X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję za rok wrócić do pracy zdalnej, mam własną działalność. Mój mąż też tak pracuje i będziemy się jakoś wymieniać opieką nad Polą, chociaż pewnie będzie ciężko się skupić na pracy...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, u nas wychodzi koło 800 zł, ale jeszcze mam mieć spotkanie w listopadzie w żłobku. Zapisywałam Małą w pierwszym miesiącu po porodzie i to do prywatnego. Obok mam państwowy, ale nowy i nie jestem przekonana. Plan jest taki, że wpisałam ją od stycznia. W z końcem grudnia kończy mi się macierzyński, przechodzę na rodzicielski (6 tyg jest jeszcze 100% płatne) i będziemy się powoli adoptować do żłobka. Jak jej się "spodoba" to wracam do pracy. Ponoć rozpoczęty i niewykorzystany rodzicielskie mozna i z opóźnieniem wykorzystać. Ktoś coś wie na ten temat?

Domi, Wasza decyzja jest tu najważniejsza. Poza tym nawet jak zechcesz wrócić do piersi, to chyba lepiej byłoby powoli ją włączać i obserwować.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba któraś miała problem z niedrożnym i kanalikami lzowymi i ropiejacym oczkiem? Co robić? Porcje masować się nie widzę wielkich efektów :/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Chyba któraś miała problem z niedrożnym i kanalikami lzowymi i ropiejacym oczkiem? Co robić? Porcje masować się nie widzę wielkich efektów :/

Nam pomogl antybiotyk Floxal i przemywanie wacikami jalowymi z sola fizjologiczna jak najczesciej

trzydziecha lubi tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    AnaKwiat przyszła dziś sukienka z mamatu. Dzięki za polecenie jest świetna <3

Co do żłobka to my się chyba wstępnie spróbujemy zapisać na czas jak mały skonczy rok a zobaczymy jak to będzie, myślę że wcześniej wznowimy starania :) mój już zagaduje haha

Cieszę się ze Ci podpasowała 😃 ja dziś odwiedziłam przyjaciółkę, której 4miesieczny syn odrzucił piers i jest teraz na kpi. Przed porodem kupiła jakaś masę ciuchów do karmienia i właśnie mi wszystkie oddała. Bluzy, bluzki, sukienki, myśle ze jestem urządzona do końca karmienia

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:

U nas pierwszy antybiotyk był nietrafiony, zrobiliśmy posiew i drugi pomógł. Przez 1,5 miesiąca masowalismy kanaliki 5 razy dziennie, po czym przepłukiwaliśmy worek spojówkowy dużą ilością soli fiz. Po odstawieniu antybiotyku trzeba kontynuować masaże. U nas przez jakiś czas były jeszcze opuchnięte powieki, a teraz już na szczęście jest wszystko w porządku 😊

trzydziecha lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmroziłam wczoraj porcję mleka, dziś podałam... Dzień z głowy, ryk, prężenie, śluz zamiast kupy.
    Koniec testów na dziecku.

Wypijam dzisiaj Wasze zdrowie Mamusie :) jako pożegnanie z laktacją :)

Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Vampire, trzydziecha, Niebieska Gwiazda, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Rozmroziłam wczoraj porcję mleka, dziś podałam... Dzień z głowy, ryk, prężenie, śluz zamiast kupy.
    Koniec testów na dziecku.

Wypijam dzisiaj Wasze zdrowie Mamusie :) jako pożegnanie z laktacją :)

Domi- zatem wszystko jasne- chyba nie ma co męczyc Młodego... A co do pozegnania z laktacją- może to pożegnanie jest chwilowe, bo pozostala piątka Waszych przyszłych dzieci nie odziedziczył tej skazy po Tobie? 🤔😉🤣 Nigdy nie wiadomo! A tymczasem przybijam Ci piątkę i wirtualnie stukam kieliszkiem (nie ukrywam, że z lekka nutką zazdrosci)❤

Domi_tur lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja dziś znów walczyłam z zastojem, zaś poszły w ruch ogrzewacze do dłoni. Udało mi się od północy ściągnąć 280ml, więc znów deczko więcej, oby tak dalej.💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 22:12

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah miałam pisać, że na stronie smyka promocja na ciuszki i buty-przy zakupie 3szt. każda -25% 😁😁

• natty85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Mi też się Mary druga ciąża, ale nie mamy już zarodków. I dopiero spłaciliśmy kredyt za ivf. Liczę że uda się wpaść. Choć chyba sobie robię złudną nadzieję.
    Tosia wyczekana po 4 ivf A Franek wpadka i to w trakcie karmienia piersia ;)

Domi_tur, Marcelina85, Applejoy, Agagusia, Vampire, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie dzieci, to w poniedziałek miałam rocznicę ostatniej miesiączki 😂 mój mąż wpadł na pomysł, że może by tak drugie dziecko sierpniowe 🤯🤯

A tak serio to jeszcze córcia by się przydała, może pomyślimy za rok, żeby potem jeszcze pokorzystać z życia :)

Dzięki Wam za wsparcie, było mi dzisiaj Malego strasznie szkoda, nie dość że cały tydzień ryczy bez powodu (skok?) to jeszcze ten brzuszek. Ale strasznie mi ulżyło, że ta rezygnacja z piersi była słuszna. Teraz spokojnie mogę szaleć z gadżetami do mm 😂🤷‍♀️

Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie, zamierzam kupić sukienkę z H&M na święta BN i nie wiem jaki rozmiar. Laura nosi teraz 62. Brać 68 czy 74 ?

Baileys a Ty kupiłaś tą bodysukienkę w kratkę ? Jeśli tak to jaki Maja nosi teraz rozmiar i jaki kupiłaś?

Domi, a jak poznajesz że bolał brzuszek choć od tygodnia i tak ryczy? Pytam bo Laura mi dziś strasznie płakała i ja nie wiem dlaczego 😞

Edit:
    Zamówiłam rozm.68. Miałam farta, okazało się, że to ostatnia sztuka w czerwonym kolorze 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 00:27

dqprgu1royghdo7j.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi i słuszna decyzja teraz masz już pewność o co chodziło. Wypij nasze zdrówko :)

Dzięki dziewczyny za radę z ropiejacym oczkiem, pójdę z tym do pediatry i zapytam o te antybiotyki

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiło mi się dziś zgrubienie twarde w piersi a mały się na niej szarpał i rzucał...:/ Czy to jest właśnie zastój? Co robić? Ogrzewać piersi przed karmieniem a po schładzać i coś jeszcze?

Jak Chimera sobie radzisz? Troche spanikowalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 22:55

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, taki płacz skokowy-"bez powodu" da się łatwo ukoić jak go noszę na rączkach czy w nosidle i towarzyszy mu problem z drzemkami przez co płacze jeszcze głośniej 🤦‍♀️
    A jak boli go brzuszek to zaczyna się od stękania, podkurczania nóżek, brzuszek robi się twardy, wzmaga mu się odruch Moro, a płacz jest całkiem inny-taki rozrywający serce:/ ciężko go uspokoić nawet na rękach, ciągle puszcza bąki a uspokaja się dopiero jak wymasuje się mu brzuszek. Nie da się go wtedy niczym zająć czy zagadać, jak to mówi moja Babcia "ma ból wypisany na twarzy" 🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dobrze że już cycki poszły w odstawkę :) ja mialam koło wyra podgrzewacz i 4 butelki z wodą. Jak jedna zjadła to szła do pojemnika i następna się grzała. A rano mój dostawał całe pudełeczko do mycia
    A ja chyba jestem masochistką :D postanowiłam że spróbuję rozbujać do litra dziennie. Mam źle dobrane lejki , jutro będę mierzyć suty i kupię dobrze dobrane. Muszę zernakc jak zestawy medeli się spisuje razem z biedronka. Dzisiaj mam pełen sukces 495 zjadła a udoiłam 505. Do tego dwa razy HMF. W niedzielę kolejne wazenie. Młoda ma tylko jedną butle z chyba 6 rodzajów która je i to ta chińska od biedronki.
    Domi sporobjcie sobie kiedyś bebilona pepti powoli, trochę lepszy w smaku niż nutramigen a tez go dawali w szpitalu jako jego zamiennik. Z tego co wiem też dostajesz receptę na niego. A jak jesteś już na jednej firmie to potem łatwiej byłoby przejść na HA

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego masochistką?Robię obecnie to samo.Odciągam na dobe 850-900ml i postanowiłam zwiększyć.Odciągam się 9 razy na dobę(przy dwójce w tym dość energicznym 4.5latku trudno częściej).Wprowadziłm 2×dziennie PP i raz 753,wcześniej też odciągałam 9× ale po 15min.Dziś już 3doba i już widać efekty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 23:48

Pierniczkowa, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Pojawiło mi się dziś zgrubienie twarde w piersi a mały się na niej szarpał i rzucał...:/ Czy to jest właśnie zastój? Co robić? Ogrzewać piersi przed karmieniem a po schładzać i coś jeszcze?

Jak Chimera sobie radzisz? Troche spanikowalam
    U mnie to jest część piersi taka twarda, grudkowata i bolesna w dotyku, wyraźnie cieplejsza od reszty ciała i drugiego cycka, trzyma się jakiś czas. Ogrzewaj przed karmieniem i często dostawiaj dziecko. Jak jeszcze karmiłam, to CDL radziła dostawiać spod pachy, bo wtedy dziecko najlepiej opróżnia pierś.

trzydziecha, Anhydra lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kalija, taki płacz skokowy-"bez powodu" da się łatwo ukoić jak go noszę na rączkach czy w nosidle i towarzyszy mu problem z drzemkami przez co płacze jeszcze głośniej 🤦‍♀️
    A jak boli go brzuszek to zaczyna się od stękania, podkurczania nóżek, brzuszek robi się twardy, wzmaga mu się odruch Moro, a płacz jest całkiem inny-taki rozrywający serce:/ ciężko go uspokoić nawet na rękach, ciągle puszcza bąki a uspokaja się dopiero jak wymasuje się mu brzuszek. Nie da się go wtedy niczym zająć czy zagadać, jak to mówi moja Babcia "ma ból wypisany na twarzy" 🙈

Dzięki. To u nas chyba był placz ze zmęczenia , zwykle ma drzemkę 12-15 a dziś tylko 11-12 i kilka krótkich na mnie głównie przy karmieniu. Oczywiście dostałam dziś milion sugestii , że jest głodna albo (hit!) że coś jej jest 🤦‍♀️

Na pocieszenie zamówiłam dziś 3 czerwone sukienki dla dziecka . Nie mogłam się zdecydować 🙈😄 w sobotę muszę kupić coś sobie bo mamy umówioną sesję foto a ja oczywiście nie mam w co się ubrać 😅

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ