X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW Gratulacje! 🥰🥰🥰

MDW lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak myślę o tej czkawce. Moja jest miednicowo a ja czkawkę i tak czuję na dole, plecki ma zawsze zwrócone lekko w prawo, nogi na lewo. Najwięcej ruchów czuję właśnie po lewej, co by się zgadzało bo tam kończyny. Ale czkawkę czuję mniej więc tam gdzie ma właśnie plecki/brzuszek, dość nisko. Do tej pory myslalam że to ok bo niby tak sobie to wyobrażałam że to brzuszek "skacze" przy czkawce ale teraz.to się zastanawiam o co kaman 🙄🙄🙄

Apple a twoja dupeczka jak.ci daje odczuć czkawkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 10:21

Applejoy lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Mi proponowali cesarke jeszcze tego dnia jak wody zaczely sie saczyc. Glowa wysoka a juz dawno powinna byc w kanale, lekarz nie kazal robic sobie nadzieji a w nocy mialam juz swojego szkraba urodzonego sn. Co do polozenia w brzuchu zawsze czulam malego plecki z lewego boku przucha, nozki kopaly w prawy. Czkawke czulam zaraz nad lewym biodrem. Nogdy na srodku
    Dajesz mi nadzieję, dzięki 😚
    U nas główka jest nad prawym biodrem, a dupka po skosie z lewej, nóżki kopią z prawej w bok lub żebra.
    Dzisiaj czkawkę czułam w ogóle po środku brzucha, ja już w ogóle nie wiem co tam się dzieje 😉 Jutro mam na ktg przyjechać na 12/13, zobaczymy co mi tam powiedza, jaki lekarz będzie.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratulacje ! 🤗

Chimera, ja też czuję czkawkę z boku.
    Podobno wszystko jest ok.
    Nie przejmujmy się na zapas.
    Ciekawe co Ci jutro powiedzą w szpitalu 😎
    Ja chyba zaczynam mieć bóle podbrzusza i krzyża. Chyba, bo sama nie wiem czy sobie tego nie wkręcam 🤫 w nocy obudziłam się z 3x z bólem, po czym normalnie zasnęłam 😛

MDW lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dajesz mi nadzieję, dzięki 😚
    U nas główka jest nad prawym biodrem, a dupka po skosie z lewej, nóżki kopią z prawej w bok lub żebra.
    Dzisiaj czkawkę czułam w ogóle po środku brzucha, ja już w ogóle nie wiem co tam się dzieje 😉 Jutro mam na ktg przyjechać na 12/13, zobaczymy co mi tam powiedza, jaki lekarz będzie.
    Nie poddawaj sie a bedzie dobrze. Ja Przy kazdym badaniu przez polozna pytalam czy glowka zeszła a ona zawsze ze spokojnie ma czas, wchodziła na skurczu

Chimera, Limerikowo lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem bardzo ciekawa. W ogóle to teraz co mam jakiś ruch w brzuchu, to od razu zastygam i się "wsłuchuje". W tej chwili doszłam do wniosku, że on ma chyba dwie głowy, bo momentami czuje wybrzuszenie nad biodrem, a później nad wzgórkiem łonowym, ale to pewnie jest jego ramionko.
    Vaniliowa, ale zawsze to ze 3x więcej niż ja 😁😁

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    MDW - gratuluję ❤️

Co do niedoczynności tarczycy i karmienia piersią - pierwszy raz słyszę żeby to generowało jakiekolwiek problemy... Sama biorę codziennie euthyrox 100 a pokarm mam. Lekarz mówi że przy niedoczynności mogą być problemy ? Pytam z ciekawości bo na prawdę pierwszy raz o tym słyszę ...

Po za tym jak napisała Aga - laktatorem nigdy nie ściągnięcie tyle mleka co dziecko, to zupełnie inny sposób ssania.

Kayama - to że Tobie wydaje się że mleko jest wodniste nie oznacza że jest mało wartościowe- przede wszystkim jest tam mnóstwo przeciwciał. Oczywiście rozumiem jeśli się poddasz - to tylko Twoja decyzja, ważne żeby dziecko było najedzone niezależnie od tego czy karmisz mieszanie, czy kp czy mm. Ale jeśli zależy Ci na kp to może faktycznie doradca laktacyjny pomoże ?

My walczymy o kp. Też nie słyszałam wpływie niedoczynność na kp. Leon jest leniuszkiem i stąd są trudności do tego do czasu wizyty u doradczyni nie miałam, świadomości że za płytko Chwyta pierś. Ta wizyta bardzo pomogła. Dostaliśmy sondę i strzykawki i karminy się z piersi i sondą z osiągniętym z karmienia wczesniej moim mlekiem i dodajemy mm ale tego ostatniego idzie z karmienia na karmienie mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 11:06

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha też tak mam 😂
    Ja często mam dylemat czy to mały się wygina czy napina się macica 😁
    Mój mały od dłuższego czasu ma mniej czkawek. Tak miał 3x dziennie 😲 a od jakiś dwóch tygodni ma jedną - wieczorem 😉
    Ja i tak czuję że Cię jutro zostawia w szpitalu i szybciej urodzisz haha.

trzydziecha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia u mnie leży glowkowo, czkawke u niej czuje nisko, nad lewym biodrem. Synek miednicowe - u niego czuć wysoko po prawej stronie, tuż pod zebrami.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Ja i tak czuję że Cię jutro zostawia w szpitalu i szybciej urodzisz haha.
    Jakiś "wróżbita Maciej mode" Ci się włączył? Nie obrazilabym się. Jak nie, to w czwartek mamy pełnię, szykuj się 😂😂

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jakiś "wróżbita Maciej mode" Ci się włączył? Nie obrazilabym się. Jak nie, to w czwartek mamy pełnię, szykuj się 😂😂
    Hahahah taaaaaaa wróżbita Maciej 😂😂😂
    Niech już te szkraby będą z nami 😍😍😍
    Kurde co chwilę mnie krzyż ściska....
    Nie wiem czy to można nazwać skurczami 😂😂 ale nie jest to ból, którego się nie da wytrzymać także... To chyba nie to 😛
    Może po prostu też za bardzo się wsłuchuję ... 🙈

• werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratuluję :*

Dziś ładna pogoda to się pojedzie do Łazienek później dopóki jeszcze mogę :)

Vaniliowa lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja nosa za drzwi nie wysciubiam, u nas będzie 30stopni, a w słońcu to nie mówię, nawet nocny deszcz nie pomógł wiele. Może wieczorem jakiś spacer uzdatnimy.

werni lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka, ja laktatorem nie mogłam ściągnąć nawet 20 ml a karmiłam Anielke z powodzeniem ponad półtorej roku :)

joan85 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też tarczycowa jestem ;) biorę 100 euthyroxu.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera właśnie chcę wykorzystać pogodę i to ze jeszcze mogę chodzić. Bym chciała porobić ostatnie zdjęcia przed porodem by mieć pamiątkę.

Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratulacje, super że jednak te bóle okazały się porodowe i już masz Maluszka po swojej stronie!

MDW lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW gratulacje!!! Tak czułam ze skoro długo się nie odzywasz to jesteś pewnie z Leo 🥰🥰🥰

Baileys ucichła - pewnie tez już tuli maleństwo 😍😍

Bobby29, emi2016, MDW lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam jeszcze zrobić zdjęcia, ale mi się totalnie nie chce.
    Brzuch od kilku dni jest tak ciężki, że na myśl o przekręceniu się w nocy na drugi bok prawie płaczę. Najgorzej jak ostatnio już się przekręcilam i po chwili zachciało mi się do toalety - więc na nowo to samo. Byłam załamana. Liczę tylko na to, że jak wyjma dzieci to będzie łatwiej - bo zawsze lżej. Ale mogę się bardzo pomylić, bo w końcu będę po cc :( Nie mniej jednak staram się myśleć pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 13:02

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Baileys ucichła - pewnie tez już tuli maleństwo 😍😍

Apple hehe, nie, nie urodziłam, czasem Was podczytam, ale nie jestem juz na biezaco i sama nie mam czasu pisac, za duzo rzeczy ostatnio na glowie. Wykorzystuje ostatnie chwile bez dziecia, zeby poogarniac rozne kwestie 😉

Jak sie kiedys rozpakuje, to dam znac😉

Applejoy, Bobby29, werni, Misi@ lubią tę wiadomość

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ