X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała już śpi do rana ale niestety ostatnio o tej 5 jak wstaje juz nie chce dalej spać :/
    I do tego jest taka ruchliwa ostatnio,jak sie bawi to fika na całego jakby biegła a dziś rano zobaczyłam że śpi z glowa w nogach :D Nie wiem jak ona to zrobiła. Chyba już nie mogę jej przykrywac w takim razie żeby sobie nie nakryla twarzy...

Byłam od rana w Lidlu, kupiłam małej tą bluzę polarowa i koszulki z długim rękawem. Nawet fajne te ciuszki i wzory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 10:04

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurze pokićkały się godziny spania. Wcześniej w nocy budziła się co 3-4h i szybko po karmieniu usypiała (I to było spoko) teraz budzi się znacznie częściej i łobuz nie chce często już spać. Dziś skapitulowałam i oddałam ją w nocy mezowi , bo sama chodzę już jak zombi 🙈 marzę o ciągłym śnie 6h, 10h to dla mnie byłby luksus nie do opisania!

Domi, co by nie mówić to jednak skuteczna ta Twoja mama 😁

Frida, moja też aktywna jest bardzo i ciekawa świata.

Muszę wrócić do gimnastyki (bo na siłownię chyba za wcześnie?) bo strasznie mnie plecy bolą od noszenia Małej a to dopiero 5.5kg🙈
    Pierniczkowa wrote:
    Mojej chyba idzie ząbek, wszystko wkłada do paszczy, ślini się jak nasz piecho i marudzi. Ulgę przynosi masowanie z gazikiem nasączonym rumiankiem. To tak przy okazji mycia paszczy rano i wieczorem.

O, to może u nas też idzie ząbek 🤔
    Bez problemu myjesz dziąsła? Ja za każdym razem jak próbowałam to ssała mi palec i z mycia nici. Położna mówiła by sobie odpuścić i po jakimś czasie to zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 09:39

dqprgu1royghdo7j.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce od dwóch dni wyglądają tak, że Mikołaj śpi 20-2, a potem już pobudka co maksymalnie GODZINĘ, a czasem co 20 minut :( normalnie płakać mi się chce nad ranem jak jestem taka niewyspana :( bo usypianie go zajmuje z 20 minut, a zanim ja zasnę, to zaraz już oczy muszę otworzyć... Też się nie mogę doczekać przespanych nocy. Czekam na to z wielkim utęsknieniem ;)

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija moja też podsysa palec. Ale ja myję gazikiem nasączonym rumiankiem to przy okazji ma nowy smak. Zresztą po podaniu żelaza zawsze jej przemywamy dzioba bo to wstrętne w smaku jest. Jak ciepła krew ble

Kalija lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie sesje swiateczne bozonarodzeniowe? Ja nam wlasnie umowilam na 15.12 🎅😊🎄

Mam juz upatrzona sukienke dla Majuli, tylko na razie chyba sie wstrzymam z zakupem, bo nie wiem czy 68 wystarczy czy 74 🙈

https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0787039001.html

A w weekend robimy wreszcie sesje niemowlecą, masakra jak sie z tym zgapilam, noworodkowa przegapilismy, a chcialam fotki poki Maja jest jeszcze wzglednie malutka

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek po tej herbatce przeszedł samego siebie 😂
    Spał od 20, o 23 obudził go głośny bąk więc go dolulałam i kolejna pobudka o 5😲 a potem o 9. Obudził się tylko na butlę i śpi dalej😂 Mama od rana dumna dzwoni i pyta "i co, lepiej spał?!" 😂

My tez nie zrobiliśmy sesji noworodkowej🙈 może w listopadzie sesje 3miesieczniakowi machniemy😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 10:27

Pierniczkowa, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm moze i ja podam ta herbatkę...
    dzis zrobiłam próbę z fotelikiem i wyciągam wkładkę. Z wkładka małemu pasy zjeżdżają z ramion bo ma pod łopatkami te dziury gdzie pasy przechodzą. Bez wkładki na dolnych dziurach jest git

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak narzekalam, ze dziecko nie spi na mnie, ze macie fajnie z Waszymi przytulasami, a teraz przy tym skoku Maja uznaje tylko leżenie na matce, doigralam sie 😁 Ogladam wlasnie ten polski film Kamerdyner, kurde oprocz tego, ze ladnie nagrany, to nie widze plusow, postacie nuuuudne, a taka bylam go ciekawa

• Vampire Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, Mała spała, ale mama musiała i tak wstawać, bo ja piersi obudziły i laktator poszedł w ruch. Zresztą ja też chodzę spać z moim bobsonem, staramy się wykąpać oboje przed nią a potem ok. 20-21 kąpiel Niunki, cyc i spanko. 😁

Baileys, nam skok się skończył jakieś 2 dni temu, jak moja cierpliwość była na granicy.. Moja miała termin z OM na 17.08 a wg I USG 15.08. Pierwszy skok skończyła jakoś 20 września chyba.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo można podawać dziecku probiotyk? Skończył nam się i od paru dni nie dawałam i znowu pojawiają sie problemy z brzuszkiem. Nie wiem czy można je podawać tak w sposób ciągły czy trzeba robić przerwy? Co mówią wasi lekarze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 11:13

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy umówiony zabieg podcięcia wędzidełka na 8listopada. Nie wiadomo czy wyjdziemy tego samego dnia do domu-zależy czy będą musieli "wejść w masę języka", a jest to bardzo prawdopodobne 😟😟
    Boję się, że po tych 3tygodniach nie będzie chciał wrócić do cycka. W tej chwili dokarmiam go tylko w dzień, w nocy jak się przebudzi, to po 20-30minutach na cycku zasypia...nie wiem co tam się wiele napije, ale trochę tego łykania słychać, ale tylko jak leży na lewym boku 🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że kp pozytywnie wpływa na rozwój mowy, super🙂

https://dziecisawazne.pl/7-grzechow-glownych-wzgledem-rozwoju-mowy/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida mi położna mówiła zeby podać tylko 1 butelkę 🤷‍♀️

Frida91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny jak długo można podawać dziecku probiotyk? Skończył nam się i od paru dni nie dawałam i znowu pojawiają sie problemy z brzuszkiem. Nie wiem czy można je podawać tak w sposób ciągły czy trzeba robić przerwy? Co mówią wasi lekarze?

Ja podaje ciagle od urodzenia, juz jedziemy z 3 buteleczka Vivomixxu. Ale ja mam malego cesarza, a cesarze maja ubozsza flore bakteryjna niz dzieci sn. Pediatra szpitalny jak go o to zapytalam powiedzial, ze to bez znaczenia, pediatra rodzinny polecil stosowac.
    Sama biore probiotyki codziennie od wielu miesiecy i mam sie bardzo dobrze, wiec dziecku tez daję 🙂 Mysle, ze m.in. dlatego Maja nie ma kompletnie problemow z bąkami czy kupką

• kayama Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze szczepień. Ale mnie wkurzyla znów ta przychodnia. Usłyszałam że dziecko przekarmiam, że powinna jeść Max 130 a ona je 160, jak mówiłam że krzyczy jak.jej daje mniej to usłyszałam że ja brzuch boli z przekarmienia i dlatego ,:D I że powinna jeść 7 ,razy dziennie, a z drugiej strony co 3 godziny, to z przerwą nocna nijak się nie mieści :) A poza tym jak policzyłam to wychodzi raptem 50 ml więcej niż po 130 siedem razy dziennie. No ale przekarmiam... Bo 2 kg przytyla a dziewczyny pisalyscie ze wasze dzieci podwoily wagi urodzeniowe i było dobrze?? Potem mnie prawie zmuszały abym zaszczepila od razu rota i pneumo, zrobiłam veto i już. Oczywiście nie mają terminu za 2 tygodnie na szczepienie. Możliwe że będę musiała zrobić prywatnie.. bo po 12 tyg się już nię zaleca. Potem to tylko meningo.
    Szukam innej przychodni bo mam dość tych bab :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 12:45

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys no też mi się wydaje że nie powinno zaszkodzić... Położna niby nam mówiła żeby robić przerwy a z kolei w książeczce zdrowia jest napisane że warto podawać niemiwletom probiotyki nawet do 6 mca życia, że to zapobiega alergiom i pomaga na kolki. Ja zauważyłam mega poprawę z bólami brzuszka a od paru dni znowu częściej mała marudzi i teraz tak skojarzylam że skończył nam się ten probiotyk i może znowu ją męczą kolki? Z kupkami w ogóle nie było problemy, od 2 doby chyba nie było dnia żeby nie było 4 dziennie minimum :P
    A jaki preparat podajesz?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, właśnie sobie uświadomiłam ze Ciebie nie ma na fb, a my tam montujemy spotkanie na piątek. Godz 11 w fundacji Sto Pociech na freta. Dasz rade?

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra mówiła, żeby nie przesadzać z podawaniem probiotyku, organizm musi sam wytwarzać mikroflorę a podając cały czas "idzie na łatwiznę". My na początku podawaliśmy Vivomixx, potem acidolac i już teraz nic.

Byliśmy u tego osteopaty... Mam tak mieszane odczucia, że powstrzymam się od komentarza. Mój małż wyszedł i stwierdził, że to konował😂 chyba spodziewałam się czegoś innego, choć na efekty wiadomo trzeba poczekać.

Kayama weź się nie przejmuj, Mała je tyle ile potrzebuje, Szymkowi zdarza się jednego dnia zjeść 5x 90ml, a następnego dnia 6x150. Zaufaj swojej intuicji, jak widzisz że dziecko potrzebuje więcej to nie żałuj 😂

Zamówiliśmy nosidło Tula, udało się wyhaczyć na olx nówkę za 200 zł, w sklepie 450 :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, no ale chyba lepiej podawac probiotyk niz jakies leki na brzuch? Bo dla mnie bez sensu jest wlewanie w dziecko syropow czy kropel na kolki, a pomijanie probiotyku. Nasz pediatra tez tak odpowiedzial, jak pytalam o wynalazki typu sab simplex

Co do osteopaty to z tego co ja czytalam terapia czaszkowo-krzyzowa jest zalecana i daje efekty u dzieci po trudnych porodach (zabiegowych, cc). Polozna mi tlumaczyla, ze osteopata uciska i uruchamia jakies punkty nerwowe, ktore normalnie bylyby ucisniete podczas przeciskania sie dziecka przez kanal rodny. Przy normalnym porodzie sn ona chyba nie daje wiekszych efektow, moze dlatego Wam sie wydaje, ze gosc malo pomogl.

Frida, podaje Majci Vivomixx, pisalam wyzej. Sama lykam Sanprobi zielone.

Moje kochane dziecko trzeci dzien z rzedu spi w dzien po 2,5 h😃 Mam codziennie pelen makijaz i ugotowany obiad. Jeszcze troche i zaczne piec ciasta jak Chimera😃

Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba spróbuję kupić jeszcze jedną buteleczke probiotyku i potem zobaczymy. Dzięki temu właśnie w ogóle prawie nie musielismy podawać Espumisanu... Może już rzeczywiście po 3 miesiącu będzie lepiej.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ