X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myślicie, kiedy kupić takie spodnie ciążowe z pasem na brzuch? I jakie ciuchy się w ogóle w ciąży przydadzą? Jeszcze mamy że 3 miesiące zimne. Czy oprócz spodni coś? Bo ja się nie znam :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni widać już brzuszek :) z rana jak wstaję to mam taki, jakbym poprzedniego dnia dużo zjadła, a zawsze jak wstawałam to miałam brzuch wklęsły i było widać wystające kości miednicy ;) a w ciągu dnia to mi wywala zaraz pod pępkiem i mam już tak aż do nocy :D dla osób niewtajemniczonych ten brzuszek na pewno nie jest jeszcze widoczny, ale ja już z mężem rozpoznaję, bo nawet wciągnąć go nie mogę :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo sporej wagi (na szczęście jestem wyzsza niz nizsza i dosc proporcjonalna wiec tego nie widac) to mam juz lekki bebzon, mimo ze prawie nic nie przytylam. Najbardziej mi wyskoczyl w viagi ostatnich dwoch tygodni. Tez nosze luzne góry, wczesniej nie zdradzały nic, a teraz juz zarys jest. Ale to moja trzecia ciąża wiec to tez swoje robi

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - ja miałam w pierwszej ciąży spodnie z pasem ciążowym z hm mama i baaaardzo polecam ! Najwygodniejsze na świecie :) oprócz tego nosilam normalne ciuchy z rozciągliwych materiałów. Po za spodniami i parką ciążową nic nie kupowałam. Mam dwie dresowe spodnice ołówkowe w których świetnie mieścił się brzuch ale to byla jesien zima. Teraz na lato pewnie dopkupie jakąs sukienkę.

I polecam leginsy ci@żowe po domu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:50

kayama, Chimera lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, przyznam się że od tygodnia regularnie noszę na zmianę legginsy ciążowe i spodnie :) po pierwsze ciepło mi w plecy hehe, po drugie wreszcie nie mam odcisnięć na brzuchu i biodrach bo wszystko mi się dosłownie wżerało w skórę. A to że są jeszcze w miarę luźne na brzuchu mi nie przeszkadza. Większość dnia w pracy siedzę i muszę mieć pełen komfort:)

emi2016 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:36

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to ja sobie zakupie takie spodnie i leginsy :))

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie zamówiłam 2 dni temu ciążowki z h&m. Póki co jedną parę bo nie jestem pewna rozmiaru (a cały czas leżę w domu i o prawdziwych zakupach mogę pomarzyć). W moje stare spodnie (r36) nawet już nie próbuje się wbijać, bo ostatnio pasowały tylko nogawki :D reszta rozpięta jak u ekshibicjonisty ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 17:01

joan85, Agagusia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę 36 i te legginsy i spodnie z hm leżą super :) można się najeść kapusty i fasoli a w spodniach i tak wygodnie haha

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zaglądam sporadycznie bo nie chcę schizowac jak będę czytać o wszelkich bólach itd

Co do ciążowych spodni to różnie tutaj,zależy czy już obecne cisną. Ja póki co jeszcze w jeansach na zmianę z legginsami i podejrzewam że na wiosnę kupię ciążowe.
    Chciałam także dodać żeby was nie korciło odkupić używanych bo te ciążowe dostosowują się do brzucha i potem są rozciągnięte na brzuchu.

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum ja miałam jedne uzywane a drugie naowe i byly ok :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupowałam żadnych ciuchów ciążowych, mam trochę większych spodni i póki co mi w nich wygodnie.
    Brzuszek poczułam w zeszłym tygodniu, gdy ubierałam sie na wizytę do położnej, że takie wybrzuszenie już się robi.

06837800ba.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie też nie kupuję ciążowych ubrań, bo mam mieszankę rozmiarów w szafie :D przed ciążą chodziłam w spodniach r34, a teraz wyciągnęłam sobie rozmiar 36 i jest wygodnie :) ale pewnie już niedługo też będą za ciasne ;)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już mam lekkie wybrzuszenie które czuć reka chociaz nie przytylam ani kg i jestem szczupła. Bylam dzis na 2 wizycie i mój maluch ma już 3,1cm. Widziałam jak się rusza :) martwie sie tylko troche bo tetno w dolnej granicy normy no ale jednak raczej to norma,lekarz powiedział że ma prawo tak być.

Misi@, Ania95, Anhydra, Limerikowo, OlaWi, Agagusia, Malinka7, emi2016 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udało mi się umówić na pierwszą wizytę :D
    Tak jak chciałam na 15.01. Moje być albo nie być.
    Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Misi@, Marimiko, OlaWi lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wszystko ok 11tydz. Za 2 tyg prenatalne. :)

Chimera, Misi@, Ania95, Marimiko, Domi_tur, Anhydra, Limerikowo, joan85, OlaWi, Agagusia, Sylvka, Malinowa Panienka, Malinka7, emi2016, smeg lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Oby tak dalej ;)
    A ja cierpię. Tak bardzo lubię jeść a przez ten gorzki posmak w buzi nic mi nie smakuje..no cóż czego się nie robi dla bejbika:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Wreszcie udało mi się umówić na pierwszą wizytę :D
    Tak jak chciałam na 15.01. Moje być albo nie być.
    Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Będzie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam wciąż od kilku dni paskudny ból jak na miesiączkę tam na dole, jakby w pochwie / w kroczu...

Lekarz prowadzący kazał stosować Relanium i No-spę, ale tak się stresowałam, że poszłam dziś na luxmed do innego ginekologa - stwierdził, że z Bąblem wszystko ok, ale zauważył jakiś ciemniejszy obszar w macicy i powiedział, że to się może tworzyć krwiak. Mam przyjść na kontrolę znów za tydzień. Boję się :-( skąd są te bóle... żeby to był ból jajników to bym była spokojniejsza. A to taki tępy ból w samym kroczu plus ból dołu pleców...

Btw. mam dziś 8tc + 2, a Bąbelek ma 1,5 cm - czy to nie za mało na ten czas ciąży?? Koleżanka z pracy też jest teraz w ciąży, aktualnie 6tc i jej bobo ma już 1,3 cm...

• Bum23 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny a ja mam wciąż od kilku dni paskudny ból jak na miesiączkę tam na dole, jakby w pochwie / w kroczu...

Lekarz prowadzący kazał stosować Relanium i No-spę, ale tak się stresowałam, że poszłam dziś na luxmed do innego ginekologa - stwierdził, że z Bąblem wszystko ok, ale zauważył jakiś ciemniejszy obszar w macicy i powiedział, że to się może tworzyć krwiak. Mam przyjść na kontrolę znów za tydzień. Boję się :-( skąd są te bóle... żeby to był ból jajników to bym była spokojniejsza. A to taki tępy ból w samym kroczu plus ból dołu pleców...

Btw. mam dziś 8tc + 2, a Bąbelek ma 1,5 cm - czy to nie za mało na ten czas ciąży?? Koleżanka z pracy też jest teraz w ciąży, aktualnie 6tc i jej bobo ma już 1,3 cm...

Nie jest cm tylko mm :)

Misi@ tak właśnie wszystko jak ja dzisiaj 20 słoików przekopałam bo wiedziałam że jest tam sok z jagód hahaha

w57vrjjgc3jyrlgt.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ