X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    12h snu bez pobudki 😳 plinka zazdro 🥰

No właśnie, tylko widzisz teraz wyszło, ze jednak muszę wybudzac na karmienie...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    12h snu bez pobudki 😳 plinka zazdro 🥰
    nie ma czego
    12h niemowlaka bez jedzenia to blad
    na ten czas min 2 karmienia przypadaja

moje spia 10-12h jak maja po 3 i 5l a i tak jesli chca pic to w nocy wolaja

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka u nas ten sam problem- Mała przybiera średnio 100- 120 g na tydzień. Wczoraj odebrałam wyniki morfo i moczu- jest ok. Pediatra powiedziała, że jeśli nic z badań nie wyjdzie to znaczy że taka "uroda" dziecka i że nie rekomenduje dokarmiania. Tym bardziej że Mała jest energiczna, pogodna, prawidłowo się rozwija. Ja oczywiście mam milion myśli w głowie ...
    A co do karmienia nocnego to też był etap że Mała budziła się tylko ok 4 ale zaczęłam ja jeszcze karmić o 1 (czasem na śpiocha). Pediatra też mi powiedziała że max 5 godzin przerwy w karmieniu.

plinka89 lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaa - mam nadzieję, ze u nas tez będzie podobnie. Ja tez jestem drobnej budowy i jako dziecko wiecznie mialam ,,niedowage" wg lekarzy, takze licze na to, ze corki maja takie predyspozycje genetyczne. U nas miesiac temu pediatra nie kazala wybudzac, ale przyrosty byly wtedy ok. Z tym dokarmianiem to podejrzewam, ze u nas i tak bylby problem, bo moje dziecko je tylko wtedy kiedy chce. Kilka razy zalezalo mj nakarmic ja, bo np chcialam wyjsc, to sie nie dalo. Wrzask i wypychanie jezyczkiem piersi... Pozostaje dokarmianie na spiocha. Dam znac w poniedziałek, trzymajcie kciuki!

Niebieska Gwiazda, werni, Matyldaaa lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    przepraszam ze sie wtracam ;)

Kayama czy mozesz dodac mnie do przyjaciolek chcialabym ci Priva wyslac w sprawie prolutexu :)

pozdrawiam wszystkie

Jasne, już dodaje :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Jakie maja wasze maluchy stope?
    U nas 9 cm

Moja 8 cm, mierze bo niechodki jej kupuje na Święta a najmniejsze rozmiary widzę na 10 cm.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby laktacja ustabilizowana a jak dostawiam młodego to po kilku minutach czuje taki silny naplyw mleka i wtedy mleko dosłownie sika mi kilkoma strumienizmi z każdej piersi😒...młody wtedy najczęsciej sie krztusi i wnerwia bo mu do gardla wlatuje. Ciekawe jest to, że na początku takich nagłych napływow nie miałam 🤔. Co do wyglądu piersi to u mnie też bez większych zmian póki co.
    Trochę przestraszylyscie mnie z tą bostonką, bo Olek ostatnio miał kontakt z dziećmi w wieku przedszkolnym 🙈😓

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🧺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:31

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, u mnie tak samo. Młody się krztusi odrywa głowę, a wtedy mi chyba w każdą stronę świata strumień leci i oboje jesteśmy cali w mleku. Przy pierwszym takich przebojów nie miałam.

tb73vut14i57zd3c.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co bierzecie ma gardlo i katar ? W poniedziałek chce zadzwonić do przychodni. Po tej nocy gorzej sie czuje. Na szczęście Wojtek tym razem sie nie zarazil jak narazie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja mam to samo! Sika jak z fontanny. I tez na początku tak nie było. Tzn leciało wtedy samo ale bardziej kroplami a nie tak. Jak teraz pod ciśnieniem 😆 Mała sie wkurza, odrywa a mleko nieraz leci jej na twarz albo mi na bluzkę i wszystko mokre... 🤦‍♀️

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny co bierzecie ma gardlo i katar ? W poniedziałek chce zadzwonić do przychodni. Po tej nocy gorzej sie czuje. Na szczęście Wojtek tym razem sie nie zarazil jak narazie.
    Ja na gardło psikalam Argentin T, a na katar inhalacje z olejku eukaliptusowego i sinulan express forte.

werni lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na gardło ostatnio super pomogła mieszanka laryngologiczna robiona w aptece. Argentin i inne akceptowane przy kp (tantuum verde, strepsils) nie dawały rady .

Plinka, trzymam kciuki za wyniki!! Domyślam się, ze teraz trochę się tym stresujesz ale trochę zazdroszczę przespanych nocek. I tez myśle, ze to taka uroda młodej bo chyba jakby potrzebowała więcej jeść to po prostu częściej by się budziła 🤔. Ale oczywiście trzeba to sprawdzić.
    Mój ostatnio przybiera ok 600g miesięcznie i tez się martwię czy to nie za mało. Z tym ze on jest ponad 7 kg klocek.

werni lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    No właśnie, tylko widzisz teraz wyszło, ze jednak muszę wybudzac na karmienie...

wystarczy obserwować bo może nadrabia w dzień :) moja też ładnie śpi = często godzin bez pobudki na cycka i wiele razy to już konsultowałam bo dla mnie to nowość - starsza wybudzała się co 2 godziny bardzo długo :)

ale wracając do młodszej to widzę, że rośnie "wolniej" - za kilka dni będziemy mieć 4 miesiące a ma dopiero 6 z lekkim hakiem pewnie - ze szpitala wyszła 3600. Tylko że jest ładnie proporjonalna - wogóle po niej nie widać że mało je w nocy :) Niektóre tak po prostu mają dzieciaki ale jak sama wiesz warto obserwować :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:

Argetnin T w spraeyu ze srebrem - działa rewelacyjnie i można w ciąży i przy kp plus do tego płukanie z Hascosept

werni lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu jadę do mamy, czuję się jak przegryw już. Non stop coś ze potrzebuje pomocy. Pisałam że chruplo mi coś w plecach wczoraj, no i okazało się że wysunął się dysk i jest mega opuchlizna. Nie jestem w stanie dźwignąć małej. A że mam już 4 pęknięte dyski, to kolejny może równac się wózek. A dodatkowo przy cycku tylko apap, więc mam leżeć, gorące okłady jutro jadę na tejpy i nie dźwigać dziecka, co samej w ciągu dnia jest nierealne...
    Na leki się nie zgodziłam, nie po to tyle walczyłam żeby móc ją moim karmić , żeby teraz to wszystko szalg trafił. Wychodzi na to że karmię ja do końca roku aż będzie mieć 5.5 miesiąca i wracam na siłkę co oznacza zmniejszenie ilości sesji.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonika, mój jeszcze w prawdzie 3 miesięcy nie ma ale też nie lubi leżenia na brzuszku a uwielbia noszenie przodem i w pionie, aż się zastanawiam czy to dobre dla kręgosłupa tak nosić jakby na siedząco

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy mają czasem zielone kupy? U nas ostatnich kilka kup zielonych, mają inny zapach i trochę chyba śluzu. Niby czasem jak jest to ok ale już kilka pod rząd było więc nie wiem hm

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, dawaj fotę 😁 kupy to już chyba mój ulubiony temat 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha teraz jak byliśmy u ortopedy po wyniki usg to pani mowila zeby malego wlasnie tak nosić z tym pasem co nam dala zeby maly w tym chodzil.
    Jak jutro bede zle sie czuc to dzwonie do poradni. Katar mnie meczy.
    Dzis maly prawie caly dzien sie smieje. I jak trzymam go na rekach juz prawie sztywno trzyma glowke :)

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ