Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka7 wrote:Niby nie trudno a jednak. U mnie w dwóch najbliżej położonych miastach (ponad 20km) nie ma żadnego lekarza z tym certyfikatem, najbliższy 90 km ode mnie, gdzie też nie znam lekarzy. Musiałabym szukać po placówkach nazwisk, a następnie na stronie czy takie nazwisko jest na liście lekarzy z certyfikatem. Masakra.
Kochana, to ja mieszkam na zadupiu u mnie tylko góry i nic więcej. Ale w mieście szpital jest i są lekarze specjalizujący się w USG genetycznym z certyfikatem Poszukaj, bo na bak kogoś uda Ci się znaleźćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 10:56
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinka7 wrote:Super! a tak z ciekawości zapytam, miałaś USG przez powłoki brzuszne?
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko wrote:Nie, bo lekarz powiedział ze na tym etapie przy tyłozgięciu bedzie przez brzuch kipesko widać
no ja wczoraj próbowałam i przy tyłozgięciu widziałyśmy tylko łożysko na przedniej ścianie i tętniący sznur pępowinowy. Tyle, że ja na weterynaryjnym USG[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Ja tez mam tylozgiecie i to mocne - zawsze przez to tez jest problem z dosięgnięciem szyjki i gina. I mialam w 9t0d usg przez brzuch - ladnie bylo widac. Tyle ze nie wiem gdzie mam łożysko - w obu poprzednich ciążach bylo na tylnej ściśnie - plus - szybciej czuć ruchy dziecka:) teraz zapomnialam dopytać...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Ja tez mam tylozgiecie i to mocne - zawsze przez to tez jest problem z dosięgnięciem szyjki i gina. I mialam w 9t0d usg przez brzuch - ladnie bylo widac. Tyle ze nie wiem gdzie mam łożysko - w obu poprzednich ciążach bylo na tylnej ściśnie - plus - szybciej czuć ruchy dziecka:) teraz zapomnialam dopytać...
moja koleżanka miała na tylnej ścianie i oglądała sobie sama, więc tu może być różnica wiem, że ruchy później i mniej bolące ponoć[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Marimiko wrote:Ja po wizycie: bobo rosnie jak na drożdżach;) dzis juz prawie 3.9 cm wzrostem przewyższylo nawet tydzień ciąży o kilka dni serce bije 168 ud/min wierci aie i wierzga,macha rekami i nogami cos tam miedzy nogami widzialam ale wiem ze na tym etapie zarówno u dziewczynek jak i chłopców wyglada to podobnie
Ale super! Wiedziałam że będzie git jesteśmy w tym samym dniu, ale mój maluch wczoraj był mniejszy niż Twój chyba kolejny gigant jak u Anhydry hahaAnhydra, Marimiko lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dziewczyny aco sądzicie o tej ofercie? Lekarzy których znam (niewielu), nie ma na liście więc szukam po omacku trochę https://www.dobreusg.pl/Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
nick nieaktualny
-
Marimiko wrote:Ja po wizycie: bobo rosnie jak na drożdżach;) dzis juz prawie 3.9 cm wzrostem przewyższylo nawet tydzień ciąży o kilka dni serce bije 168 ud/min wierci aie i wierzga,macha rekami i nogami cos tam miedzy nogami widzialam ale wiem ze na tym etapie zarówno u dziewczynek jak i chłopców wyglada to podobnie
my poprzednim razem na tym etapie juz znalismy plec. Lekarz stwierdzil, ze na 99 % to cos będzie kiedyś lechtaczka... I sie sprawdzilo!Marimiko lubi tę wiadomość
-
amalia wrote:Dziewczyny aco sądzicie o tej ofercie? Lekarzy których znam (niewielu), nie ma na liście więc szukam po omacku trochę https://www.dobreusg.pl/
to Krakow? Bylam w zeszłej ciazy u Wiechecia, z tym, ze wtedy pracowal gdzie ondziej. Bardzo dobry specjalista, ale w grudniu mial kolejki na luty... Innych lekarzy tam nie znam. Wielki minus to nie da sie do nich dodzwonić...amalia lubi tę wiadomość
-
Amalia - strona wyglada profesjonalnie. Sprawdziłabyś jeszcze ich lekarzy z certyfikatem na znanylarz i jesli miałby dobre opinie to dodzwonic szybko sie zapisac, bo zwykle sa kolejki. Jakby co to mów ze musisz zdążyć przed końcem 13 tygodnia.
amalia lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
plinka89 wrote:ale to masz skierowanie od lekarza z nfz, wiec pewnie spelniasz jakies kryterium z listy wskazan?
Nie nie skierowanie mam od swojego prywatnego lekarza, a faktycznie z listy wskazań do refundacji.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja robię w multimed na nfz. Mój lekarz stwierdził, że to najlepszy ośrodek w Polsce, jeśli chodzi o prenatalne i dał mi skierowanie stricte tam... nie wiem czy jest tak jak on mówi, ale od innego lekarz też słyszałam o tym multimedzi... coś słyszałyście o tej placówce?
a na wszelki wypadek też zapisałam się do medicorevu (mam pakiet z pracy)
-
Malinka7 wrote:Super! a tak z ciekawości zapytam, miałaś USG przez powłoki brzuszne?
ja w 9t3d miałam najpierw dopochwowo, ale lekarz w połowie badania stwierdził, że ciąża jest duża i lepiej będzie widać przez brzuch... i dokończył przez brzuch.
-
amalia wrote:Dziewczyny, czy macie może jakiś sposób, by lutka nie wypadała? Albo żeby aż tak nie wypadała? Przeszłam na wkładanie palcem bo do wczoraj nie wiedziałam, że patyczkiem nie wolno. Wydaje mi się, że palcem właśnie wyciągam stare tabletki gdy wkładam nowe. Czy to może normalne, że coś wypada?
Mi jeszcze nigdy nie ..wylatywaly cale tab
Nie wyciagaj poprzednich
Lepiej tam w srodku nie majstrowac aby nie zrobic sobie zakazenia spod np paznokci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:47