X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas piękna noc. Spała w godz. 20-8 z karmieniem i zmianą pieluszki o 23, 1:30 i 4:30 😊 teraz drzemie od 12. Tak to można mieć dzieci ❤

Wczoraj byli teście. Teściowa zrobiła mi gołąbki (mąż nie przepada) i przywiozła ciasto do kawy, w życiu dupka mi nie schudnie 🙈 Ale gołąbki pyszne😁😁😁

Wypadają Wam włosy? Mi zaczęły 2 dni temu , ale od razu spore ilości. Wyciągam co chwilę Małej z rączek choć związuje włosy w koczek i staram się pilnować. Ciekawe czy suplementy pomogą, coś mi się wydaje że to co ma wypaść i tak wypadnie bez względu na to co będę robić czy jakie suplementy stosować😞

Domi_tur lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kurde wróciła ciemienucha - była troszke na początku, zlikwidowałam ją Olejuszką, a teraz widzę na przodzie włosów znów jest. Możecie coś polecić jak sie dziadostwa pozbyć?

Na lipcówkach widziałam, że polecały dziewczyny środek z Oillan, zaraz idziemy na spacer, to wejdę do apteki Gemini i może kupię

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A dziewczyny po CC, jak u Was wygladaja sprawy seksowe? Ja niby slyszalam, ze mozna czuc dyskomfort i ciasno, ale nie spodziewalam sie, ze az tak, nie boli, a czuje sie jakbym byla znow dziewica😳 Jak sobie z tym poradzilyscie, jakis żel.

U mnie tak samo, jak pierwszy raz 😉 Ginka poleciła czopki dopochwowe Mucovagin.

baileys lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    U nas kurde wróciła ciemienucha - była troszke na początku, zlikwidowałam ją Olejuszką, a teraz widzę na przodzie włosów znów jest. Możecie coś polecić jak sie dziadostwa pozbyć?

Na lipcówkach widziałam, że polecały dziewczyny środek z Oillan, zaraz idziemy na spacer, to wejdę do apteki Gemini i może kupię
    BabyCap Ciemieniucha, spray na ciemieniuchę. U nas się sprawdza. Dzisiaj zdjęłam grzebykiem 90% wieczorem ja wykąpie to powinno zejść do zera.

baileys lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Przedwczoraj zapodałaś synkowi cyca i było tyle mleka,że się krztusił,Jaką potem zrobił kupe?
    Pierniczkowa ma racje,rozbujanie laktacji jest możliwe.Aktualnie przebywam u rodziców i pracuje nad zwiększeniem ilości pokarmu.

Bo zapodałam mu prawą pierś a tam jeszcze coś jest jak się okazuje, lewy umarł. Kupa była bardziej wodnista i baczkow więcej, ale pediatra stwierdziła, że to za mała ilość żeby ocenić czy to po mleku.

Nie wiem, bez sensu dla mnie teraz robienie próby, po 4 tygodniach rozumiem ale 14 dni to organizm przyswaja nowe mleko, dopiero się przedstawił na nutramigen i już mam zmieniać? :/

Trzymam się chyba tego co mamy póki co, lekarka chciała dobrze a tylko zamęt wprowadziła 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy chłopców - zobaczcie jaka super cena za piżamki w HM w rozmiarze 62 - 23 zł za 3-pak! Z Majką mamy wersję dziewczęcą i bardzo fajna jakość :-)

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0657434004.html

Domi_tur, Camelia lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czytałam gdzieś,że po dwìch do czterech tygodni od odstawienia wprowadza się produkty mleczne i jeśli sytuacja się powtórzy to jest to potwierdzenie istnienia alergii i wtedy dopiero między 9-12 miesiącem wprowadza się produkty mleczne.Zastanawiam się czemu w takich sytuacjach nie robi się badania z krwi ige białka mleka krowiego,nie jest drogie a wiele by wyjaśniało.Domi rób tak by tobie i dziecku było dobrze.

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny ciągnie was jeszcze blizna po nacieciu krocza? Mnie dzis coś ciągnie tak jakby na zmiane pogody :/ Do tej pory jestem zła za to cholerne nacięcie. Z seksu nadal nici bo też mnie to boli... Ciekawa jestem kiedy wreszcie wszystko wróci do normy...

Mnie nie ciągnie ale nie mogę spać na brzuchu bo coś w środku boli. Blizne mi masowala fizjoterapeutka, ja trzeba oddzielić od innych tkanek aby nie było zrostów i nie bolała. Powinno się codziennie masować blizne aje ja np nie mam czasu :/

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

ja polecam z linii musteli

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska próba była robiona już zanim przeszłam na mm, byłam na diecie eliminacyjnej. Pierniczę to, zostaję na tym mleku póki co, za miesiąc dwa spróbujemy zmiany.

Niebieska Gwiazda, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mnie nie ciągnie ale nie mogę spać na brzuchu bo coś w środku boli. Blizne mi masowala fizjoterapeutka, ja trzeba oddzielić od innych tkanek aby nie było zrostów i nie bolała. Powinno się codziennie masować blizne aje ja np nie mam czasu :/

Kayama, ja mialam łacznie 3 spotkania z urofizjo, dzis bylo ostatnie. Trzeba masowac blizne, ale tez nad blizna. Ja sie staralam codziennie choc troche uciskac przed snem i cwiczyc tez dno miednicy. Dzis mi powiedziala, ze jest na tyle dobrze, że nie potrzebujemy wiecej spotkan.
    Tak ze regularnosc jest tu raczej konieczna, zeby byly efekty. Mnie juz zupelnie nic nie boli, jutro naklejam plastry Sutricon i mam nadzieje wkrotce zapomniec o tej bliznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co slychac u Bobby? Wiecie cos wiecej z fejsa?

• werni Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po cc trochę ropy i krwi z blizny pocieklo. Co do suchości u mnie to samo. Mówiłam mojemu ze czuje się jak dziewica.
    Mój też wariuje przy przystawianiu ale tylko wieczorem. Rano i w dzień ładnie je. I zauważyłam że chyba mam więcej mleka. Dziś udało mi się odciągnąć 50ml a przeważnie udaje mi się po 30ml.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys w jaki sposób masujesz bliznę ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida ja ślepa nie doczytałam że chodzi o blizne krocza :) Ja mam oczywiście po cc.

Frida91 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogarniala któraś temat żłobka? My sprawdziliśmy jeden państwowy polecony mi , który dostał nagrody i ma mnóstwo dobrych opinii, i niestety dostała 70 punktów :(( Nie ma szans. W wawie trzeba mieć min 90.
    Te żłobki to jakiś horror. Ale dowiedziałam się od koleżanki że w wieku 1 roku do 2 lat dzieci w żłobku ciągle chorują, ciągle zwolnienia i całą rodzina chora bo się zaraza. I nie sposób pracy utrzymać bo kobieta ciągle na zwolnieniu i pracodawca jej dziękuję...
    Normalnie nie mam pomysłu :/ Ja muszę iść do pracy po rodzicielskim bo bez mojej pensji nie wyżyjemy we 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 21:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wole wlasnie zeby moje bylo w domu a nie w żłobku by wlasnie sie nie zarazil chorobskami.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Baileys w jaki sposób masujesz bliznę ?

Trudno to opisac, tak w skrocie to uciskam i rozmasowuje te zgrubienia pod nia i zygzakiem rozciagam palcami sam slad po szwie. Ale to musi specjalista pokazac, bo trzeba we wlasciwym miejscu uciskac, zeby nie narobic szkody

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa,ile kosztuje wypożyczenie medeli symphony?Kiedyś chyba wypożyczałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:46

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ