X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy na śpiocha na spscery a właściwie usypiam go w domu i dopiero wtedy wychodzę bo inaczej zawsze był ryk po paru minutach. Zauważyłam też że na brzuszku dłużej śpi ale tak go kładę dopiero jak zaśnie bo inaczej nie lubi :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu, po pierwszym uspokojeniu Tomuś spał 3h a później już już codzien, na szczęście nic niepokojącego się nie dzieje :)

kayama lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, U nas Wika robi luźne kupki :/, wczoraj zrobiła 3, dziś w nocy na razie dwie, druga od razu po karmieniu. Nie wydaje się aby bolał ją brzuch, zachowuje się normalnie. Czy to może być reakcja na szczepienie?? W tym samym czasie akurat zmieniliśmy mleko na AR ma ulewanie i teraz nie wiem na co to reakcja.. Czy mogę jej dawać wodę do picia i kiedy się b idzie do lekarza? Na razie chyba ja poobserwuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 07:28

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki, wczoraj położyłam Wikunie na matę edukacyjną, oj trochę się przestraszyła ;) , chwilę polezała popatrzyła na lusterko, zabawki, z mina "co to jest gdzieś mnie matka polozyla" ;) i w ryk. Musiałam ja zabrać. Czy wasze maluchy też miały taka reakcję?? Dziś spróbujemy znów, może pomalutku przyzwyczajać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 07:34

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hej, U nas Wika robi luźne kupki :/, wczoraj zrobiła 3, dziś w nocy na razie dwie, druga od razu po karmieniu. Nie wydaje się aby bolał ją brzuch, zachowuje się normalnie. Czy to może być reakcja na szczepienie?? W tym samym czasie akurat zmieniliśmy mleko na AR ma ulewanie i teraz nie wiem na co to reakcja.. Czy mogę jej dawać wodę do picia i kiedy się b idzie do lekarza? Na razie chyba ja poobserwuje.
    jak bedzie 6 plus pamperow na mm lub pampery ze widocznym sluzem to wtedy lekarz
    moze byc infekcja wirusowa lub rzeczywiscie reakcja na nowe mleko i potrzeba czasu by sie maly brzuszek przyzwyczail albo po szczepieniu ale to przejdzie
    trzeba obserwowac Malucha

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Z innej beczki, wczoraj położyłam Wikunie na matę edukacyjną, oj trochę się przestraszyła ;) , chwilę polezała popatrzyła na lusterko, zabawki, z mina "co to jest gdzieś mnie matka polozyla" ;) i w ryk. Musiałam ja zabrać. Czy wasze maluchy też miały taka reakcję?? Dziś spróbujemy znów, może pomalutku przyzwyczajać
    nasz nie lubi bujaczka tiny love, wozek jako tako w ciagu dnia a na spacery ok bo spi
    do nowosci musza powoli sie dzieci przyzwyczaic to sa nieznane im bodzce
    moze poloz sie kolo dziecka na macie tez i pokukaj do niej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Oj nie, moja mate kocha. Kłade od 4-5 tygodnia i od poczatku byla fascynacja. Tylko musze bawic sie razem z nia, jak lezy sama dluzej, to jest zlosc.
    Dzis planujemy jeszcze zamontowac jej baby gym, bo widzę, że najbardziej lubi patrzeć się na przedmioty u góry nad głowa

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy się chrzcić. Trzymajcie kciuki żeby gwiazda nie zrobiła nam jesieni średniowiecza w kościele.

Agagusia, Frida91, trzydziecha, kayama, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Chimera, Kalija, Camelia lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Mój Tomuś na początku też nie przepadał a teraz coraz dłużej jest w stanie wyprzeć. Zauważyłam że na początku przeszkadzało mu za dużo wiszących przedmiotów dlatego teraz są 2 po dwóch stronach i to takie najbardziej kontrastowe. Dziś nawet pierwszy raz ever zasnął sam na macie :) w ogóle zasnął pierwszy raz sam, może to przez wczorajsza szczepionkę ;)

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie u super fizjoterapeutki, pokazała nam jak nosić, przenosić itp bo nie ma u nas żadnych problemów no i co najważniejsze - podziała że to nosidełko Babybjorn jak najbardziej :) oczywiście z rozsądkiem do 1h dziennie, max 2 czasami i że sama nie jest fanką chust bo za długo trwa motanie - i tu się rozumiemy ;)

kayama, Domi_tur, Ania95, Agagusia lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika zrobiła póki co 4 kupki, w tym tylko jedna wodnista. Dałam jej do picia trochę wody przegotowanej. Hmmm, na razie nie panikuję, objawów odwodnienia nie ma. Bardziej obstawiam że to.od szczepienia. Jak jej nie przejdzie do poniedziałku to idziemy do lekarza.
    A w ogóle to beznadziejne jest to mleko AR, nie rozpuszcza się gluty zostają, piana się robi w butelce podczas karmienia.. Tyle dobrego że faktycznie przestała prawie ulewac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 15:31

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na macie lezy ze 4 razy dziennie, jednoranowo nawet 30 min i patrzy w zawieszki, ale lapka nie traca (chyba jeszcze nie wie ze moze).

Wczoraj na macie w koncu kombinowala obroty. 3 razy udalo jej sie z pleckow na boczek.

Prawa raczka non stop w buzce memlana.
    A dzis pierwszy raz trzymaly sie raczki razem- moze w koncu do niej dotrze ze do czegos one sluza ;)

Maja to przy waszych maly spioch.
    Przesypia srednio 8 godzin ciagiem w nocy do tego ma zawsze 2 drzemki 3 godzinne i pare krotszych.
    Miedzy karmieniami zawsze jakas drzemka

Mooniika
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Jedziemy się chrzcić. Trzymajcie kciuki żeby gwiazda nie zrobiła nam jesieni średniowiecza w kościele.

My mamy za tydzień wypędzanie diabełka 😂.
    Co do maty to Olek uwielbia. Sam się bawi, łapie przedmioty A najbardziej to lubi trzaskac takim plastikowym słoneczkiem o ramę pałąka😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 17:19

Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria dziś matę już lubi ;) Gapi się na migajace światełka w pozytywce i mruczy. Powiesilam jej znane zabawki. Wczoraj musiała być zmęczona po prostu.
    Mamy już 5 kupkę :(( Zmieniam mleko na stare i zobaczę. Slini się czyli nie ma odwodnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 17:20

Anhydra lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i młoda zrobiła imprezę w kościele. Co organy zagrały to histeria. Dzięki Bogu już po wszystkim. Wracamy do domu. Młoda śpi aż chrapie. Miałam ją kąpać ale aż żal mi ją budzić. Przebiorę na spaniu w pajaca i do wyra. Nie wiem jak ja to zrobiłam ale wzięłam tylko jedna dojke z laktatora. Spędziłam 30 min dojac się w kiblu.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, Kazik mi przysnął po 17 i o 19 niezbyt chciał się ocknąć wiec udajemy, ze to już sen nocny 🙈. Boje się tej nocy ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana 😎.

Dziś dzień pełen wrażeń - zrobiłam sobie w końcu ten wyczekany różowy blond 😁. Mega mi to poprawiło humor! Na pare dni starczy ;).

Nie chwaliłam Wam się, ale w czwartek zrobiłam drugi trening z Lewandowska 😀. Dzis mi takie zakwasy wylazły, ze klękajcie narody 😅. Dziś zrobiliśmy długi spacer po lesie i myślałam, ze mi nogi w dupe wejdą! Jutro planuje wyskoczyć na silke pomaszerować trochę na bieżni. Byle mi zapału starczyło 🙏🏻. Ostatnio strasznie przeginam ze słodkim, ale kompletnie nie mogę się powstrzymać, takie mam ssanie, masakra!

Agagusia, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 19 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla Kazika żadnej maty edukacyjnej nie mamy. Kładę go pod baby gym i zawieszam zabawki. Przypinał mu tez zabawkę do pałąka leżaczka i wtedy elegancko sobie naparza. Od jakiegoś czasu już łączy raczki razem. Umiem go już tez rozśmieszyć - trzeba go połaskotać za uszkiem albo wycałować po policzkach. Wkraczamy w mega słodki etap 😍

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Szymek okazuje się być spiochem, od 20 do 4 rano śpi jak złoto 😁 a potem po jedzonku do 8-9 :) wraz z problemami brzuszkowymi zniknął terrorsyta a pojawił się super słodziak 😍

Z racji tego, że dużo śpi zrobił się leniwy w temacie naszych ćwiczeń. Ale nie będę porównywać się do nikogo bo wiadomo, że każdy Maluszek rozwija się we własnym tempie :)

Drzewko, tak mi się spodobały Twoje włosy, że chyba muszę umówić wizytę u fryzjera i zrobić jakąś kolorystyczną metamorfozę 😍

DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 19 października 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, super, ze Młody czuje się dobrze po tym mleku dla alergikow. On się przestał męczyć i Wy 🙏🏻.
    A porównywać nie ma co. Ja z „obcymi” dziećmi w ogóle nie porównuje ale nie mogę się powstrzymać od porównywania z Julianem :). Na razie wydają mi się pod wieloma względami podobni, ale chyba Julek był na tym etapie większym zadymiarzem 😁. Śpią tak samo ciulowo. Kazik ostatnio zasypia między 20 a 21 i potem budzi się przed 1. Potem o 4 i potrafi się tak kokosic do rana, ze nie mogę już przysnąć. Niby śpi, ale stęka, wierci się, chrumka 🙄. Dziś np nie śpię od 5.

Poruszę jeszcze temat mojej magicznej laktacji. Ostatnie dni karmienia były dość bolesne, ale wczoraj to już była masakra. Wieczorem musiałam mu zabierać piers bo nie mogłam z bólu. Dziś natomiast karmie z zaledwie lekkim dyskomfortem 🤯. Nie ogarniam tego, serio! Chyba to jednak prawda, ze on sobie coś tam odreagowuje na moich cyckach. Wczoraj może się przebodzcowal długa podróżą samochodem, spotkaniem, wieloma godzinami na zewnątrz? Chyba muszę się z tym pogodzić i poczekać aż „dorośnie”. Może te magiczne 3 miesiące, na które tak wszystkie z różnych powodów czekamy coś zmienia 😅

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, widzę, że nasze dzieci bardzo podobne są w kwestii spania 😂 mój też tak słabo śpi. A dzisiaj zasnął przed 17, obudził się tylko na kąpiel i cyca i śpi dalej 😂 Też się boję tej nocy 😛 za to z mężem obejrzeliśmy 4 odcinki serialu 😀😀 zawsze są jakieś plusy 😃

‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ