X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala. Odeszły mi wody ale ile tego sie leje :p
    Zrobiłam lewatywke. Ogarnęłam prysznic teraz w samochodzie modlę sie zeby mi wilka podpacha nie przeciekła bo ciagle sie leje a jedziemy dzis odebran nowym samochodem 😂
    Trzymajcie kciuki :)

werni, kayama, DrzewkoPomarańczowe, redken, Chimera, Agagusia, natty85, Pierniczkowa, zielonooka7, Bobby29, Domi_tur, AnaKwiat, E_linka2, Applejoy, Ania95, Niebieska Gwiazda, Misi@, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje!

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Nacha trzymam kciuki!
    MDW za Ciebie też!

Ja to chyba nigdy nie urodze jak tak dalej pójdzie :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ania gratuluję :)

Nacha kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 15:47

Ania95 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wróciłam zmęczona z tego ktg. Pola się ruszala aż za dobrze, ciągle robiła jakieś manewry, przez co głowica traciła tętno i wykres od nowa... Położna długo nie mogła jej na nowo znaleźć, nawet kilka razy pytała, czy na pewno główka jest na dole... w końcu musiałam stać do końca zapisu, wciskając sobie tę głowicę mocno w brzuch, co Małej się ewidentnie nie podobało. Niby to dlatego, że miała swoje plecy jakoś bardziej od strony moich pleców i trzymała stopy przy głowie. To dopiero akrobatka 😜 położna zmęczona tym szukaniem, stwierdziła: "ale mi się dzisiaj dzieci trafiają, a co dopiero będzie jak się urodzą!" 😉 Bo pozostałe 2 dziewczyny musiały z kolei pić cole na pobudzenie ruchów. Już mi było słabo od tego stania, a tu jeszcze jakaś akwizytorka weszła żeby poopowiadac nam o bankowaniu krwi pepowinowej i tak nawijala pół godziny...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, serdeczne gratulacje! 🎉🌹🍾🎈

Nacha, MDW, Drzewko - powodzenia! 🤞🤞

Ania95 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha powodzenia !! :-)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkminilam monitor, działa na 1 płytce, widocznie niunia jest za mała na dwie :) Liczy ruchy dziecka, wszystko ok, po wyjęciu Wiktorii się włączył, czyli ok :)) Uff.

Bobby29 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bee_girl Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny ale sie dzieje!

Za rodzące wielkie kciuki!! Rozpakowanym serdecznie gratuluje i troche zazdroszczę..
    Ja dzis mam 4 rocznice ślubu, ale moj mieszkaniec brzucha raczej nam tej daty nie „zabierze”. Miałam ktg i usg z przepływami, wszystko Ok. Na ktg 2 skurcze co 10 min jeden ponad 80 drugi ponad 100, ale nie bolą mnie, czasem jest tylko niewygodnie jakby wiec ja to ta grupa co chodzi z nimi i 3 tygodnie (a jak dotąd 4 dzien). Nawet chyba jakis czop widziałam, bo kawałki jakiejs przezroczystej galaretki od tych paru dni ale ciagle nie wierze ze sie samo zacznie. Tych trzech tygodni wyżej wspomnianych nie pochodzę tez bo w następny czwartek indukcja. Oczywiscie na weekend wielkie plany spacerowe, seksy i moze jakies ostre żarcie chociaz nie jestem fanka. Mam nadzieje, że sprzątać nie bede musiała bo to juz naprawde nie jest moja ulubiona czynność 😅 No i muszę spakować torbę.. moze wtedy cos ruszy ? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 16:03

Bobby29 lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Jadę do szpitala. Odeszły mi wody ale ile tego sie leje :p
    Zrobiłam lewatywke. Ogarnęłam prysznic teraz w samochodzie modlę sie zeby mi wilka podpacha nie przeciekła bo ciagle sie leje a jedziemy dzis odebran nowym samochodem 😂
    Trzymajcie kciuki :)

Kciuki zacisniete ✊🏻✊🏻.

Ja mam bolesne skurcze, ale nieregularne.
    Leżę właśnie z ktg, przyszła polozna i mnie pyta czy mnie coś boli bo się piszą!
    W pierwszym porodzie się w ogóle nie pisały! Trochę się chyba naumiala ta moja macica!

Bobby29, Domi_tur, Applejoy, Ania95, werni, Marcelina85, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwidoczniej na wywołanie porodu świetnie działa nowe auto...żebym wiedziała, to może bym wymieniła moja skodzinkę na nowszy model 😂

Kciuki dziewczyny!

Vaniliowa mówiłam Ci, że się MDW nam wciśnie w termin? Kurde!!! 😉😉

DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Pierniczkowa, Bobby29, AnaKwiat, MDW, Marcelina85, Nacha lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za rozpoczęte porodu!

Ania gratulacje kluska ;)

Ja dzisiaj mam dzień dola, normalnie ryczę od rana co chwilę, nawet zakazalam dzisiaj mężowi przyjeżdżać bo znowu się rozkleje, ma mi nic nie wysyłać ani nie robić wideo konferencji z Anielka bo nie dam rady...

Ktg i USG dobre, kluja mnie insulina, cukry jakoś opanowują się powoli, jutro konsultacja z diabetologiem w szpitalu. Łucja waży już ok 4 kg a jeszcze tydzień do terminu, nie wiem dlaczego oni czekają skoro mam rozwarcie ale daje nie idzie :( boje się że jak dociagne do terminu to zrobią mi cesarkę... W sumie już mi wszystko jedno szczerze wam powiem ale jak pomyślę o tym że będę tu leżała na przykład dwa tygodnie jeszcze to ryczę po kątach ...

Ania95 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Vaniliowa mówiłam Ci, że się MDW nam wciśnie w termin? Kurde!!! 😉😉

Mówiłaś, mówiłaś.... wykrakałaś ! :(
    Chyba tylko my będziemy do grudnia chodzić z brzuszkami :P

Ja już daję na luz, co będzie to będzie...
    Powiedziałam sobie, że już nie będę ani płakać, ani się denerwować.
    Niech mój mały wybierze sobie odpowiednią datę :P
    Już i tak ma krechę u mnie ;)

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje dla dzielnej Mamy 😘😘😘 fighterka z Ciebie - pisałaś koło 8 a o 12 już byliście razem - poród express!

Drzewko i Nacha ✊🏼✊🏼✊🏼

Ania95 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ale dzis dajecie czadu, choc dzis ładna data 08.08 to nie dziwne🤣
    Ania - gratulacje dla Was - ekspresowo to załatwiłaś💪Reszcie ze skurczami mocno kibicuje, ciekawe ile dzis maluszków powita swoje rodzinki, chyba jakis rekord dniowy bedzie!

Ania95 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Mówiłaś, mówiłaś.... wykrakałaś ! :(
    Chyba tylko my będziemy do grudnia chodzić z brzuszkami :P
    Żebym wiedziała, że to zadziała, to napisałabym, że nasze dzieci będą punktualne i wystrzelą się idealnie w ósmego 😉

Też sobie obiecuje luz, a potem beczę z byle powodu 😣😣

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje 😁😁😁❤️

MDW nie wiem czemu, ale byłam od początku że urodzisz w dniu odbioru auta 😁😂 jeździe na izbę bo w tym tempie za 4 godziny będzie Leon na świecie:)

Nacha, powodzenia czekamy na wieści 😁😁😁 ale czad! Co za emocje! :)

MDW, Ania95 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje!

MDW, Drzewko, Nacha kciukasy za was!

Powiem wam że pomimo stresu to nie mogę się trochę doczekać jutra. Mam nadzieję że podejmą decyzję o szybszym wyjęciu małej, skoro ona i tak już mało co rośnie, a przepływy w każdej chwili mogą się spieprzyć i po co ryzykować, a ciąża donoszona. Ale jutro się okaże.

A dziś już przyjeżdża mój no i tato się jutro ewakuuje do rodziny :) ma nakazane że ma przyjechać dopiero jak wyjdziemy że szpitala, przekaz zrozumiał i przyjął do wiadomości :)

MDW, Ania95 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, Drzewko, MDW POWODZENIA!

Niesamowite, że być może już dziś będą kolejne 3 dzieciaczki!

MDW lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • MDW Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samochód odebrany i to chyba jedyne co dzisiaj odbierzemy 😔 pomimo, że skurcze są równo co 9 minut...nie pisały się na ktg!!! Jak o to zapytałam położna to się zaśmiała, że to są tylko pobolewania i że widocznie nie miałam bolesnych miesiączek. To prawda nie miałam ale obecnie nie umiem się wyprostować od regularnego bólu. Dodała, że mój organizm sam będzie wiedział kiedy zacznie się poród 👍 i że to pewnie przez magnez, który brałam (200mg przez tydzień!).
    Sama już nie wiem, jak to jest pobolewanie to ja mogę porodu nie przeżyć 😔

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ