X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera będę się z Tobą łączyć w biedronkowym szale. :) Jeszcze 4 tygodnie dojenia. Choć to samo mówiłam dwa tygodnie temu xD da się przyzwyczaić do kpi, upierdliwe ale.sie da

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa podziwiam za wytrwałość, mnie po tygodniu już szlag trafia. Mam ogromne nadzieje związane z tą biedronką, a jeszcze większe z zabiegiem.

Teraz jestem u rodziców, nakarmili mnie, zjadłam ciepły obiad dwudaniowy, co za luksus 😁😁 stwierdziłam, że nie opłaca mi się wracać do siebie tylko pojedziemy do lekarza prosto stąd. Leżymy sobie teraz w moim starym łóżku, mały użył mnie jako żywego smoczka i w 5minut zapadł w drzemkę 💪 chyba też sobie na jakieś pół godzinki przymknę oko 😉

trzydziecha, Anhydra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy typowym wyjątkiem od reguły ze dzieci na mm dłużej śpią. Guzik prawda w naszym przypadku. Tytus je co 3-4h 😜nawet w nocy :p

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko my chyba bardzo podobnie rozkminiamy kp. Też miałam załamkę że mała nie przybiera, napisałaś że „dzieci przybierają skokowo” - potwierdzam i podpisuje się pod tym obiema rękoma. Ostatnio widziałam na jakieś z grup o kp że w czasie wojny w obozie koncentracyjnym matka karmiła piersią dziecko - niesamowite jak to wszystko co robimy dla naszych dzieciaczków siedzi głęboko w psychice. Ja starszaka po miesiącu musiałam przestawić na butelkę - ale nie porównuje spania bo to charakter typowo męża, śpioch jakich mało plus raczej mało aktywny, córka to niestety cała ja 😂🤭 i sprawdziły się słowa mojej mamy „wszystko ci będzie oddane jak będziesz mamą” 😂😂🤦🏻‍♀️.
    . Ja planuje karmić córkę do roku, ale zobaczymy jak będzie... Dla mnie każdy dzień jest „wygrany”, bo karmie już dłużej niż karmiłam syna. początki były bardzo ciężkie i jakbym miała w nocy czasem co godzinę wyparzać butelkę i robić mieszankę to bym chyba nie wytrzymała... wiec jak dla mnie tylko z wygody mojej karmie piersią. A jak widzę że córka jest duża i mówi mi to tez pediatra to się tylko cieszę.

Swoją drogą ciekawa jestem jak wyglada skok rozwojowy bo u nas trudno od początku - mała to typowa „Huba”.

Chimera trzymam kciuki za Ciebie i Robusia 😘😘😘.

Dobra dziewczyny pytanie za milion: jaki smoczek dla niesmoczkowej? Moja Huba nienawidzi i ka odruch wymiotny na avent soothie. Any ideas? (Ozłocę)

Chimera lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 jak Twój maluszek śpi na brzuszku to masz łóżko na płasko czy z jakimś klinem/podniesione?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy u nas się sprawdza Bibs i chyba często jak dzieci innych nie lubią to ten może podpasowac, tak internety mówią ;)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś podobnego, baba z przychodni do mnie zadzwoniła że znalazła na jutro miejsce na szczepienie, robimy rota :) A już zdążyłam zapisać prywatnie... Czyli się nawet zamieścimy w 12 tygodniach.
    Dziewczyny na co się przygotować, jakieś bóle brzucha, biegunka? Można coś podać łagodzaco?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 15:01

Vampire lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos karmienia to.mi jest bardzo smutno że nie udało się piersią :( miałam zupełnie inne plany. Ale co zrobić.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama u nas absolutnie żadnych niepokojących objawów nie było. Właściwie to po żadnym ze szczepień (odpukać póki co😉). Właśnie jedziemy na 2 dawkę 6 w 1.

kayama lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ania95 jak Twój maluszek śpi na brzuszku to masz łóżko na płasko czy z jakimś klinem/podniesione?

Całkowicie na płasko. Leży na samym materacyku :) klin miałam na samym początku jak jeszcze spał na pleckach, ale co noc obracał się o 90 stopni, więc go wyjęłam :P

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apllejoy u nas też był odruch wymiotny.Próbowaliśmy bibs,avent,nuk i przyjęty został zwykły lovi.

Applejoy lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdanie takze jesli chodzi o kamienie to każdej z nas osobista sprawa. Ale podobnie jak Baileyes uważam że mamom wahającym się, albo tym z wątpliwościami należy pmóc, dopingować, moze cos wartościowego podpowiedzieć, zamiast tylko gadać zrobisz jak uważasz.
    I najbardziej podziwiam i tak mamy kpi - naprawdę szacun dziewczyny, bo w imie dobra dziecka zabieracie wszystkie minusy i kp i minusy mm, a mimo tego dajecie radę. I już E-linka to juz w ogóle nie wiem jak Ty to robisz przy bliźnietach! Szczerze podziwiam!
    I te wszysteki mamy które nadal walczą o kp, mimo ciągłym przeciwności - tak, o Tobie piszę Drzewko:) - też mega podziwiam. Bo moje bezproblemowe kp to żaden wyczyn, robie to co sprawia mi przyjemność i to jeszcze najmniejszym możliwym nakładem pracy. Oczywiście uważam kp za mega wartościowe, ale tak wyszło i tyle, z mojej strony nie ma tu żadnego poniesionego wysiłku, a co osiągaja dziewczyny z problemami to jest coś!

Anhydra - nie wiem czy wiesz, że jesli dociągnęłabys do tym 8-10 miesiący to wcale nie musisz na mm przechodzić. Po tym czasie spokojnie możesz uzupełniać rozszerzoną już dietę swojego malucha nabiałem w postaci np jogurtów naturalnych. Wprowadzanie mm na tym etapie nie jest juz konieczne. A kto wie, może jednak będziesz chciała pokarmić trochę dłużej, będzie Wam obojgu w tym dobrze, mimo że teraz zakładasz że np max pół roku. Nie ma się co stresować, bo może wcale nie będzie o co się martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 21:51

Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, Marcelina85, Camelia lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc my już po szczepienie i melduję, że mój argument za przejściem na mm w postaci, że Olek niedojada upadł...
    Młody waży obecnie 7370g i jest wagowo w 90- tym percentylu 😱.

Applejoy, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    No więc my już po szczepienie i melduję, że mój argument za przejściem na mm w postaci, że Olek niedojada upadł...
    Młody waży obecnie 7370g i jest wagowo w 90- tym percentylu 😱.
    Super 😍 rośnijcie nadap pięknie moja na cycowym mleku też przybiera więcej niż na mm. Na mm bylo 90-100 tygodniowo teraz jest 95% cyca od 5 dni już praktyka sam kpi starcza i przybrała 240.
    No i co mówił mój pediatra nie ważyć po 3 miesiącu na cycu co tydzień. Tylko co miesiąc.

Anhydra lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a pamiętasz dokładnie jak on się nazywa? Bo jest pare - ortodontyczny jakiś dynamiczny? 😳😂🤭

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple, moja tez gardzi smoczkami i jedyny, ktory choc troche potrzyma w paszczy, a ktory tez w zaden sposob nie zaburzyl nam ssania cycka, to MAM Baby Start. Teraz jeszcze dokupilam MAM Perfect Night.

U nas Lovi ortodontyczny byl na poczatku, ale Maja po nim zaczela gorzej pic i ciumkac piers zamiast chwytac gleboko. Na tym MAM sie poprawilo

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest lovi dynamiczny.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek idzie na rekord😍🙈

Anhydra lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    U nas jest lovi dynamiczny.
    U nas też lovi dynamiczny.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Rota to mielismy zakaz całowania dziecka w buzie i raczki tego dnia w którym było szczepienie i przez 5 dni każda zużyta pieluchę w osobny woreczek pakować i mega dokładnie myć ręce po zmianie.
    A co do szczepień wkuwanych to smarować domiejscowo altaziaja albo altaceten albo roztworem sody z woda. Można podać przeciwbólowo/gorączkowo profilaktycznie czopka

Za nami juz 2 wizyty szczepienie i bez niepokojących objawów. Braliśmy 5w1, bezpłatne pneumo i do tego Rota. W listopadzie dodatkowo meningo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 18:49

‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ