Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJadę do szpitala. Odeszły mi wody ale ile tego sie leje :p
Zrobiłam lewatywke. Ogarnęłam prysznic teraz w samochodzie modlę sie zeby mi wilka podpacha nie przeciekła bo ciagle sie leje a jedziemy dzis odebran nowym samochodem 😂
Trzymajcie kciukiwerni, kayama, DrzewkoPomarańczowe, redken, Chimera, Agagusia, natty85, Pierniczkowa, zielonooka7, Bobby29, Domi_tur, AnaKwiat, E_linka2, Applejoy, Ania95, Niebieska Gwiazda, Misi@, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Ja się wróciłam zmęczona z tego ktg. Pola się ruszala aż za dobrze, ciągle robiła jakieś manewry, przez co głowica traciła tętno i wykres od nowa... Położna długo nie mogła jej na nowo znaleźć, nawet kilka razy pytała, czy na pewno główka jest na dole... w końcu musiałam stać do końca zapisu, wciskając sobie tę głowicę mocno w brzuch, co Małej się ewidentnie nie podobało. Niby to dlatego, że miała swoje plecy jakoś bardziej od strony moich pleców i trzymała stopy przy głowie. To dopiero akrobatka 😜 położna zmęczona tym szukaniem, stwierdziła: "ale mi się dzisiaj dzieci trafiają, a co dopiero będzie jak się urodzą!" 😉 Bo pozostałe 2 dziewczyny musiały z kolei pić cole na pobudzenie ruchów. Już mi było słabo od tego stania, a tu jeszcze jakaś akwizytorka weszła żeby poopowiadac nam o bankowaniu krwi pepowinowej i tak nawijala pół godziny..."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Aniu, serdeczne gratulacje! 🎉🌹🍾🎈
Nacha, MDW, Drzewko - powodzenia! 🤞🤞Ania95 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Wow dziewczyny ale sie dzieje!
Za rodzące wielkie kciuki!! Rozpakowanym serdecznie gratuluje i troche zazdroszczę..
Ja dzis mam 4 rocznice ślubu, ale moj mieszkaniec brzucha raczej nam tej daty nie „zabierze”. Miałam ktg i usg z przepływami, wszystko Ok. Na ktg 2 skurcze co 10 min jeden ponad 80 drugi ponad 100, ale nie bolą mnie, czasem jest tylko niewygodnie jakby wiec ja to ta grupa co chodzi z nimi i 3 tygodnie (a jak dotąd 4 dzien). Nawet chyba jakis czop widziałam, bo kawałki jakiejs przezroczystej galaretki od tych paru dni ale ciagle nie wierze ze sie samo zacznie. Tych trzech tygodni wyżej wspomnianych nie pochodzę tez bo w następny czwartek indukcja. Oczywiscie na weekend wielkie plany spacerowe, seksy i moze jakies ostre żarcie chociaz nie jestem fanka. Mam nadzieje, że sprzątać nie bede musiała bo to juz naprawde nie jest moja ulubiona czynność 😅 No i muszę spakować torbę.. moze wtedy cos ruszy ? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 16:03
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Nacha wrote:Jadę do szpitala. Odeszły mi wody ale ile tego sie leje :p
Zrobiłam lewatywke. Ogarnęłam prysznic teraz w samochodzie modlę sie zeby mi wilka podpacha nie przeciekła bo ciagle sie leje a jedziemy dzis odebran nowym samochodem 😂
Trzymajcie kciuki
Kciuki zacisniete ✊🏻✊🏻.
Ja mam bolesne skurcze, ale nieregularne.
Leżę właśnie z ktg, przyszła polozna i mnie pyta czy mnie coś boli bo się piszą!
W pierwszym porodzie się w ogóle nie pisały! Trochę się chyba naumiala ta moja macica!Bobby29, Domi_tur, Applejoy, Ania95, werni, Marcelina85, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
[/url] -
Najwidoczniej na wywołanie porodu świetnie działa nowe auto...żebym wiedziała, to może bym wymieniła moja skodzinkę na nowszy model 😂
Kciuki dziewczyny!
Vaniliowa mówiłam Ci, że się MDW nam wciśnie w termin? Kurde!!! 😉😉DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Pierniczkowa, Bobby29, AnaKwiat, MDW, Marcelina85, Nacha lubią tę wiadomość
-
Kciuki za rozpoczęte porodu!
Ania gratulacje kluska
Ja dzisiaj mam dzień dola, normalnie ryczę od rana co chwilę, nawet zakazalam dzisiaj mężowi przyjeżdżać bo znowu się rozkleje, ma mi nic nie wysyłać ani nie robić wideo konferencji z Anielka bo nie dam rady...
Ktg i USG dobre, kluja mnie insulina, cukry jakoś opanowują się powoli, jutro konsultacja z diabetologiem w szpitalu. Łucja waży już ok 4 kg a jeszcze tydzień do terminu, nie wiem dlaczego oni czekają skoro mam rozwarcie ale daje nie idzie boje się że jak dociagne do terminu to zrobią mi cesarkę... W sumie już mi wszystko jedno szczerze wam powiem ale jak pomyślę o tym że będę tu leżała na przykład dwa tygodnie jeszcze to ryczę po kątach ...Ania95 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Vaniliowa mówiłam Ci, że się MDW nam wciśnie w termin? Kurde!!! 😉😉
Mówiłaś, mówiłaś.... wykrakałaś !
Chyba tylko my będziemy do grudnia chodzić z brzuszkami
Ja już daję na luz, co będzie to będzie...
Powiedziałam sobie, że już nie będę ani płakać, ani się denerwować.
Niech mój mały wybierze sobie odpowiednią datę
Już i tak ma krechę u mnie -
Dziewczyny - ale dzis dajecie czadu, choc dzis ładna data 08.08 to nie dziwne🤣
Ania - gratulacje dla Was - ekspresowo to załatwiłaś💪Reszcie ze skurczami mocno kibicuje, ciekawe ile dzis maluszków powita swoje rodzinki, chyba jakis rekord dniowy bedzie!Ania95 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Vaniliowa wrote:Mówiłaś, mówiłaś.... wykrakałaś !
Chyba tylko my będziemy do grudnia chodzić z brzuszkami
Też sobie obiecuje luz, a potem beczę z byle powodu 😣😣 -
Ania gratulacje 😁😁😁❤️
MDW nie wiem czemu, ale byłam od początku że urodzisz w dniu odbioru auta 😁😂 jeździe na izbę bo w tym tempie za 4 godziny będzie Leon na świecie:)
Nacha, powodzenia czekamy na wieści 😁😁😁 ale czad! Co za emocje!MDW, Ania95 lubią tę wiadomość
-
Ania gratulacje!
MDW, Drzewko, Nacha kciukasy za was!
Powiem wam że pomimo stresu to nie mogę się trochę doczekać jutra. Mam nadzieję że podejmą decyzję o szybszym wyjęciu małej, skoro ona i tak już mało co rośnie, a przepływy w każdej chwili mogą się spieprzyć i po co ryzykować, a ciąża donoszona. Ale jutro się okaże.
A dziś już przyjeżdża mój no i tato się jutro ewakuuje do rodziny ma nakazane że ma przyjechać dopiero jak wyjdziemy że szpitala, przekaz zrozumiał i przyjął do wiadomościMDW, Ania95 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Samochód odebrany i to chyba jedyne co dzisiaj odbierzemy 😔 pomimo, że skurcze są równo co 9 minut...nie pisały się na ktg!!! Jak o to zapytałam położna to się zaśmiała, że to są tylko pobolewania i że widocznie nie miałam bolesnych miesiączek. To prawda nie miałam ale obecnie nie umiem się wyprostować od regularnego bólu. Dodała, że mój organizm sam będzie wiedział kiedy zacznie się poród 👍 i że to pewnie przez magnez, który brałam (200mg przez tydzień!).
Sama już nie wiem, jak to jest pobolewanie to ja mogę porodu nie przeżyć 😔2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc