X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW Gratulacje! 🥰🥰🥰

MDW lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak myślę o tej czkawce. Moja jest miednicowo a ja czkawkę i tak czuję na dole, plecki ma zawsze zwrócone lekko w prawo, nogi na lewo. Najwięcej ruchów czuję właśnie po lewej, co by się zgadzało bo tam kończyny. Ale czkawkę czuję mniej więc tam gdzie ma właśnie plecki/brzuszek, dość nisko. Do tej pory myslalam że to ok bo niby tak sobie to wyobrażałam że to brzuszek "skacze" przy czkawce ale teraz.to się zastanawiam o co kaman 🙄🙄🙄

Apple a twoja dupeczka jak.ci daje odczuć czkawkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 10:21

Applejoy lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Mi proponowali cesarke jeszcze tego dnia jak wody zaczely sie saczyc. Glowa wysoka a juz dawno powinna byc w kanale, lekarz nie kazal robic sobie nadzieji a w nocy mialam juz swojego szkraba urodzonego sn. Co do polozenia w brzuchu zawsze czulam malego plecki z lewego boku przucha, nozki kopaly w prawy. Czkawke czulam zaraz nad lewym biodrem. Nogdy na srodku
    Dajesz mi nadzieję, dzięki 😚
    U nas główka jest nad prawym biodrem, a dupka po skosie z lewej, nóżki kopią z prawej w bok lub żebra.
    Dzisiaj czkawkę czułam w ogóle po środku brzucha, ja już w ogóle nie wiem co tam się dzieje 😉 Jutro mam na ktg przyjechać na 12/13, zobaczymy co mi tam powiedza, jaki lekarz będzie.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratulacje ! 🤗

Chimera, ja też czuję czkawkę z boku.
    Podobno wszystko jest ok.
    Nie przejmujmy się na zapas.
    Ciekawe co Ci jutro powiedzą w szpitalu 😎
    Ja chyba zaczynam mieć bóle podbrzusza i krzyża. Chyba, bo sama nie wiem czy sobie tego nie wkręcam 🤫 w nocy obudziłam się z 3x z bólem, po czym normalnie zasnęłam 😛

MDW lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dajesz mi nadzieję, dzięki 😚
    U nas główka jest nad prawym biodrem, a dupka po skosie z lewej, nóżki kopią z prawej w bok lub żebra.
    Dzisiaj czkawkę czułam w ogóle po środku brzucha, ja już w ogóle nie wiem co tam się dzieje 😉 Jutro mam na ktg przyjechać na 12/13, zobaczymy co mi tam powiedza, jaki lekarz będzie.
    Nie poddawaj sie a bedzie dobrze. Ja Przy kazdym badaniu przez polozna pytalam czy glowka zeszła a ona zawsze ze spokojnie ma czas, wchodziła na skurczu

Chimera, Limerikowo lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem bardzo ciekawa. W ogóle to teraz co mam jakiś ruch w brzuchu, to od razu zastygam i się "wsłuchuje". W tej chwili doszłam do wniosku, że on ma chyba dwie głowy, bo momentami czuje wybrzuszenie nad biodrem, a później nad wzgórkiem łonowym, ale to pewnie jest jego ramionko.
    Vaniliowa, ale zawsze to ze 3x więcej niż ja 😁😁

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    MDW - gratuluję ❤️

Co do niedoczynności tarczycy i karmienia piersią - pierwszy raz słyszę żeby to generowało jakiekolwiek problemy... Sama biorę codziennie euthyrox 100 a pokarm mam. Lekarz mówi że przy niedoczynności mogą być problemy ? Pytam z ciekawości bo na prawdę pierwszy raz o tym słyszę ...

Po za tym jak napisała Aga - laktatorem nigdy nie ściągnięcie tyle mleka co dziecko, to zupełnie inny sposób ssania.

Kayama - to że Tobie wydaje się że mleko jest wodniste nie oznacza że jest mało wartościowe- przede wszystkim jest tam mnóstwo przeciwciał. Oczywiście rozumiem jeśli się poddasz - to tylko Twoja decyzja, ważne żeby dziecko było najedzone niezależnie od tego czy karmisz mieszanie, czy kp czy mm. Ale jeśli zależy Ci na kp to może faktycznie doradca laktacyjny pomoże ?

My walczymy o kp. Też nie słyszałam wpływie niedoczynność na kp. Leon jest leniuszkiem i stąd są trudności do tego do czasu wizyty u doradczyni nie miałam, świadomości że za płytko Chwyta pierś. Ta wizyta bardzo pomogła. Dostaliśmy sondę i strzykawki i karminy się z piersi i sondą z osiągniętym z karmienia wczesniej moim mlekiem i dodajemy mm ale tego ostatniego idzie z karmienia na karmienie mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 11:06

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha też tak mam 😂
    Ja często mam dylemat czy to mały się wygina czy napina się macica 😁
    Mój mały od dłuższego czasu ma mniej czkawek. Tak miał 3x dziennie 😲 a od jakiś dwóch tygodni ma jedną - wieczorem 😉
    Ja i tak czuję że Cię jutro zostawia w szpitalu i szybciej urodzisz haha.

trzydziecha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia u mnie leży glowkowo, czkawke u niej czuje nisko, nad lewym biodrem. Synek miednicowe - u niego czuć wysoko po prawej stronie, tuż pod zebrami.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Ja i tak czuję że Cię jutro zostawia w szpitalu i szybciej urodzisz haha.
    Jakiś "wróżbita Maciej mode" Ci się włączył? Nie obrazilabym się. Jak nie, to w czwartek mamy pełnię, szykuj się 😂😂

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jakiś "wróżbita Maciej mode" Ci się włączył? Nie obrazilabym się. Jak nie, to w czwartek mamy pełnię, szykuj się 😂😂
    Hahahah taaaaaaa wróżbita Maciej 😂😂😂
    Niech już te szkraby będą z nami 😍😍😍
    Kurde co chwilę mnie krzyż ściska....
    Nie wiem czy to można nazwać skurczami 😂😂 ale nie jest to ból, którego się nie da wytrzymać także... To chyba nie to 😛
    Może po prostu też za bardzo się wsłuchuję ... 🙈

• werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratuluję :*

Dziś ładna pogoda to się pojedzie do Łazienek później dopóki jeszcze mogę :)

Vaniliowa lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja nosa za drzwi nie wysciubiam, u nas będzie 30stopni, a w słońcu to nie mówię, nawet nocny deszcz nie pomógł wiele. Może wieczorem jakiś spacer uzdatnimy.

werni lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka, ja laktatorem nie mogłam ściągnąć nawet 20 ml a karmiłam Anielke z powodzeniem ponad półtorej roku :)

joan85 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też tarczycowa jestem ;) biorę 100 euthyroxu.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera właśnie chcę wykorzystać pogodę i to ze jeszcze mogę chodzić. Bym chciała porobić ostatnie zdjęcia przed porodem by mieć pamiątkę.

Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratulacje, super że jednak te bóle okazały się porodowe i już masz Maluszka po swojej stronie!

MDW lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratulacje!!! Tak czułam ze skoro długo się nie odzywasz to jesteś pewnie z Leo 🥰🥰🥰

Baileys ucichła - pewnie tez już tuli maleństwo 😍😍

Bobby29, emi2016, MDW lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam jeszcze zrobić zdjęcia, ale mi się totalnie nie chce.
    Brzuch od kilku dni jest tak ciężki, że na myśl o przekręceniu się w nocy na drugi bok prawie płaczę. Najgorzej jak ostatnio już się przekręcilam i po chwili zachciało mi się do toalety - więc na nowo to samo. Byłam załamana. Liczę tylko na to, że jak wyjma dzieci to będzie łatwiej - bo zawsze lżej. Ale mogę się bardzo pomylić, bo w końcu będę po cc :( Nie mniej jednak staram się myśleć pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 13:02

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Baileys ucichła - pewnie tez już tuli maleństwo 😍😍

Apple hehe, nie, nie urodziłam, czasem Was podczytam, ale nie jestem juz na biezaco i sama nie mam czasu pisac, za duzo rzeczy ostatnio na glowie. Wykorzystuje ostatnie chwile bez dziecia, zeby poogarniac rozne kwestie 😉

Jak sie kiedys rozpakuje, to dam znac😉

Applejoy, Bobby29, werni, Misi@ lubią tę wiadomość

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ