X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 14:31

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak mój syn to zrobił, ale dziś w nocy w trakcie zmieniania pieluchy po ciemku obsikał mi poduszkę 😂 nie chcecie wiedzieć kiedy się zorientowałam, że to mocz a nie woda z mokrych włosów 😂😂😂😂

Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Ania95, Agagusia, Camelia, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Do kina bardzo chciałam chodzić ale właśnie nie widzę w Multikinie w repertuarze tego cyklu a inne kina nie organizują (oprócz kina Wisła a tam są sale w podziemiach i nie wiem co z wózkiem)
    Multikino ma w środę o 12.00.
    Ja już byłam jak Janek miał 8tygodni i nastresowalam się na następne parę miesięcy... bylam na Piłsudskim. Byłam ja i 4 berety... Mój syn jak to on spał godzinę na mnie w chuście, a potem się obudził i ryk. Ja mu cyca, to cisza, ale na jadł się i po chwili znów w ryk... No to jeden z beretow do mnie z tekstem, że co ja sobie myślę, bo ona nie słyszy... Janek w końcu sei uspokoił, ale po 10minutach kolejny ryk... No i baby znów do mnie z gębą... Po seansie jeszcze coś tam do mnie wyskoczyły znów... Byłam już na skraju płaczu, ale w obronie pyskowalam jeszcze bardziej... poszłam do kierowniczki i powiedziałam co na ten temat myślę i dlaczego zostały wpuszczone osoby bez dzieci (w regulaminie chyba było że dla osób z dziećmi do 2lat). Akurat te berety dolazly do tej kierowaniczki i uwaga(!) żądały zwrotu pieniędzy za seans, bo one nie skorzystały, bo dziecko płakało... Kierowniczka wytłumaczyła im co to za seans... Stwierduzly wtedy, że one nie czytaly w kasie 🤦‍♀️ a sprzedawca nie poinformował. Potem przeprosiła mnie, zwróciła mi pieniądze za bilet (chociaż nie chciałam) i dała 2 zaproszenia na dowolny seans. Pomyślałam wtedy, że może one przeczytały, że to seans dla bab... Multibaby.... Nie każdy zna angielski 😁😁🙉 taka sytuacja. Następnym razem jak już odważe sei pójść to od razu uprzedze wszystkich, że dziecko może płakać 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 14:49

Kalija, E_linka2, kayama, Ania95, Agagusia, Camelia, Vampire, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dobrze zrobilas:)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys dzięki za polecenie Lanila (nie znałam tej firmy)- mi też ich wzory bardziej przypadły do gustu😍
    Majeczka cudna - bardzo się zmieniła ostatnio - wydoroślała😄

Domi, dzięki za link😘

O termos też się miałam pytać ostatnio także dzięki 😄

Moja Niuńka była 2h na spacerze z tatą (spała w wózku), w domu powitała mnie uśmiechem, ale dostała cycka i ku mojemu zdziwieniu poszła spać dalej no i tak śpi od 11:30 w sumie😍😍😍 umyłam dziś okna i posprzątałam na balkonie , zamiast robić obiad siedzę na forum 😂

Frida91, baileys, Camelia lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was i zazdroszczę że chodzicie z maluchami do kina. Mnie by chyba za mocno to spinalo że dziecko mi płacze itd. :(

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    My jeszcze nie mamy. Już od ponad miesiąca w otoczeniu małej jest ktoś chory. Ona co prawda nie łapie, ale trochę się boję w takiej sytuacji szczepić.
    Nie będą Wam robić problemu, że będziecie szczepić tak późno?
    Coraz częściej myślę jak rozwiązać kwestie szczepień. Też najchętniej poczekalabym do wiosny.

Na rejonie się nie pokazuje.W razie potrzeby mamy pakiet w luxmedzie.Ostatnio dzwoniła pielęgniarka środowiskowa w sprawie wizyty patronażowej do końca 4 miesiąca,ale mnie nie zastała bo u rodziców byłam.Spotkam się z nią w przyszłym tygodniu i zobaczymy co powie.Nie moja wina,że starszak ciągle coś z przedszkola znosi.

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Podziwiam was i zazdroszczę że chodzicie z maluchami do kina. Mnie by chyba za mocno to spinalo że dziecko mi płacze itd. :(
    Ja dużo chodziłam że starszakami i nigdy nie mialam takich akcji. Nawet kiedyś aktorka Mucha była, potem pisała na blogu m, że to nie dla niej 😉 Każda mama wiedziała, że dziecko może zaplakac i przeszkadzać. Mnie to nie krępuje... Pewnie gdyby było kilka matek, to nawet bym się nie przejęła... A tak byłam sama, a te babki w ogóle nie były świadome, gdzie przyszły... Pewnie gdybym poszła na Jokera, byłaby inna publiczność 😁 ale chciałam na cos polskiego, żeby nie skupiac się na angielskim... No i trafiłam 🥵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 15:45

Frida91, Kalija lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    To chyba nie do mnie, książeczki z ogonami nie mamy :)

Do wiki2 :) wybacz obrazki mnie zmyliły :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, minęło 16 dni od pierwszego niby okresu po porodzie, niby bo to było takie duże plamienie na wkładki przez 3 dni. I teraz znów plamię na brązowo, czy powinnam iść do gina? Czy tak może być?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Super pomysł. Nam też fizjoterapeutka mówią, żeby tak robić. Meczylam się z piłką, ale faktycznie ta poduszka jest lepsza 🤦‍♀️
    PS. To inaczej zrobumoalam.... Mam kazała pod klate podkladac i rączki do przodu

To miałam na myśli-pod klatkę i rączki, może źle opisalam.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ostatnio w Smyku takie piłeczki sensoryczne Sensorky. Nawet fajne to. Właśnie się bawimy. Te piłeczki maja rozne faktury, Mała trzyma je w rączkach albi jeżdżę jej po podeszwie bosej stopy :) Śmiesznie reaguje.
    Można też nimi robić masazyki jeżdżąc po ciele i fajnie to uspokaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 18:28

kayama, Chimera, MDW, Camelia lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • MDW Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    MDW, chyba Cię ściągnęłam myślami bo przedwczoraj pomyslałam sobie, ze zniknęłas ;) . Super, ze aktywnie spędzacie czas z dzieckiem! Choć przyznam, ze kino nie wydaje mi się dobrym miejscem dla dziecka, ale nigdy nie byłam wiec może mam mylne wyobrażenia i buduje niepotrzebne mury w głowie ;). Zagranicznych wojaży trochę zazdroszczę, my po urodzeniu starszaka całkiem je odpuściliśmy bo mnie za bardzo przeraża logistyka fotelikowa 😁. Braliście łupinę ze sobą czy w ogóle nie przemieszczaliśmy się samochodem?

Dogadałam się z Twoim Mężem, u nas też 22° w sypialni a i tak mi zimno :p
    Na razie Leon leciał na naszych kolanach a przemieszczał się w wózku autobusem i pociągiem.
    Na wakacje weźmiemy mu fotelik bo będziemy chcieli wynająć auto a za fotelik sobie życzą jak za zboże 🤦🏼‍♀️

To kino to zdecydowanie rozrywka dla mnie niż dla dziecka, ale nie wydaje mi się żeby mu to szkodziło. Zazwyczaj przesypia seans 🙏 Dla równowagi nie mamy tv w domu ;)

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sypialni ok 19 stopni, ja się opatulona po nos bo lubię się wygrzać a mały śpi w bawełnianym pajacu plus s cienki śpiworek i sweterek bo bez niego miał lodowate rączki (wiem że patrzy się na kark ale jednak samej by mi się źle spało z zimnymi dłońmi).

werni lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ale w Warszawie byłaś? Bo wiem, że te seanse były na Ursynowie i w Złotych Tarasach ale teraz nie widzę ich w rozkładzie. Bardzo bym chętnie chodziła i chyba muszę zadzwonić i zapytać bo patrzę na tę ich beznadziejną stronę i nie mogę znaleźć :(

Drzewko, no właśnie dziś wstaliśmy 9:30, wczoraj o 10:00 więc zajęcia na 10:00 odpadają. Takie na 13:00 - 14:00 byłyby idealne ale też jakby dojazd był dobry bo ja nie jestem zmotoryzowana. Wiem, wiem, za duże mam wymagania ;D

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą temperaturą trzeba brać pod uwagę niedoczynność tarczycy i ciśnienie, ja od zawsze mam niskie i zawsze było mi i jest zimno :) Na zewnątrz to musi być min 25 stopni dla mnie na krótki rękaw. Mojemu R. zawsze gorąco i zawsze się ze mnie śmieje, że jeszcze futro powinnam założyć jak sweter w domu zakładam ;) Mała chyba poszła w niego bo zwykle jest cieplutka, czasami rączki i stópki zimne tylko. Zawsze jej zakładam skarpetki.

MDW lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę kpi. Laktator oderwał mi kawałek sutka od otoczki. Także tego, schodzę z sesji, wbijam na dietę a Młoda stopniowo na butle. :(

Camelia lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to mocne ssanie mial ten laktator.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:28

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygoić wygoi ale boli przy odciągniu. Staram się ręcznie ale.wtedy nic nie idzie.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ