Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Camalia - przykro mi ze nie ogarnelismy wszystkich z okolic Wawy, ja w ogole nue kojarzyłam ze jest nas az tyle. Moze zrobimy jakas wstępną listę chetnych na nastepny raz? Ja sie puszę w ciemno!
Co do tych ćwiczeń i napinania ciała, to ha dostalam identyczne wytyczno co do brzucha w sprawie rozstepu. Tez na spacerach nam chodzic z brzuchem napiętym w 30% - kość ogonowa podwinięta, dol ‚zasunięty’ jakby dywanie od spojenia do pepke, pępek jak najblizej pleców.
Ja sie odkupiłem w Kappahl znowu - skorzystałam z -25% na przecenę😊, bluzeczki i bluzy wychodziły po 25 zl, koszulki na lato po 15😁
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
kayama wrote:Dziewczyny czym można dziecku posmarować zadrapania na twarzy? Może być panthenol tak w piance?? Moja się drapie
paznokcie obciete ale trochę ostre próbuje jej to pilniczkiem wygładzić .. Niedrapek nie założę przecież ..
Ja przecierałam octeniseptem na waciku jak się zadrapal tak do krewki -
Dziewczyny którym dzieci śpią w nocy krótko, jak nie próbowalyscie to polecam dać zwinięty w wałek kocyk pod nóżki, nam to poleciła fizjo i tu chyba też któraś pisała. Mam to dziś wydłużyło nocne spanie do rekordowych 7h w kawałku bo małego też często wybudza odruch moro
-
Trzydziecha gruby ten wałek? Ja to się chyce wszystkiego co da mi nadzieję na dłuższy sen. U mojego pierwszy, najdłuższy, nocny sen to 3 do 3,5h max, a im dalej w noc tym bloki snu coraz krótsze. Co prawda zasypia na cycku spowrotem, ale dla mnie takie poszatkowane noce to jest masakra.
Dziewczyny które karmią mm jakie mleko dajecie swoim dzieciom? Ja niby dokarmiam, ale w sumie to on zjada takie ilości, że bardziej go karmie mm, a dokarmiam cyckiem 🙄 Daje mu nan, ale chyba muszę zmienić, bo ma jakieś dziwne kupy ciemnozielone i śmierdzą tak, że muszę pokój wietrzyć po przewijaniu 😅😅😅 -
Chimera zielone mogą być bo to przez żelazo, a zapaszek no cóż... Trzeba się przyzwyczaić 😂 ja nie pomogę bo my podajemy Nutramigen, ale mam w domu Nan optipro plus ha i to wszyscy sobie chwalą...
Mój syn już śpi po kąpieli 😲😲😲
Wyszliśmy na spacer o 15, spał do 17:30, wyjelam go z gondoli bo spał już w domu a ten w ryk. Nie dało się go uspokoić, butla nie, noszenie nie, przytulam go a ten mały śpioch wtula się do spania... Także ciekawa jestem jak będzie wyglądać mój poranek 😂 -
Chimera u nas po nanie było to samo. Po bebilonie zatwardzenie. Teraz jest na hippie. W sumie to 80% cycka i reszta HiPP combotic 1. Na Biedronce odciagam coraz więcej, wczoraj 450 na dobę, a Młoda zjadła 530 w sumie więc tego mm jestu nie za dużo. Moja się buntuje już drugi dzień, wcześniej zasypiała przed 20 i spała do 8.30 a teraz o 19 już lula i budzi się o 7 pełna życia. Dzisiaj było ważenie gwiazda w tydzień przybrała 230 gram , HMF się super spisuje.
Co do spania to potwierdzam metodę z wałkiem stosujemy od początku, mam wełniany kocyk który roluje i otulam dupkę a ona jak śpi na żabę to nogi sobie na nim leżą. Fajnie pomaga bo nie musi się prężyć żeby się odhazowac czy zrobić kupkę bo kopytka są już delikatnie w.gorze. zresztą ja śpię tak samo jak leżę na plecach, pod dupskiem poduchaVampire lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa podaje nan optipro plus -na początku kupy były bardziej zielonkawe a teraz juz mniej. A śmierdzieć bedzie kupa chyba tak na każdym :p nie wiem czy to wina mleka ale Tytus czasem upomina sie o jedzenie po 2,5h. Normalnie je co 3h a nie tak jak na opk co 4h. Jesli prześpi to go nie budzę to wtedy jedynie sie wydłuża ten czas
-
nick nieaktualny
-
Nie odpuszczam, ale póki co ręcznym laktatorem ściągam dziennie max 200ml, a dla mojego małego głodomora to nic. 😉 Zamówiłam sobie polecaną przez Pierniczkową biedronkę, ale dojdzie pewnie we wtorek, liczę że to mi na powrót rozkręci laktację. Póki co w nocy wystarcza mu to co wypije z cycka, za dnia przystawiam jak często się da, ale tego mm też swoje wypija.
Do dupy ten suwaczek, zaciął mi się i muszę jakiś inny znaleźć, a tamte były takie fajne, szkoda, że strona padła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 20:36
-
nick nieaktualnyChimera wrote:Nie odpuszczam, ale póki co ręcznym laktatorem ściągam dziennie max 200ml, a dla mojego małego głodomora to nic. 😉 Zamówiłam sobie polecaną przez Pierniczkową biedronkę, ale dojdzie pewnie we wtorek, liczę że to mi na powrót rozkręci laktację. Póki co w nocy wystarcza mu to co wypije z cycka, za dnia przystawiam jak często się da, ale tego mm też swoje wypija.
Do dupy ten suwaczek, zaciął mi się i muszę jakiś inny znaleźć, a tamte były takie fajne, szkoda, że strona padła.
Ja moge bardzo polecic swoj Lovi Expert, na tym mocniejszym trybie ssania i maksymalnej mocy wyciaga wszystko. Ja nim rozkrecilam laktacje po szpitalu z poziomu zupelnego zera do nawału po zaledwie kilku sesjach 7-5-3 -
Ja też polecam Lovi Expert, to trochę tańszy odpowiednik Medeli, mi też mocno rozbujał laktację i ściągam nim 100 ml po nocnym karmieniu, a np. Philips Avent ściąga mi mniej.
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
My od tygodnia jesteśmy u teściów i pechowo nasza wizyta zbiegła się w czasie ze skokiem rozwojowym - nie poznaję mojej Poli, często płacze przy karmieniu, ja się denerwuję, bo teściowie za każdym razem pytają co jej jest i czy nie mam za mało mleka, Małej się udziela mój stres i jeszcze bardziej się nakręca... Nie byliśmy u nich od czerwca, a teraz to taka wyprawa z tym całym majdanem, że Mąż chce zostać jeszcze z tydzień - szlag mnie trafi 🤯 Polcia odczuwa za dużo bodźców, nowe miejsce, nowe zapachy, twarze, głosy i Teściu oczywiście przez większość doby włącza głośno tv, mimo próśb o ściszenie, nie wysypiamy się, więc jest marudna. I wszystko komentują, krytykują, niczego nie możemy zrobić po swojemu... w pokoju 25 stopni, a oni ją przykrywają (bo ma czkawkę i kicha - jak zwykłe po ulaniu), za lekko ubieram na spacer, na każde jęknięcie wtykają jej smoczek), pieluchy kupuję nie takie (siostra męża kupuje inne), za często je zmieniam (dajcie se luzu), niepotrzebnie chodzę codziennie na spacery (przyzwyczai się do spania w wózku), mamy jej nie całować (bo się rozpuści), zostawiać ją kiedy płacze (przez bezstresowe wychowanie wejdzie nam na głowę i nie będziemy mieli życia), nie kąpać się z nią w wannie (utopicie ją), zakładać tylko pajace (inne ubranka to męka dla nas i dla dziecka). Sorry za ten wywód, ale musiałam się wyżalić."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Dziewczyny, a Wy rutynowo pobudzacie laktację laktatorem? Bo ja jak nie muszę to nie tykam. Młody ostatnio przybiera na granicy i mam wrażenie, ze tego mleka nie ma jakoś super dużo. Plus to jego ulewanie 🙄. Przystawiam na zadanie, mniej więcej co 2 h wypada nam karmienie. Zastanawiam się czy nie powinnam się jakiś dostymulowac, ale jak pomyśle o tym laktatorze to mnie skręca...
[/url]
-
Marcelina współczuję
jak to czytam to aż się sama denerwuje, chyba powinnaś spróbować im się jakoś postawić bo to Wy jesteście rodzicami, oni mieli swoją szansę na wychowanie dzieci już
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Chimera średnio gruby, zwijam cienki kocyk, to chyba nie ma aż takiego znaczenia. Spróbuj i daj znać czy coś dało
Potwierdzam, Biedronka z Ali wymiataDomi_tur lubi tę wiadomość
-
Ja tez po wizycie u teściów i podróży 6h.m Myślałam że Mała przespi większośc drogi ale gdzie tam... Mimo smoczka ktorego miała prawie całą drogę i ciemności ona tak łatwo nie zaśnie a jak już to max po pół h sie budzi. Właśnie wróciliśmy i karmię ja w łóżku i może szybko padnie.
Aha, bez cudownych rad u nas też się nie obyło 😆Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Marcelina, pakuj się i wracaj dla własnego zdrowia psychicznego!😂 Ewentualnie słuchawki w uszach mogą Cię uchronić przed wariactwem.
Ja wczoraj spędziłam pół dnia u teściów (ukochany teść miał urodziny 😂).
Babcia mojego małża zaczęła serię pytań :
-a gdzie czapeczka 🤦♀️
-a czemu on na brzuchu śpi w tym wózku, jeszcze głowa mu się zniekształci 🤦♀️
- na pewno miałaś śmietanę zamiast mleka i dlatego Małemu szkodziło🤦♀️
- on was terroryzuje - głośno płakał bo był zmęczony i trzeba było go ululać 🤦♀️
-nie pozwalaj mu zasypiać na rękach bo całe życie będzie spał na Tobie (to już jakaś perwersja) 🤦♀️
- a dosyp mu kaszki do mleka to będzie lepiej spał 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
- a córka Halinki to swojego ubiera inaczej, a córka Halinki to kładzie dziecko do łóżeczka i zasypia, a córka Halinki to swojego karmi co 5 godzin, a córka Halinki...
Frida91, Marcelina85, Limerikowo lubią tę wiadomość