X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak nie ma kupy to w nocy nie zmieniam, wcześniej jak karmienie było co 2h to zmieniałam, często praktycznie suchą pieluchę a potem usypiałam Szymka godzinę i za moment znowu trzeba było karmić 🙄
    Teraz rzadko się obudzi w nocy, spi już ladnie od 20 do 2, potem po jedzonku do 6 i do 9. O 6 jak go biorę to pampers praktycznie suchy,nad ranem chyba opróżnia pęcherz :) a że u nas kupa jest raz dziennie przy dobrych wiatrach to się nie muszę w nocy martwić :)

Mooniika lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po takiej kupie, która była nawet w rękawach pajaca 🤦🤦🤦 nie dałoby się nie zmienić pieluszki, i pajaca...i mojej piżamy 😅😅

U nas w nocy to są rozkminy typu "to był suchy pierd czy kupa?" 🤔🤔

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy pampery mokre 24h czyli super diureze
    w nocy co 4/5h zmieniam jak Junior budzi się na butle

tak samo zmieniam pieluche jakby sobie podpaski zmieniala czyli wg potrzeby ale sa panie co od suchych podpasek maja cipki odparzone...

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo. Wcześniej zmienialam w nocy pieluche co chwilę a teraz zmieniam dopiero przy karmieniu o 5. Jak kupa to tes od razu chociaz zdarzylo mi się że jak zrobiła i zasnęła a wiedziałam ze i tak za godzinę musimy wstac to juz nie przebieralam. W dzień oczywiście zmieniam od razu,po sikaniu też często. W nocy raczej kupy nie robi. Oparzeń zadnych nie mamy a na noc zawsze smaruje pupe kremem albo mascia Linomag żeby właśnie skóra sie nie podrazniala od kontaktu z moczem.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka 9 godzin? Nieźle! :D Ja tyle to nawet po zsumowaniu nie mam szansy pospać :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku tez zmieniałam pieluchę przy każdej pobudce, teraz zmieniam tylko przy drugiej pobudce, zwykle koło 4 bo wtedy jest już dużo siuskow i myśle sobie ze nie będzie mu się dobrze spało. Kupy w nocy nie miewamy już od dawna. W ogóle ostatnio kupa jest raz na dwa dni.

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zmieniam pieluszki w nocy jak nie ma kupy :) ale jednak zazwyczaj jest jedna kupa 😅 mój robi podczas karmienia, więc jak tylko usłyszę, że zrobił, to przerywam karmienie i idę mu zmienić pieluchę, a potem daję znowu cycka. Dzięki temu ponownie zasypia ;)

Mój też śpi 20-2, potem do 4 i do 6. Po 6 już jest rozbudzony i ciężko mu zasnąć. No ale tak jak już pisałam wcześniej - o 7 idzie w ręce tatusia 😄

Byliśmy dzisiaj 2 razy na spacerku. Raz w wózku i drugi raz w nosidełku 😊 teraz Mikołaj leży i patrzy na karuzelę, a matka może w spokoju obiad zjeść 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam pieluchy co 2 karmienie w nocy. Czasem żałuję, bo jest prawie sucha, ale czasem pełna. A rano to bardzo pilnuje córki, po tym jak 2 razy pod rząd strzeliła taka kupę, ze wszystko wokół było do prania. Jak tylko słyszę pierdy to laduje na podkładzie :) pisałam na fb, ale napisze też tu. Przetestowałam, ze kupy pięknie schodzą mydłem marsylskim. Może komuś się przyda.

Ja się muszę trochę wyzalic. Byłam na wizycie u fizjoterapeutki uroginekologicznej. Stwierdziła, ze mam rozejscie mięśni na brzuchu. Tak podejrzewałem - więc bardzo się nie zdziwiłam. Zaleciła jednak, aby obejrzał mnie chirurg i on ocenił. Dziś byłam na tej wizycie. Niestety powiedział, ze raczej bez zabiegu się nie obędzie :( nie musi być on szybko (jeśli jeszcze chce być w ciąży, to po tej kolejnej), ale raczej tego nie uniknę. Póki co mam cwiczyc i być pod opieką tej fizjo i kontrola za 6 mies. Nie mniej jednak zmartwilo mnie to i jakoś humor nie taki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:39

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Jestes pewna ze pomaga? Czytalam artukul.co sie dzieje w mozgu dziecka ktore w trakcie placzu jest zostawione samo do usniecia i dlatego nigdy tego nie stosowalam (ze wzgl.na efekty ze potem dziecko samo zasypia jak bylam mlodsza to mi sie ta metoda podpbala, poczytalam i mi przeszlo)
    Ja wiem że nie powinno się, czytałam o tym dużo. Ale jak wychodzę to ona się uspokaja a jak zostaje z nia, próbuje uspokoić albo leże na łóżku to krzyczy pół godziny :( dlatego sama nie wiem co mam robić. Nie zostawiam jej żeby się wypłakała, tylko żeby płakała mniej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:07

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Czyli cala noc nie zmieniasz pieluchy?? Ja zmieniam przy każdym karmieniu, a że ostatnio młodzież się budzi nawet 4 razy, to zmieniam 4 razy, nawet kosztem wybudzenia. Zawsze jest siku, a nad ranem czesto kupa. Nie wyobrażam sobie żeby miała w tym leżeć całą noc😳 kupy mamy trzy, cztery dziennie. Nie było ani jednego dnia zupełnie bez kupy.

Moje dziecko magicznie naprawiło się z drzemkami w ciągu dnia😃 Dziś od rana mamy na zmianę półtorej godziny czuwania i godzinkę drzemki. Oby jej tak zostało🙂

Tak nie zmieniam. Nawet nie jest mocno zasikana. Wcześniej zmieniałam i czasem był niemal suchy. Za to w dzień zmieniam bardzo często bo sika na potege

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    u mnie obie dziewczyny z tych co za niemowlaka jak zmęczone to na rękach jeszcze większy ryk - przypadkiem odkryłam u starszej że odłożenie do łóżeczka najszybciej ją uspokaja - tylko że u nas musi być jeszcze zestaw smoczek + pieluszka na chwilkę. Jak jestem w gościach gdzieś to ile muszę się natłumaczyć że ona nie płacze z głodu, tylko nie chce być już na rękach i muszę ją odłożyć aby spać poszłą ... patrzą na mnie jak na wariatkę ale szybko się o tym przekonują.

Moja w ogóle jak jest zmęczona to nawet piersi nie chce tylko spać. Najpierw sen! :)
    Dokładnie tak, jak proponuje pierś albo wezmę na ręce to krzyk niesamowity

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:40

• Kalija Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam pieluszke w dzień co karmienie czyli co 1,5-3h , w nocy co 3-4h i po każdej kupie. W dzień w miarę mozliwisci staram się jak najczęściej wietrzyć pupę.

Pediatra opowiadała mi jak wiele przyjmuje dzieci (głównie dziewczynek) z zapaleniem układu moczowego wskutek zbyt rzadkiej zmiany pampków (jest ich wielokrotnie więcej niż za czasów tetr) i jestem troche przewrażliwiona na tym punkcie.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek to zmieniam po ciemku na śpiocha. Jako że młoda ma ostatnio już nocny sen od 19 do 8 to w nocy zmieniam o 23 i koło 5. Bo jak jest mocno zsikana to macha kopytkami i się strasznie wierci.
    Aga z moim jest ok o ile nie ma mamusi. A ponieważ dzisiaj była na dosłownie 3 min, ( jaki jest sens) to chodzi nabuzowany.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis gorzkie żale. Ciagle zalega mi 5-6kg. Mam wrażenie ze skóra wisi z każdej strony. Na gębie jakies pryszce wyskakują. Włosy ciagle w kitkę a kiedys codziennie myłam i prostowała. Cycki wiszą. No czuje sie jak rozjechana krowa. Podwozie jakieś nie takie :p od 2 tyg mam plamienie. Zaczelam zjeść tabletki anty które wczesniej przyjmowałam. Nie mogę na siebie patrzeć a ciezko jest zorganizować sie do ćwiczeń. Jak mały śpi to az nie wiem co wtedy robic a ćwiczenia to ostatnie o czym mysle 🤷‍♀️🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, jakie bierzecie tabletki anty? Mnie ginekolog przepisal Limetic, bo ponoc przy kp dwuskladnikowych nie wolno.

My właśnie wróciliśmy ze spaceru od 14:30 do teraz😃 I odebraliśmy dwa słodziaki z Biedronki, bo wczoraj od rodzinki nadostawaliśmy naklejek - czułam się przy kasie jak królowa zycia 😂

Chimera, Agagusia lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, weź zrób sobie suwaczek nowy :P

Co do reszty , no to chyba żadna z nas tu nie czuje się teraz jak miss świata, mi też daleko do formy. Jeszcze będziesz laska , daj sobie trochę czasu , w końcu niedawno zostałaś mamą :)

Nacha lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ja wiem że nie powinno się, czytałam o tym dużo. Ale jak wychodzę to ona się uspokaja a jak zostaje z nia, próbuje uspokoić albo leże na łóżku to krzyczy pół godziny :( dlatego sama nie wiem co mam robić. Nie zostawiam jej żeby się wypłakała, tylko żeby płakała mniej
    Nie widzac nie wiem jak to u was wyglada jesli to marudzenie jak pisala domi to co innego, jesli glosny placz to wg mnie ty sobie potrafisz to racjonalnie wyjasnic i masz swoje racje ale dziecko raczej w ten sposob nie mysli, nie oceniam, ale sprobowalabym jeszcze poszukac innego sposobu, a np jak ja odlozysz ale bedziesz przy niej, mozesz spokojnie szeptac do niej ze jestes obok,jai starszego np glaskalam lekko po pleckach. Tego co teraz napisze nie bierz absolutnie do siebie bo widze ze chcesz dobrze, ale osoby stosujace wyplakanie jako "tresure" tez chca zeby dziecko plakalo mniej, az w koncu zeby nie plakalo wcale.

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ