Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Plinka u nas ten sam problem- Mała przybiera średnio 100- 120 g na tydzień. Wczoraj odebrałam wyniki morfo i moczu- jest ok. Pediatra powiedziała, że jeśli nic z badań nie wyjdzie to znaczy że taka "uroda" dziecka i że nie rekomenduje dokarmiania. Tym bardziej że Mała jest energiczna, pogodna, prawidłowo się rozwija. Ja oczywiście mam milion myśli w głowie ...
A co do karmienia nocnego to też był etap że Mała budziła się tylko ok 4 ale zaczęłam ja jeszcze karmić o 1 (czasem na śpiocha). Pediatra też mi powiedziała że max 5 godzin przerwy w karmieniu.plinka89 lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
Matyldaa - mam nadzieję, ze u nas tez będzie podobnie. Ja tez jestem drobnej budowy i jako dziecko wiecznie mialam ,,niedowage" wg lekarzy, takze licze na to, ze corki maja takie predyspozycje genetyczne. U nas miesiac temu pediatra nie kazala wybudzac, ale przyrosty byly wtedy ok. Z tym dokarmianiem to podejrzewam, ze u nas i tak bylby problem, bo moje dziecko je tylko wtedy kiedy chce. Kilka razy zalezalo mj nakarmic ja, bo np chcialam wyjsc, to sie nie dalo. Wrzask i wypychanie jezyczkiem piersi... Pozostaje dokarmianie na spiocha. Dam znac w poniedziałek, trzymajcie kciuki!
Niebieska Gwiazda, werni, Matyldaaa lubią tę wiadomość
-
U mnie niby laktacja ustabilizowana a jak dostawiam młodego to po kilku minutach czuje taki silny naplyw mleka i wtedy mleko dosłownie sika mi kilkoma strumienizmi z każdej piersi😒...młody wtedy najczęsciej sie krztusi i wnerwia bo mu do gardla wlatuje. Ciekawe jest to, że na początku takich nagłych napływow nie miałam 🤔. Co do wyglądu piersi to u mnie też bez większych zmian póki co.
Trochę przestraszylyscie mnie z tą bostonką, bo Olek ostatnio miał kontakt z dziećmi w wieku przedszkolnym 🙈😓
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Dziewczyny co bierzecie ma gardlo i katar ? W poniedziałek chce zadzwonić do przychodni. Po tej nocy gorzej sie czuje. Na szczęście Wojtek tym razem sie nie zarazil jak narazie.
-
O ja mam to samo! Sika jak z fontanny. I tez na początku tak nie było. Tzn leciało wtedy samo ale bardziej kroplami a nie tak. Jak teraz pod ciśnieniem 😆 Mała sie wkurza, odrywa a mleko nieraz leci jej na twarz albo mi na bluzkę i wszystko mokre... 🤦♀️Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
werni wrote:Dziewczyny co bierzecie ma gardlo i katar ? W poniedziałek chce zadzwonić do przychodni. Po tej nocy gorzej sie czuje. Na szczęście Wojtek tym razem sie nie zarazil jak narazie.
werni lubi tę wiadomość
-
Mi na gardło ostatnio super pomogła mieszanka laryngologiczna robiona w aptece. Argentin i inne akceptowane przy kp (tantuum verde, strepsils) nie dawały rady .
Plinka, trzymam kciuki za wyniki!! Domyślam się, ze teraz trochę się tym stresujesz ale trochę zazdroszczę przespanych nocek. I tez myśle, ze to taka uroda młodej bo chyba jakby potrzebowała więcej jeść to po prostu częściej by się budziła 🤔. Ale oczywiście trzeba to sprawdzić.
Mój ostatnio przybiera ok 600g miesięcznie i tez się martwię czy to nie za mało. Z tym ze on jest ponad 7 kg klocek.werni lubi tę wiadomość
[/url]
-
plinka89 wrote:No właśnie, tylko widzisz teraz wyszło, ze jednak muszę wybudzac na karmienie...
wystarczy obserwować bo może nadrabia w dzieńmoja też ładnie śpi = często godzin bez pobudki na cycka i wiele razy to już konsultowałam bo dla mnie to nowość - starsza wybudzała się co 2 godziny bardzo długo
ale wracając do młodszej to widzę, że rośnie "wolniej" - za kilka dni będziemy mieć 4 miesiące a ma dopiero 6 z lekkim hakiem pewnie - ze szpitala wyszła 3600. Tylko że jest ładnie proporjonalna - wogóle po niej nie widać że mało je w nocyNiektóre tak po prostu mają dzieciaki ale jak sama wiesz warto obserwować
-
werni wrote:Dziewczyny co bierzecie ma gardlo i katar ? W poniedziałek chce zadzwonić do przychodni. Po tej nocy gorzej sie czuje. Na szczęście Wojtek tym razem sie nie zarazil jak narazie.
Argetnin T w spraeyu ze srebrem - działa rewelacyjnie i można w ciąży i przy kp plus do tego płukanie z Hascoseptwerni lubi tę wiadomość
-
A ja znowu jadę do mamy, czuję się jak przegryw już. Non stop coś ze potrzebuje pomocy. Pisałam że chruplo mi coś w plecach wczoraj, no i okazało się że wysunął się dysk i jest mega opuchlizna. Nie jestem w stanie dźwignąć małej. A że mam już 4 pęknięte dyski, to kolejny może równac się wózek. A dodatkowo przy cycku tylko apap, więc mam leżeć, gorące okłady jutro jadę na tejpy i nie dźwigać dziecka, co samej w ciągu dnia jest nierealne...
Na leki się nie zgodziłam, nie po to tyle walczyłam żeby móc ją moim karmić , żeby teraz to wszystko szalg trafił. Wychodzi na to że karmię ja do końca roku aż będzie mieć 5.5 miesiąca i wracam na siłkę co oznacza zmniejszenie ilości sesji. -
Moonika, mój jeszcze w prawdzie 3 miesięcy nie ma ale też nie lubi leżenia na brzuszku a uwielbia noszenie przodem i w pionie, aż się zastanawiam czy to dobre dla kręgosłupa tak nosić jakby na siedząco
-
Czy Wasze maluchy mają czasem zielone kupy? U nas ostatnich kilka kup zielonych, mają inny zapach i trochę chyba śluzu. Niby czasem jak jest to ok ale już kilka pod rząd było więc nie wiem hm
-
Trzydziecha teraz jak byliśmy u ortopedy po wyniki usg to pani mowila zeby malego wlasnie tak nosić z tym pasem co nam dala zeby maly w tym chodzil.
Jak jutro bede zle sie czuc to dzwonie do poradni. Katar mnie meczy.
Dzis maly prawie caly dzien sie smieje. I jak trzymam go na rekach juz prawie sztywno trzyma glowketrzydziecha lubi tę wiadomość