X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, nie poddawaj się. Możesz być dumna, że jesteś kpi. Ciesz się że mąż cię tak wspiera. Mój niby też mnie wspiera, ale i tak muszę wstawać w nicy do dzieci, a potem ściągać, więc łatwo nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa Słuchaj swojej intuicji i nie daj się. Trzymam za ciebie kciuki. Wszystko robisz najlepiej tak jak być powinno. ❤️

A I to nieprawda że z takimi dużymi dziećmi kobiety robią makijaż i wychodzą na dwugodzinny spacer. Moja Gęba makijażu to już dawno Nie widziała, włosy codziennie kiedyś prostowane teraz prostownicy nie widziały od miesięcy. Trochę czuję się jak łajza ale szkoda mi tego czasu który mogę poświęcić na odpoczynek Albo oczywiście sprzątanie chaty🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 08:11

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, weszłam tu w nocy jak i Sajmon postanowił się zbuntować i padlam że śmiechu 😂😂😂

Pierniczkowa, weźź ja Ci tu medal przyznaję za trudną pracę dla Karolinki❤️❤️❤️ Jedyne co, to jak przez dłuższy czas nie będzie chciała nic próbować to poszłabym do neurologopedy, oczywiście to zapewne brak gotowości, ale może mieć też wrażliwe podniebienie. Za miesiąc wciągnie u babci schabowego i sie wszyscy zadziwia 😂

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sylwestra chyba będą białe bo teraz ładnie sypie. Szkoda ze na święta tak nie sypalo.

Mojemu teraz włączyła się nawijka. I mi opowiada. 😂

Vampire lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, jeśli masz swój pokarm i chcesz karmić to się nie poddawaj. Na wadze przybiera, rozwija się ładnie, skoki/regresy ma wspólnie z reszta! 😅😁 odnośnie rozszerzania diety to posłuchaj sobie "poranek z melisa" blogerki szpinakrobiblee.

Nacha! ❤ ja dzisiaj też z płetwy dostałam. Z tym spaniem jest coraz gorzej.. Dziś myślałam, że nie wstanę jak Pola obwieściła poranek o 8 radosnym gadaniem i piskami. 🤤😁
    Jak długo to potrwa? Sylwester to ja pewnie prześpię. Mieliśmy iść do szwagra na kids party, ale ja i w dzień przysypiam, bo w nocy z nią to nie da rady.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija takie mega częste pobudki są od kilku dni dopóki się do niego nie położę. Potem już lepiej -.co godzinę 😂

Naprawdę idzie się zajechać. Kiedy to się skończy?

Pogoda taka, ze się nie chce wychodzić z domu - deszcz ze śniegiem 🙄.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ostatnio gorzej ze spaniem. Budzi sie co chwile. Dk tego w dzień ostatnio trenuje te obroty i dzis w nocy ja kładę do siebie, karmie na lezaco ona juz prawie przysypia a nagle sie obraca na brzuch zamiast leżeć na boku! I oczywiście głową kręci na wszystkie strony 🤦‍♀️

Nie wiem czy dziś wysiedze do północy czy nie lepiej iść spać żeby jako tako się wyspać 😆

Też czuję się zaniedbana, pozamawialam teraz trochę kosmetyków i mam plan po nowym roku zacząć coś ćwiczyć bo zrobiłam sie jak jakas galareta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 09:12

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, nie słuchaj mamy. Powinna się zastanowić co mówi bo to już trochę wykracza poza dobre rade wynikające z nieświadomości i z dobrej woli 😡
    A Karolince daj czas, może faktycznie jeszcze nie jest gotowa.

Kalija lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa co to za teorie... Nie porównuj się do innych bo to bez sensu. Ja tam nie bardzo wierze w tw opowieści o idealnych dzieciach i ze mamy maja na wszystko czas. Bujac to my ale nie nas :P
    Z mama też bym się poklocila za takie gadanie. Olej to i rób swoje, jesteś super dzielna mama, najlepszą jaką Karolinka mogła mieć! I tego się trzymaj.
    Z kpi to tylko Twoja decyzja i każda będzie dobra, a co do rozszerzania diety to najważniejsze jest obserwować dziecko. Nic na siłę bo jeszcze się zrazi do jedzenia. Próbuj ale jak nie to nie. Jeszcze ma czas na spokojnie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zjadła kilka łyżeczek jarzynek, bez szału ale nie było już płaczu i odruchu wymiotnego. Może powoli ruszy

Anhydra, werni, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:05

• werni Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wczoraj obcinanie małemu kiedy oglądał tv to w miarę był spokojny. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa- Dziewczyny już prawie wszystko napisały. Dla mnie jesteś prawdziwą Fajterką ❤.

Rozumiem też Twoje emocje, bo moja Mama też "radzi mi" abym zakończyła już karmienie, bo "Olek mnie zjada", "za bardzo schudłam", "źle wyglądam" i takie tam 🙄. Ale wychodzę z założenia, że to jajestem jego mama i czuję najlepiej co jest dla niego dobre.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a mi w ogóle waga nie spada przy kp... może trzeba żreć mniej słodyczy?🤔🙈

Pierniczkowa , powiedz mamie , że jak Cię nie wspiera to niech się nie odzywa a jak będziesz potrzebować rady to o nią poprosisz😉 u mnie pomogło 😎

Werni pozwalasz Wojtusiowi oglądać tv czy to tylko na potrzeby obcinania paznokci ?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obiadu i makijażu to myślę, że niektóre matki mogą ogarniać jedno i drugie. Laura dziś ślicznie śpi od godziny , więc dałabym radę gdybym chciała 🤪
    Ale jeszcze jakiś czas temu Mała była nieodkładalna i nawet nie miałam kiedy się podrapać po d.

Generalnie na codzień się nie maluje z wyboru , bo jednak córcia często jest przy mojej twarzy, próbuje mi ugryźć brodę i takie tam😁 i nie chce jej niczym umazać. Bardzo poprawiła mi się cera odkąd się nie maluje (od początku ciąży), gdyby zeszły mi jeszcze ciążowe plamy to w ogóle by było git.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, tak jak kiedyś powiedziała Twoja Mama - Olek jest Twoim dzieckiem, ale Ty jesteś jej i po prostu się martwi ❤️ poza tym widzi, że Olek na pewno lepiej by spał gdyby na kolację zjadł troszkę Fasolki po bretońsku z kawałkami boczusia i kiełbaski😂😂😂 Tak samo myśli pewnie Mama Pierniczkowej❤️

Ja staram się codziennie troszkę zatapetować tą smutną rzeczywistość na mojej twarzy, jak nie widzę worów pod oczami to uznaję, że ich nie mam i od razu czuję się bardziej wyspana 🙈 Ale wczoraj zamiast się ogarnąć postanowiłam pójść spać, widziałam że Szymka męczy brzuszek i to nie będzie najlepsza noc w moim życiu 🙈

Kayama, super podejście, ja szpilek nie ubiorę ale też wyjątkowo zrezygnuję z gustownego dresu na rzecz czegoś ladniejszego😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że byliśmy w niedzielę u mojej babci - lat 91. Najpierw była oburzona,że Szymek jest odstawiony od piersi, potem że do usypiania używamy smoczka a na koniec zapytała czy je już mandarynki 😂😂😂 a kobieta jest w pełni sprawna umysłowo😂

Frida91, Chimera, Kalija, Anhydra, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dodam, że byliśmy w niedzielę u mojej babci - lat 91. Najpierw była oburzona,że Szymek jest odstawiony od piersi, potem że do usypiania używamy smoczka a na koniec zapytała czy je już mandarynki 😂😂😂 a kobieta jest w pełni sprawna umysłowo😂
    Moja ma 90 a poglądy ma nowocześniejsze niz moja mama :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wchodzę na wagę :D podobnie jak z godzinami snu i tutaj wyznaje zasadę że im mniej wiesz tym lepiej śpisz 😅

werni, Matyldaaa lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:06

Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ