Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykayama wrote:Hmmm a co zrobić jeśli wypuszcza pierś i nie chce jeść dalej? U mnie tak robi. A dalej głodna, tak jakby już nic nie leciało chociaż sprawdzam i leci ale robi sie wodniste, u mnie na początku leci bardziej białe chyba gęste. No i nie chce jeść dalej, płacze w nieboglosy to co ja mam robić dalej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 06:25
-
Witam dziewczyny! Coś mamy jakiś "zastój porodowy" 🤔🤔 Ciekawe co u MDW.
U mnie humor się poprawił, bo nie ryczę co chwila jak te kilka dni na początku tygodnia, ale mam za to obawy, że nie uda się sn. Do wczorajszego wieczora myślałam, że doktorek z czwartkowego USG się pomylił, ale jak dostał czkawki, to rzeczywiście czuje ja jakoś bardziej z boku. Nie mam pojęcia kiedy się tak przesunął, bo cały czas czułam te czkawkę w dole. Próbowałam poczytać jakie są szanse przy takim skośnym ułożeniu, ale wychodzi na to, że 1% dzieci się tylko tak układa i nie znalazłam w tym temacie nic konkretnego 😕😕
Wisieninka ja jeszcze wczoraj stwierdziłam, że kupię te piankę co tak Domi poleca i w takiej stacjonarnej aptece normalnie była dostępna, przebicie cenowe oczywiście jest i 29zeta kosztowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 18:33
MDW lubi tę wiadomość
-
Misi@ co do kawy to bezpieczna dawka to 300mg kofeiny, czyli dwie duże kawy z ekspresu (na bazie podwójnego espresso) bo mają ok 120mg i możesz doprawić herbatą, czekoladą czy co tam Ci podpasuje. Ja piję dwie dziennie, chyba bym zeszła bez kawy 🙄 i Małemu nic nie jest.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Chimera ale skoro ma główkę w dole to chyba i tak jest w miarę ok? Może na skurczach się wyprostuje i ładnie wstawi?
-
Od wczoraj od ok północy jest z nami Leon! 39+3
2840g, 52 cm, finalnie cc pomimo kilkunastu godzin porodu sn. Napiszę więcej jak dojdę do siebie 👍Domi_tur, Chimera, E_linka2, Niebieska Gwiazda, Agagusia, Frida91, menka2, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, Ania95, AnaKwiat, emi2016, redken, Bobby29, Marcelina85, Bee_girl, trzydziecha, werni, Matyldaaa, Applejoy, Myszk@, Pierniczkowa, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKayama polecam poczytać :
https://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html
https://www.hafija.pl/2011/07/sklad-mleka-kobiecego.html
https://www.hafija.pl/2016/10/niespokojne-dziecko-przy-piersi.html
https://www.hafija.pl/2012/11/mitologia-rzymska-czyli-post-o-karmieniu-piersia.html
https://www.hafija.pl/2011/11/problemy-z-iloscia-pokarmu.html
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/brak-pokarmu-i-pokarm-malowartosciowy/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 09:11
joan85 lubi tę wiadomość
-
MDW gratulacje! 😊😊
No Frida tak to już jest z tymi internetami-czlowiek wie, że może wyczytać same herezje, a i tak czyta i potem się nakręci 😉 Ale muszę przyznać, że i tak jestem już od wczoraj spokojniejsza, jakoś tak mi się udało trochę wyciszyć. Chociaż wczoraj cały dzień mnie głowa bolała jak nie wiem.MDW lubi tę wiadomość
-
Wiem bo sama często tak robię i czytam...
Ja też już jestem spokojniejsza i chociaż nie ryczę ale trochę nadal jestem zdolowana tym wszystkim i ciągle myślę dlaczego tak jest, dlaczego nic się nie dzieje... Kompletnie straciłam już wiarę w to i nastawiam się już tylko na indukcje... A przy tym martwię się czy chociaż to się powiedzie bez komplikacji.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
a ja siedzę i płaczę - wiem, głupia jestem ale nieporadze nic na to ... moja starsza córka pojechała wczoraj do babci i dziadka na noc poraz pierwszy, sama sobie wymyśliła że zostaje u nich na noc i siłą by ją musieli przywozić do odmu do mnie - a ja i tak głupia wstawałam do niej ją przykryć. Ehh dorasta mi dziecko a dzisiaj rano nawet nie chciała ze mną rozmawiać przez telefon bo czasu nie miała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 09:24
Agagusia lubi tę wiadomość
-
MDW - gratuluję ❤️
Co do niedoczynności tarczycy i karmienia piersią - pierwszy raz słyszę żeby to generowało jakiekolwiek problemy... Sama biorę codziennie euthyrox 100 a pokarm mam. Lekarz mówi że przy niedoczynności mogą być problemy ? Pytam z ciekawości bo na prawdę pierwszy raz o tym słyszę ...
Po za tym jak napisała Aga - laktatorem nigdy nie ściągnięcie tyle mleka co dziecko, to zupełnie inny sposób ssania.
Kayama - to że Tobie wydaje się że mleko jest wodniste nie oznacza że jest mało wartościowe- przede wszystkim jest tam mnóstwo przeciwciał. Oczywiście rozumiem jeśli się poddasz - to tylko Twoja decyzja, ważne żeby dziecko było najedzone niezależnie od tego czy karmisz mieszanie, czy kp czy mm. Ale jeśli zależy Ci na kp to może faktycznie doradca laktacyjny pomoże ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 10:06
joan85, kayama, Agagusia, MDW lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:No właśnie nie wiem. W necie takich historii znalazłam tylko kilka i nie nastrajają optymistycznie. Jak spytałam lekarza na tym USG, to powiedział, że jest szansa, że na skurczach się wstawi, ale miał taki sceptyczny ton. 🙄🙄 Główka jest gdzieś tak nad płatem miednicy, chyba tak się to nazywa, i ma ją podgiętą do klatki piersiowej. Dzisiaj mam plan na dużo kółek biodrami na piłce w nadziei, że może go to "wkręci"...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 10:01
-
Aga9090 wrote:Dziewczyny przepraszam że się wtrace ale tak czytam i chciałbym Wam powiedzieć, że laktatorem nie sprawdza się ile jest mleka w cyckach. Laktator nie ściąga tak jak dziecko. Ja uciagne ze 30-40 ml a do dziś karmimy się piersią i bez żadnego dokarmiania mm. Mój pierwszy miesiąc wyglądał tak, że młody praktycznie co godzinę chciał jeść. Ale nie poddałam się i karmiłam nawet co godzinę (a nie raz było odlozenie do łóżeczka i znów chciał) , każde karmienie to zmiana piersi (a nie jedno karmienie dwie piersi) i nieważne czy 15 minut czy 40 minut na jednej. Dzieci tak często chcą pierś, bo poprostu rozkrecaja w ten sposób laktacje i "zamawiają" pokarm. Moje rady dużo wody, można ten femikaler pic (choć ja nie piłam) i dużo dużo cierpliwości! Powodzenia!!!
Co zrobić z maluchem który zasypia przy piersi.Dostawiony pociągnie kilka razy i śpi,wtedy mniej efektywnie ciągnie.Wybudzanie jest trudne zmiana pieluchy nie działa,turlanie,łaskotanie,podszczypywanie słabo a nawet jak zadziała to słabo.Zostawiając go by spał ile chce potrafi spać 4razy dziennie po 5godzin.W konsekwencji nie przybiera na wadze.A budzenie to koszmar.