Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:No Robuś też dziś miał bardzo wesoły dzień. W południe położyłam się z nim w łóżku żeby się zdrzemnąć, a on bez lulania, bez cycka sam zasnął i to na 2,5h! Aż z tej okazji upiekłam ciasto marchewkowe 😂 Na popołudniową drzemkę usnął sam w swoim łóżeczku, no po prostu szok...czyżby te 3 miesiące działały? 😉
Nam pani fizjo mówiła że jak najbardziej można tak nosić takiego malucha.
Domi może zacznij prowadzić szkolenia z "kupologii stosowanej" 😁😁
W takim razie cieszcie się urokiem 3- miesiecy, bo u nas w tym okresie też był spory progres w zasypianiu i długosci drzemek ...aż do skończenia 4-tego miesiąca 🤣, po skończeniu którego znowu się wszystko pokasztaniło🤷♀️🙈
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
trzydziecha wrote:Hehe Domi jutro jak będzie znów to zrobię bo nie robiłam jeszcze :p dziękuję Ci
Nasz miewa zielone. Teraz mial kilka razy po szczepionce na rota. Innym razem miewa w zależnosci od mojej diety (w ogóle zauważyłam, że picie inki może miec na to wplyw)... wychodzę z założenia, że jak nie towarzyszą temu inne objawy (bol brzucha, temperatura itp) to wszystko ok.
Zielona kupa jest ok. Moja ostatnio zrobiła ciemnobrązową a internet nie zna takiego koloru kupki niemowlaka. To było wtedy co trochę dokarmiałam mm, no i po czopku bo prawie 2 tyg. na nią czekaliśmy. No ten brak kup nieustannie mnie martwi. Tym bardziej , że jak już pójdzie to gigant, więc w jelitach zalega. Pediatrzy bagatelizują.
Pierniczkowa , bardzo Ci współczuję problemów z plecami. Dobrze , że masz kogo poprosić o pomoc. Trzymam kciuki by Ci się szybko polepszyło🧡
U nas chyba skok bo spanie to dramat. No słuchajcie poprzedniej nocy spała od 20:30 do północy a potem budziła się co godzinę aż do 5 . O tej 5 miała półtorej godziny aktywności i potem pospała jeszcze 1.5h. Dramat 😩
Za to dziś w dzień spoko bo w aucie i spacerze spała łącznie (i ciągiem) 4h. W domu to tylko turbodrzemki po 15-20min. Ciekawe jak będzie tej nocy , śpi już od pół godzinki...
Zwracam honor gryzakowi-grzybowo, to jednak hit😍
Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, kayama lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Dziękuję Ci, że tak długo dałaś mi się cieszyć mą dzisiejszą radością 🤪 Ważne żeby jutro Robuś usnął ładnie, bo mnie już mąż więcej na żaden koncert nie puści 😂 Chociaż następny mam zaplanowany dopiero na kwiecień...na pewno jakiś kryzys na wtedy się znajdzie, lęk separacyjny będzie jak znalazł😉
Mąż przyszedł w środę z pracy i mówi "13 grudnia jest impreza świąteczna ode mnie z pracy, powiedziałem, że nas nie będzie". Kurde no ja bym poszła, rodzice moi by zostali z małym, on że już w robocie powiedział że nas nie będzie, bo on był pewny, że ja skuli małego nie będę chciała🤷 Ledwo skończyliśmy dyskusje, a mi dzwoni telefon-moja księgowa "co robisz 13grudnia? Bo mamy imprezę firmową. Przyjdziesz?", spojrzałam na męża, upewniłam się że mnie słyszy "no tak się składa, że na 13 grudnia nie mam żadnych planów, chętnie przyjde" 😁 I tak sam sobie narobił roboty. Nie rozumiem skąd u niego pewność, że kobieta, która nagle musi siedzieć w domu i opiekować się dzieckiem nie będzie chciała się wyrwać choć na jeden wieczór...te chłopy są jakieś inne 🤪
Hehehe no niby przy dzieciach nie można przyzwyczajac sie do dobrego 🙈.
A co do checi wychodzenia, to pomimo, że mam czasami wyrzuty sumienia, że Młodego zostawiam, to na ogół jestem bardzo wyrywna w tej kwestii- nawet do sklepu wychodzę w pełnym anturażu. Nie wiem jak u Was, ale u mnie to siedzenie z Mlodym calymi dniami sprawia, że mam taki głód towarzyski, że niemal celebruję każde spotkanie ze znajomymi!🤣 Wiecie...obmyślanie stylizacji juz od rana- mycie głowy, makijaż i nawet golenie nóg od czasu do czasu (pomimo, że zima!) 🙃😁.Applejoy, Chimera, Camelia lubią tę wiadomość
Chimera uśmiałam się hehe kobieta tez powinna czasami wyjsc do ludzi bo mozna zwariować
wlasnie czytalam na fb na grupie o wychodzeniu.
Moj kupy juz ladne robi. Nie sa juz takie płynne. Pije inke i ani razu nie mial zielonych kup od urodzenia.p -
Ja wychodzę na babskie spotkanie pod koniec miesiąca, mąż był zdziwiony , że przyjęłam zaproszenie a ja jestem zdziwiona, że on jest zdziwiony 🤪
Sylvka, Applejoy, Chimera, Anhydra, werni, trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Boziu Droga, a ja się dziś zastanawiałam co mogłabym robić poza prowadzeniem salonu... A tu pomysły sypią się z rękawa!!!
Zakładam bloga "Mama-kupolog, analizuję kupy dzieci, psów i młodych mam" zastrzegam sobie tylko analizowanie na podstawie zdjęć i nie analizuję kac-kup 😂😂😂😂Pierniczkowa, werni, Frida91, kayama, Applejoy, Marcelina85, Camelia lubią tę wiadomość
-
To tylko ja siedzę w domu z dzieckiem 24h na dobę bo boję się, że jak wyjdę i wrócę to mój syn będzie już chodził, mówił i pił z ojcem browara?! 🙈
Mi się coś stało w głowę, ja przed ciążą nie mogłam pojąć jak kobiety mogą ciągle z dziećmi siedzieć i nie wychodzić samej na kawę z koleżanką, co miesiąc do fryzjera, kosmetyczki, MASAZYSTY 🤨😂😂 A teraz nawet męża do Biedry wysyłam bo mi jakoś tak szkoda👽🛸 -
Applejoy wrote:Chimera czy odpaliłaś dzisiaj już netflixa? 🤩🤩🤩
Anhydra si si 😁😁Anhydra lubi tę wiadomość
-
Maly rowne co 3 godz budzi od 0:30.
19-0:30-3:30 i teraz pewnie po 6 sie obudzi.
Cos mnie prawa piers boli sprobuje rano go przystawic jak wcześniej oczyszcze nos bo teraz nie chcial złapać -
Ja na razie odwazylam się tylko na kawę z koleżanką i to blisko
Nie licząc jakichś tam wyskokow do biedry. Jakoś wzbraniam sie od odciagania mleka i podawania butelki. A taka mialam ochotę iść do kina na Jokera
Ale chyba nie jestem gotowa zostawić małej i żeby ktoś inny ja nakarmil. Czulabym chyba że juz nie jestem jej tak potrzebna 😅 Jestem nienormalna...
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙