Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kciuki! Żeby te skurcze to było to. Ja jeszcze wczoraj miałam, a dziś póki co na razie cisza. Tylko że te skurcze u mnie co z tego że były przez dłuższy czas jak szyjki nic nie raczyły skrócić.
Dzisiaj moja jakaś niemrawa, ale po kawie i śniadaniu może zacznie brykać.
Drzewko kciuki!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
trzydziecha wrote:Ja właśnie po wizycie w Lidlu, super jakości są te staniki i bluzki do karmienia, stanik dla mnie niestety za duży się zostawię sobie chyba 2 bluzki bo myślę że się przydadzą na jesień i zimę jako podkoszulki do karmienia
Właśnie myślałam o tych stanikach. Chyba dziś się przejade. Mój i tak śpi po nocce.trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny kciuki! Żeby te skurcze to było to. Ja jeszcze wczoraj miałam, a dziś póki co na razie cisza. Tylko że te skurcze u mnie co z tego że były przez dłuższy czas jak szyjki nic nie raczyły skrócić.
Drzewko kciuki!
Bobby mój to teraz nadrabia za wczorajszy dzień i noc. Uff -
Chimera wrote:AnaKwiat ja tylko w gazetce ja widziałam. To jest gazetka z pościelą na okładce, ale poza stanikami i tymi podkoszulkami, to chyba nic innego tam nie ma do karmienia.
https://www.lidl.pl/pl/Gazetki.htm
U mnie wydzieliny zero. Chodzę bez wkładki i nie mam żadnego dyskomfortu. Makabra.
Aaaa ok, może podjadę do Lidla i sprawdzę. Te bawełniane podkoszulki bym chętnie kupiła. Dzięki!Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Joan nie którzy lekarze to lubią ciągle namawiać. Ja byłam na początku nastawiona na cc bo mi tak ginka mówiła a teraz w 3 trymestrze to cisza z jej strony. Teraz bardziej myślę o sn. Zobaczymy co będzie na ostatniej wizycie i później w szpitalu.
-
werni wrote:Joan nie którzy lekarze to lubią ciągle namawiać. Ja byłam na początku nastawiona na cc bo mi tak ginka mówiła a teraz w 3 trymestrze to cisza z jej strony. Teraz bardziej myślę o sn. Zobaczymy co będzie na ostatniej wizycie i później w szpitalu.
Mój gin z PL nagadał koleżance, że nie da rady sn z taką tuszą, że się namęczy ale jak poprosiła o skierowanie na cc, to stwierdził, że on nie wystawia, ma się dogadać z ordynatorem w naszym szpitalu, bo to jego kolega, przy drugim dziecku to samo. Koleżanka się wkurzyła, stwierdziła, że więcej do niego nie pójdzie, skoro po tylu wizytach skierowanie przy wskazaniach do CC jest takim problemem. Z kolei w szpitalnej poradni K też mieli problem, że ciąża prowadzona prywatnie (z ich fachowym podejściem do tematu niepłodności przy Hashimoto i IO nie było wyjścia) ale ja przyjęli.
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny kciuki! Żeby te skurcze to było to. Ja jeszcze wczoraj miałam, a dziś póki co na razie cisza. Tylko że te skurcze u mnie co z tego że były przez dłuższy czas jak szyjki nic nie raczyły skrócić.
Drzewko kciuki!
Bobby, to nie pociesza 😂 jestem totalnie niewyspana i chyba idę pod prysznic. Mamy odebrać dzisiaj nasze nowe auto i nie chce wyglądać jak zombie. A i może przekonań się czy skurcze nie miną. Jak nie miną to znaczy, że to to?
Bobby29 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Dziewczyny, ja już na oddziale, czekam na lozko.
Płacze i się śmieje na zmianę.
Dziś w badaniu Kazik 4050-4100 i w ogóle się zastanawiali czy mi pozwolić sn. Lekarz z IP się konsultował z przełożonym i rozmowa brzmiała mniej więcej: nie ma typowej niewspółmierności, ale szału nie ma . Warunki są obiecujące i jeśli próbować sn to teraz bo za kilka dni to bez szans. Wiec mimo wątpliwości cieszę się ze tu jestem.
Jestem tak przestraszona, ze głowa mała . Za drugim razem miało być łatwiej!
Proszę Was o mocne kciuki!!werni, Niebieska Gwiazda, zielonooka7, Matyldaaa, Agagusia, Bobby29, Domi_tur, Vampire, kayama, trzydziecha, Limerikowo, Ania95, Misi@ lubią tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyDziewczyny kciuki za wszystkie - niech pójdzie tak łatwo jak tylko może, albo niech wreszcie się rozkręci.
Ja dziś robię sobie dzień lenia - tzn. raczej siedzę w domu i się nie ruszam. Bo mimo wszystko zaplanowałam sprzątanie i gotowanie. Wieczorem odwiedzają nas znajomi.
Wczoraj byłam na ostatnim ktg - wyszło ok, więc raz w tygodniu odhaczone (zgodnie z zaleceniem lekarza). Przy bliźniakach to badanie to jakaś masakra - ciągle uciekają i nie da się ich znowu złapać. Same dziury na wykresach. Zrobiłam też morfologie i aptt do szpitala - wszystko ładne. W razie co powtórzę w sobotę, żeby były nowsze.
No i czekamy na wtorek... Raz stres większy, raz mniejszy, ale staram się nie myśleć.Bobby29, Limerikowo, Ania95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Drzewko trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło!
Zrobiłam sobie długi spacer i to zwawym tempem, ledwo doczłapałam się do domu a i tak na razie cisza No trudno, nie będę wariowac cały dzień. Najwyżej wieczorem jeszcze pochodzę. Jak ma się coś rozkręcić to rozkręci i tak.Bobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dziewczyny, trzymam mocno kciuki za szybki postęp akcji i lekkie porody! 🤞🤞
Ja właśnie czekam na ktg, akurat dzisiaj Mała jakaś niemrawa od rana.Bobby29 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
MDW wrote:Bobby, to nie pociesza 😂 jestem totalnie niewyspana i chyba idę pod prysznic. Mamy odebrać dzisiaj nasze nowe auto i nie chce wyglądać jak zombie. A i może przekonań się czy skurcze nie miną. Jak nie miną to znaczy, że to to?
Wczoraj rozmawiałam na wizycie z położna i moja lekarka. Generalnie tak jak że wszystkim nie ma reguły Jedna będzie chodzić ze trzy tygodnie ze skurczami przepowiadajacymi i jeszcze nie urodzi, a u drugiej po kilku-kilkunastu godzinach że rozwinie akcja do fazy drugiej. U mnie te skurcze nic a nic nie zrobiły szyjce a były regularne i wydaje mi się że dość długo (3 razy trwały ponad 2 godziny z regularnością 4-7min i dlugoscia trwania skurczu 25-60s). Więc pewnie jestem w tej pierwszej grupie.
Generalnie jak dopytywałam "no a skąd wiedzieć że to to???", Bo np w książce mówią że te skurcze które miałam to już regularne były i gdybym miała polegać na książce to bym już jechała na ip - a niepotrzebnie. Więc to TO będzie wtedy kiedy te skurcze będą na tyle bolesne że ciężko będzie w czasie skurczu mówić. No i wiadomo - jak wody odejdą to inna sprawa, mówię tu o przypadku kiedy skurcze się pojawiły a wody nie odeszły, bo przecież tak też się zdarza. Więc jak są tak bolesne i do tego regularne to wtedy to to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 12:10
MDW, werni, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
werni wrote:Dziewczyny a kupowalyscie może z lidla online? Nie robią problemu?
Ja cały czas kupuje te tekstylne i przemysłowe rzeczy online bo mi się nie chce ich nosić ze sklepu. Jestem zadowolona bo przesyłka jest szybko, korzystają z kurierów którzy akurat u mnie dzwonią i zawsze się umawiają czy ktoś jest w domu, no i ze zwrotem nie ma żadnych problemów (już że trze razy zwracałam coś). Nawet dziś będę szła na pocztę że zwrotem bo niedawno zamówiłam Birkenstocki a że nie byłam pewna rozmiaru to wzięłam od razu dwie sztuki - w swoim i w większym rozmiarze - i te które gorzej leżą będę odsyłać.zwrot na poczcie jest darmowy, trzeba tylko zgłosić w systemie zwrot o wydrukować etykietę.werni lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Drzewko będzie dobrze! Widzisz za kilka dni by ci nawet nie pozwolili próbować, a tak masz szansę. Spróbuj się nastawić pozytywnie i myśl o tym jak o próbie, która super jeśli się powiedzie ale staraj się nie zafiksowac na tym że ma być tylko sn i kropka, bo to może przynieść więcej szkody niż pożytku - co prawda nie mówię z własnego doświadczenia ale mam w bliskim otoczeniu kilka przykladow, więc mimo wszystko słuchaj intuicji oraz nie bądź głucha na słowa personelu no i powodzenia żeby akcja się u ciebie rozchulala po tych w wspomagaczach i żeby poszlo naprawdę sprawnie, a Kazik już niedługo był na świecie♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Drzewko trzymamy mocno kciuki, wierzę, że jeszcze dziś zobaczysz Kazika!
MDW, jak nie minie to jedź to sprawdzić. Ja jestem najlepszym przykładem na to, że można podczas porodu w ogóle nie mieć skurczy co 4 minuty i mniej a urodzić nadprzyrodzonymi siłami natury 😂 także polecam nowym autkiem pojechać na kontrolę sytuacji 😁MDW, Bobby29 lubią tę wiadomość