X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też po karmieniu i ide spać.Kayama to trochę dziwne bo właśnie teraz powinnaś mieć najwięcej pokarmu bo jest najwyższy poziom prolaktyny między 2 a 5 rano.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hmmm a co zrobić jeśli wypuszcza pierś i nie chce jeść dalej? U mnie tak robi. A dalej głodna, tak jakby już nic nie leciało chociaż sprawdzam i leci ale robi sie wodniste, u mnie na początku leci bardziej białe chyba gęste. No i nie chce jeść dalej, płacze w nieboglosy to co ja mam robić dalej?:(
    Może dobrze by było by certyfikowany doradca laktacyjny sprawdził czy mała dobrze chwyta pierś, czy miała sprawdzone wedzidelko, czy nie chwyta może za płytko, bo jeśli pokarm dalej leci, a zależy Ci na karmieniu to dobrze by było sprawdzić w czym tkwi problem. A może trzeba by było mała odbic podczas karmienia, może trochę powietrza gdzieś zalega i po odbiciu spróbować dalej karmić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 06:25

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka ta pianka to Ginexid

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wisieninka ta pianka to Ginexid
    Dzieki. Mam nadzieje ze bedzie w aptece

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Coś mamy jakiś "zastój porodowy" 🤔🤔 Ciekawe co u MDW.

U mnie humor się poprawił, bo nie ryczę co chwila jak te kilka dni na początku tygodnia, ale mam za to obawy, że nie uda się sn. Do wczorajszego wieczora myślałam, że doktorek z czwartkowego USG się pomylił, ale jak dostał czkawki, to rzeczywiście czuje ja jakoś bardziej z boku. Nie mam pojęcia kiedy się tak przesunął, bo cały czas czułam te czkawkę w dole. Próbowałam poczytać jakie są szanse przy takim skośnym ułożeniu, ale wychodzi na to, że 1% dzieci się tylko tak układa i nie znalazłam w tym temacie nic konkretnego 😕😕

Wisieninka ja jeszcze wczoraj stwierdziłam, że kupię te piankę co tak Domi poleca i w takiej stacjonarnej aptece normalnie była dostępna, przebicie cenowe oczywiście jest i 29zeta kosztowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 18:33

MDW lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera ale skoro ma główkę w dole to chyba i tak jest w miarę ok? Może na skurczach się wyprostuje i ładnie wstawi?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ co do kawy to bezpieczna dawka to 300mg kofeiny, czyli dwie duże kawy z ekspresu (na bazie podwójnego espresso) bo mają ok 120mg i możesz doprawić herbatą, czekoladą czy co tam Ci podpasuje. Ja piję dwie dziennie, chyba bym zeszła bez kawy 🙄 i Małemu nic nie jest.

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Chimera ale skoro ma główkę w dole to chyba i tak jest w miarę ok? Może na skurczach się wyprostuje i ładnie wstawi?
    No właśnie nie wiem. W necie takich historii znalazłam tylko kilka i nie nastrajają optymistycznie. Jak spytałam lekarza na tym USG, to powiedział, że jest szansa, że na skurczach się wstawi, ale miał taki sceptyczny ton. 🙄🙄 Główka jest gdzieś tak nad płatem miednicy, chyba tak się to nazywa, i ma ją podgiętą do klatki piersiowej. Dzisiaj mam plan na dużo kółek biodrami na piłce w nadziei, że może go to "wkręci"...

• MDW Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj od ok północy jest z nami Leon! 39+3
    2840g, 52 cm, finalnie cc pomimo kilkunastu godzin porodu sn. Napiszę więcej jak dojdę do siebie 👍

Domi_tur, Chimera, E_linka2, Niebieska Gwiazda, Agagusia, Frida91, menka2, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, Ania95, AnaKwiat, emi2016, redken, Bobby29, Marcelina85, Bee_girl, trzydziecha, werni, Matyldaaa, Applejoy, Myszk@, Pierniczkowa, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratulacje!

MDW lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW - wielkie gratulacje. Cieszcie sie soba-rzeki mleka i miłości🥰 I szybko odchodźdo siebie, bo chyba mialas ciężki porod...

MDW lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama polecam poczytać :
    https://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

https://www.hafija.pl/2011/07/sklad-mleka-kobiecego.html

https://www.hafija.pl/2016/10/niespokojne-dziecko-przy-piersi.html

https://www.hafija.pl/2012/11/mitologia-rzymska-czyli-post-o-karmieniu-piersia.html

https://www.hafija.pl/2011/11/problemy-z-iloscia-pokarmu.html

http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/brak-pokarmu-i-pokarm-malowartosciowy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 09:11

joan85 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera to trzymam kciuki żeby Maluch się ułożył jak należy :) internetow lepiej nie czytaj bo szkoda nerwów...

MDW gratulacje! Masz już to za sobą i cieszcie się teraz czasem razem :)

MDW lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratulacje! 😊😊

No Frida tak to już jest z tymi internetami-czlowiek wie, że może wyczytać same herezje, a i tak czyta i potem się nakręci 😉 Ale muszę przyznać, że i tak jestem już od wczoraj spokojniejsza, jakoś tak mi się udało trochę wyciszyć. Chociaż wczoraj cały dzień mnie głowa bolała jak nie wiem.

MDW lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem bo sama często tak robię i czytam...
    Ja też już jestem spokojniejsza i chociaż nie ryczę ale trochę nadal jestem zdolowana tym wszystkim i ciągle myślę dlaczego tak jest, dlaczego nic się nie dzieje... Kompletnie straciłam już wiarę w to i nastawiam się już tylko na indukcje... A przy tym martwię się czy chociaż to się powiedzie bez komplikacji.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja siedzę i płaczę - wiem, głupia jestem ale nieporadze nic na to ... moja starsza córka pojechała wczoraj do babci i dziadka na noc poraz pierwszy, sama sobie wymyśliła że zostaje u nich na noc i siłą by ją musieli przywozić do odmu do mnie - a ja i tak głupia wstawałam do niej ją przykryć. Ehh dorasta mi dziecko :/ a dzisiaj rano nawet nie chciała ze mną rozmawiać przez telefon bo czasu nie miała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 09:24

Agagusia lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW, gratulacje!!! Napisz koniecznie jak to było i odpoczywaj!

MDW lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW - gratuluję ❤️

Co do niedoczynności tarczycy i karmienia piersią - pierwszy raz słyszę żeby to generowało jakiekolwiek problemy... Sama biorę codziennie euthyrox 100 a pokarm mam. Lekarz mówi że przy niedoczynności mogą być problemy ? Pytam z ciekawości bo na prawdę pierwszy raz o tym słyszę ...

Po za tym jak napisała Aga - laktatorem nigdy nie ściągnięcie tyle mleka co dziecko, to zupełnie inny sposób ssania.

Kayama - to że Tobie wydaje się że mleko jest wodniste nie oznacza że jest mało wartościowe- przede wszystkim jest tam mnóstwo przeciwciał. Oczywiście rozumiem jeśli się poddasz - to tylko Twoja decyzja, ważne żeby dziecko było najedzone niezależnie od tego czy karmisz mieszanie, czy kp czy mm. Ale jeśli zależy Ci na kp to może faktycznie doradca laktacyjny pomoże ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 10:06

joan85, kayama, Agagusia, MDW lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    No właśnie nie wiem. W necie takich historii znalazłam tylko kilka i nie nastrajają optymistycznie. Jak spytałam lekarza na tym USG, to powiedział, że jest szansa, że na skurczach się wstawi, ale miał taki sceptyczny ton. 🙄🙄 Główka jest gdzieś tak nad płatem miednicy, chyba tak się to nazywa, i ma ją podgiętą do klatki piersiowej. Dzisiaj mam plan na dużo kółek biodrami na piłce w nadziei, że może go to "wkręci"...
    Mi proponowali cesarke jeszcze tego dnia jak wody zaczely sie saczyc. Glowa wysoka a juz dawno powinna byc w kanale, lekarz nie kazal robic sobie nadzieji a w nocy mialam juz swojego szkraba urodzonego sn. Co do polozenia w brzuchu zawsze czulam malego plecki z lewego boku przucha, nozki kopaly w prawy. Czkawke czulam zaraz nad lewym biodrem. Nogdy na srodku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 10:01

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziewczyny przepraszam że się wtrace ale tak czytam i chciałbym Wam powiedzieć, że laktatorem nie sprawdza się ile jest mleka w cyckach. Laktator nie ściąga tak jak dziecko. Ja uciagne ze 30-40 ml a do dziś karmimy się piersią i bez żadnego dokarmiania mm. Mój pierwszy miesiąc wyglądał tak, że młody praktycznie co godzinę chciał jeść. Ale nie poddałam się i karmiłam nawet co godzinę (a nie raz było odlozenie do łóżeczka i znów chciał) , każde karmienie to zmiana piersi (a nie jedno karmienie dwie piersi) i nieważne czy 15 minut czy 40 minut na jednej. Dzieci tak często chcą pierś, bo poprostu rozkrecaja w ten sposób laktacje i "zamawiają" pokarm. Moje rady dużo wody, można ten femikaler pic (choć ja nie piłam) i dużo dużo cierpliwości! Powodzenia!!!

Co zrobić z maluchem który zasypia przy piersi.Dostawiony pociągnie kilka razy i śpi,wtedy mniej efektywnie ciągnie.Wybudzanie jest trudne zmiana pieluchy nie działa,turlanie,łaskotanie,podszczypywanie słabo a nawet jak zadziała to słabo.Zostawiając go by spał ile chce potrafi spać 4razy dziennie po 5godzin.W konsekwencji nie przybiera na wadze.A budzenie to koszmar.

‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ