Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida, dokładnie! I jeszcze babcine dokarmianie przed TV! Ale przecież bobas musi mieć faldki.. Jak ludzik Michelin! 😂
Z muszlami i wkładkami laktacyjnymi to samo. Najgorzej jak się człowiek zapomni, schyli do dziecka, a tam "kap kap".
Też śpię w sportowym staniku z wkładkami.
Domi, jak Cię nie odrzuca cudza pielucha to z chęcią zasięgne porady mamy, która już to przeszła. Nie wiem gdzie jest granica "normalności". W szpitalu mówili mi "do obserwacji". 😁😁
Anhydra, poruszyłaś temat powrotu do pracy. Marzy mi się luty, na styczeń rozplanowałam próby ze źłobkiem. Tylko mam problem, bo ona poobrażała się z butlą, a t tylko mm. Muszę od nowa ja uczyć. Nawet po to, żeby móc zostawiać znowu z mężem i odciągniętym.
A, i mam pytanie, czy któraś z Was byłabna warsztatach "mamo to ja"? Zapisałam się na piątek i nie wiem czy iść. Musiałabym z Polą, a trochę boję się żeby czegoś nie złapała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 18:02
Frida91, Anhydra lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Dzis bylismy u pediatry i na usg. Lekarz kazala kupic inhalator i bylam ciekawa czy uzywacie. Polecala z medeli. Ma brac wit c jeszcze masc majerankowa pod nos, disnemar baby aromactiv. Pediatra mowila ze nasz synek to zagadka. Jak byl w samym pampersie to szybko sie wychladzal a jak go ubralismy to odrazu czerwony
wyniki z usg maja byc za dwa trzy dni. Prawdopodobnie bedzie pueluchowanie szerokie.
-
Frida91 wrote:W ogóle wy też chodzicie non stop w staniku i z wkładkami? Ja muszę i w nocy też muszę tak spać bo inaczej wszystko mokre. Czasem jak karmię na śpiocha i zapomnę zapiac miseczkę stanika to potem koszulka mokra
Wkładki już nie są aż tak przemoczone ale jakoś moje cycki czują jak nie mam stanika i wtedy leci. Tak będzie przez cały okres karmienia?
Ja nie używam, ani wkladek, ani muszli. Zużyłam aż 2 wkładki w szpitalu,bo myślałam,że trzeba je zakładać. Z moich sutków mleko samo nie cieknie, choćby piersi były przepełnione. Prędzej zrobi się zastój. Hmm no może po 8-10h bez karmienia wysaczy sie jakaś mała kropla..
Myślę,że wiele zależy od tendencji. Jednej mleko samo będzie wypływać, a innej nie. Nie wiem od czego go zależy. Od budowy? Mleka?
Czasami wolałabym żeby wyplyw był łatwiejszy, to wtedy mała nie musiałaby się tyle napracować. Pewnie wtedy też skończyły by się moje problemy z kanalikami.Frida91 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Agagusia wrote:Bedziecie miec z tym mega wygodę, wierz mi. Moj starszy tak mial, wiadomo bylo co, gdzie i jak. Od 8 miesiaca sądziliśmy go na nocnik jak bylo widac ze sie zbiera, a w ‚ten dzien’ byl pod ścisła obserwacja😁W efekcie bylo mniej sprzątania i mycia, a tez nauczyl sie na niecały rok do nocnika na kupe raczkować😊
Maly robi baardzo roznie, raz 2 na dzien, a potem 3-5 dni przerwy...
Serio? To jak długo może być kupka raz w tygodniu ? Miałam nadzieję, że to się dość szybko wyreguluje i po rozszerzeniu diety kupki już będą codziennie -
My już po szczepieniu na rota, za 2 tygodnie pneumokoki. Mała jakąś rozdarta po tym szczepieniu. Pielęgniarka podawała jej za szybko i się krztusila >:[, dopiero jak jej powiedziałam aby podawała w kącik ust to Wika zaczęła ładnie łykac. Nie wiem co te baby tam robią, niemiła w dodatku była.
-
Niezapominajka5 wrote:Ja nie używam, ani wkladek, ani muszli. Zużyłam aż 2 wkładki w szpitalu,bo myślałam,że trzeba je zakładać. Z moich sutków mleko samo nie cieknie, choćby piersi były przepełnione.
U mnie tak samo.
Kiedyś w nocy trochę kapało albo po kąpieli jak piersi były rozgrzane , ale już się to nie zdarza
-
Co do stanika. W domu nie noszę. Przez dwa trzy tygodnie nie miałam problemu z wyciekiem z piersi to dziś mi z dwa razy były pobudzoNe.
Dziś tez się wazylismy i przez tydzień przybrał 300g. -
Kalija, Laura to po prostu poukładana dziewczynka, w poniedziałki kupa, we wtorki zajęcia z muzyki, w środy plastyka 😂🙈 Sajmon robi kupy przy ostatnim karmieniu przed snem, żeby lżej się spało 😂
Vampire, śmiało wyślij, już mnie nic nie zgorszy 😁Kalija lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:My po szczepieniu - wzielam pneumo Prevenar 13 i jednak zdecydowalam sie na rota. Za oba zaplacilam 610 zl, masakra co to za kraj, ze przy tak wysokich skladkach ZUS trzeba tyle placic za szczepienia😡
Maja pneumo zniosla dzielnie, a przy rota niemal przyprawila mnie o zawal serca, bo zaczela kaszlec i sie krztusic w polowie strzykawki. Juz widzialam, jak te prawie 4 stowy lądują na bodziaku🙈 Ostatecznie jednak prawie nic nie wypluła i wciagnela reszte ze smakiem.
Potem zaliczylysmy spacer, zakupy, a teraz probuje ja namowic na drzemke, ale na razie bezskutecznie. Najwyrazniej na nią szczepienia nie dzialaja usypiajaco 😉
A, i lekarka Majke zwazyla, mamy juz 5900 g! 😁
U mnie to samo z krztuszeniem, moim zdaniem za szybko podają.
Wikunia waży podobnie, 5950W tydzień przybyła 300 g. Wchodzi twoja jeszcze w 62? Moja już powoli wyrasta ale 68 jeszcze trochę duże.
-
Muszę wypróbować te wkładki z akuku, megax tanie
U mnie już od jakiegoś czasu nie cieknie w nocy tak bardzo, w ciągu dnia rzadko. Się bez żadnego stanika, jakiś nie czuję potrzeby a po domu też często chodzę bez. -
Ponawiam pytanie - czy któraś na jakieś ciuchy do karmienia z MILK & LOVE? Albo czy polecacie jakieś inne marki? Szukaj wygodnej sukienki na zimę
-
nick nieaktualnykayama wrote:U mnie to samo z krztuszeniem, moim zdaniem za szybko podają.
Wikunia waży podobnie, 5950W tydzień przybyła 300 g. Wchodzi twoja jeszcze w 62? Moja już powoli wyrasta ale 68 jeszcze trochę duże.
U nas pielegniarka podawala te szczepionke calkiem dlugo, naprawde po kawaleczku. Tak po prostu wyszło z tym zakrztuszeniem, raczej bym jej nie obwiniala. Teraz jest sporo zabawy z przebieraniem pieluch, bo faktycznie nam tez kazali do osobnych woreczków i od razu wyrzucać.
Moja teraz przybrala 300g w ok. 1,5 tygodnia. W ciuszkach wyrosla z body 62 z HM i Smyka. Tak jak piszesz, 68 sa jednak wciaz troche za duze. Najlepiej nam lezy aktualnie 62 z Newbie i Lidl 62/68.
Dostalam fotki z sesji niemowlecej, super wyszly, karmie wlasnie, ogladam je i mam wzrusz na maksa 😊🥰 -
nick nieaktualnytrzydziecha wrote:Ponawiam pytanie - czy któraś na jakieś ciuchy do karmienia z MILK & LOVE? Albo czy polecacie jakieś inne marki? Szukaj wygodnej sukienki na zimę
Widzialam ich bluzy na zywo w jakims sklepie stacjonarnym w Poznaniu i moim zdaniem jakość średnia. Nubee wypada pod względem materialu o wiele lepiej.
Spojrz jeszcze na Milook 🙂
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Ponawiam pytanie - czy któraś na jakieś ciuchy do karmienia z MILK & LOVE? Albo czy polecacie jakieś inne marki? Szukaj wygodnej sukienki na zimę
Mam dwie sukienki z Mamatu, dokładnie takie: https://mamatu.pl/sukienka-do-karmienia-czarna-z-falbanka-495.html Bardzo wygodne, z dresowego materiału, wygodnie rozpinane do karmienia
Mam też dwie z Misimi i też polecam: https://misimi.pl/sklep/karmienie/sukienki.htmlKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualny
-
Smerfelinko a co u Was? Jak tam Leosia brzuszek?
Chimera jaki macie plan działania? Zdecydujecie się na zabieg w znieczuleniu ogólnym? Przyznam, że przejęłam się Robusiowym jezyczkiem, myślałam że to będzie ciach ciach jak u nas i po sprawie
Co do powrotu do pracy to po nowym roku na pewno bym chciała choć na kilka godzin tygodniowo. Ale zobaczymy czy będzie komu podrzucać Małego
W kwestii żłobków to porażka, na lokalnym forum przeczytałam wczoraj, że w prywatnych na wrzesień 2020 już nie ma miejsc... A do publicznego możemy się nie dostać bo tam dobre przekręty idą co roku... Myślałam o żłobku obok mojego salonu, ale wczoraj opiekunki zapomniały o 16miesiecznym chłopcu w parku i afera na całego... Także ten... Pozostaje starać się o drugie dziecko i zostać w domu, będzie drugie pińcet będziemy żyć jak króle😂😂😂 (taki żart)trzydziecha lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:AnaKwiat, super to Misimi, nie znalam!😍 A czy te sukienki maja podszewke, chociaz w dolnej czesci?
Nie mają ale bardzo fajnie się układają, mam te: https://misimi.pl/lily-flowers-black.html i
https://misimi.pl/catalog/product/view/_ignore_category/1/id/1261/s/april-flowers-green/
baileys, trzydziecha lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualnyJa polecam wkładki laktacyjne wielorazowe lansinoh. Mam 4 pary i spokojnie daje rade - bo zawsze jakieś pranie się robi i je dorzucam. Nic nie przecieka, a czuje jakbym wkładki nie miała bo to materiał.
Ja chodzę cały czas w staniku.piersi są jakieś takie ciężkie, nie umiem bez, bardozo mi nie wygodnie.Vampire lubi tę wiadomość
-
My po wyczekanej i ‚wydzwonionej’wizycie u neurologa - wczoraj die okazalo ze ktos na dzis zrezygnował, wiec udalo sie do grudnia nie czekac - i to prywatnie, co za czasy!
Generalnie jest Ok, choc kilka rzeczy mamy do wyrównania. Maly zostal schowaliśmy za super kontakt wzrokowy i spoleczny😁generalnie walnął pokazówkę - wodził za lekarka glowa, gadał do nie i sie uśmiechał caly czas😊mam lekko zamrożone napięcie w obręczy barkowej ( znikająca szyja i podciągnięte barki)i ten rozlany brzuch tez trzeba wzmocnić. Lekko sie tez wygina w od paru dni, zacto intensywnie, zaczal w pozycji na plecach robic mostki i odpychać sie pięta od podłoża - nie powinno tak byc. A w leżeniu na brzuchu cofa raczki. Mamy go stymulować do obrotów, raczki wyciągać, zaleconą rechabilitacja brzucha i tej obręczy barkowej. Jutro sprobuje wziac skierowanie od rodzinnej, Poprosze na cito i pojedziemy zapisac sie na nfz do Zagórza - to u nas dobry, znany nawet w Warszawie ośrodek. W międzyczasie wezmiemy rehabilitantkę prywatnie zeby pokazała cwiczenia do domu. Mamy tez zrobic usg główki - we zgłosi na ten porod powikłany i okolicy krzyzowej bo Krzys na tam tak jakby wgłębienie w skórze. Nie wiem czy uda sie to na nfz zrobic, pewnie terminy sa dlugie, ale popytam. Z plusów do dostaliśmy, podobno jak prawie kazde dziecko, zalecenie szczepień skojarzonych, z bezkomórkowego krztuścem. Po takim zaleceniu od neurologa szczepionki skojarzone mamy miec darmowe, podobnie jak wcześniaki😁Wdzieczna jej jestem za ten papier, bo to dobre pare stow w kieszeni.
Ustaliłam tez kalendarz szczepień: teraz Engerix sam, potem po usg główki 5w1, po 3-4 tyg pneumokoki 13-Walentyne i po 6 miesiacu meningo B. Rota odpuszczamy, neurolog tez mowila ze nie jest ich fanka. Jestem zadowolona z wizyty, jakby co moge polecic babkę - w Miedzylesiu przyjmuje i na gdzies w okolicach dolinki w Wawie.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Mój mąż ma dziś wychodne wiec miałam wieczór dla siebie. Dzieci spały w najlepsze wiec zrobiłam dobie mini spa 😁. Depilacja, szczotkowanie, balsamowanie, maska na włosy, peeling na twarz - dawno nie zrobiłam sobie tyle zabiegów na raz 😁. Potem obejrzałam dwa odcinku nowego serialu na netflixie ((Ty - po 2 odcinkach polecam). Okazuje się, ze przyczyna mojego braku czasu dla siebie nie jest dwójka dzieci ale mąż 😀
Kalija, kayama, Chimera, Applejoy, werni, Vampire, Ania95, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url]