X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myślicie, kiedy kupić takie spodnie ciążowe z pasem na brzuch? I jakie ciuchy się w ogóle w ciąży przydadzą? Jeszcze mamy że 3 miesiące zimne. Czy oprócz spodni coś? Bo ja się nie znam :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni widać już brzuszek :) z rana jak wstaję to mam taki, jakbym poprzedniego dnia dużo zjadła, a zawsze jak wstawałam to miałam brzuch wklęsły i było widać wystające kości miednicy ;) a w ciągu dnia to mi wywala zaraz pod pępkiem i mam już tak aż do nocy :D dla osób niewtajemniczonych ten brzuszek na pewno nie jest jeszcze widoczny, ale ja już z mężem rozpoznaję, bo nawet wciągnąć go nie mogę :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo sporej wagi (na szczęście jestem wyzsza niz nizsza i dosc proporcjonalna wiec tego nie widac) to mam juz lekki bebzon, mimo ze prawie nic nie przytylam. Najbardziej mi wyskoczyl w viagi ostatnich dwoch tygodni. Tez nosze luzne góry, wczesniej nie zdradzały nic, a teraz juz zarys jest. Ale to moja trzecia ciąża wiec to tez swoje robi

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - ja miałam w pierwszej ciąży spodnie z pasem ciążowym z hm mama i baaaardzo polecam ! Najwygodniejsze na świecie :) oprócz tego nosilam normalne ciuchy z rozciągliwych materiałów. Po za spodniami i parką ciążową nic nie kupowałam. Mam dwie dresowe spodnice ołówkowe w których świetnie mieścił się brzuch ale to byla jesien zima. Teraz na lato pewnie dopkupie jakąs sukienkę.

I polecam leginsy ci@żowe po domu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:50

kayama, Chimera lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, przyznam się że od tygodnia regularnie noszę na zmianę legginsy ciążowe i spodnie :) po pierwsze ciepło mi w plecy hehe, po drugie wreszcie nie mam odcisnięć na brzuchu i biodrach bo wszystko mi się dosłownie wżerało w skórę. A to że są jeszcze w miarę luźne na brzuchu mi nie przeszkadza. Większość dnia w pracy siedzę i muszę mieć pełen komfort:)

emi2016 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:36

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to ja sobie zakupie takie spodnie i leginsy :))

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie zamówiłam 2 dni temu ciążowki z h&m. Póki co jedną parę bo nie jestem pewna rozmiaru (a cały czas leżę w domu i o prawdziwych zakupach mogę pomarzyć). W moje stare spodnie (r36) nawet już nie próbuje się wbijać, bo ostatnio pasowały tylko nogawki :D reszta rozpięta jak u ekshibicjonisty ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 17:01

joan85, Agagusia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę 36 i te legginsy i spodnie z hm leżą super :) można się najeść kapusty i fasoli a w spodniach i tak wygodnie haha

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zaglądam sporadycznie bo nie chcę schizowac jak będę czytać o wszelkich bólach itd

Co do ciążowych spodni to różnie tutaj,zależy czy już obecne cisną. Ja póki co jeszcze w jeansach na zmianę z legginsami i podejrzewam że na wiosnę kupię ciążowe.
    Chciałam także dodać żeby was nie korciło odkupić używanych bo te ciążowe dostosowują się do brzucha i potem są rozciągnięte na brzuchu.

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum ja miałam jedne uzywane a drugie naowe i byly ok :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupowałam żadnych ciuchów ciążowych, mam trochę większych spodni i póki co mi w nich wygodnie.
    Brzuszek poczułam w zeszłym tygodniu, gdy ubierałam sie na wizytę do położnej, że takie wybrzuszenie już się robi.

06837800ba.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie też nie kupuję ciążowych ubrań, bo mam mieszankę rozmiarów w szafie :D przed ciążą chodziłam w spodniach r34, a teraz wyciągnęłam sobie rozmiar 36 i jest wygodnie :) ale pewnie już niedługo też będą za ciasne ;)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już mam lekkie wybrzuszenie które czuć reka chociaz nie przytylam ani kg i jestem szczupła. Bylam dzis na 2 wizycie i mój maluch ma już 3,1cm. Widziałam jak się rusza :) martwie sie tylko troche bo tetno w dolnej granicy normy no ale jednak raczej to norma,lekarz powiedział że ma prawo tak być.

Misi@, Ania95, Anhydra, Limerikowo, OlaWi, Agagusia, Malinka7, emi2016 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udało mi się umówić na pierwszą wizytę :D
    Tak jak chciałam na 15.01. Moje być albo nie być.
    Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Misi@, Marimiko, OlaWi lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wszystko ok 11tydz. Za 2 tyg prenatalne. :)

Chimera, Misi@, Ania95, Marimiko, Domi_tur, Anhydra, Limerikowo, joan85, OlaWi, Agagusia, Sylvka, Malinowa Panienka, Malinka7, emi2016, smeg lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Oby tak dalej ;)
    A ja cierpię. Tak bardzo lubię jeść a przez ten gorzki posmak w buzi nic mi nie smakuje..no cóż czego się nie robi dla bejbika:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Wreszcie udało mi się umówić na pierwszą wizytę :D
    Tak jak chciałam na 15.01. Moje być albo nie być.
    Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Będzie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam wciąż od kilku dni paskudny ból jak na miesiączkę tam na dole, jakby w pochwie / w kroczu...

Lekarz prowadzący kazał stosować Relanium i No-spę, ale tak się stresowałam, że poszłam dziś na luxmed do innego ginekologa - stwierdził, że z Bąblem wszystko ok, ale zauważył jakiś ciemniejszy obszar w macicy i powiedział, że to się może tworzyć krwiak. Mam przyjść na kontrolę znów za tydzień. Boję się :-( skąd są te bóle... żeby to był ból jajników to bym była spokojniejsza. A to taki tępy ból w samym kroczu plus ból dołu pleców...

Btw. mam dziś 8tc + 2, a Bąbelek ma 1,5 cm - czy to nie za mało na ten czas ciąży?? Koleżanka z pracy też jest teraz w ciąży, aktualnie 6tc i jej bobo ma już 1,3 cm...

• Bum23 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny a ja mam wciąż od kilku dni paskudny ból jak na miesiączkę tam na dole, jakby w pochwie / w kroczu...

Lekarz prowadzący kazał stosować Relanium i No-spę, ale tak się stresowałam, że poszłam dziś na luxmed do innego ginekologa - stwierdził, że z Bąblem wszystko ok, ale zauważył jakiś ciemniejszy obszar w macicy i powiedział, że to się może tworzyć krwiak. Mam przyjść na kontrolę znów za tydzień. Boję się :-( skąd są te bóle... żeby to był ból jajników to bym była spokojniejsza. A to taki tępy ból w samym kroczu plus ból dołu pleców...

Btw. mam dziś 8tc + 2, a Bąbelek ma 1,5 cm - czy to nie za mało na ten czas ciąży?? Koleżanka z pracy też jest teraz w ciąży, aktualnie 6tc i jej bobo ma już 1,3 cm...

Nie jest cm tylko mm :)

Misi@ tak właśnie wszystko jak ja dzisiaj 20 słoików przekopałam bo wiedziałam że jest tam sok z jagód hahaha

w57vrjjgc3jyrlgt.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ