Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka7 wrote:Marudzenie ostatnio to było i w dzień i w nocy. Mieliśmy 2 dni takie że spał moze wszystkiego łącznie ze 3-4h. W nocy to samo, po kąpieli jeszcze spał nawet te 2-2,5h później już było ciężko, przysypial na 15-20 min i tyle. Ewidentnie było widać że brzuszek go boli, bo cały się napinam i brzuch też napięty. Jak jakieś gazy poszły to widać było ulgę.
Tak samo dostał wysypki na twarzy i się zastanawiałam czy to po rumianku który wypiłam czy właśnie to ta skaza. Od wczoraj zero mleka i jaj i zobaczymy. Z brzuszkiem jakby trochę lepiej jest, ale nie wiem czy syropek działa czy po prostu wyeliminowanie mleka z mojego jadłospisu pomogło. Nadal się spina jak chce coś zrobić, ale nie jest to ciągły ból gdzie męczy go całymi dniami i nocami. -
Misi@ wrote:Dziewczyny miałam komplikacje...krew lala się że mnie jak z fontanny...tracilam przytomność. Miałam zabieg i teraz dostaje 2 jednostek krwi. Mały był że mną tylko chwilę;(
po tym i tak bedzie Ci slabo i mroczki gwiazdki przed oczyma
jak bedziesz wstawac to wpierw spusc nogi i zaczekaj chwile
janie moglam dpjsc do toalety w pokoju a to raptem pare krokow, poprosilam o kroplowke i postawila mnie na nogi by dzieckiem sie zajac
ogólnie nawet rece sie trzesa takze trzeba uwazac przy podnoszeniu dziecks
-
Chyba mi hormony się uaktywniły na tej końcówce jednak, a myślałam że mnie omija. Przyszło dziś zamówienie z Lidla (jest lidlomix! Yay!) I zamówiłam też pieluszki tetrowe. Ktoś się pomylił w zamówieniu i dostałam inny wzór niz ten zamówiony (sprawdzałam, ktoś się machnął przy pakowaniu zamówienia). No i co? No i prawie się popłakałam że to nie ten wzór który chciałam tylko inny! I oczywiście będę odsyłać te pieluszki, bo ja chce tamten wzór i koniec i kropka!
Agagusia, werni lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
kayama wrote:No spadła z wagi 300 g, kazali dokarmiac mlekiem co 3 godz. wieczorem ważenie. Poza tym płakała po cycu, jak dokarmiam to już nie płacze.
Frida91, Bobby29, werni, Marcelina85, klamka lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Leon waży 2700 pod koniec 39 tc(9 precentyl) także waga piorkowa. Wszystko z nim dobrze, tętno i przepływy ok, takze łożysko jeszcze wydolne. Na ktg nawet miałam jakieś skurcze ale to dopiero trening. Mamy chodzić na ktg, a jak nie urodzę do 16 sierpnia(do tej daty mam L4)to potem znowu na wizytę i 21 sierpnia wywołanie porodu. Szyjka długa i nic nie przepuszcza także lekarz nie chciał się podjąć żadnego masażu. Zalecił stosunki i ananasa ale to tak przez śmiech. Taka miła atmosfera dzisiaj tam była i mnie nawet ulżyło,że jest jakiś deadline (niefortunne określenie) tej całej imprezy. 21.08.2019 mógłby być 👍
Bobby29, Ania95, Vampire lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Chimera wrote:No to teraz do porodu przytyjesz jeszcze z 5kilo 😂😂😂😈
Nie strasz mnie! Właśnie wydaje mi się że ostatnio już nie tyje więc liczę na to że jednak już nie dołożę więcej balastu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:32
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Agagusia wrote:W badaniach wyszła nadwrażliwość np na seler i białko jaja - w życiu bym nie wpadła. Teraz zero diety.
Ja sama mam nietolerancję pokarmową białka jaj, kukurydzy i roślin strączkowych i się zastanawiam, czy powinnam je wyeliminować przy karmieniu, czy może właśnie lepiej żeby Mała miała od początku z nimi styczność."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Dzisiaj na ktg pisały się jakieś skurcze, położna mówiła, że coś się zaczyna ruszać, ale to jeszcze nie to. Zasugerowała, że może głowę trzeba zwolnić 😂 czy ja zawsze muszę mieć z nią problem?? Przy staraniach podobno to też była jej wina 🙈
Nacha, Bobby29, werni, Marcelina85, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Misi@, gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Maleństwa! Trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie i zahamowanie krwawienia!
Wisienka89 i PaniHa, kciuki za szybki i bezproblemowy poród.
IGA, szybkiego rozwiązania i wyjścia ze szpitala. Nie wiem co to ma znaczyć, że leżysz tam gdzie Twój prowadzący.🤔
Produkty MAM polecała nam położna.
Podobnie jak Femaltiker na laktację. Mówiła też że na baby blues można dostać coś w szpitalu i bez wstydu przychodzić jak jest potrzeba.
L4 moze wypisać też rodzinny. Nawet szybciej niż gin, bo w ciąży donoszonej nie mają co wpisać, bo nie ma zagrożenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:59
Misi@ lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
PaniHa w którym szpitalu jesteś?
Kayama, ja jestem ns etapie przykładania Małego i co godzinę, dopóki nie będzie mi sikać pokarm to będę walczyć Femaltiker piłam dwa dni z wodą bo nie miałam mleka ani jogurtu.
Dasz radę, a dokarmianie to nic złego, ważne żebyście dzięki temu mogły wyjść do domu i tam ns spokojnie się ogarniać. Ja za godzinkę odpalam laktator, muszę sprawdzić ile ja msm w ogóle pokarmu a mleko modyfikowane leży e pogotowiu i jak będę musiała to na noc będę dokarmiać Kurczaka zanim rozkręcę się na dobre
My jesteśmy już w domku, pies pilnuje łóżeczka 🥰 i zrobiłam numer roku! Wzięłam wypis dziecka, zabrałam torby i pojechaliśmy do domu. Swojego wypisu nie raczyłam odebrać 😂 musiałam zadzwonić do szpitala i zapytać co mam zrobić jak uciekłam z dzieckiem 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ mózg ciążowy pozostał
MDW, Frida91, Ania95, Bobby29, Chimera, Agagusia, werni, E_linka2, Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:PaniHa w którym szpitalu jesteś?
Kayama, ja jestem ns etapie przykładania Małego i co godzinę, dopóki nie będzie mi sikać pokarm to będę walczyć Femaltiker piłam dwa dni z wodą bo nie miałam mleka ani jogurtu.
Dasz radę, a dokarmianie to nic złego, ważne żebyście dzięki temu mogły wyjść do domu i tam ns spokojnie się ogarniać. Ja za godzinkę odpalam laktator, muszę sprawdzić ile ja msm w ogóle pokarmu a mleko modyfikowane leży e pogotowiu i jak będę musiała to na noc będę dokarmiać Kurczaka zanim rozkręcę się na dobre
My jesteśmy już w domku, pies pilnuje łóżeczka 🥰 i zrobiłam numer roku! Wzięłam wypis dziecka, zabrałam torby i pojechaliśmy do domu. Swojego wypisu nie raczyłam odebrać 😂 musiałam zadzwonić do szpitala i zapytać co mam zrobić jak uciekłam z dzieckiem 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ mózg ciążowy pozostałCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Hahaha Domi jaka dezercja 😂
Mnie podbrzusze lekko pobolewa i delektuje się tym bólem. Aczkolwiek ja nigdy nie miałam bolesnych miesiączek więc pewnie poród mocno mnie zwali z nóg. Do tej pory najbardziej bolesne to było badanie sono hsg (mam nadzieję, że już nigdy więcej).
To śmieszne, ale ta głupia data wywołania porodu mnie uspokoiła. Przynajmniej wiem na co czekam i już 👍
PaniHa do boju 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 17:18
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Wiem wiem, konsultowałam się z położną laktacyjną. Mój Kurczak zawsze zasypia na piersi i przez to muszę częściej przystawiać bo nie mam pojęcia ile zjadł a ile przespał. A tak ściągnę raz i sprawdzę czy zje tyle ile z dwóch piersi uciągnę czy w połowie zaśnie