X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Marudzenie ostatnio to było i w dzień i w nocy. Mieliśmy 2 dni takie że spał moze wszystkiego łącznie ze 3-4h. W nocy to samo, po kąpieli jeszcze spał nawet te 2-2,5h później już było ciężko, przysypial na 15-20 min i tyle. Ewidentnie było widać że brzuszek go boli, bo cały się napinam i brzuch też napięty. Jak jakieś gazy poszły to widać było ulgę.
    Tak samo dostał wysypki na twarzy i się zastanawiałam czy to po rumianku który wypiłam czy właśnie to ta skaza. Od wczoraj zero mleka i jaj i zobaczymy. Z brzuszkiem jakby trochę lepiej jest, ale nie wiem czy syropek działa czy po prostu wyeliminowanie mleka z mojego jadłospisu pomogło. Nadal się spina jak chce coś zrobić, ale nie jest to ciągły ból gdzie męczy go całymi dniami i nocami.
    wysypka na twarzy to moze byc tradzik niemowlecy lub po hormonach matki jesli dlugo bralo sie progesteron

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa kciuki mocno zaciśnięte :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trądzik niemowlęcy od soboty.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa trzymam kciuki żeby jednak się coś samo ruszyło!

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziewczyny miałam komplikacje...krew lala się że mnie jak z fontanny...tracilam przytomność. Miałam zabieg i teraz dostaje 2 jednostek krwi. Mały był że mną tylko chwilę;(
    tez mialam krew po operacyjnym porodzie- proznociag bo peklam wew i zew
    po tym i tak bedzie Ci slabo i mroczki gwiazdki przed oczyma
    jak bedziesz wstawac to wpierw spusc nogi i zaczekaj chwile
    janie moglam dpjsc do toalety w pokoju a to raptem pare krokow, poprosilam o kroplowke i postawila mnie na nogi by dzieckiem sie zajac
    ogólnie nawet rece sie trzesa takze trzeba uwazac przy podnoszeniu dziecks

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi hormony się uaktywniły na tej końcówce jednak, a myślałam że mnie omija. Przyszło dziś zamówienie z Lidla (jest lidlomix! Yay!) I zamówiłam też pieluszki tetrowe. Ktoś się pomylił w zamówieniu i dostałam inny wzór niz ten zamówiony (sprawdzałam, ktoś się machnął przy pakowaniu zamówienia). No i co? No i prawie się popłakałam że to nie ten wzór który chciałam tylko inny! I oczywiście będę odsyłać te pieluszki, bo ja chce tamten wzór i koniec i kropka!

Agagusia, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Przyszło dziś zamówienie z Lidla (jest lidlomix! Yay!)
    No to teraz do porodu przytyjesz jeszcze z 5kilo 😂😂😂😈

• natty85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No spadła z wagi 300 g, kazali dokarmiac mlekiem co 3 godz. wieczorem ważenie. Poza tym płakała po cycu, jak dokarmiam to już nie płacze.
    Dostawiac i jeszcze raz dostawiac...mnie tez w szpitalu chcieli dokarmic.mm bo plakal w nocy a.chyba.chcialy sie wyspac ;) oczywiscie nie pozwolilam. Teraz karmie 2 latke i noworodka. Dziecko jak dostanie z butli to potem.ciezej dostawic...bo z butli lepiej leci. To.ze plakala przy cycu nie musi oznaczac ze sie nie najada che.po.prostu bliskosci mamy. Franek przez kilka dni do 3 rano lezal.na cycu z kazdym dniem bylo lepiej:) spadek wagi w 2 czy 3 dobie jest normalny. Franek.spadl.mi jakies.300g. Teraz jeszcze nie byl ważony...przy kp nakwazniejszy jest spokoj. :)

Frida91, Bobby29, werni, Marcelina85, klamka lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • MDW Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon waży 2700 pod koniec 39 tc(9 precentyl) także waga piorkowa. Wszystko z nim dobrze, tętno i przepływy ok, takze łożysko jeszcze wydolne. Na ktg nawet miałam jakieś skurcze ale to dopiero trening. Mamy chodzić na ktg, a jak nie urodzę do 16 sierpnia(do tej daty mam L4)to potem znowu na wizytę i 21 sierpnia wywołanie porodu. Szyjka długa i nic nie przepuszcza także lekarz nie chciał się podjąć żadnego masażu. Zalecił stosunki i ananasa ale to tak przez śmiech. Taka miła atmosfera dzisiaj tam była i mnie nawet ulżyło,że jest jakiś deadline (niefortunne określenie) tej całej imprezy. 21.08.2019 mógłby być 👍

Bobby29, Ania95, Vampire lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    No to teraz do porodu przytyjesz jeszcze z 5kilo 😂😂😂😈

Nie strasz mnie! Właśnie wydaje mi się że ostatnio już nie tyje więc liczę na to że jednak już nie dołożę więcej balastu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:32

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    W badaniach wyszła nadwrażliwość np na seler i białko jaja - w życiu bym nie wpadła. Teraz zero diety.

Ja sama mam nietolerancję pokarmową białka jaj, kukurydzy i roślin strączkowych i się zastanawiam, czy powinnam je wyeliminować przy karmieniu, czy może właśnie lepiej żeby Mała miała od początku z nimi styczność.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na ktg pisały się jakieś skurcze, położna mówiła, że coś się zaczyna ruszać, ale to jeszcze nie to. Zasugerowała, że może głowę trzeba zwolnić 😂 czy ja zawsze muszę mieć z nią problem?? Przy staraniach podobno to też była jej wina 🙈

Nacha, Bobby29, werni, Marcelina85, Misi@ lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, trzymaj się dzielnie 💕

PaniHa, trzymam kciuki za rozwój akcji ✊😙

Misi@ lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Maleństwa! Trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie i zahamowanie krwawienia!

Wisienka89 i PaniHa, kciuki za szybki i bezproblemowy poród.

IGA, szybkiego rozwiązania i wyjścia ze szpitala. Nie wiem co to ma znaczyć, że leżysz tam gdzie Twój prowadzący.🤔

Produkty MAM polecała nam położna.
    Podobnie jak Femaltiker na laktację. Mówiła też że na baby blues można dostać coś w szpitalu i bez wstydu przychodzić jak jest potrzeba.

L4 moze wypisać też rodzinny. Nawet szybciej niż gin, bo w ciąży donoszonej nie mają co wpisać, bo nie ma zagrożenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:59

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa w którym szpitalu jesteś? :)

Kayama, ja jestem ns etapie przykładania Małego i co godzinę, dopóki nie będzie mi sikać pokarm to będę walczyć :) Femaltiker piłam dwa dni z wodą bo nie miałam mleka ani jogurtu.
    Dasz radę, a dokarmianie to nic złego, ważne żebyście dzięki temu mogły wyjść do domu i tam ns spokojnie się ogarniać. Ja za godzinkę odpalam laktator, muszę sprawdzić ile ja msm w ogóle pokarmu :) a mleko modyfikowane leży e pogotowiu i jak będę musiała to na noc będę dokarmiać Kurczaka zanim rozkręcę się na dobre :)

My jesteśmy już w domku, pies pilnuje łóżeczka 🥰 i zrobiłam numer roku! Wzięłam wypis dziecka, zabrałam torby i pojechaliśmy do domu. Swojego wypisu nie raczyłam odebrać 😂 musiałam zadzwonić do szpitala i zapytać co mam zrobić jak uciekłam z dzieckiem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ mózg ciążowy pozostał

MDW, Frida91, Ania95, Bobby29, Chimera, Agagusia, werni, E_linka2, Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tym co ściągniesz laktatorem też się nie sugeruj bo on nie służy do mierzenia ilości pokarmu :P Dziecko inaczej ciągnie i ta ilość może się bardzo różnić :)

natty85, Agagusia, menka2 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    PaniHa w którym szpitalu jesteś? :)

Kayama, ja jestem ns etapie przykładania Małego i co godzinę, dopóki nie będzie mi sikać pokarm to będę walczyć :) Femaltiker piłam dwa dni z wodą bo nie miałam mleka ani jogurtu.
    Dasz radę, a dokarmianie to nic złego, ważne żebyście dzięki temu mogły wyjść do domu i tam ns spokojnie się ogarniać. Ja za godzinkę odpalam laktator, muszę sprawdzić ile ja msm w ogóle pokarmu :) a mleko modyfikowane leży e pogotowiu i jak będę musiała to na noc będę dokarmiać Kurczaka zanim rozkręcę się na dobre :)

My jesteśmy już w domku, pies pilnuje łóżeczka 🥰 i zrobiłam numer roku! Wzięłam wypis dziecka, zabrałam torby i pojechaliśmy do domu. Swojego wypisu nie raczyłam odebrać 😂 musiałam zadzwonić do szpitala i zapytać co mam zrobić jak uciekłam z dzieckiem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ mózg ciążowy pozostał
    Na Brochowie 👍 na izbie w nocy byłam sama, trafiłam od razu na salę rodzinna na porodówce a od 12 jestem na przedporodowym. Nie jest zle, oby tylko zaczęło się coś dziać.

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Domi jaka dezercja 😂
    Mnie podbrzusze lekko pobolewa i delektuje się tym bólem. Aczkolwiek ja nigdy nie miałam bolesnych miesiączek więc pewnie poród mocno mnie zwali z nóg. Do tej pory najbardziej bolesne to było badanie sono hsg (mam nadzieję, że już nigdy więcej).
    To śmieszne, ale ta głupia data wywołania porodu mnie uspokoiła. Przynajmniej wiem na co czekam i już 👍

PaniHa do boju 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 17:18

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, konsultowałam się z położną laktacyjną. Mój Kurczak zawsze zasypia na piersi i przez to muszę częściej przystawiać bo nie mam pojęcia ile zjadł a ile przespał. A tak ściągnę raz i sprawdzę czy zje tyle ile z dwóch piersi uciągnę czy w połowie zaśnie :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa, trzymam kciuki, mam nadzieję że trafisz na dobrą położną :) jakbym wiedziała wcześniej to bym przyszła dać Ci kopa mocy😁❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ