X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • MDW Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida jak u Ciebie? Mnie po prysznicu nie minęło ale położyłam się do łóżka żeby odespać i równo co 15 minut zrywa mnie ból. Spać się nie da, ale wątpię żeby to był poród przy takiej częstotliwości 😔
    Chyba fakrycznie nowym autem pojedziemy na ktg 😂

Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już spokój... Miałam parę spiec brzucha ale już niebolesne więc wygląda na to że wszystko się wyciszyło :/ Mam nadzieję że wieczorem może w końcu coś ruszy bo strasznie to frustrujące...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Frida :)

Dzięki dziewczyny i dobrze wiedzieć z tym zwrotem. Tak patrzyłam na gazetkę i nie które rzeczy można kupić przez online. Jutro się obkupie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW, jedźcie od razu na ip, niech sprawdzą rozwarcie :) u mnie po samym ktg wszyscy twierdzili, że nie rodzę😂 trzymam kciuki, chyba Leon wybrał sobie piękną datę przyjścia na świat :)

MDW lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po lekarzu ,Mała waży 3850 :) w mniej niż tydzień przybrała 350 gram na cycu i butli mm dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 13:04

DrzewkoPomarańczowe, werni, Agagusia, Domi_tur, E_linka2, Bobby29, kayama, Limerikowo, AnaKwiat, Niebieska Gwiazda, Marcelina85 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za dobre słowo!

Mały update. Dostałam na razie lozko tymczasowe, czekam na jakieś lepsze podobno (jakby to miało jakieś znaczenie).
    Z dobrych wieści to nie dało się już założyć balonika bo szyjka tak miękka, ze wypadał 😁. Seksić się Dziewczyny bo to działa 👍🏻.
    Zrobili mi masaż szyjki i faktycznie na takiej miękkiej jest to do przeżycia. Dziś mam być aktywna, chodzić po schodach, masować sutki i jeść słodkie. Jeśli samo nic nie ruszy to jutro rano dadzą oxy, na początek po trochu. Moi prowadzący zarządził, ze dziś urodzę. Oby miał racje . Trochę mi się nastrój poprawił, nie jestem już taka przerażona.
    Malzon pojechał po jakieś żarcie bo kwitniemy tu od 8. Personel super, atmosfera mega luźna i zabawowa momentami :).

Chimera, Frida91, werni, Agagusia, kayama, Bobby29, Niebieska Gwiazda, zielonooka7, Marcelina85, Ania95, Misi@, Myszk@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Drzewko trzymam kciuki żeby się akcja rozkręciła takimi metodami.

Mnie już totalnie męczy to, że nic się nie dzieje. Mam taką huśtawkę nastrojów (z przewagą tych negatywnych). Mam nadzieję, że jak jutro pojadę do szpitala, to nie odeślą mnie z kwitkiem, tylko chociaż zobaczą czy cokolwiek się u mnie rusza.

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko może Kazik dziś zaskoczy i będzie z Wami :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - wszystkim oczekującym - rozwinięcia pięknej akcji🤗💪
    Dzis byl nasz termin porodu , a w sobote Krzys bedzie mial 3 tygodnie😁
    2 dni z rzedu maly pieknie spal w nocy - po 5-6 godzin, a dzis przesikal sobie woombie i byla masakra, popoludniu ide na drzemke. Dzis dla chlopakow dzien wagarów w przedszkolu, kompletujemy wyprawkę do szkoły i zwiedzany nowe płace zabaw, Krzys raczej nie ma nic przeciwko😁A najlepsza zabawa i tak w Decathlonie, to dla moich jakby plac zabaw z wypożyczalnia sprzętu sportowego w jednym🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 16:22

Bobby29, MDW, DrzewkoPomarańczowe, werni, Marcelina85, Ania95 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis brzuch jak głaz prawie ciagle napiety i twardy. Ruchy dziecka (główkę pewnie) czuje pod majtami na wzgórku. I takie ciężkie parcie na krok. Chyba bede cały dzien chodzić albo stać zeby w końcu mały wypadł 🤪😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 13:31

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które używały monitora oddechu, mamy Angelcare, płytki są pod materacem pod dzieckiem, dziecko oddycha rusza się a włącza się alarm :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 14:17

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie byłam u pani doktor i jak szyjka miała ponad 2 tygodnie temu 1,5 centymetra to nadal tyle ma. Jest może zmiękczona tylko. 14.08 mam pójść do szpitala na pierwsze ktg. Jestem chyba jedyna tutaj, której się zupełnie nie spieszy 😉 Jeszcze tydzień mogę spokojnie pochodzić z brzuchem. Panowie kończą remont i może nawet uda się nam przeprowadzić przed porodem ☺

Bobby29 lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o 11:18 przyszedł na świat mój synek Mikołaj ❤ waży 4 kg!!! I mierzy 55 cm. Duży chłopak, zdrowy ❤ poród krótki, ale bardzo intensywny. Chcieli już użyć kleszczy, ale w końcu udało się bez. Popękałam mocno, nacinali mnie i zszywali bardzo długo. Pierwsze bóle poczułam jakoś przed 7. W szpitalu byliśmy jakoś 9:30 z rozwarciem na 2,5 palca.
    Mały jest przesłodki. Wstawię zdjęcie później na fb 😘

kayama, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Nacha, MDW, IGA.G, Chimera, zielonooka7, E_linka2, natty85, Domi_tur, AnaKwiat, Marcelina85, Frida91, werni, Bee_girl, redken, Agagusia, Applejoy, Pierniczkowa, Bobby29, trzydziecha, Misi@, Myszk@, joan85, Matyldaaa, Daffi lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super serdeczne gratulacje !! :-) A jak się czujecie? Dużo zdrówka.

Ania95 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje 😍😍. Poszło ekspresowo! Zdrówka!!

Ania95 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje! Dorodny chłop z tego Mikołaja 😊😊

Ania95 lubi tę wiadomość

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 gratulacje! :)

Drzewko kciuki zacisniete ;)

MDW jak u ciebie?

Kurcze wy juz wszystkie w takim napieciu przedporodowym a ja przez to, ze termin pod koniec msc to wciaz mysle, ze to kupa czasu i nawet nie mysle jeszcze o porodzie.

Za to dzisiaj mam dzien lenia i zakwasy straszne. Wczoraj bylam z corka w bawialni. Widzialyscie kiedys ciezarna w 38 tc zjezdzajaca na zjezdzalni do basenu z kulkami z rocznym dzieckiem na kolanach? :D Podejrzewam, ze ludzie ktorzy tam byli tez nie :P

Chimera, MDW, werni, Bee_girl, Agagusia, Bobby29, Ania95, Niebieska Gwiazda, Misi@ lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, wielkie gratulacje!

Zielonooka, niedługo same tu zostaniemy 😉
    Ja ostatnio biegłam do autobusu za mezem wołającym "tylko nie zgub dziecka!" to tez musial być niezłt widok 😁

werni, Bobby29, Marcelina85, Ania95 lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • MDW Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odbieram nowy samochód że skurczami co 6-8 minut 😂 jeszcze rodzice pytają czy przyjedziemy go pokazać...A ja musze na ktg albo i do szpitala, a nie chce wywoływać paniki w rodzinie 👍 mam tylko nadzieję że wody mi nie odejdą w nim 💪 nie wiem ile to u mnie jeszcze będzie trwało ale nie wyobrażam sobie chodzić z takimi skurczami kilku dni.

Domi_tur, Bobby29, Marcelina85, E_linka2, Ania95, Misi@ lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratulacje!
    Dopiero co pisałaś, że nic Cię nie rusza, a tutaj proszę... szok!
    Nie wiem jak to zrobiłaś, ale zazdroszczę ! :)))

Wszystkiego dobrego dla Was! :)
    Jeszcze raz gratuluję! :)

Ania95 lubi tę wiadomość

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ