Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
MDW Gratulacje! 🥰🥰🥰
MDW lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny a tak myślę o tej czkawce. Moja jest miednicowo a ja czkawkę i tak czuję na dole, plecki ma zawsze zwrócone lekko w prawo, nogi na lewo. Najwięcej ruchów czuję właśnie po lewej, co by się zgadzało bo tam kończyny. Ale czkawkę czuję mniej więc tam gdzie ma właśnie plecki/brzuszek, dość nisko. Do tej pory myslalam że to ok bo niby tak sobie to wyobrażałam że to brzuszek "skacze" przy czkawce ale teraz.to się zastanawiam o co kaman 🙄🙄🙄
Apple a twoja dupeczka jak.ci daje odczuć czkawkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 10:21
Applejoy lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
wisieninka_89 wrote:Mi proponowali cesarke jeszcze tego dnia jak wody zaczely sie saczyc. Glowa wysoka a juz dawno powinna byc w kanale, lekarz nie kazal robic sobie nadzieji a w nocy mialam juz swojego szkraba urodzonego sn. Co do polozenia w brzuchu zawsze czulam malego plecki z lewego boku przucha, nozki kopaly w prawy. Czkawke czulam zaraz nad lewym biodrem. Nogdy na srodku
U nas główka jest nad prawym biodrem, a dupka po skosie z lewej, nóżki kopią z prawej w bok lub żebra.
Dzisiaj czkawkę czułam w ogóle po środku brzucha, ja już w ogóle nie wiem co tam się dzieje 😉 Jutro mam na ktg przyjechać na 12/13, zobaczymy co mi tam powiedza, jaki lekarz będzie. -
MDW gratulacje ! 🤗
Chimera, ja też czuję czkawkę z boku.
Podobno wszystko jest ok.
Nie przejmujmy się na zapas.
Ciekawe co Ci jutro powiedzą w szpitalu 😎
Ja chyba zaczynam mieć bóle podbrzusza i krzyża. Chyba, bo sama nie wiem czy sobie tego nie wkręcam 🤫 w nocy obudziłam się z 3x z bólem, po czym normalnie zasnęłam 😛MDW lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Dajesz mi nadzieję, dzięki 😚
U nas główka jest nad prawym biodrem, a dupka po skosie z lewej, nóżki kopią z prawej w bok lub żebra.
Dzisiaj czkawkę czułam w ogóle po środku brzucha, ja już w ogóle nie wiem co tam się dzieje 😉 Jutro mam na ktg przyjechać na 12/13, zobaczymy co mi tam powiedza, jaki lekarz będzie.Chimera, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No ja jestem bardzo ciekawa. W ogóle to teraz co mam jakiś ruch w brzuchu, to od razu zastygam i się "wsłuchuje". W tej chwili doszłam do wniosku, że on ma chyba dwie głowy, bo momentami czuje wybrzuszenie nad biodrem, a później nad wzgórkiem łonowym, ale to pewnie jest jego ramionko.
Vaniliowa, ale zawsze to ze 3x więcej niż ja 😁😁 -
emi2016 wrote:MDW - gratuluję ❤️
Co do niedoczynności tarczycy i karmienia piersią - pierwszy raz słyszę żeby to generowało jakiekolwiek problemy... Sama biorę codziennie euthyrox 100 a pokarm mam. Lekarz mówi że przy niedoczynności mogą być problemy ? Pytam z ciekawości bo na prawdę pierwszy raz o tym słyszę ...
Po za tym jak napisała Aga - laktatorem nigdy nie ściągnięcie tyle mleka co dziecko, to zupełnie inny sposób ssania.
Kayama - to że Tobie wydaje się że mleko jest wodniste nie oznacza że jest mało wartościowe- przede wszystkim jest tam mnóstwo przeciwciał. Oczywiście rozumiem jeśli się poddasz - to tylko Twoja decyzja, ważne żeby dziecko było najedzone niezależnie od tego czy karmisz mieszanie, czy kp czy mm. Ale jeśli zależy Ci na kp to może faktycznie doradca laktacyjny pomoże ?
My walczymy o kp. Też nie słyszałam wpływie niedoczynność na kp. Leon jest leniuszkiem i stąd są trudności do tego do czasu wizyty u doradczyni nie miałam, świadomości że za płytko Chwyta pierś. Ta wizyta bardzo pomogła. Dostaliśmy sondę i strzykawki i karminy się z piersi i sondą z osiągniętym z karmienia wczesniej moim mlekiem i dodajemy mm ale tego ostatniego idzie z karmienia na karmienie mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 11:06
-
Haha też tak mam 😂
Ja często mam dylemat czy to mały się wygina czy napina się macica 😁
Mój mały od dłuższego czasu ma mniej czkawek. Tak miał 3x dziennie 😲 a od jakiś dwóch tygodni ma jedną - wieczorem 😉
Ja i tak czuję że Cię jutro zostawia w szpitalu i szybciej urodzisz haha.
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chimera wrote:Jakiś "wróżbita Maciej mode" Ci się włączył? Nie obrazilabym się. Jak nie, to w czwartek mamy pełnię, szykuj się 😂😂
Niech już te szkraby będą z nami 😍😍😍
Kurde co chwilę mnie krzyż ściska....
Nie wiem czy to można nazwać skurczami 😂😂 ale nie jest to ból, którego się nie da wytrzymać także... To chyba nie to 😛
Może po prostu też za bardzo się wsłuchuję ... 🙈 -
Chimera właśnie chcę wykorzystać pogodę i to ze jeszcze mogę chodzić. Bym chciała porobić ostatnie zdjęcia przed porodem by mieć pamiątkę.
Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż miałam jeszcze zrobić zdjęcia, ale mi się totalnie nie chce.
Brzuch od kilku dni jest tak ciężki, że na myśl o przekręceniu się w nocy na drugi bok prawie płaczę. Najgorzej jak ostatnio już się przekręcilam i po chwili zachciało mi się do toalety - więc na nowo to samo. Byłam załamana. Liczę tylko na to, że jak wyjma dzieci to będzie łatwiej - bo zawsze lżej. Ale mogę się bardzo pomylić, bo w końcu będę po cc Nie mniej jednak staram się myśleć pozytywnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 13:02
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyApplejoy wrote:Baileys ucichła - pewnie tez już tuli maleństwo 😍😍
Apple hehe, nie, nie urodziłam, czasem Was podczytam, ale nie jestem juz na biezaco i sama nie mam czasu pisac, za duzo rzeczy ostatnio na glowie. Wykorzystuje ostatnie chwile bez dziecia, zeby poogarniac rozne kwestie 😉
Jak sie kiedys rozpakuje, to dam znac😉
Applejoy, Bobby29, werni, Misi@ lubią tę wiadomość