X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny w dwupakach, jak się macie? Werni, Apple, Limerikowo no i Baileys, ktora cos zamilkla..? No I kto tam jeszcze czeka na malucha? To już niedługo 😚
    a dziekujemy bardzo
    u nas ok w srode wizyta i ktg po 11.30
    pewnie po wizycie znowu mnie troche jakies skurcze chwyca
    na 2 wrzes mam planowe przyjecie na Polna wiec 3go pewnie akcja z rozpakowaniem sie
    licze mocno na sn
    pewnie maly teraz 3700 wiec pobije wagowo Zuzanke

Ann, Bobby29 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida gratulacje 😘😘😘
    Ja za tydzień mam cięcie wiec teraz dopinam wszystko na ostatni guzik żeby chłopaki byli przygotowani jak mnie w domu nie będzie 😂🙊😎

Baileys pisz jak u Ciebie 😘🥰

Frida91, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Próbowałam się dowiedzieć skąd był ten krwotok, ale dowiedziałam się, że się czasem zdarza. Podobno macica zamiast się obkurczac to u mnie się rozkurczala. Boziu ile było tej krwi. Teraz gdybym zaszła w kolejną ciążę to będą to monitorować i podawać leki. Ale mąż powiedział..never...już wtedy bal się że zostanie wdowcem. Więc chyba na 3 dziecko nie mam szans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 19:43

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida gratulacje!! Czekamy na opis porodu :)

Mnie lekarz uspokoił że to plamienie prawdopodobnie oznacza że w końcu coś zaczyna się dziać ciąż szyjka dalej długa i wysoko. Trochę mnie martwi ta próba oksytocynowa ale jak to ma być dla dobra Maluszka to trzeba przeżyć :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny miała któraś robiony test oksytocyny OCT? Mam na to skierowanie do szpitala na środę rano
    Ja mialam w pierwszej ciazy. Najpierw podpinaja kroplowke z oxy na krotki czas i czekaja czy cos.sie.bedzie dziac. Potem dopoero podpinaja wlasciwa kroplowke i wywoluja. Ja mjalam jednego dnia wszystko ale czeato robia jednego test a na drugi dzien kroplowka wlasciwa

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Gratuluję rozpakowanym. Nie jestem 2 stanie nadrobić. Walczę z małą i cyckami. Mam pełne mleka a ona pije do.polowy i ryk. Umówiłam poradę laktacyjna w domu w piątek. 200 nie moje ale nie chce karmić ja mieszanka skoro mam tyle.pokarmu w końcu.
    O co pytać na wizycie?
    Chce żeby nauczyła mnie przystawiać młodą. Nie wiem o co jeszcze powinnam pytać. Podpowiedzcie mi prosze

Dobra doradczyni tak poprowadzi spotkanie, ze raczej wszystko będziesz wiedzieć. Powinna zebrać wywiad, dopytać o to jak karmisz, poobserwować jak karmisz itp.

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, gratulacje!! Czekamy na więcej info. Ciekawość nas wszystkie zżera jak potoczyła się Wasza historia 😍

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, super! Gratulacje 😙

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wziął na mnie odwet i tez mnie dziś zostawił z dwójka po raz pierwszy 😁. Nie było go 2 h. Daliśmy rade! Na jednym ręku młodszy podpięty pod zbiornik a druga reka rysowałam, układałam lego i dopowiadałam historie do zbudowanych przez syna pojazdów 😁 💪🏻
    Zaczęłam dziś trenować inne pozycje do karmienia niż leżąca i koniecznie muszę się spotkać z moja doradczynią bo mam spory problem z prawidłowym przystawieniem. W pozycji siedzącej jakoś tak chwyta brodawkę, ze całe karmienie mnie bardzo boli. Coś nie tak z katem czy nie wiem 🤔.

Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Ja mialam w pierwszej ciazy. Najpierw podpinaja kroplowke z oxy na krotki czas i czekaja czy cos.sie.bedzie dziac. Potem dopoero podpinaja wlasciwa kroplowke i wywoluja. Ja mjalam jednego dnia wszystko ale czeato robia jednego test a na drugi dzien kroplowka wlasciwa

Kurcze nie mówili nic że później będą indukować :/ chociaż w sumie to już będzie 40+6, dzięki za info :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - gratulacje dzielna kobieto!
    Misi@ - skonsultuj ta diagnozę jakby co za te 2 miesiace, wiem ze sa rozne metody i ‚szkoly’ leczenia takich problemow.
    Drzewko - moze na siedząco dobierz soboe wieksza poduszke do karmienia, albo sprobuj jedna nogę podgiac i sobie tam reke z malym podeprzeć.

Misi@ lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Mąż wziął na mnie odwet i tez mnie dziś zostawił z dwójka po raz pierwszy 😁. Nie było go 2 h. Daliśmy rade! Na jednym ręku młodszy podpięty pod zbiornik a druga reka rysowałam, układałam lego i dopowiadałam historie do zbudowanych przez syna pojazdów 😁 💪🏻
    Zaczęłam dziś trenować inne pozycje do karmienia niż leżąca i koniecznie muszę się spotkać z moja doradczynią bo mam spory problem z prawidłowym przystawieniem. W pozycji siedzącej jakoś tak chwyta brodawkę, ze całe karmienie mnie bardzo boli. Coś nie tak z katem czy nie wiem 🤔.

Ja jestem sama z dwójką całe dnie od 4 doby po porodzie- powiem tak ... czasami jest mega hardkor A czasami nawet wolę jak jesteśmy same bo jest już wszystko poukładane ;)

Limerikowo, plinka89 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Frida - gratulacje dzielna kobieto!
    Misi@ - skonsultuj ta diagnozę jakby co za te 2 miesiace, wiem ze sa rozne metody i ‚szkoly’ leczenia takich problemow.
    Drzewko - moze na siedząco dobierz soboe wieksza poduszke do karmienia, albo sprobuj jedna nogę podgiac i sobie tam reke z malym podeprzeć.

No już próbuje z poduszkami, z noga i jakoś tak mi chwyta te pierś ze bardzo boli, a jak karmie na leżąco na boku to już tak się wyćwiczyłam, ze boli tylko czasem. Ja to ogólnie jakaś niemota jestem 😁. No nie przychodzi mi to karmienie intuicyjnie. Chyba za dużo głowy do tego używam 🤔

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Ja jestem sama z dwójką całe dnie od 4 doby po porodzie- powiem tak ... czasami jest mega hardkor A czasami nawet wolę jak jesteśmy same bo jest już wszystko poukładane ;)

Ja się bałam pierwszego razu bo to akurat pora u młodszego na maraton cyckowy, a Julek z kolei cały czas potrzebuje żeby coś z nim robić, nie wystarczy ze jestem obok. On rysuje, ja tez muszę rysować itp. Ciężko mu jest przyjąć do wiadomości, ze musi poczekać.
    Podziwiam Cię, ze funkcjonujesz tak na codzień! Nie posylasz teraz młodej do przedszkola?

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    No już próbuje z poduszkami, z noga i jakoś tak mi chwyta te pierś ze bardzo boli, a jak karmie na leżąco na boku to już tak się wyćwiczyłam, ze boli tylko czasem. Ja to ogólnie jakaś niemota jestem 😁. No nie przychodzi mi to karmienie intuicyjnie. Chyba za dużo głowy do tego używam 🤔
    Mysle ze z czasem wejdzie Ci to karmienie w krew i juz bez kombinowania bedziesz to ogarniała.
    U mnie mize dlatego ze to trzecie na cycku to jakos zupelnie naturalnie to poszlo, jedynie pierwszej doby młodu musia nauczyć sie chwytać brodawkę, bo cos niby szukał, szukał a nie mogl trafić.
    Próba kilku pozycji na zawołanie byla w szpitalu, podczas przyjęcia i robienia usg płuc. Krzys sie rozpkakal i lekarka zaproponowala zeby go dostawić do piersi - super, tylko jednocześnie zeby ona miala dostęp najpierw do Jego klatki a potem pleców, no i zeby nie uwalić wszystkiego żelem. Udalo sie, choc gimnastyki i przez to śmiechu bylo troche, skonczylo sie na tym ze maz trzymaj główkę mlodego bo mi juz rąk brakło.

DrzewkoPomarańczowe, Misi@ lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, No i dzis wyszla mega smieszna sytuacja z karmieniem. Siedziałam sobie na lawce pod blokiem z dwiema koleżankami, Adam w domu kupe robił, a ja z młodym przy cycku i gadamy. Nagle mowie do jednej zbliżając sie juz z malym, zeby mi go podtrzymała, to polecę Adasiowi pupe wytrzeć. Na to ta druga: a Ty przypadkiem nie karmisz teraz? A ja na to: ooooo, faktycznie, zapomnialam🤣😂🤣 Chcialam Jej wręczyć dziecko aktualnie do cycka przyssane, tak to juz dla mnie normalne/naturalne jest, ze nie zwróciłam uwagi ze maly caly czas mi piers ssie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 08:48

Bobby29, werni, DrzewkoPomarańczowe, plinka89, trzydziecha, Limerikowo lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Mysle ze z czasem wejdzie Ci to karmienie w krew i juz bez kombinowania bedziesz to ogarniała.
    U mnie mize dlatego ze to trzecie na cycku to jakos zupelnie naturalnie to poszlo, jedynie pierwszej doby młodu musia nauczyć sie chwytać brodawkę, bo cos niby szukał, szukał a nie mogl trafić.
    Próba kilku pozycji na zawołanie byla w szpitalu, podczas przyjęcia i robienia usg płuc. Krzys sie rozpkakal i lekarka zaproponowala zeby go dostawić do piersi - super, tylko jednocześnie zeby ona miala dostęp najpierw do Jego klatki a potem pleców, no i zeby nie uwalić wszystkiego żelem. Udalo sie, choc gimnastyki i przez to śmiechu bylo troche, skonczylo sie na tym ze maz trzymaj główkę mlodego bo mi juz rąk brakło.

Ja ostatnio w nocy obudziłam się nieprzytomna na karmienie i leżąc na prawym boku zaczęłam Kazika karmić lewym cyckiem 😁. Mąż patrzy i pyta co ja kombinuje. Trochę mi zajęło ogarnięcie ci jest nie tak 😁

werni lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A, No i dzis wyszla mega smieszna sytuacja z karmieniem. Siedziałam sobie na lawce pod blokiem z dwiema koleżankami, Adam w domu kupe robił, a ja z młodym przy cycku i gadamy. Nagle mowie do jednej zbliżając sie juz z malym, zeby mi go podtrzymała, to polecę Adasiowi pupe wytrzeć. Na to ta druga: a Ty przypadkiem nie karmisz teraz? A ja na to: ooooo, faktycznie, zapomnialam🤣😂🤣 Chcialam Jej wręczyć dziecko aktualnie do cycka przyssane, tak to juz dla mnie normalne/naturalne jest, ze nie zwróciłam uwagi ze maly czasu czas mi piers ssie.

😂😂
    Borze szumiący daj mię trochę takiej swobody i ogarnięcia w temacie 🙏🏻

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój mały cały dzień energiczny. Oby taki był jutro na ktg.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida daj znać jak u Ciebie było z porodem :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ