Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
menka2 wrote:Wszystko i naprawdę uwierz że małego nie boli brzuszek od jedzenia - jemu jedynie może np. Nie spakować mleko jeśli zjeść dużo czosnku itp ale brzuszek na pewno to przez to nie boli. Co do nietolerancji laktozy to ewentualnie spróbuj przerzucić się na mleko bez laktozy - powinno wystarczyć - ewentualnie jest jakiś środek który pomaga tolerować laktozy maluszkom ale nie pamietam nazwy
A śpi dużo? Kiedy objawia się "marudzenie" / placzenie
Tak samo dostał wysypki na twarzy i się zastanawiałam czy to po rumianku który wypiłam czy właśnie to ta skaza. Od wczoraj zero mleka i jaj i zobaczymy. Z brzuszkiem jakby trochę lepiej jest, ale nie wiem czy syropek działa czy po prostu wyeliminowanie mleka z mojego jadłospisu pomogło. Nadal się spina jak chce coś zrobić, ale nie jest to ciągły ból gdzie męczy go całymi dniami i nocami. -
Frida91 wrote:Kayama a skąd myśl że nie masz pokarmu? Przystawiaj małą jak najczęściej i wszystko się rozkręci. Dziecko na razie nie potrzebuje zbyt wiele.
No spadła z wagi 300 g, kazali dokarmiac mlekiem co 3 godz. wieczorem ważenie. Poza tym płakała po cycu, jak dokarmiam to już nie płacze. -
Misia trzymaj się!
Kayama takie emocje to chyba normalne, podobno ten hormonalny koktajl po porodzie to o wiele bardziej daje w kość niz w czasie ciąży. Femaltiker można z wodą. Jak nie ma kto ci dostarczyć to daj znać, ktoraś z nas ci przywiezie. Ty w praskim leżysz? Jakby coś to ja mogę się zebrać i ci przywieźć! Choć myślę że w aptece szpitalnej dostaniesz od ręki femaltiker, tylko nie mam pojęcia czy to zależy od dobrej woli pielęgniarki żeby ktos ci przyniósł czy jak to jest. W każdym bądź razie daj znać gdybyś potrzebowała pomocy!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
baileys wrote:Mam tez pytanie z zupelnie innej beczki - macie jakis dobry przepis na kurczaka / indyka w ciescie francuskim? Mam w lodowce jedno i drugie i zrobilabym na obiad.
Tylko nie wiem czy obsmazac mieso wczesniej, czy mozna dac surowe.
Chimera, Ty mistrzu kuchni, moze Ty wiesz?🙂baileys lubi tę wiadomość
-
Kayama., spokojnie, na razie malej wystarczy jak te kropelki beda. Siara jest przezroczysta, lekko żółtawa i jak wezmiesz na palec to lekko tłusta. Dostawiaj ja czesto, najpierw piers potem ew mm. Ew miedzy karmieniami stymuluj laktatorem, zwykle sa to pożyczenia na oddziale, kupujesz tylko zestaw dla siebie tych końcowek, u nas 20 zl. Te laktatory szpitalne sa duzo lepsze od zwykłych, korzystaj. Jak na jedna piers to odciągasz 7 min i zmiana, potem 5 i 3. Jak cos Ci sie uda ściągnąć to dokarmiają swoim - mozesz do 4 godzin trzymac w temperaturze pokojowej, w wyparzonej butelce.
A propos Femaltikeru - pewnie macie na dole w szpitalu sklepik/aptekę - idz albo poproś jakies osoby odwiedzajace kolezanke z sali. Korzystaj z doradczyni laktacyjnej na oddziale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 14:42
kayama, Limerikowo, Applejoy, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Bobby29 wrote:Misia trzymaj się!
Kayama takie emocje to chyba normalne, podobno ten hormonalny koktajl po porodzie to o wiele bardziej daje w kość niz w czasie ciąży. Femaltiker można z wodą. Jak nie ma kto ci dostarczyć to daj znać, ktoraś z nas ci przywiezie. Ty w praskim leżysz? Jakby coś to ja mogę się zebrać i ci przywieźć! Choć myślę że w aptece szpitalnej dostaniesz od ręki femaltiker, tylko nie mam pojęcia czy to zależy od dobrej woli pielęgniarki żeby ktos ci przyniósł czy jak to jest. W każdym bądź razie daj znać gdybyś potrzebowała pomocy!
Bobby dzięki ! Już do jutra wytrzymam i kupimy. Muszę też kupić jakieś mm bo pewnie jeszcze trzeba będzie dokarmiac. -
baileys wrote:Ja jade zaraz na miasto, poczta, bank, potem moze shopping, bo likwiduja Kappahla na drugim koncu miasta i jest 50% na wszystko, w tym na wyprzedaz.
Moze moje dziecko naprawde chce sie zaczac rodzic w samochodzie - stwierdzilam ze jesli tak, to nie bede mu tego uniemozliwiac😜
Mam tez pytanie z zupelnie innej beczki - macie jakis dobry przepis na kurczaka / indyka w ciescie francuskim? Mam w lodowce jedno i drugie i zrobilabym na obiad.
Tylko nie wiem czy obsmazac mieso wczesniej, czy mozna dac surowe.
Chimera, Ty mistrzu kuchni, moze Ty wiesz?🙂
Baileys w książce kucharskiej od mamy ginekolog jest przepis co prawda na rybę w cieście francuskim ale nie sądzę żeby przy mięsie z krótkim czasem przygotowania jak drób coś się różniło znacząco. Więc wrzucam
baileys, Applejoy lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Agagusia wrote:Kayama., spokojnie, na razie malej wystarczy jak te kropelki beda. Siara jest przezroczysta, lekko żółtawa i jak wezmiesz na palec to lekko tłusta. Dostawiaj ja czesto, najpierw piers potem ew mm. Ew miedzy karmieniami stymuluj laktatorem, zwykle sa to pożyczenia na oddziale, kupujesz tylko zestaw dla siebie tych końcowek, u nas 20 zl. Te laktatory szpitalne sa duzo lepsze od zwykłych, korzystaj. Jak na jedna piers to odciągasz 7 min i zmiana, potem 5 i 3. Jak cos Ci sie uda ściągnąć to dokarmiają swoim - mozesz do 4 godzin trzymac w temperaturze pokojowej, w wyparzonej butelce.
A propos Femaltikeru - kozę macie na dole w szpitalu sklepik/aptekę - idz albonpopris jakies osoby odwoedzace kolezanke z sali. Korzystaj z doradczyni laktacyjnej na oddziale.
Nie mają laktatora, już w sobotę pytałam. Waham się czy zamówić na Allegro, znalazłam po ok 100 zł elektryczne. -
kayama wrote:Nie mają laktatora, już w sobotę pytałam. Waham się czy zamówić na Allegro, znalazłam po ok 100 zł elektryczne.
-
Kayama spokojnie dzieci na początku mało jedzą. Pokarm potrafi się pojawić nawet po 3-4 dniach. I dobrze radzi Frida przystawiaj małą w dzień a nawet w nocy.
-
Kayama spadek z wagi 10-15% jest fizjologiczny i spokojnie dziecko ma 2tygodnie na powrót do wagi urodzeniowej. Niczym się nie stresuj i przystawiaj ile się da, ew.jesli chcesz dokarmiac to po piersi dopiero. Wszystko będzie dobrze zobaczysz i nie zniechęcaj się
Limerikowo, natty85 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Kayama,dzieci na początku mało jedzą.Mała może potrzebować bardziej bliskości niż jedzenia.Pokarm po cc pojawia się później niż po sn.Spokojnie daj sobie czas,przystawiaj często.
Jeśli chodzi o laktatory to polecam klasy szpitalnej,są dość drogie ale można je wypożyczyć.
Dzieci tracą wagę w pierwszych dniach życia,ważne by nie straciła więcej niż 10 procent i wróciła do wagi urodzeniowej do 14 dni po porodzie.Czasem lekarze dają trochę więcej niż to 14 dni.natty85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do laktatorow to ja słyszałam dobre słowa o lansinoh - taki na 2 piersi jest dość tani - kosztuje 400zł. Koleżanki miały takie pojedyncze i polecały. Ja nie kupiłam na razie - wypożyczamy na początek - wydam 100 zł, ale zdążę się zorientować, czy potrzebuje porządnego klasy szpitalnej czy wystarczy zwykły.
Misia, zdrowia dla ciebie, trzymaj się!
Kamaya, nie poddawaj się - przy stawiaj małą do piersi - ona najlepiej rozbuja laktację.
Ja wróciłam ze spaceru po osiedlu. Miałam kilka rzeczy do załatwienia - rossman, Pepco, Castorama, biedronka. Nawet nieźle mi poszło i nie wróciłam bardzo zmęczona.
Złożyłam nasza karuzelkę - ładnie gra i wygląda. -
Misia gratulacje! Oby wiecej komplikacji nie było 😘
Ja od 4 w nocy jestem w szpitalu. Wczoraj cały dzień plamilam a ok 2 odeszły mi wody z krwią więc nie czekaliśmy długo j pojechaliśmy. Ale niestety nic więcej się nie dzieje. Rozwarcie na 2 cm, skurczy zero. Afi 3. Nie wiem co dalej. Pewnie jak nic nie ruszy a wydaje mi się że ta moja "leniwa macica" sama nie ruszy to będą wywoływać.
W piątek na wizycie mała miała 3300 a dzisiaj w szpitalu raz 3800 a drugi raz 3920. Ciekawa jestem ile ten mój maluszek będzie miał ❤️Bobby29, Limerikowo, Ania95, Vampire, Marcelina85, MDW, Malinka7, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa powodzenia i kciuki!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki