Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczywiście, że lepiej podawać probiotyk niż ładować leki. Ale z niczym nie powinno się przesadzać. Espumisan czy sab simplex podaje się doraźnie więc ciężko go porównać do probiotyku
Pan Tabletka - dla rodziców, na grupie na Fb fajnie napisał, że nie ma żadnych wytycznych podawania niemowlętom profilaktycznie probiotyków, jedynie wytyczne firm farmaceutycznych.
Sama podawałam i widziałam efekty ale rozumiem logikę lekarki o dawaniu organizmowi szansy na budowanie mikroflory
Terapia u osteopaty jest zalecana też u dzieci SN, bo tak jak u nas ułożenie w brzuchu też może mieć wpływ. Polecana jest przy kółkach, ulewaniu, problemach z wypróżnianiem, płaczliwosci, napięciach itd
Generalnie powiedział dużo fajnych rzeczy, na efekty czekamy choć właśnie poszła wielka kupa bez pomagania więc albo to przypadek albo podzialaloNam powiedział, że musieliśmy mieć coś z pepowiną(zaplątaną, supełek czy coś innego) stąd u Małego problemy jelitowe, z wypróżnianiem i trawienie bmk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 14:47
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Ja już drugi dzień z rzędu mam problemy z cisnieniem. Jak się zajmuje Małą i siedzę czy chodzę to mam.140/120 , położę się to spada na 80/60. Młoda właśnie zamiast mleka postanowiła zjeść tetre 🤷🤦
-
U nas po szczepieniu na razie bez zmian
Nie płacze, je, temp nie ma, nóżka wygląda normalnie. Oby tak dalej. Przyszła nowa zatyczka do dziecka Bibs z okrągłą końcówka, uffff skończyło się gubienie smoczka i wrzaski
Tylko wydaje mi się trochę duży..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 18:47
-
A mój bibsem gardzi... W ogóle nie chce go ssać. Przesuwa go sobie na boczek i gryzie dziąsłami po czym wypluwa 🙂
U nas po probiotykach było gorzej ( próbowałam vivomoxx i biogaia). Teraz daje mu tylko delicol. Jak próbuje odstawić to strzela kwaśnymi kupkami i zaraz są odparzenia... -
nick nieaktualnyOstatnio pisałyście o nosidłach. Mam pytanie, do dziewczyn, które je mają: czy da się je łatwo i szybko założyć, czy to podobna zabawa jak z chustą? Czy uważacie, że mając dziecko w nosidle, będę w stanie wziąć 2 na ręce i znieść po schodach.
Szukam sposobu jak tu mieć możliwość wyjść samemu z moją 2 na spacer. Pomyślałam, że może nosidło, żeby znieść je do wozka. Ale musi się szybko je zakładać i łatwo - bo w domu to nie problem, a ja będę musiała to założyć w klatce, żeby wrócić z dzieckiem na górę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 19:02
-
Elinka, mojego brata ciotecznego żona radziła sobie z bliźniaczkami i, chyba, 3 piętrem bez windy w ten sposób, że pakowała dziewczynki w foteliki samochodowe, znosiła na dół i przekładała do wózka czekającego w wózkowni. Foteliki zostawiała w wózkowni. Nie wiem tylko czy masz warunki by zostawić wózek na doleKrzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Zostawiam do ppczytania, ogolnie blog polecam, kiedys przeczytalam caly
https://mataja.pl/2019/10/potrzeby-czy-zachcianki-czyli-sekret-budowania-wiezi/?fbclid=IwAR1J5jSdz5wJEGvswNMUlhUYDODwt98n3uwjmx0-YbA4B8SiefDPCDUzWcYtrzydziecha lubi tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:Ostatnio pisałyście o nosidłach. Mam pytanie, do dziewczyn, które je mają: czy da się je łatwo i szybko założyć, czy to podobna zabawa jak z chustą? Czy uważacie, że mając dziecko w nosidle, będę w stanie wziąć 2 na ręce i znieść po schodach.
Szukam sposobu jak tu mieć możliwość wyjść samemu z moją 2 na spacer. Pomyślałam, że może nosidło, żeby znieść je do wozka. Ale musi się szybko je zakładać i łatwo - bo w domu to nie problem, a ja będę musiała to założyć w klatce, żeby wrócić z dzieckiem na górę.
Zakłada się bardzo szybkominuta i dziecko jest w nosidle. Czy drugie dziecko będziesz w stanie nieść to nie wiem... Wydaje mi się, że nie.
Ja chyba dostałam okres. BuuA jak u Was mamusie karmiące piersią? Przyszła do Was już małpa?
-
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Elinka, mojego brata ciotecznego żona radziła sobie z bliźniaczkami i, chyba, 3 piętrem bez windy w ten sposób, że pakowała dziewczynki w foteliki samochodowe, znosiła na dół i przekładała do wózka czekającego w wózkowni. Foteliki zostawiała w wózkowni. Nie wiem tylko czy masz warunki by zostawić wózek na dole
Nie mam wózkowni niestety. Mogę na dole zostawić stelaż. Gondole mam w domu. Tylko 1 gondola to z 3kg. Z dzieckiem już 8, a zaraz więcej. Teraz jak ktoś jest to znosi mi po kolei gondole z dzieckiem - pojedynczo, bo nawet dla męża 2 na raz to ciężko i niewygodnie. Ja nie chciałabym aż tyle dźwigać. Tak kombinuje jakby tu najpierw znieść gondole - zamocować, a potem donieść dzieci (dlatego pomysł nosiła). -
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Zakłada się bardzo szybko
minuta i dziecko jest w nosidle. Czy drugie dziecko będziesz w stanie nieść to nie wiem... Wydaje mi się, że nie.
Ja chyba dostałam okres. BuuA jak u Was mamusie karmiące piersią? Przyszła do Was już małpa?
Dzięki za opinię
Ja ściągam mleko i póki co okresu brak. Niby na połogowej moja gin mówiła, że nic tam się nie dzieje, ale kto wie kiedy zacznie. Choć gdzieś czytałam, że organizm sam wie, kiedy jest gotowy na następną ciąże i wtedy przychodzi okres - liczę, że mój po tym wysiłku jeszcze sporo czasu nie będzie -
Domi_tur wrote:
Byliśmy u tego osteopaty... Mam tak mieszane odczucia, że powstrzymam się od komentarza. Mój małż wyszedł i stwierdził, że to konował😂 chyba spodziewałam się czegoś innego, choć na efekty
Domi my byliśmy u osteopaty gdy Olek miał chyba ze 2 tygodnie. Generalnie przekonały nas do tego opinie wielu zadowolonych z efektów tych wizyt koleżanek. Olek od urodzenia dużo ryczał i w tamtym czasie- pełnym rodzicielskiej desperacji-byliśmy nawet gotowi iść do egzorcysty 🙄. Tak na serio to bardzo duże nadzieję wiązałam z tą wizytą...a wyszlam wkurzona i zdołowana.
W dużym skróci- przyjęła nas bardzo miła I polecana pani, kazala polozyc dziecko i zaczęła nim delikatnie obracać (?). To obracanie było tak subtelne...takie właściwie nic, że na poczatku myslalam, ze to dopiero jzkis wstep czy rozgrzewka i zaraz zaczną się wlasciwe cwiczenia...niestety sie mylilam. Ale najgorsze było to, że przez caly ten czas owa osteopatka wygłaszała poglądy na miare anty-nobla, np.że dziecko ssące kciuk może uszkodzić sobie przysadke mózgową napierajacym na podniebienie palcem 🙈. Początkowo myśleliśmy z mężem że to żart jakiś, ale ona dalej ciągnęła te anatomiczne bzdury I zaczęła gadać o jakiś nerwach i mięśniach które nie istnieją (mój biedny mąż wykladajacy anatomie na uniwermedycznym nie mógł tego sluchać 😬). Tak więc 'mieszane uczucia' w naszym przypadku to delikatne sformułowanie. Ogolny bilans tej sesji był fakt, że Olek gdy leżał na tym łóżku rehabilitacyjnym to sam z siebie ostro się wypierdział 😜. I my za to wypierdzienie zapłaciliśmy 150 zł😂.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Nacha wrote:Frida mi położna mówiła zeby podać tylko 1 butelkę 🤷♀️
Ja zużyłam ze 4 buteleczki i ostatnio dopiero zrobiłam dłuższą przerwę (ponad 2tyg). Dzisiaj zaczęłam stosować polecany przez Was vivomixx.Frida91 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Anhydra, no u nas wyglądało to samo. Dotknął go w kilku miejscach, dosłownie smyrnął po bodziaku. Gdyby nie tytuł lekarski i fakt, że facet stworzył Akademię Osteopatii to bym go wrzuciła w do jednego wora z wróżką-zębuszką 🤪
I jeszcze zadawał pytania - o widzi Pani jak się prostuje noga? - yyy, nie widzę 😂🤦♀️
Applejoy - Sz. P. Mularczyk 😁 -
Ania95 wrote:Zakłada się bardzo szybko
minuta i dziecko jest w nosidle. Czy drugie dziecko będziesz w stanie nieść to nie wiem... Wydaje mi się, że nie.
Kp i doraźnie kpi
Okresu na razie nie wyglądam i mam nadzieję,że przyjdzie późno- jak będziemy się starać o rodzeństwoTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Domi_tur wrote:Anhydra, no u nas wyglądało to samo. Dotknął go w kilku miejscach, dosłownie smyrnął po bodziaku. Gdyby nie tytuł lekarski i fakt, że facet stworzył Akademię Osteopatii to bym go wrzuciła w do jednego wora z wróżką-zębuszką 🤪
I jeszcze zadawał pytania - o widzi Pani jak się prostuje noga? - yyy, nie widzę 😂🤦♀️
Applejoy - Sz. P. Mularczyk 😁Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny