Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny a tak myślę o tej czkawce. Moja jest miednicowo a ja czkawkę i tak czuję na dole, plecki ma zawsze zwrócone lekko w prawo, nogi na lewo. Najwięcej ruchów czuję właśnie po lewej, co by się zgadzało bo tam kończyny. Ale czkawkę czuję mniej więc tam gdzie ma właśnie plecki/brzuszek, dość nisko. Do tej pory myslalam że to ok bo niby tak sobie to wyobrażałam że to brzuszek "skacze" przy czkawce ale teraz.to się zastanawiam o co kaman 🙄🙄🙄
Apple a twoja dupeczka jak.ci daje odczuć czkawkę?
Ja identyko dlatego myślałam kiedyś ze jest ułożona glowkowo O JA NAIWNA 😂😳🤦🏻♀️Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url] -
Dziewczyny czy też Wam tak spuchły palce? Zauważyłam parę dni temu że nie mogę zajść obrączki, próbuje co jakiś czas to mydłem to olejem czy zimna woda i nie wiem czy to olać czy walczyć bo boje się że za bardzo spuchną macie na to jakieś sposoby?
-
trzydziecha wrote:Dziewczyny czy też Wam tak spuchły palce? Zauważyłam parę dni temu że nie mogę zajść obrączki, próbuje co jakiś czas to mydłem to olejem czy zimna woda i nie wiem czy to olać czy walczyć bo boje się że za bardzo spuchną macie na to jakieś sposoby?
Ojej ja pierścionków nie noszę już chyba od maja, od momentu kiedy jednego dnia zrobiło się tak ciepło, że miałam problem zdjąć obrączkę. Mam tylko nadzieję, że palce po porodzie wrócą do swoich rozmiarów bo obrączkę mam taką akurat akuratKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
trzydziecha wrote:Dziewczyny czy też Wam tak spuchły palce? Zauważyłam parę dni temu że nie mogę zajść obrączki, próbuje co jakiś czas to mydłem to olejem czy zimna woda i nie wiem czy to olać czy walczyć bo boje się że za bardzo spuchną macie na to jakieś sposoby?
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Też mam spuchnięte palce. Ostatnio chciałam nawet sprawdzić, przymierzyłam obraczke, którą leżała na stoliku nocnym i taka byłam zadowolona, że jednak pasuje...okazało się że to mojego męża 🙈🙈 Moja nie weszła nawet do połowy palca, a któraś z dziewczyn już musiała użyć najcięższego działa i jubiler jej przecinał.😬😬
Seriooo? To chyba coś przegapiłam to mnie trochę wystraszylyscie... Muszę się chyba bardziej z tym posilowac -
Ja mam jeden, poniżej obrączki owinąć palec gruba nitka, zmniejszy się obwód i szybko ściągać bo odcina się dopływ krwi Widziałam jak ktoś tak robił ale osobiście nie stosowalam. -
emi2016 wrote:MDW - gratuluję ❤️
Co do niedoczynności tarczycy i karmienia piersią - pierwszy raz słyszę żeby to generowało jakiekolwiek problemy... Sama biorę codziennie euthyrox 100 a pokarm mam. Lekarz mówi że przy niedoczynności mogą być problemy ? Pytam z ciekawości bo na prawdę pierwszy raz o tym słyszę ...
Po za tym jak napisała Aga - laktatorem nigdy nie ściągnięcie tyle mleka co dziecko, to zupełnie inny sposób ssania.
Kayama - to że Tobie wydaje się że mleko jest wodniste nie oznacza że jest mało wartościowe- przede wszystkim jest tam mnóstwo przeciwciał. Oczywiście rozumiem jeśli się poddasz - to tylko Twoja decyzja, ważne żeby dziecko było najedzone niezależnie od tego czy karmisz mieszanie, czy kp czy mm. Ale jeśli zależy Ci na kp to może faktycznie doradca laktacyjny pomoże ?
Nieeee absolutnie ja się nie poddaje póki coś leci. A gdzie znaleźć doradczynie laktacyjne? Jeśli opcja płatna to u nas na razie odpada wypsztykalismy się z kasy.
Zmieniłam trochę taktykę i karmię tylko z piersi jednej i drugiej na jedno karmienie, nie płacze więc może się najada, długo ssie moja też niestety podsypia A co któreś karmienie daje jej mm żeby nie spadła z wagi.
Czy takiego tygodniowego malucha można trochę poic woda? Dziś bardzo gorąco w Wawie i raz jej dałam, woda dla niemowląt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 15:01
-
W te upały Szymek wisi zdecydowanie częściej na cycku, ale mi położna laktacyjna odradzała dopajanie wodą.
Byliśmy dzisiaj ogarnąć kilka tematów na mieście, odciagnęłam jakieś marne 20ml na czarną godzinę - potwierdzam, laktator nie uciągnie tylko co dziecko bo nie wierzę, że mój zjada tylko 20ml. Jesteśmy na etapie karmienia tylko jedną piersią na porę karmienia, którą się najada i zasypia a mi jeszcze z piersi kapie.
Ale do brzegu - nie jestem w stanie nakarmić go żadną butelką, ze wszystkich za bardzo się leje. Macie jakieś sprawdzone butelki, do jedzenia z których trzeba użyć tyle energii co z piersi? Bo inaczej dziecko mi się krztusi i powietrza łyka tyle, że to nie ma żadnego sensu 🙄 a czasem małż się garnie, że chciałby Małego nakarmić i klops. -
Właśnie walczyłam ponad pół godziny, próbowałam chyba wszystkich sposobow z neta, zimna woda,lód, woda z solą, oliwa z oliwek, mydło, nawet nitka i nic nie pomogło tylko palec sinawy i jeszcze bardziej opuchnięty zaczynam się załamywać /
-
Trzydziecha lepiej zdjąć bo pryz porodzie może spuchnac jeszcze bardziej... Ja jestem tą która musiała iść do złotnika i ciac pierścionek niestety Palce mocno mi spuchły i większość udało mi się ściągnąć z bólem na mydło ale jeden już utkwil na amen bo nie dość że palce spuchly to mam szersze kostki na palcach. Spróbuj schłodzić rękę to może opuchlizna zejdzie i na mydło albo olej i nie ciągnij 5ylko delikatnie kręć a najlepiej z czyjąś pomocą. A jak się nie uda to też szukaj złotnika i przetnij, on tk zrobi delikatnie tak żeby nie uszkodzić mocno i żeby dało się naprawić niewidocznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 15:21
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Wracam z nowymi siłami do kp. Odstawiłam euthyrox. w nocy z tego co mała nie dojadla ściągnęłam 150ml, dzisiaj po jedzeniu 70ml z jednego posiedzenia. Kocham laktator od medeli.
Co do butelki mam.mwdela calms, dziala na zasadzie cyca, Młoda się musi sporo napocić żeby poleciało mleko.
Muszę zamówić woreczki na pokarm i będę mrozić na czarną godzinę, bo szykuje mi się parę wyjść niedlugo. Ktoś ma jakieś sprawdzone?
MDW gratuluję malucha po drugiej stronie brzuszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 15:41
-
Kayama też słyszałam żeby nie dopajac.
Trzydziecha spróbuj jutro z samego rana kiedy opuchlizna powinna być najmniejsza. Dzisiaj jak już trochę palec wymwczylas to raczej nic z tego, ale spróbuj jeszcze wymoczyć dłoń w wodzie z lodem. Jak nie da rady to możliwe że będziesz musiała wytoczyć ciężkie działa jak Frida. Ja też już od co najmniej 2-3 m-cy nie noszę prierscionkow, choć taka konkretną opuchliznę zauważyłam dopiero w końcówce ósmego mieciaca jednak.
Pierniczkowa dziex za cynk o butelce, zapisałam sobie w razie czegoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 15:49
Pierniczkowa lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Kayama z tego co mi wiadomo to nie wolno dopajać. Jeśli chodzi o doradczynią to chyba tylko prywatnie niestety 😔
Karmienie jedna piersią na jedno karmienie ma sens, tak powinno się robic, Julek czasem po nakarmieniu z jednej piersi jak go odkładam nagle chce znów jeść mimo że przed chwilą podsypial, wtedy daje mu druga o tak aż się naje. Czasem wystarczy mu jedną pierś, czasem dwie, a czasem robimy powrót do pierwszej - takie jazdy robi mi zwykle w nocy...
Mam nadzieję, że Ci się uda ! -
Niebieska Gwiazda wrote:Emi,Iga mi też doradczyni mówiła,że niedoczynność może wiązać się z problemami z laktacją.Jesteście przykładem tego,że może się udać.Mimo przeciwności będę próbowac dalej.
O tym nie słyszałam, słyszałam natomiast że problemy z pokarmem mogą być przy pcos które mam ale jakoś problemu nie mam 😉 nie wiem na ile to kwestia nastawienia -
Dziękuję dziewczyny za rady, faktycznie spróbuję jeszcze rano i z pomocą EMka.
Przeraża mnie wizja złotnika tnącego pierścionek, Frida poszłaś do niego bo już zaczęło boleć i w ogóle się nie ruszał czy żeby temu zapobiec? On naciął w jednym miejscu i to starczyło? Ale jaja że też wcześniej nie pomyślałam o tym pierścionku ///