X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda u mnie po porodzie gorzej , tzn.jestem bardziej rozchwiana i szybciej rycze 😉😁

Emi ❤❤❤

Werni, dzięki za wpis o moczniku 🌷

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpakowanym. Nie jestem 2 stanie nadrobić. Walczę z małą i cyckami. Mam pełne mleka a ona pije do.polowy i ryk. Umówiłam poradę laktacyjna w domu w piątek. 200 nie moje ale nie chce karmić ja mieszanka skoro mam tyle.pokarmu w końcu.
    O co pytać na wizycie?
    Chce żeby nauczyła mnie przystawiać młodą. Nie wiem o co jeszcze powinnam pytać. Podpowiedzcie mi prosze

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Emi w punkt!

Myszka gratulacje 😍

Frida nadal mocne kciuki 💛 czekamy na wieści!

My czekamy właśnie na wypis do domu. Mozzarella tak się przestraszyła że drobna że w ciągu doby przybrała 100g 😁 wszystko ok i idziemy do domku poznac się z kotkiem! 🙀😸🤱

Daj znać jak kot zaaragowal hehe :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny w dwupakach, jak się macie? Werni, Apple, Limerikowo no i Baileys, ktora cos zamilkla..? No I kto tam jeszcze czeka na malucha? To już niedługo 😚

Jutro idę na 1 ktg. Robią między 13 a 16. Pójdę trochę wcześniej i napewno zjem coś. Narazie u mnie cisza.

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, nie ma czego, Mały się wkurza bo mu mleko tryska, zapowietrza się przez to, leje mu się po oczach, jakby ktoś z boku to obejrzał to parodia karmienia 😂

Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam dzisiaj o 12.50. Malutka 3600g 56cm. Zdrowa :)

Pierniczkowa, Domi_tur, Kalija, emi2016, werni, Misi@, Chimera, Bobby29, Limerikowo, redken, kayama, IGA.G, Matyldaaa, Applejoy, AnaKwiat, trzydziecha, Bee_girl, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Agagusia, Niebieska Gwiazda, Nacha, MDW, Myszk@, wiki2, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my 4 tygodnie i juz kataar! niech to szlag!

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kalija, nie ma czego, Mały się wkurza bo mu mleko tryska, zapowietrza się przez to, leje mu się po oczach, jakby ktoś z boku to obejrzał to parodia karmienia 😂

Od razu mi lepiej 😂😂😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    a my 4 tygodnie i juz kataar! niech to szlag!

O kurczę i co teraz? Idziecie do pediatry ?

Ja ostatnio myślałam, że Mała ma katar i wypróbowałam katarek do odkurzacza (fajny jest😁) okazało się, że to była wielka koza w nosie 😂 teraz już wiem by używać tego sprzętu co 2-3 dni na wszelki wypadek

Frida gratulacje 🥳 czekamy na szczegóły jak dojdziesz do siebie! Zdrówka dla Ciebie i maleństwa❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 17:14

Frida91 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, Malutka całkiem duża! GRATULACJE! Czekamy na przebieg ❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - gratuluję ❤️

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida ciesze ze juz masz małą przy sobie :) i jak ładnie przybrała :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida dzielna kobieto gratuluje ❤💞

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Antkiem nie mialam problemu z kp. Teraz mam. ;( raz dziennie dokarmiam 30 nl. Mm bo jest taki krzyk...jak to wypija to jest ok. Juz przez ok 20 godzin. Nie rozumiem tego;(

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A ja z Antkiem nie mialam problemu z kp. Teraz mam. ;( raz dziennie dokarmiam 30 nl. Mm bo jest taki krzyk...jak to wypija to jest ok. Juz przez ok 20 godzin. Nie rozumiem tego;(
    Misia mam to samo. Mleka w piersi pełno a ta nie chcę i koniec. Jest straszny wrzask. Dam butle dosłownie tak jak mówisz 30 ml.i zasypia.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś intensywny dzień! Wszystko w biegu oczywiście. Rano fryzjer nareszcie mogę wyjść do ludzi ;) Po 11 byłam w domu a zdjęcia sesji noworodkowej na 12! Dojechaliśmy na 13 ;) Na miejscu się malowalam bo oczywiście nie zdążyłam. Było fajnie, pełna profeska. Byłam przekonana ze będzie problem z uśpieniem Wiktorii a tu niespodzianka po karmieniu spala jak susel, wszystko można było z nią zrobić :-) Dziewczyna miała nagranie jakie dziecko słyszy w macicy bicie serca i szum krwi i chyba się niuni podobało. Zdjęcia super :) Powinny wyjść extra, nie mogę się doczekać. Już rodziną pozamawiala, obdaruje bliskich wybranymi zdjęciami w ramkach. Poza tym sprzedałam na olx szafke nocna i lampę. Także dzień udany, teraz odpoczywamy.
    Biorę się za czytanie co słychać na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 18:27

Misi@, Kalija lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech poerniczkowa...Ciekawe o co chodzi.
    Kamaya super :* mój mały akurat czuwa w godzinach 7-14.. potem śpi.. mi w nocy różnie bywa. Ale sesję mieliśmy o 10-13 I średnio nam się udawało;(
    Na końcu zrezygnowałam że zdjęć rodzinnych bo mały był tak wymeczony A straszak chciał robić śmieszne miny.
    My dziś też zabiegami. Byliśmy na usg bioderek. W skierowaniu było napisane też kontrola stopek. A on.ze to pomyłka on się tym nie zajmuje i mam zdobyć nowe skierowanie do ortopedy..sprawdził je i powiedział że jak się nie poprawi to mały za 2 miesiące będzie musiał nosić gips ;(
    Teraz wszyscy jedziemy do mojego giną na kontrolę mojej macicy ;p dzieci na szczęście zasnęła w aucie to będzie spokojniej. Ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 18:37

• kayama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka i Frida gratulacje i dużo zdrówka ! :-)

Frida91, Myszk@ lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm może i ja spróbuje piwa bezalkoholowe na karmienie, w sumie w upał takie zimne piwko jak znalazł :) Femaltiker nie widzę jakiegoś szczególnego działania.
    Mleko mi cieknie z lewej piersi tylko, ciekawe, z prawej nie. Też mi się wydaje że niunia nie wyciąga wszystkiego z piersi i przerywa karmienie podczas gdy mleko sprawdzam i dalej leci. Może mniej i trzeba bardziej ssać a jej się nie chce... Czekam na położna w czwartek. W ogóle to lekko się wkurzylam bo rozmawiałam ze znajoma i ona dostała się na 1 wizytę do pediatry w ciągu kilku dni i tak samo była u niej położna. Ale w innej przychodni. A mi w mojej powiedzieli że nierealne i tak długo czekam.. Jak będą zawsze takie terminy to chyba zmienię przychodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 18:55

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Misia mam to samo. Mleka w piersi pełno a ta nie chcę i koniec. Jest straszny wrzask. Dam butle dosłownie tak jak mówisz 30 ml.i zasypia.
    Miałam to samo z Anielka po szpitalu, odstawiłam butle, były trzy dni awantur że przyssała do piersi i puszczała licząc chyba na butle. Ale nie uległam i chyba się poddała. Skoro masz mleko to na pewno nie dokarmiasz jej bo głodna, łatwiej leci mniej trzeba się namęczyć może o to chodzi

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ