Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Też się zastanawiam kiedy ta wkładkę wyjac ,(mamy maxi Cosi City) bo jakoś tak wygląda jakby mi było bardzo niewygodnie w foteliku ale nie próbowałam jeszcze bez.
Nacha lubi tę wiadomość
-
Applejoy wrote:Wszystkim mamom dużych dzieci: „łącze się w bólu noszenia klocuszków”, baileys Tobie to w ogóle 🤭😂😘💪🏻
3-4 miesiąc dzieci podwajają masę urodzeniową 😂😂🤭🤭mała podwoila wagę w tamtym tygodniu
Niepotrzebnie też martwiłam się o sprawy neurologiczne. Mieliśmy wizytę i wszystko w porządku. Córa chciała zawstydzić mamę i pięknie trzymała głowę. Dzisiaj w łóżeczku sama zaczęła się podnosić.
Dzieciakom po prostu czasem trzeba dać czas, bo nie każde łapie daną umiejętnośc w czasie kiedy to my byśmy chcieliTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Nacha wrote:Trzydziecha mamy ten sam fotelik. Tez rozkmina kiedy te wkładkę wyjąc. Jutro odbieram śpiworek który zamówiłam z mysla o tym zeby był na zimę do fotelika ale to juz bez wkładki chyba.
Ja w swoim foteliku jeszcze nie wyjęłam wkładki i śpiworek dałam pod wkładkę na razie.Nacha lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy którejś wrócił okres? Ja mam ale juz 2 tygodnie. Na kontroli u gina byłam przed mówił ze wszystko elegancko i w każdej chwili moze byc. No i jest od 2.10. Zastanawiam sie czy to normalne ze tak długo mam w sumie skąpy ale ciegle jest
-
Boję się tego dnia, a którym wróci okres
oby jeszcze chwilę mnie oszczędzil.
Wyjmę chyba jutro tą wkładkę i w drodze do osteopaty przetestuję czy jest lepiej. Ale ewidentnie Małemu nogi wystają za fotelik i robi mu się sto podbródków.
Odwiedzili mnie dzisiaj rodzice. Moja Mama bardzo się przejęła jak jej dziś przez telefon powiedziałam, że Szymi ma zaparcia po tym mleku dla alergików. Od wejścia krzątała się po domu,latała z Małym na rękach w te i spwrotem ale nie wiedziałam czemu.
Po chwili przysiadła z nim na chwilę a Mały zaczął puszczać serię baczków i kupę, na co usmiechnięte dziecko zasnęło w ramionach Babci...
Pytam więc co zrobiła, że tak go puściło, a Mama z dumą oznajmia, że przywiozla herbatkę rumiankowo-koperkową i mu podała 🤦♀️ ręce mi opadły 🤦♀️
Na moje argumenty o rozszerzaniu diety i działaniu kopru powiedziała, że przy mnie jej się wszystko pokićkało i jak miałam miesiąc to mi podała zupkę ziemniaczaną, podobno jadłam jak wściekła 😂
To chyba za duzo wydarzeń i informacji jak dla mnie, kolejna wizyta za rok😂Kalija lubi tę wiadomość
-
Ja moja przepajałam ale ta herbata to bardziej miała poświatę herbaty taka słaba. I tylko przez 3 tygodnie, teraz już sama trawi MM I robi kupę bez pomocy. Dzisiaj zrobiła sama po 4 dniach to był potwór. Pampersem mogłabym zabić, jak cegłówką.
Mojej chyba idzie ząbek, wszystko wkłada do paszczy, ślini się jak nasz piecho i marudzi. Ulgę przynosi masowanie z gazikiem nasączonym rumiankiem. To tak przy okazji mycia paszczy rano i wieczorem. -
Vampire, też jestem ciekawa jak zdiagnozowali u Was refluks?
Współczuję diety 😣
My dzisiaj mieliśmy szczepienie na pneumokoki i rota. Po jakichś 4h od szczepień zaczął się płacz nad którym nie mogliśmy zapanować 😟 masakra 😣 mam nadzieję, że noc będzie spokojniejsza.
Pomiary z dzisiaj to 6510g i 60cm. Tak więc grubszy niż dłuższy 😆
My mamy maxi cosi pebble plus i jeździmy już bez wkładki. W wkładce był ryk, za ciasno mu było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 21:34
-
Nacha wrote:Dziewczyny czy którejś wrócił okres? Ja mam ale juz 2 tygodnie. Na kontroli u gina byłam przed mówił ze wszystko elegancko i w każdej chwili moze byc. No i jest od 2.10. Zastanawiam sie czy to normalne ze tak długo mam w sumie skąpy ale ciegle jest
Mi wrócił.Pierwszy dzień bardzo obfity,nigdy w życiu takiego nie było i następnego dnia okazało się że już po,jakieś delkkatne plamienie.Po urodzeniu syna 4lsta temu miałam tak samo.Następny okres był już normalny. -
Ja się doje ale nieregularnie, czasem 5 razy na dobę a czasami 8 i okresu nadal nie ma. W sumie to mnie to cieszy noszenie Młodej przy miesiączce to byłoby wyzwanie.
Właśnie świętuje Karolka zjadła 110 na jedno śpiące posiedzenie. Podaje jej ten HMF do mojego mleka po konsultacji z lekarzem i mimo tego że mało je to ładnie przybiera. Zamykamy tą dobę z 530ml na liczniku. Teraz mogę spokojnie spać i o 3 dać kolejna wydojona butle. -
A ja chciałam nakarmić Wike 7 raz i nie dało sie, odmówiła współpracy ;-/ Już wiem na pewno ze nie da się jej nakarmić na spiaco. No trudno. Zobaczymy do której wytrzyma bo miałam plan wstać ok 7:30 akurat mój wychodzi do pracy, i wyszykować ją i siebie na spokojnie do lekarza. Będzie że mną mama do powrotu faceta, jakby się coś tfu tfu miało dziać do pomocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 01:09
-
Diagnozę lekarze postawili na podstawie naszych obserwacji. Czesto miała tak, że się pokrzywiła, marudziła a potem miała serek na języczku. Czyli ulewa jej się ale nie na zewnątrz. Zresztą mąż już wcześniej mówił, że ona wygląda jakby miała refluks. Sam ma to lepiej się zorientował.
Moje dziecko przespało 10 godz.!! Bez jedzenia i zmiany pieluchy. 🙀
Dałyście mi do myślenia z ta wkładką do fotelika. Też mam MaxiCosi i muszę sprawdzić jak będzie bez.Agagusia lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
nick nieaktualnyKurde zazdroszczę wam że wasze dzieci tyle śpią. Tytus wczoraj zjadł o 19 po czym zasnął od razu co mu sie zdarza tylko w nocy bo normalnie to szaleje jak sie naje. Spał do 24. Dostał jeść- to karmienie nazywam pierwszym nocnym i po tym szybko zasypia. A następne juz standardowo co 3h. Dostał o 0330. Oczywiście obudzi sie o 0530 i musiałam wziąć go na klatę zeby spał. Takze tak wyglada moje spanie. Ja chodzę spać o 21 czasem 20🤦♀️ Troche masakra
-
nick nieaktualnyU nas cholera ewidentnie drugi skok rozwojowy🙄 Majula w dzień jest przesłodkim dzieckiem, interesuje się mnóstwem rzeczy, w kółko uśmiecha, wszystko chce oglądać, bawi się, wierzga nóżkami i rączkami.
Ale noce masakra, nie chce zasnąć, non stop by wisiała na piersi, budzi się co dwie godziny tylko po to żeby chwilę possać. Jak się naje to się śmieje, guga sobie do lampki, a ja dostaję na głowę jeśli jest akurat 2 w nocy🤪 Niech juz to minie błagam, chcę z powrotem moje dziecko które miało w nocy tylko jedną pobudkę i nie wariowało tak na kazdy bodziec