Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie od kilku dni widać już brzuszek z rana jak wstaję to mam taki, jakbym poprzedniego dnia dużo zjadła, a zawsze jak wstawałam to miałam brzuch wklęsły i było widać wystające kości miednicy a w ciągu dnia to mi wywala zaraz pod pępkiem i mam już tak aż do nocy dla osób niewtajemniczonych ten brzuszek na pewno nie jest jeszcze widoczny, ale ja już z mężem rozpoznaję, bo nawet wciągnąć go nie mogę
-
Ja mimo sporej wagi (na szczęście jestem wyzsza niz nizsza i dosc proporcjonalna wiec tego nie widac) to mam juz lekki bebzon, mimo ze prawie nic nie przytylam. Najbardziej mi wyskoczyl w viagi ostatnich dwoch tygodni. Tez nosze luzne góry, wczesniej nie zdradzały nic, a teraz juz zarys jest. Ale to moja trzecia ciąża wiec to tez swoje robi
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Kayama - ja miałam w pierwszej ciąży spodnie z pasem ciążowym z hm mama i baaaardzo polecam ! Najwygodniejsze na świecie oprócz tego nosilam normalne ciuchy z rozciągliwych materiałów. Po za spodniami i parką ciążową nic nie kupowałam. Mam dwie dresowe spodnice ołówkowe w których świetnie mieścił się brzuch ale to byla jesien zima. Teraz na lato pewnie dopkupie jakąs sukienkę.
I polecam leginsy ci@żowe po domu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:50
kayama, Chimera lubią tę wiadomość
-
Kayama, przyznam się że od tygodnia regularnie noszę na zmianę legginsy ciążowe i spodnie po pierwsze ciepło mi w plecy hehe, po drugie wreszcie nie mam odcisnięć na brzuchu i biodrach bo wszystko mi się dosłownie wżerało w skórę. A to że są jeszcze w miarę luźne na brzuchu mi nie przeszkadza. Większość dnia w pracy siedzę i muszę mieć pełen komfort:)
emi2016 lubi tę wiadomość
-
No ja właśnie zamówiłam 2 dni temu ciążowki z h&m. Póki co jedną parę bo nie jestem pewna rozmiaru (a cały czas leżę w domu i o prawdziwych zakupach mogę pomarzyć). W moje stare spodnie (r36) nawet już nie próbuje się wbijać, bo ostatnio pasowały tylko nogawki reszta rozpięta jak u ekshibicjonisty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 17:01
joan85, Agagusia lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Hej dziewczyny zaglądam sporadycznie bo nie chcę schizowac jak będę czytać o wszelkich bólach itd
Co do ciążowych spodni to różnie tutaj,zależy czy już obecne cisną. Ja póki co jeszcze w jeansach na zmianę z legginsami i podejrzewam że na wiosnę kupię ciążowe.
Chciałam także dodać żeby was nie korciło odkupić używanych bo te ciążowe dostosowują się do brzucha i potem są rozciągnięte na brzuchu. -
Ja tez już mam lekkie wybrzuszenie które czuć reka chociaz nie przytylam ani kg i jestem szczupła. Bylam dzis na 2 wizycie i mój maluch ma już 3,1cm. Widziałam jak się rusza martwie sie tylko troche bo tetno w dolnej granicy normy no ale jednak raczej to norma,lekarz powiedział że ma prawo tak być.
Misi@, Ania95, Anhydra, Limerikowo, OlaWi, Agagusia, Malinka7, emi2016 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Wreszcie udało mi się umówić na pierwszą wizytę
Tak jak chciałam na 15.01. Moje być albo nie być.
Mam nadzieję, że będzie dobrze.Misi@, Marimiko, OlaWi lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
My po wizycie. Wszystko ok 11tydz. Za 2 tyg prenatalne.
Chimera, Misi@, Ania95, Marimiko, Domi_tur, Anhydra, Limerikowo, joan85, OlaWi, Agagusia, Sylvka, Malinowa Panienka, Malinka7, emi2016, smeg lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja mam wciąż od kilku dni paskudny ból jak na miesiączkę tam na dole, jakby w pochwie / w kroczu...
Lekarz prowadzący kazał stosować Relanium i No-spę, ale tak się stresowałam, że poszłam dziś na luxmed do innego ginekologa - stwierdził, że z Bąblem wszystko ok, ale zauważył jakiś ciemniejszy obszar w macicy i powiedział, że to się może tworzyć krwiak. Mam przyjść na kontrolę znów za tydzień. Boję się skąd są te bóle... żeby to był ból jajników to bym była spokojniejsza. A to taki tępy ból w samym kroczu plus ból dołu pleców...
Btw. mam dziś 8tc + 2, a Bąbelek ma 1,5 cm - czy to nie za mało na ten czas ciąży?? Koleżanka z pracy też jest teraz w ciąży, aktualnie 6tc i jej bobo ma już 1,3 cm... -
baileys wrote:Dziewczyny a ja mam wciąż od kilku dni paskudny ból jak na miesiączkę tam na dole, jakby w pochwie / w kroczu...
Lekarz prowadzący kazał stosować Relanium i No-spę, ale tak się stresowałam, że poszłam dziś na luxmed do innego ginekologa - stwierdził, że z Bąblem wszystko ok, ale zauważył jakiś ciemniejszy obszar w macicy i powiedział, że to się może tworzyć krwiak. Mam przyjść na kontrolę znów za tydzień. Boję się skąd są te bóle... żeby to był ból jajników to bym była spokojniejsza. A to taki tępy ból w samym kroczu plus ból dołu pleców...
Btw. mam dziś 8tc + 2, a Bąbelek ma 1,5 cm - czy to nie za mało na ten czas ciąży?? Koleżanka z pracy też jest teraz w ciąży, aktualnie 6tc i jej bobo ma już 1,3 cm...
Nie jest cm tylko mm
Misi@ tak właśnie wszystko jak ja dzisiaj 20 słoików przekopałam bo wiedziałam że jest tam sok z jagód hahaha