Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też wczoraj wieczorem było jakieś szaleństwo jeżeli chodzi o ruchy, ale potem w nocy Mała się uspokoiła. Twardnial mi przy tym brzuch na minutę co ok. 30-60 min. Dzisiaj o 11 mam ktg,ciekawe czy jakieś skurcze się zapiszą. Mało dzisiaj spałam, już mnie zżera stres przed środą...
MDW i Beegirl - gratulacje!! 🎆🎉🍾🎈Bee_girl lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
MartaMartaMarta wrote:Czy bralyscie do torby "na porodowke" kossule na przebranie i stanik do karmienia? Przebiera sie na porodowce Czy dopiero pozniej na poporodowym?
Ja zapakowałam koszule i stanik, majtki, jeden podkład na łóżko i jeden ten podpaskowy. Ale też nie wiem czy to się przyda już wtedy. Chyba Aga swojego czasu pisała żeby tak spakować i tak zrobiłam.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Właśnie, mi wczoraj kiedy młoda tak usilnie chciała zmasakrowac mi brzuch też akurat wróciły skurcze. Tak 1,5 dnia była cisza a wczoraj znowu skurcze co kilka minut, właśnie mniej więcej w tym czasie co ona fikala. Może jedno z drugim powiązane, choć nie wiem czy to młoda żwawa od skurczy czy te skurcze od jej zwawosci..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bee gratulacje!
Ja idę na 12 na ktg, a na 16 do rodzinnego, bo miałam L4 do wczoraj, mam nadzieję że nie będzie lekarka robiła problemu i wypisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 19:50
Bobby29, Bee_girl, MDW lubią tę wiadomość
-
MDW, gratulacje raz jeszcze! Przyznam, że trochę się boję właśnie takiego porodu, najpierw wiele godzin skurczów a potem i tak cc.
Bee Girl gratulacje!!! Czy ja dobrze rozumiem, że rodziłaś na stojąco?MDW, joan85 lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Frida91 wrote:Chimera ja dostałam L4 do 41tc czyli do jutra i dalej już niby nie mogą wypisać Potem już chyba trzeba brać urlop macierzyński...
Jak rodzinna będzie robiła problem, to jej powiem, że nie chce iść na macierzyński przed porodem i skoro nie chce wystawić L4, to niech mi da zaświadczenie o zdolności do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 10:26
-
Chimera wrote:Nie rozumiem czemu mieliby nie móc. Nie będziesz siedziala na L4 dłużej niż do urodzenia, po złożeniu do pracodawcy wniosku na urlop macierzyński L4 automatycznie zostaje przerwane. W szpitalu lekarz powiedział, że oni mogą wypisać do 3dni wstecz, więc biorąc pod uwagę, że prawdopodobnie w czwartek by mnie przyjęli, to braknie mi 1dnia i kazał iść do rodzinnego. Jak dzisiaj będę na ktg to też podejmę ten temat, żeby mi coś w kartę konsultacji wpisali.
Jak rodzinna będzie robiła problem, to jej powiem, że nie chce iść na macierzyński przed porodem i skoro nie chce wystawić L4, to niech mi da zaświadczenie o zdolności do pracy.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja ostatnio poprosiłam lekarza żeby dał mi L4 na trochę dłużej niż termin porodu wg USG bo wg OM mam później o 5 dni i z tego względu się zgodził i dal mi do 21go, chociaż trochę z łaską
-
Trzydziecha jak tam pierścionek? Zdjelas?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
AnaKwiat wrote:MDW, gratulacje raz jeszcze! Przyznam, że trochę się boję właśnie takiego porodu, najpierw wiele godzin skurczów a potem i tak cc.
Bee Girl gratulacje!!! Czy ja dobrze rozumiem, że rodziłaś na stojąco?
Tak i naprawde polecam tzn mnie okropnie bolały skurcze te nawet przy 3 cm jeśli musiałam leżeć a jak stałam, kręciłam kolka biodrami, opierałam sie lub byłam na piłce było duzo duzo znośniej. Nie dawałam rady na leżąco. Czułam ze nie zniosę tego ani chwili dłużej wiec jak tylko mogłam to skorzystałam z okazji, stanęłam i nie dałam sie położyć ponownie ja w tym momencie juz nie czułam takich skurczy jak wczesniej tylko totalna potrzebę parcia. Położna polozyla podkład na podłodze i łapała od tylu potem czekaliśmy 2 minuty aż tętnica przestanie tętnic - to było troche słabe w tej pozycji , potem tata ją odciął, ja wskoczyłam na łóżko i juz tulilismy sie tradycyjnie.
Frida91, Bobby29, Chimera, Marcelina85, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Matyldaaa, Agagusia, Niebieska Gwiazda, joan85 lubią tę wiadomość
-
Bee_girl wrote:Tak i naprawde polecam tzn mnie okropnie bolały skurcze te nawet przy 3 cm jeśli musiałam leżeć a jak stałam, kręciłam kolka biodrami, opierałam sie lub byłam na piłce było duzo duzo znośniej. Nie dawałam rady na leżąco. Czułam ze nie zniosę tego ani chwili dłużej wiec jak tylko mogłam to skorzystałam z okazji, stanęłam i nie dałam sie położyć ponownie ja w tym momencie juz nie czułam takich skurczy jak wczesniej tylko totalna potrzebę parcia. Położna polozyla podkład na podłodze i łapała od tylu potem czekaliśmy 2 minuty aż tętnica przestanie tętnic - to było troche słabe w tej pozycji , potem tata ją odciął, ja wskoczyłam na łóżko i juz tulilismy sie tradycyjnie.
Wow, rewelacja! Nic położna nie miała przeciwko temu? Czy po prostu nie dałaś się położyć i już mimo przekonywania?Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
AnaKwiat wrote:Wow, rewelacja! Nic położna nie miała przeciwko temu? Czy po prostu nie dałaś się położyć i już mimo przekonywania?
Położne że szkoły rodzenia zarówno na Madalińskiego jak i na żelaznej bardzo polecały pozycje wertykalne, wręcz zachęcały do próbowania. AnaKwiat a ty w którym szpitalu będziesz rodzić?joan85 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Położne że szkoły rodzenia zarówno na Madalińskiego jak i na żelaznej bardzo polecały pozycje wertykalne, wręcz zachęcały do próbowania. AnaKwiat a ty w którym szpitalu będziesz rodzić?
Na Madalińskiego. Zrozumiałam, że wertykalnie to raczej pierwsza faza a druga na łóżku lub na krześle porodowym. Ciekawa jestem jak mi będzie najwygodniejKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
AnaKwiat wrote:Na Madalińskiego. Zrozumiałam, że wertykalnie to raczej pierwsza faza a druga na łóżku lub na krześle porodowym. Ciekawa jestem jak mi będzie najwygodniej
Zdecydowanie wertykalne możesz wybierać na parte również. Pamiętam nawet na Madalińskiego na zajęciach jak faceci pytali jak to dziecko położne łapią jak kobitka klęczy albo stoi, to położna cierpliwie tłumaczyła właśnie że od tyłu. Niektóre położne rzeczywiście mogą się obawiać partych na stojąco wtedy zaSwyczaj prosz o przyjęcie pozycji na boku lub w klęczkach, przynajmniej tak nam tłumaczyła położna która prowadziła zajecia. Natomiast za każdym razem słyszałam opinię że na leżąco tradycyjnie jest niekorzystnie bo nie pozwala się tej kości ogonowej współpracować przy przechodzeniu główki i jest po prostu trudniej. Tak wiec na pewno na Madalińskiego będziesz mieć wybórWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 11:50
AnaKwiat lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Po 15 jadę wysyłam mojego żeby zobaczył bujaczek. Po telefonie od producenta dowiedziałam się że nie będzie modeli w pl do końca września. A te które są stoja teraz za 200% swojej ceny
Bee gratulacjęBee_girl lubi tę wiadomość