Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:Ja mam dokładnie takie:
https://www.smyk.com/p/babybjrn-original-cotton-nosidelko-czarne-i5920981
Dostałam po mojej chrześniaczceod samego początku nie używałam. Zaczęłam nosić małego po 6 tygodniu dopiero 😉
O właśnie takie mamidentyczne
Ania95, Camelia lubią tę wiadomość
-
Kurcze kwaśnieje mi moje mleko w lodowce, trzymam przy tylnej ścianie i po dobie jak je wyjęłam i włożyłam do podrlgrzewacza to się takie grudy porobiły. Nie wiem o co chodzi.
-
nick nieaktualnyMy znow dopiero wróciliśmy do domu, byliśmy od 15 do 19 w galerii handlowej🙈 Majsonek nie chcial za bardzo spac, ale tez wcale nie plakal - bylo ogladanie swiatel, ludzi i wystaw i sie chyba podobalo. Zaliczyłam też karmienie w pokoju dla matki z dzieckiem, calkiem dobrze wyposażony, nawet byl fotel i poducha do karmienia.
Bilans zakupow: ojciec nic, matka 1 bluza, dziecko 6 body, 2 pizamki, buciki, rekawiczki, rajstopki, skarpetki, pilki sensoryczne. Tak ze tego...widac kto teraz najbardziej nadwyreza budzet domowy😜
Co do nosidel - nam na szkole rodzenia fizjo zdecydowanie odradzala dla maluszkow niesiedzacych. Ale jak nie lubicie chust to jest inna fajna alternatywa: https://mamygadzety.pl/nosidlo-close-caboo-dla-niechustowych/
-
nick nieaktualny
-
Przerazila mnie ta reklama nosidełka....facet wkłada dziecko przodem do świata...nóżki wisza a kręgosłup wycgina sie w drugą stronę...Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Domi co.to.za profesor??? Mój kategorycznie zabronił nosidełka jezdzikow itp.....A bioderka idealneStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Chyba na szczęście zamiast wyślij klinęłam anuluj. Więc w skrócie napiszę, że dostaliśmy zgodę pod kątem wyjść, o które pytałam :z psem na siku, do paczkomatu czy po pieczywo, gdzie z wózkiem się nie wybiorę. I to może tyle w temacie. Sam stwierdził, że lepiej wyjść na chwilę w nosidle niż źle związanej chuście co zdarza się nagminnie.
I nawet gdybym go nie spytała, to z pełną świadomością zrobiłabym ten kontrowersyjny zakup -
Każda z nas decyduje sama i tu nie mam uwag ale lekarze i to.prof?? Ja mam.duze problemy z Tosia...jak byla mala asymetria napięcie itp. W większości przypadków jak dziecko.bedzie W nosidle czy jeździku to I tak pozniej bedzie sie dobrze rozwijało...Ale gdybym moja córkę tak.nosila do tego.wsadzilabym do jezdzika to nie wiem.co byłoby teraz. Dlatego lepiej dmuchać na zimne...I to jest wyłącznie MOJA opinia wiec bez docinek
wkurza mnie jeżeli lekarze gadają głupoty i tyle. Zobaczie reklamę tego nosidla I zobaczcie jak to.dziecko wisi...
baileys lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
https://pl.pinterest.com/pin/281052832974950000/?%24ios_deeplink_path=pinterest%3A%2F%2Fpin%2F281052832974950000&%24android_deeplink_path=pinterest%3A%2F%2Fpin%2F281052832974950000&_client_id=amp-QyEoebCZwBeFiMPY50RWrw&utm_source=168&utm_medium=2160¤t_page_url=https%3A%2F%2Fpl.pinterest.com%2Fnosnytemat%2Fwisiad%25C5%2582o-a-nosid%25C5%2582o%2F&install_id=b57b84caf89e61968d214811a7a66a91&%24fallback_url=https%3A%2F%2Fpl.pinterest.com%2Fpin%2F281052832974950000%2F&_branch_match_id=712739986419821252&nic=1Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Moje dziecko tez raczej z tych nieplaczacych. Jak się obudzi w nocy na jedzenie to się kręci, w dzień raczej nawołuje niż płacze. Jeśli już płacze to zazwyczaj ze zmęczenia i to jest wtedy takie pełne żalu zawodzenie. Ale tez z drugiej strony nie jest tak, ze poleży i się sobą pozajmuje. Muszę nosić, animować. Nie narzekam zatem bo nie mam tak, ze nosze, bujam a on płacze. Współczuje Wam takich sytuacji.
Kazik ostatnio trochę sypia w dzień. Bez szału, ale mam czas wypić kawę czy zrobić jedzenie. Włączyłam znowu smoczek, godząc się na ewentualne większe problemy laktacyjne wiec spacery już bez awantur.
Dziś odkryłam, ze Kazik potrafi się zaśmiać w głos - niechcący połaskotałam go za uchem 😁kayama lubi tę wiadomość
[/url]
-
U mnie dziecko zupelnie inne niz pierwsza corka. Starsza nosilam bujalam po pare godzin i to w pozycji stojacej-chodzacej a ona plakala. Jak siedzialam i ja bujalam to ryczala a nie plakala, dlatego musialam z moa chodZIC, ale to byly problemy brzuszkowe.
Z ta jeszcze nigdy nie chodzilam dluzej niz 15 minut miejac ja na rekach. Nie placzace dziecko sie teraz trafilo.
A przed porodem juz sobie odtwazalam jak to 6 lat temu sie namachalam zeby uloic moje dZiecko, a tu takie mile zaskoczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:51
Mooniika -
Pytanie czy jesli dziecci nie dadza sie Wam wchuste zamotać to czy w nosidle beda chciały siedziec. Martwi mnie T ez to bardzo wysokie podparcie glowy - czy maluchy nie beda chciały tej główki choc troche odchylić i dosyc male otwory na raczki. Trzebaby przymierzyc i zobaczyc jak sie maluch układa. Przodem do świata nie nosilabym nigdy, bo wtedy nie ma szans zeby dziec nie wisiał na kroku.
Mi po 6 miesiacu do praktycznie 3,5 roku super dawalo rade nosidło bondolino.
Przypomniało mi sie jeszcze jedno nosiło dla maluszków - nazywa sie Marsupi i rozmiar dobiera sie do rodzica. Ale nie testowałam.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
kayama wrote:U nas czad bo udało się zgodnie z zaleceniem nakarmić ja wczoraj 7 raz i poszła spać ok.24 obudziła się o 7:30
)) No to się wyspaliśmy. Z obserwacji mi wynika że Wika lubi przesypiać noce uff.
Z ćwiczeniami na asymetria i.napięcie idzie nam kiepsko bo.się buntuje albo ulewa i musimy przerwaćDowisdywalam się on neurologa na Nfz hahaha luty przyszły rok wolny termin na całą Warszawę. Pozostaje znów prywatnie... I kasa, kasa,kasa
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
a ja z rana się żegnam
cudownych chwil dziewczyny z maleństwami życzę
Czas wylogować się do życia - za dużo myślami wracam do forum a to już niedobra oznaka
Pierniczkowa, baileys, Frida91, Domi_tur, Chimera, Kalija, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😊 jesteśmy po szczepieniach 5w1 + engerix. Za 2 tyg. Pneumokoki. Laurcia zapłakała w momencie wkłucia, ale potem szybko usnęła i śpi do teraz. Kiedy można wyjść na spacer? Zapomniałam spytać pediatry
Duża dziewczynka z tej mojej córki - waży już 5500g i mierzy 59cm (podwoiła wagę urodzeniową , urosła 9cm!) Jest w najwyższych centylach. Ledwo zaczęła nosić rozm.62 a tu zaraz pewnie trzeba będzie większy 😁
U nas dziś brzydka pogoda , planowałam wysprzatać mieszkanie na błysk , ale bez kawy (boli mnie żołądek) to chyba zabraknie mi mocy . Zostaje mi Netflix 😎😂Frida91, baileys, Vampire, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Camelia lubią tę wiadomość
-
Nasz Krzys ma 57cm ale tylko 4700g. Najważniejsze jednak, ze tyje stale 200g tygodniowo wiec nie przejmuje się ze to dopiero 10 centyl. Moja mama kupiła mu trochę ubranek w Newbie na 62 ale mam wrażenie ze są wielkie! Jeszcze długo będzie do niech dorastałKrzyś jest z nami od 15.08.2019