Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierniczkowa podziwiam za wytrwałość, mnie po tygodniu już szlag trafia. Mam ogromne nadzieje związane z tą biedronką, a jeszcze większe z zabiegiem.
Teraz jestem u rodziców, nakarmili mnie, zjadłam ciepły obiad dwudaniowy, co za luksus 😁😁 stwierdziłam, że nie opłaca mi się wracać do siebie tylko pojedziemy do lekarza prosto stąd. Leżymy sobie teraz w moim starym łóżku, mały użył mnie jako żywego smoczka i w 5minut zapadł w drzemkę 💪 chyba też sobie na jakieś pół godzinki przymknę oko 😉trzydziecha, Anhydra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Drzewko my chyba bardzo podobnie rozkminiamy kp. Też miałam załamkę że mała nie przybiera, napisałaś że „dzieci przybierają skokowo” - potwierdzam i podpisuje się pod tym obiema rękoma. Ostatnio widziałam na jakieś z grup o kp że w czasie wojny w obozie koncentracyjnym matka karmiła piersią dziecko - niesamowite jak to wszystko co robimy dla naszych dzieciaczków siedzi głęboko w psychice. Ja starszaka po miesiącu musiałam przestawić na butelkę - ale nie porównuje spania bo to charakter typowo męża, śpioch jakich mało plus raczej mało aktywny, córka to niestety cała ja 😂🤭 i sprawdziły się słowa mojej mamy „wszystko ci będzie oddane jak będziesz mamą” 😂😂🤦🏻♀️.
. Ja planuje karmić córkę do roku, ale zobaczymy jak będzie... Dla mnie każdy dzień jest „wygrany”, bo karmie już dłużej niż karmiłam syna. początki były bardzo ciężkie i jakbym miała w nocy czasem co godzinę wyparzać butelkę i robić mieszankę to bym chyba nie wytrzymała... wiec jak dla mnie tylko z wygody mojej karmie piersią. A jak widzę że córka jest duża i mówi mi to tez pediatra to się tylko cieszę.
Swoją drogą ciekawa jestem jak wyglada skok rozwojowy bo u nas trudno od początku - mała to typowa „Huba”.
Chimera trzymam kciuki za Ciebie i Robusia 😘😘😘.
Dobra dziewczyny pytanie za milion: jaki smoczek dla niesmoczkowej? Moja Huba nienawidzi i ka odruch wymiotny na avent soothie. Any ideas? (Ozłocę)Chimera lubi tę wiadomość
[/url]
-
Coś podobnego, baba z przychodni do mnie zadzwoniła że znalazła na jutro miejsce na szczepienie, robimy rota
A już zdążyłam zapisać prywatnie... Czyli się nawet zamieścimy w 12 tygodniach.
Dziewczyny na co się przygotować, jakieś bóle brzucha, biegunka? Można coś podać łagodzaco?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 15:01
Vampire lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Ania95 jak Twój maluszek śpi na brzuszku to masz łóżko na płasko czy z jakimś klinem/podniesione?
Całkowicie na płasko. Leży na samym materacykuklin miałam na samym początku jak jeszcze spał na pleckach, ale co noc obracał się o 90 stopni, więc go wyjęłam
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Moim zdanie takze jesli chodzi o kamienie to każdej z nas osobista sprawa. Ale podobnie jak Baileyes uważam że mamom wahającym się, albo tym z wątpliwościami należy pmóc, dopingować, moze cos wartościowego podpowiedzieć, zamiast tylko gadać zrobisz jak uważasz.
I najbardziej podziwiam i tak mamy kpi - naprawdę szacun dziewczyny, bo w imie dobra dziecka zabieracie wszystkie minusy i kp i minusy mm, a mimo tego dajecie radę. I już E-linka to juz w ogóle nie wiem jak Ty to robisz przy bliźnietach! Szczerze podziwiam!
I te wszysteki mamy które nadal walczą o kp, mimo ciągłym przeciwności - tak, o Tobie piszę Drzewko:) - też mega podziwiam. Bo moje bezproblemowe kp to żaden wyczyn, robie to co sprawia mi przyjemność i to jeszcze najmniejszym możliwym nakładem pracy. Oczywiście uważam kp za mega wartościowe, ale tak wyszło i tyle, z mojej strony nie ma tu żadnego poniesionego wysiłku, a co osiągaja dziewczyny z problemami to jest coś!
Anhydra - nie wiem czy wiesz, że jesli dociągnęłabys do tym 8-10 miesiący to wcale nie musisz na mm przechodzić. Po tym czasie spokojnie możesz uzupełniać rozszerzoną już dietę swojego malucha nabiałem w postaci np jogurtów naturalnych. Wprowadzanie mm na tym etapie nie jest juz konieczne. A kto wie, może jednak będziesz chciała pokarmić trochę dłużej, będzie Wam obojgu w tym dobrze, mimo że teraz zakładasz że np max pół roku. Nie ma się co stresować, bo może wcale nie będzie o co się martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 21:51
Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, Marcelina85, Camelia lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
No więc my już po szczepienie i melduję, że mój argument za przejściem na mm w postaci, że Olek niedojada upadł...
Młody waży obecnie 7370g i jest wagowo w 90- tym percentylu 😱.Applejoy, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:No więc my już po szczepienie i melduję, że mój argument za przejściem na mm w postaci, że Olek niedojada upadł...
Młody waży obecnie 7370g i jest wagowo w 90- tym percentylu 😱.
No i co mówił mój pediatra nie ważyć po 3 miesiącu na cycu co tydzień. Tylko co miesiąc.Anhydra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyApple, moja tez gardzi smoczkami i jedyny, ktory choc troche potrzyma w paszczy, a ktory tez w zaden sposob nie zaburzyl nam ssania cycka, to MAM Baby Start. Teraz jeszcze dokupilam MAM Perfect Night.
U nas Lovi ortodontyczny byl na poczatku, ale Maja po nim zaczela gorzej pic i ciumkac piers zamiast chwytac gleboko. Na tym MAM sie poprawiloApplejoy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do Rota to mielismy zakaz całowania dziecka w buzie i raczki tego dnia w którym było szczepienie i przez 5 dni każda zużyta pieluchę w osobny woreczek pakować i mega dokładnie myć ręce po zmianie.
A co do szczepień wkuwanych to smarować domiejscowo altaziaja albo altaceten albo roztworem sody z woda. Można podać przeciwbólowo/gorączkowo profilaktycznie czopka
Za nami juz 2 wizyty szczepienie i bez niepokojących objawów. Braliśmy 5w1, bezpłatne pneumo i do tego Rota. W listopadzie dodatkowo meningoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 18:49