X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że lepiej podawać probiotyk niż ładować leki. Ale z niczym nie powinno się przesadzać. Espumisan czy sab simplex podaje się doraźnie więc ciężko go porównać do probiotyku :)
    Pan Tabletka - dla rodziców, na grupie na Fb fajnie napisał, że nie ma żadnych wytycznych podawania niemowlętom profilaktycznie probiotyków, jedynie wytyczne firm farmaceutycznych.
    Sama podawałam i widziałam efekty ale rozumiem logikę lekarki o dawaniu organizmowi szansy na budowanie mikroflory :)

Terapia u osteopaty jest zalecana też u dzieci SN, bo tak jak u nas ułożenie w brzuchu też może mieć wpływ. Polecana jest przy kółkach, ulewaniu, problemach z wypróżnianiem, płaczliwosci, napięciach itd
    Generalnie powiedział dużo fajnych rzeczy, na efekty czekamy choć właśnie poszła wielka kupa bez pomagania więc albo to przypadek albo podzialalo :) Nam powiedział, że musieliśmy mieć coś z pepowiną(zaplątaną, supełek czy coś innego) stąd u Małego problemy jelitowe, z wypróżnianiem i trawienie bmk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 14:47

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a u kogo byliście? Ja byłam u osteo jeszcze w ciąży - myślałam że mała mi się obróci po takim rozluźnieniu a sama wyszłam wyprostowana. Ot taki skutek uboczny 😂😂😎. Oczywiście mała niewzruszona została do cięcia 🤷🏻‍♀️😤

1bab7e35e8.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugi dzień z rzędu mam problemy z cisnieniem. Jak się zajmuje Małą i siedzę czy chodzę to mam.140/120 , położę się to spada na 80/60. Młoda właśnie zamiast mleka postanowiła zjeść tetre 🤷🤦

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Kayama, właśnie sobie uświadomiłam ze Ciebie nie ma na fb, a my tam montujemy spotkanie na piątek. Godz 11 w fundacji Sto Pociech na freta. Dasz rade?

Oj żałuję ale nie mogę jutro :( Nastepnym razem chętnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu na razie bez zmian :) Nie płacze, je, temp nie ma, nóżka wygląda normalnie. Oby tak dalej. Przyszła nowa zatyczka do dziecka Bibs z okrągłą końcówka, uffff skończyło się gubienie smoczka i wrzaski ;)
    3dd9e5e03e2c.jpg
    Tylko wydaje mi się trochę duży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 18:47

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys chętnie się podzielę przepisami 😁😁 ostatnio robiłam taką babkę jak te cinnabony...pycha😋

• redken Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój bibsem gardzi... W ogóle nie chce go ssać. Przesuwa go sobie na boczek i gryzie dziąsłami po czym wypluwa 🙂

U nas po probiotykach było gorzej ( próbowałam vivomoxx i biogaia). Teraz daje mu tylko delicol. Jak próbuje odstawić to strzela kwaśnymi kupkami i zaraz są odparzenia...

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałyście o nosidłach. Mam pytanie, do dziewczyn, które je mają: czy da się je łatwo i szybko założyć, czy to podobna zabawa jak z chustą? Czy uważacie, że mając dziecko w nosidle, będę w stanie wziąć 2 na ręce i znieść po schodach.
    Szukam sposobu jak tu mieć możliwość wyjść samemu z moją 2 na spacer. Pomyślałam, że może nosidło, żeby znieść je do wozka. Ale musi się szybko je zakładać i łatwo - bo w domu to nie problem, a ja będę musiała to założyć w klatce, żeby wrócić z dzieckiem na górę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 19:02

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinka, mojego brata ciotecznego żona radziła sobie z bliźniaczkami i, chyba, 3 piętrem bez windy w ten sposób, że pakowała dziewczynki w foteliki samochodowe, znosiła na dół i przekładała do wózka czekającego w wózkowni. Foteliki zostawiała w wózkowni. Nie wiem tylko czy masz warunki by zostawić wózek na dole

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam do ppczytania, ogolnie blog polecam, kiedys przeczytalam caly :-)
    https://mataja.pl/2019/10/potrzeby-czy-zachcianki-czyli-sekret-budowania-wiezi/?fbclid=IwAR1J5jSdz5wJEGvswNMUlhUYDODwt98n3uwjmx0-YbA4B8SiefDPCDUzWcY

trzydziecha lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Ostatnio pisałyście o nosidłach. Mam pytanie, do dziewczyn, które je mają: czy da się je łatwo i szybko założyć, czy to podobna zabawa jak z chustą? Czy uważacie, że mając dziecko w nosidle, będę w stanie wziąć 2 na ręce i znieść po schodach.
    Szukam sposobu jak tu mieć możliwość wyjść samemu z moją 2 na spacer. Pomyślałam, że może nosidło, żeby znieść je do wozka. Ale musi się szybko je zakładać i łatwo - bo w domu to nie problem, a ja będę musiała to założyć w klatce, żeby wrócić z dzieckiem na górę.

Zakłada się bardzo szybko :) minuta i dziecko jest w nosidle. Czy drugie dziecko będziesz w stanie nieść to nie wiem... Wydaje mi się, że nie. ;)

Ja chyba dostałam okres. Buu :( A jak u Was mamusie karmiące piersią? Przyszła do Was już małpa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Elinka, mojego brata ciotecznego żona radziła sobie z bliźniaczkami i, chyba, 3 piętrem bez windy w ten sposób, że pakowała dziewczynki w foteliki samochodowe, znosiła na dół i przekładała do wózka czekającego w wózkowni. Foteliki zostawiała w wózkowni. Nie wiem tylko czy masz warunki by zostawić wózek na dole

Nie mam wózkowni niestety. Mogę na dole zostawić stelaż. Gondole mam w domu. Tylko 1 gondola to z 3kg. Z dzieckiem już 8, a zaraz więcej. Teraz jak ktoś jest to znosi mi po kolei gondole z dzieckiem - pojedynczo, bo nawet dla męża 2 na raz to ciężko i niewygodnie. Ja nie chciałabym aż tyle dźwigać. Tak kombinuje jakby tu najpierw znieść gondole - zamocować, a potem donieść dzieci (dlatego pomysł nosiła).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Zakłada się bardzo szybko :) minuta i dziecko jest w nosidle. Czy drugie dziecko będziesz w stanie nieść to nie wiem... Wydaje mi się, że nie. ;)

Ja chyba dostałam okres. Buu :( A jak u Was mamusie karmiące piersią? Przyszła do Was już małpa?

Dzięki za opinię

Ja ściągam mleko i póki co okresu brak. Niby na połogowej moja gin mówiła, że nic tam się nie dzieje, ale kto wie kiedy zacznie. Choć gdzieś czytałam, że organizm sam wie, kiedy jest gotowy na następną ciąże i wtedy przychodzi okres - liczę, że mój po tym wysiłku jeszcze sporo czasu nie będzie :D

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://en.weego.eu/products/weego-twin?variant=7411184435228

E-linka, chyba musiałabyś mieć takie nosidło :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Byliśmy u tego osteopaty... Mam tak mieszane odczucia, że powstrzymam się od komentarza. Mój małż wyszedł i stwierdził, że to konował😂 chyba spodziewałam się czegoś innego, choć na efekty

Domi my byliśmy u osteopaty gdy Olek miał chyba ze 2 tygodnie. Generalnie przekonały nas do tego opinie wielu zadowolonych z efektów tych wizyt koleżanek. Olek od urodzenia dużo ryczał i w tamtym czasie- pełnym rodzicielskiej desperacji-byliśmy nawet gotowi iść do egzorcysty 🙄. Tak na serio to bardzo duże nadzieję wiązałam z tą wizytą...a wyszlam wkurzona i zdołowana.
    W dużym skróci- przyjęła nas bardzo miła I polecana pani, kazala polozyc dziecko i zaczęła nim delikatnie obracać (?). To obracanie było tak subtelne...takie właściwie nic, że na poczatku myslalam, ze to dopiero jzkis wstep czy rozgrzewka i zaraz zaczną się wlasciwe cwiczenia...niestety sie mylilam. Ale najgorsze było to, że przez caly ten czas owa osteopatka wygłaszała poglądy na miare anty-nobla, np.że dziecko ssące kciuk może uszkodzić sobie przysadke mózgową napierajacym na podniebienie palcem 🙈. Początkowo myśleliśmy z mężem że to żart jakiś, ale ona dalej ciągnęła te anatomiczne bzdury I zaczęła gadać o jakiś nerwach i mięśniach które nie istnieją (mój biedny mąż wykladajacy anatomie na uniwermedycznym nie mógł tego sluchać 😬). Tak więc 'mieszane uczucia' w naszym przypadku to delikatne sformułowanie. Ogolny bilans tej sesji był fakt, że Olek gdy leżał na tym łóżku rehabilitacyjnym to sam z siebie ostro się wypierdział 😜. I my za to wypierdzienie zapłaciliśmy 150 zł😂.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Frida mi położna mówiła zeby podać tylko 1 butelkę 🤷‍♀️
    Frida, mi pediatra po miesiącu stosowania powiedział,że spokojnie mogę dalej stosować i nie zaszkodzi. Mówił też,że musiałabym miesiącami stosować żeby miało jakikolwiek wpływ. Twierdzil,że można zrobić od czasu do czasu przerwę, choćby po to żeby sprawdzić,czy nadal potrzeba to brać. Jeśli jest potrzeba,to spokojnie wracać,bo to przecież probiotyk..
    Ja zużyłam ze 4 buteleczki i ostatnio dopiero zrobiłam dłuższą przerwę (ponad 2tyg). Dzisiaj zaczęłam stosować polecany przez Was vivomixx.

Frida91 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, no u nas wyglądało to samo. Dotknął go w kilku miejscach, dosłownie smyrnął po bodziaku. Gdyby nie tytuł lekarski i fakt, że facet stworzył Akademię Osteopatii to bym go wrzuciła w do jednego wora z wróżką-zębuszką 🤪

I jeszcze zadawał pytania - o widzi Pani jak się prostuje noga? - yyy, nie widzę 😂🤦‍♀️

Applejoy - Sz. P. Mularczyk 😁

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 18 października 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

U mnie nic się nie zanosi póki co. Jest tylko sporo śluzu od kilku tygodni. Myślicie,że to normalne?
    Kp i doraźnie kpi :)
    Okresu na razie nie wyglądam i mam nadzieję,że przyjdzie późno- jak będziemy się starać o rodzeństwo :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 18 października 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Anhydra, no u nas wyglądało to samo. Dotknął go w kilku miejscach, dosłownie smyrnął po bodziaku. Gdyby nie tytuł lekarski i fakt, że facet stworzył Akademię Osteopatii to bym go wrzuciła w do jednego wora z wróżką-zębuszką 🤪

I jeszcze zadawał pytania - o widzi Pani jak się prostuje noga? - yyy, nie widzę 😂🤦‍♀️

Applejoy - Sz. P. Mularczyk 😁
    Dziewczyny, dzięki za opinię. Już wiem,że do osteopaty nie pójdę :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    https://en.weego.eu/products/weego-twin?variant=7411184435228

E-linka, chyba musiałabyś mieć takie nosidło :)

Wygląda trochę jak dwa worki na ziemniaki :)

‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ