X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda u mnie po porodzie gorzej , tzn.jestem bardziej rozchwiana i szybciej rycze 😉😁

Emi ❤❤❤

Werni, dzięki za wpis o moczniku 🌷

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpakowanym. Nie jestem 2 stanie nadrobić. Walczę z małą i cyckami. Mam pełne mleka a ona pije do.polowy i ryk. Umówiłam poradę laktacyjna w domu w piątek. 200 nie moje ale nie chce karmić ja mieszanka skoro mam tyle.pokarmu w końcu.
    O co pytać na wizycie?
    Chce żeby nauczyła mnie przystawiać młodą. Nie wiem o co jeszcze powinnam pytać. Podpowiedzcie mi prosze

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Emi w punkt!

Myszka gratulacje 😍

Frida nadal mocne kciuki 💛 czekamy na wieści!

My czekamy właśnie na wypis do domu. Mozzarella tak się przestraszyła że drobna że w ciągu doby przybrała 100g 😁 wszystko ok i idziemy do domku poznac się z kotkiem! 🙀😸🤱

Daj znać jak kot zaaragowal hehe :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny w dwupakach, jak się macie? Werni, Apple, Limerikowo no i Baileys, ktora cos zamilkla..? No I kto tam jeszcze czeka na malucha? To już niedługo 😚

Jutro idę na 1 ktg. Robią między 13 a 16. Pójdę trochę wcześniej i napewno zjem coś. Narazie u mnie cisza.

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, nie ma czego, Mały się wkurza bo mu mleko tryska, zapowietrza się przez to, leje mu się po oczach, jakby ktoś z boku to obejrzał to parodia karmienia 😂

Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam dzisiaj o 12.50. Malutka 3600g 56cm. Zdrowa :)

Pierniczkowa, Domi_tur, Kalija, emi2016, werni, Misi@, Chimera, Bobby29, Limerikowo, redken, kayama, IGA.G, Matyldaaa, Applejoy, AnaKwiat, trzydziecha, Bee_girl, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Agagusia, Niebieska Gwiazda, Nacha, MDW, Myszk@, wiki2, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my 4 tygodnie i juz kataar! niech to szlag!

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kalija, nie ma czego, Mały się wkurza bo mu mleko tryska, zapowietrza się przez to, leje mu się po oczach, jakby ktoś z boku to obejrzał to parodia karmienia 😂

Od razu mi lepiej 😂😂😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    a my 4 tygodnie i juz kataar! niech to szlag!

O kurczę i co teraz? Idziecie do pediatry ?

Ja ostatnio myślałam, że Mała ma katar i wypróbowałam katarek do odkurzacza (fajny jest😁) okazało się, że to była wielka koza w nosie 😂 teraz już wiem by używać tego sprzętu co 2-3 dni na wszelki wypadek

Frida gratulacje 🥳 czekamy na szczegóły jak dojdziesz do siebie! Zdrówka dla Ciebie i maleństwa❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 17:14

Frida91 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, Malutka całkiem duża! GRATULACJE! Czekamy na przebieg ❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - gratuluję ❤️

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida ciesze ze juz masz małą przy sobie :) i jak ładnie przybrała :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida dzielna kobieto gratuluje ❤💞

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Antkiem nie mialam problemu z kp. Teraz mam. ;( raz dziennie dokarmiam 30 nl. Mm bo jest taki krzyk...jak to wypija to jest ok. Juz przez ok 20 godzin. Nie rozumiem tego;(

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A ja z Antkiem nie mialam problemu z kp. Teraz mam. ;( raz dziennie dokarmiam 30 nl. Mm bo jest taki krzyk...jak to wypija to jest ok. Juz przez ok 20 godzin. Nie rozumiem tego;(
    Misia mam to samo. Mleka w piersi pełno a ta nie chcę i koniec. Jest straszny wrzask. Dam butle dosłownie tak jak mówisz 30 ml.i zasypia.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś intensywny dzień! Wszystko w biegu oczywiście. Rano fryzjer nareszcie mogę wyjść do ludzi ;) Po 11 byłam w domu a zdjęcia sesji noworodkowej na 12! Dojechaliśmy na 13 ;) Na miejscu się malowalam bo oczywiście nie zdążyłam. Było fajnie, pełna profeska. Byłam przekonana ze będzie problem z uśpieniem Wiktorii a tu niespodzianka po karmieniu spala jak susel, wszystko można było z nią zrobić :-) Dziewczyna miała nagranie jakie dziecko słyszy w macicy bicie serca i szum krwi i chyba się niuni podobało. Zdjęcia super :) Powinny wyjść extra, nie mogę się doczekać. Już rodziną pozamawiala, obdaruje bliskich wybranymi zdjęciami w ramkach. Poza tym sprzedałam na olx szafke nocna i lampę. Także dzień udany, teraz odpoczywamy.
    Biorę się za czytanie co słychać na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 18:27

Misi@, Kalija lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech poerniczkowa...Ciekawe o co chodzi.
    Kamaya super :* mój mały akurat czuwa w godzinach 7-14.. potem śpi.. mi w nocy różnie bywa. Ale sesję mieliśmy o 10-13 I średnio nam się udawało;(
    Na końcu zrezygnowałam że zdjęć rodzinnych bo mały był tak wymeczony A straszak chciał robić śmieszne miny.
    My dziś też zabiegami. Byliśmy na usg bioderek. W skierowaniu było napisane też kontrola stopek. A on.ze to pomyłka on się tym nie zajmuje i mam zdobyć nowe skierowanie do ortopedy..sprawdził je i powiedział że jak się nie poprawi to mały za 2 miesiące będzie musiał nosić gips ;(
    Teraz wszyscy jedziemy do mojego giną na kontrolę mojej macicy ;p dzieci na szczęście zasnęła w aucie to będzie spokojniej. Ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 18:37

• kayama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka i Frida gratulacje i dużo zdrówka ! :-)

Frida91, Myszk@ lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm może i ja spróbuje piwa bezalkoholowe na karmienie, w sumie w upał takie zimne piwko jak znalazł :) Femaltiker nie widzę jakiegoś szczególnego działania.
    Mleko mi cieknie z lewej piersi tylko, ciekawe, z prawej nie. Też mi się wydaje że niunia nie wyciąga wszystkiego z piersi i przerywa karmienie podczas gdy mleko sprawdzam i dalej leci. Może mniej i trzeba bardziej ssać a jej się nie chce... Czekam na położna w czwartek. W ogóle to lekko się wkurzylam bo rozmawiałam ze znajoma i ona dostała się na 1 wizytę do pediatry w ciągu kilku dni i tak samo była u niej położna. Ale w innej przychodni. A mi w mojej powiedzieli że nierealne i tak długo czekam.. Jak będą zawsze takie terminy to chyba zmienię przychodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 18:55

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Misia mam to samo. Mleka w piersi pełno a ta nie chcę i koniec. Jest straszny wrzask. Dam butle dosłownie tak jak mówisz 30 ml.i zasypia.
    Miałam to samo z Anielka po szpitalu, odstawiłam butle, były trzy dni awantur że przyssała do piersi i puszczała licząc chyba na butle. Ale nie uległam i chyba się poddała. Skoro masz mleko to na pewno nie dokarmiasz jej bo głodna, łatwiej leci mniej trzeba się namęczyć może o to chodzi

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ