moje jajowody się przestraszyly badania 😂😂

trzydziecha, joan85 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to może jej powiedz ze juz nie dajesz rady dźwigać. Bo wogole na tym etapie nie powinnyśmy to robić.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ja identycznie, na hsg myślałam że zejdę a pielęgniarki się dziwiły i jak spytałam jak się to ma do boli porodowych to jedna mi powiedziala ze zdegustowana mina że będzie 10 razy mocniejszy :p wtedy się załamałam ale teraz zmieniłam podejście, będzie co ma być i staram się nie myśleć o bólu
    Ból mocniejszy przy porodzie ale też inny, taki nazwę to fizjologiczny, z adrenalina, oczekiwaniem na dziecko :) hsg było dla mnie traumatyczne a porodu teraz nie mogę się doczekać

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Malinka to że Ty zrezygnujesz z nabiału z laktozą nic nie da, Twoje piersi produkują laktozę więc dziecko i tak dostanie, ewentualnie jak brzuszek dokucza to możesz odciągnąć pierwsze mleko które jej najwięcej zawiera a dziecko niech pije mleko drugiej fazy.
    Krople na stany nietolerancji laktozy to delicol
    My jakiś czas brałyśmy, u nas był problem raczej z kupką, taka okropna ze śluzem była i jak odstawiłam nabiał to faktycznie widziałam poprawę, po jakimś czasie powoli do niego wróciłam i śluz w kupce wrócił, znów zrezygnowałam z nabiału na jakiś czas i chyba układ pokarmowy mojej panny dojrzał i już było dobrze, a teraz sama wcina nabiał i nie ma problemów.

Zazdroszczę Wam że już macie dzieciaczki przy sobie :D mnie tak plecy nawalają że płakać mi się chce, włóczę prawą nogę za sobą... małż jak jest w domu to bez mówienia zajmie się młodą, czy ją podniesie do krzesełka albo coś, ale babcia już nie :/ a przecież po to przyjechała, żeby się nią zająć, no ale powie że mała woła mamę i tyle, dla niej temat zamknięty, a ja zaciskam zęby z bólu jak ją po schodach wnoszę albo źle stanę przy krzesełku i ledwie ją podniosę
    Przepraszam, że się wtrace ale to nie prawda co piszesz, piersi nie produkują laktozy! Laktoza przenika do pokarmu jeśli matka je nabiał. Jeżeli odstawiamy nabiał przez nietolerancję laktozy to nie ma jak przeniknąć ta laktoza do mleka. Ale zanim odstawić się nabiał to najpierw proponuję espumisan (jeśli są kolki i widać, że dziecko się preży, placze) i do tego np. biogaje lub inny probiotyk.
    Ale żeby stwierdzić nietolerancję pokarmowa (w tym laktozy) to najpierw trzeba zrobić badania to raz, a dwa jeśli nie ma żadnej wysypki to raczej przez nierozwiniety układ pokarmowy maluchy płaczą, preza się (maja kolke) pomaga espumisan (lub podobne np. Delicol) i do tego probiotyk.
    Wysypka o której pisze Malinka to też mogą być potówki od płaczu i ciepła.

Gratuluję rozpakowanym i kciuki za resztę w dwupaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 21:27

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW, dowiedziałaś się może jak to jest z tym porodem w wodzie? czy rzeczywiście musi być wykupiona położna? No i druga kwestia... wywoływanie porodu przypada na ile dni po terminie? bo chyba jednak mniej niż 9/10 ??
    Może zależy od lekarza... ale kurde ja nie chodzę do nikogo od nich i mój nie zna nikogo stamtąd :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ja sama mam nietolerancję pokarmową białka jaj, kukurydzy i roślin strączkowych i się zastanawiam, czy powinnam je wyeliminować przy karmieniu, czy może właśnie lepiej żeby Mała miała od początku z nimi styczność.

U mnie na etapie starań w badaniach genetycznych wyszlo, ze mam uszkodzony gen odpowiadajacy za tolerancje glutenu. Klinika kazala odstawic calkowicie. Stosowalam sie grzecznie do ok. 6 mca ciazy, az nie dowiedzialam sie od innych dziewczyn z kliniki, ktore trzymaly diete do konca, ze ich dzieci po urodzeniu w ogole nie sa w stanie przyjmowac glutenu, ani z mlekiem mamy ani potem w pozywieniu😐 I w III trymestrze juz jadlam wszystko, bo uznalam, ze nie chce tego Małej zafundowac.

Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ