X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A Szymek okazuje się być spiochem, od 20 do 4 rano śpi jak złoto 😁 a potem po jedzonku do 8-9 :) wraz z problemami brzuszkowymi zniknął terrorsyta a pojawił się super słodziak 😍

Z racji tego, że dużo śpi zrobił się leniwy w temacie naszych ćwiczeń. Ale nie będę porównywać się do nikogo bo wiadomo, że każdy Maluszek rozwija się we własnym tempie :)

Drzewko, tak mi się spodobały Twoje włosy, że chyba muszę umówić wizytę u fryzjera i zrobić jakąś kolorystyczną metamorfozę 😍
    I Co finalnie pomogło na brzuszek? Wyrósł,czy coś podejście?
    A może herbatka babci? :D

Edit: doczytałam,że mleko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 23:28

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Wiktoria dziś matę już lubi ;) Gapi się na migajace światełka w pozytywce i mruczy. Powiesilam jej znane zabawki. Wczoraj musiała być zmęczona po prostu.
    Mamy już 5 kupkę :(( Zmieniam mleko na stare i zobaczę. Slini się czyli nie ma odwodnienia.
    my slinienie mielismy na 2.5mc i bylo to zapalenie gardla.wpierw byly pampery ze sluzrm potem goraczka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju wasze dzieci też takie bezsenne dni odwalali koło 8 tygodni? Myślałam ze skoki rozwojowe to mit (a przynajmniej ze starszym tak było) a tu się okazuje że najprawdziwsza prawda 😳

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    my slinienie mielismy na 2.5mc i bylo to zapalenie gardla.wpierw byly pampery ze sluzrm potem goraczka

Moja się silni od dawna bo nie domyka buzi z powodu obnizonego napięcia, no i w ogóle czytałam ze U niemowlaków to normalne bo dużo śliny produkuja.
    Zrobiła 7 kupek :( Dałam jej 2 razy "stare" mleko i coś się przystopowalo póki co. Teraz śpi od 23, oby do rana :),muszę niedługo pieluche na śpiocha zmienić bo do rana nie wytrzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 02:20

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja bym chciała żeby moja robiła.chociaz jedną dziennie. Ostatnia 4 dni temu liczę że dzisiaj wyrzuci z siebie potwora. Do tego mnie przewiało w kościele. Tak mnie bolą kości rąk że nie mogę palcami ruszyć ani ich rozgrzać.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:41

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis 3-miesiace konczymy!!! Krzys wazy 5300, zadnych obrotów nie ma, ale raczki łączy juz bardzo ladnie, w zabawki puka i czasem udaje sie cos chwycić. Lubi lezec i na macie i pod baby-gym w leżaku, na brzuszku tez poleży dluzsza chwile. Wizkowy tez jest na szczescie, bo po starszaki wiem jaki to bol ten wieczny ryk na spacerach... Ze spaniem roznie - drzemki wydłużyły sie z 30 do 45, a czasem i 60 min😁 w nocy to loteria - w lepsze dni 20/21-4-6-9, a w gorsze juz o polnocy sie budzi na cycka i potem co Ok 3 godziny, ake odlozyc do kołyski sie nie da skubaniec. Dalej tez mamy problemy z e skutecznym usypianiem na noc - budzi sie jak po drzemce i czasem trwa to 2 godziny. Za to na drzemke kładzenie jest super - po godzinie, max 1:15 od obudzenia karmie go, śpiewam autorski program: malyyyyy Krzysiooooo idzie spaaaaaac😆 Maly do woombie, rolety w dol, bujam go na raczkach z 2 minutki, smoka daje i odkładam do kołyski na wpół śpiącego i juz😊po chwili spi. Gdyby na noc to bylo takie łatwe...

Pierniczkowa, kayama, Applejoy, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Moja ma 9 tygodni i ok. 5850 g i rozmiar 62 jest na styk, wczoraj zrobiłam rajd zakupowy po ubranka 68 cm i zakupy wielce udane 😆

Pochwal sie kochana co zakupilas😊
    Ja bylam w HM po kiecke dla Mai na sesje swiateczna i wzielam jej jeszcze te butki typu Emu, sa zajebiaszcze 😁

https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0748749003.html

Wczoraj mielismy sesje noworodkowo-niemowleca, tak o 4 tygodnie za pozno, ale who cares😉 Mlodziez pieknie wspolpracowala, dala sobie zalozyc opaske i sukienke. Ciekawa jestem efektow.
    Moj małz w ogole sie mega dopominal o wspolne zdjecia z corka, bo on chce miec jak caluje w czolko, jak trzyma na rekach, jak lezy z nią na lozku... a ja to go nigdy w narzeczenskich czasach nie moglam namowic na foty😃

Aga, spanie nocne widze u nas takie samo jak u Was, tez mamy ostatnio pobudki 24,4,6,8. Gdzie te czasy, gdy Maja budzila mi sie RAZ 😭

kayama, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, nie narzekaj, zawsze może Ci się zacząć budzić jak mój co godzinę 😂

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Pochwal sie kochana co zakupilas😊
    Ja bylam w HM po kiecke dla Mai na sesje swiateczna i wzielam jej jeszcze te butki typu Emu, sa zajebiaszcze 😁

https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0748749003.html

Wczoraj mielismy sesje noworodkowo-niemowleca, tak o 4 tygodnie za pozno, ale who cares😉 Mlodziez pieknie wspolpracowala, dala sobie zalozyc opaske i sukienke. Ciekawa jestem efektow.
    Moj małz w ogole sie mega dopominal o wspolne zdjecia z corka, bo on chce miec jak caluje w czolko, jak trzyma na rekach, jak lezy z nią na lozku... a ja to go nigdy w narzeczenskich czasach nie moglam namowic na foty😃

Aga, spanie nocne widze u nas takie samo jak u Was, tez mamy ostatnio pobudki 24,4,6,8. Gdzie te czasy, gdy Maja budzila mi sie RAZ 😭

Mnie kusi aby zrobić jeszcze sesje niemowlęca w okolicy świat :) Dostaliśmy zniżkę 20% . Już aby była taka dziewczynka w sukieneczce i się uśmiechała do rodziców.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym można dziecku posmarować zadrapania na twarzy? Może być panthenol tak w piance?? Moja się drapie :( paznokcie obciete ale trochę ostre próbuje jej to pilniczkiem wygładzić .. Niedrapek nie założę przecież ..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mnie kusi aby zrobić jeszcze sesje niemowlęca w okolicy świat :) Dostaliśmy zniżkę 20% . Już aby była taka dziewczynka w sukieneczce i się uśmiechała do rodziców.

Nasza wczoraj sie pieknie usmiechala, dopiero pod koniec zaczela marudzic, wiec licze na fajne fotki🙂

Kayama, pewnie Cie wkurze, ze znow Poznan jest tyle tanszy od Warszawy, ale my za sesje swiateczna placimy tylko 100 zl😉 Robimy u tej dziewczyny (jakby ktoras poznanianka jeszcze szukala):
    https://www.facebook.com/PaulinaOkonekFotografia/

Stylistyka tych fotek nie jest tak na 100% w moim stylu, bo wole bardziej retro, ale za stowke nie bede wybrzydzac😉

Limerikowo lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys chyba się do Ciebie przeprowadzimy. Haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 11:21

baileys lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:12

Frida91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny czym można dziecku posmarować zadrapania na twarzy? Może być panthenol tak w piance?? Moja się drapie :( paznokcie obciete ale trochę ostre próbuje jej to pilniczkiem wygładzić .. Niedrapek nie założę przecież ..

My smarujemy buzię różowym Alantanem, pięknie goi wszystko. Wyleczył nam też całkowicie trądzik niemowlęcy🙂

kayama, Camelia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:08

Agagusia, Kalija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:44

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Krzyś we wtorek skończył 2 miesiące i dziś pierwszy raz został sam z tata a ja poszłam na śniadanie z grupa koleżanek. Zasnął na drzemkę o 9, chwile przed 10 wyszłam. Mleko odciągnięte, miało mnie nie być dwie godziny. Przypomniałam mężowi co ma robić jakby się młody zachłysną, żeby mu dał mleko ok 11 i wyszłam. Wracam o 12 a ten mały skubaniec nadal śpi!!! Jak jest ze mną w ciągu tygodnia to drzemka trwa 30 minut góra ale jak ma z ojcem zostać to spi jak zabity 3 godziny!

Camelia, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ