Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Dlaczego masochistką?Robię obecnie to samo.Odciągam na dobe 850-900ml i postanowiłam zwiększyć.Odciągam się 9 razy na dobę(przy dwójce w tym dość energicznym 4.5latku trudno częściej).Wprowadziłm 2×dziennie PP i raz 753,wcześniej też odciągałam 9× ale po 15min.Dziś już 3doba i już widać efekty.
do.tego znalazłam.jakoegos naleśnika w lodowce, więc od razu lepszy humor.o 2giej w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 02:16
Niebieska Gwiazda, Chimera, Kalija, Marcelina85, werni, Frida91, Anhydra, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Bo miałam kończyć zabawę w kpi, ale.z drugiej strony jak w 3 tygodnie od 10ml teraz ściągam.500 to mnie motywuje do zwiększenia. Także tego idę się odsysać, znowu
do.tego znalazłam.jakoegos naleśnika w lodowce, więc od razu lepszy humor.o 2giej w nocy.
❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 06:57
-
Super Domi i Pierniczkowa
Co do drugiego dziecka to tak jak Domi bym chciała dziewczynkę a bardziej mój 😂 ale to za jakieś dwa lata.
Pobiłam jak narazie rekord w odciaganiu. Chyba mam więcej mleka w piersiach bo w nocy udało mi się odciągnąć 70ml a tak przeważnie było maks 40ml. Może właśnie nowemu laktatorowi albo też mały dłużej wisi mi na cyckach i juz tak nie wariuje.
Mam zamiar kupić katarek i inhalator. Właśnie przeglądam opinie.
Edit. Wybrałam inhalator membranowy. Znajoma poleca jest mały i cichy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 09:09
Kalija lubi tę wiadomość
-
Podziwiam Was, dziewczyny ściągające, oby tak dalej! Chimera, w Ciebie wierze ze uda sie jeszcze KP. Moze po tej dodatkowej konsultacji cos sie wyjaśni. Na Twoim miejscu mówiłabym lekarzom ze zalezy mi na KP, nie przeszłaś typowi na mm i czy wyrazie zabiegu udaloby sue cos przyspieszyć zeby dac Wam szanse. Zwykle szczera rozmowa, zaznaczenie ze Ci bardzo zalezy ułatwia conieco.
Ja po zaświadczeniu od neurologa ze mamy wzmacniać mięśnie brzucha a rozluźniać obręcz bardziej wcisnęłam sie zaraz nastepnego dnia do pediatry i poprosiłam o skierowanie na rehabilitacji i to do konkretnego, wybranego przede mnie ośrodka. Uprosilam tez dopisek Cito! Potem telefon do rehabilitantki stamtąd ktora mi Adasia ćwiczyła, a swego czasu załatwiłam Jej ortodontke na nfz zamiast prywatnie. I powiedział ze teraz cwuacza dzueci ktore koncza za 6 tygodni i prawdopodobnie uda nam sie wtedy zaczac u niej😊Ciesze sie ze udalo sietak szybko wszystko zalatwic. A tymczasem biore babkę raz do domu, niech pokaże cwiczenia.Camelia, werni, Anhydra, Chimera, baileys, trzydziecha lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
U nas na dniach popsuły sie troche drzemki, maly juz tak chetnie smoczka nie łapie. Ale za to mamy juz dwie noce z rzedu przespane do 5:30!!!! I potem po cycku do 8/9. Alleluja, w koncu wyspana jestem! I tym damy problem spania małego u nas w lozku byl rozwiązany. Wprawdzie przedwczoraj poszedl dopiero o 11, a wczoraj o 10 w nocy, ale tak czy inaczej jest sukces!
Oczywiscie zdaje dobie sprawe zazwyczaj zmieni sie małemu jeszcze 100 razy - dzieci nauczyły mnie zeby nie przyzwyczajać sie zbytnio do dobrego😁
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja też dzisiaj wyspana
położyłam go o 20:30 spać, a sama zasnęłam o 22. Obudził się tylko na szybkie karmienie o 3 i potem o 6
o 7 zamknął jeszcze oczy na godzinkę
noce marzenie
oby tak zostało
Agagusia, Chimera, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Tez maly dal mi pospac. Poszedł spac po 20. Pozniej pobudka kolo 1 pozniej kolo 5. O 7 zaczal sie krecic to wzielam do siebie do lozka dalam cyca i obudzil sie kolo 10. A przeważnie śpi max godz.
Pierniczkowa, Agagusia, Chimera lubią tę wiadomość
-
A u nas wprost przeciwnie...coś się pozmienialo na gorsze- od 3 dni po 4 pobudki w nocy (A bywało już, że tylko jedna!)...albo to po wtorkowym szczepieniu albo jakiś lęk separacyjny z powodu skoku 🤔...
Co do odciągania...dla mnie te Wasze objętości, które uzyskujecie to jakiś kosmos! Chyle czoła!Ja właśnie odciagnęłam 150ml bo jadę do centrum handlowego po sukienkę i buty na chrzciny... zajęło mi tk prawie 25 min...
W każdym razie przede mną miłe 2 godzinki czasu tylko dla siebie😁 dawne tego nie było😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 11:19
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Domi ja zawsze myślę, że te nasze Chłopaki to w równym wieku są, A tak naprawdę to między nimi w rezultacie prawie miesiąc różnicy jest 😉.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 11:19
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
U nas też noce super. Dzisiaj rekord - od 19:30 do 4:30 a potem do 9 😲
Anhydra bo Oluś się pospieszył, a Szymon zaliczył małe opóźnienie 😂 a mieli być dzień po dniu!
Pierniczkowa, nam póki co Pepti nie pasuje bo po laktozie w niej zawartej Mały ma problemy. Ustalimy sobie z pediatrą odpowiedni plan działania
Umówiłam się na prostowanie keratynowe, które wreszcie mogę zrobić, szkoda że laktacja jest przeciwwskazaniem do tak wielu zabiegówczas się trochę odgruzować😂
Anhydra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Umówiłam się na prostowanie keratynowe, które wreszcie mogę zrobić, szkoda że laktacja jest przeciwwskazaniem do tak wielu zabiegów
czas się trochę odgruzować😂
Nie strasz mnie - wlasnie od 12:00 siedze na keratynie😳 Sącze ciepła herbatke, gadam o pierdolach z moja fryzjerka, jest pieknie ❤
Powiedzialam mezowi, ze juz psychicznie nie wyrobie z tym puchem na łbie i że nie obchodzi mnie koszt, ide i juz 😂 Zostawilam mu 120 ml, bo rano odciagalam na szybko, mam nadzieje, ze w razie czego Młoda tym zapcha.
-
nick nieaktualnyCamelia, bez telefonu chyba bym zwariowała podczas nocnych karmien... zawsze trzymam Mai nad głowa i przegladam sklepy internetowe 🙈 Raz mi nawet spadl, na szczescie obok Młodej🤦♀️ Wez nie mow, ze az taka zła matka ze mnie
Pierniczkowa, Kalija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalija wrote:Dziewczyny doradzcie, zamierzam kupić sukienkę z H&M na święta BN i nie wiem jaki rozmiar. Laura nosi teraz 62. Brać 68 czy 74 ?
Baileys a Ty kupiłaś tą bodysukienkę w kratkę ? Jeśli tak to jaki Maja nosi teraz rozmiar i jaki kupiłaś?
Domi, a jak poznajesz że bolał brzuszek choć od tygodnia i tak ryczy? Pytam bo Laura mi dziś strasznie płakała i ja nie wiem dlaczego 😞
Edit:
Zamówiłam rozm.68. Miałam farta, okazało się, że to ostatnia sztuka w czerwonym kolorze 😎
Ja wzielam 68, ale nie bralam w koncu tej z białym body, bo stwierdzilam, ze jak sie okaze za mała, to bedzie kiszka.
Stacjonarnie dorwalam samą sukienke, bez body, w czerwona christmasowa krateczke. Nie ma jej chyba online, a szkoda, bo kosztowala tylko 40 zl i mysle, ze starczy na dlugo (potem moze robic za tunike).
Macie tak szybko juz sesje swiateczna? My dopiero niemowleca zrobilismy, swiateczna mamy 15.12 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny