X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zombie Attack!! 😲 Domi, dajesz nadzieję! :) Pola cały dzień nawija z misiem a w nocynadrabiała cyca.. Na zmianę z biegunka psa. 😂😂🙆🙆 o 6 rano sunie przejął Pan, bo już mi się pobudki zaczynały pokrywać.

Pierniczkowa, wirtualny "żółwik". 😁😁

Na pocieszenie byłam po raz pierwszy u fryzjera od porodu i ciąchnęłam ostro te wypadajace kudły. 😁

werni, Anhydra lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy dzisiaj pobudki co 30 min. W dzień ryk i kociokwik. Czyżby regres 6 miesiąca...? Dawno nie było... Dobijcie mnie plisss...🥴😵😢

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słabo, już pomijając te pobudki w nocy to wróciły też problemy z kupką a do tego Mała coś kaszle.

Ostatnia kupa była 2 tyg.temu. wczoraj dałam czopek i nic, pół godziny temu dałam drugi czopek i też nic🧐 nie martwiło by mnie to tak bardzo gdybym czasem nie dawała jej mm. Wody nie chce pić, zobaczymy jak rumianek- studia się.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    U mnie też słabo, już pomijając te pobudki w nocy to wróciły też problemy z kupką a do tego Mała coś kaszle.

Ostatnia kupa była 2 tyg.temu. wczoraj dałam czopek i nic, pół godziny temu dałam drugi czopek i też nic🧐 nie martwiło by mnie to tak bardzo gdybym czasem nie dawała jej mm. Wody nie chce pić, zobaczymy jak rumianek- studia się.

A próbowalaś herbatkę z kopru? Niby obecnie niezalecane nic poza mlekiem, ale kiedys juz przy kolkach dawano (czyli przed 3 msc-em),pomagało i jakos żyjemy🤷‍♀️

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija a byłaś u pediatry?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    U nas w nocy dzisiaj pobudki co 30 min. W dzień ryk i kociokwik. Czyżby regres 6 miesiąca...? Dawno nie było... Dobijcie mnie plisss...🥴😵😢

U mnie to samo w nocy, ale na szczęście w ciągu dnia co 2 godziny idzie spać na 30 minut. Właśnie teraz ma drzemkę już ostatnią przed snem nocnym 😊

Ja za to się przeziębiłam, leci mi z nosa, kaszel męczy 🙁 byle tylko Miki nie złapał. Super Sylwester mnie czeka 😜

• Vampire Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regres 6 m-ca??!! 🤤😱
    Czy to cały okres niemowlęcy nie jest pasmem problemów i krótkimi przerwami? Te wszystkie regresy/skoki/zabkowania faktycznie są wymysłem na przetrwanie i zachowanie zdrowia psychicznego rodziców. 😁😁😂 Potem lęki separacyjne, bunty 2-, 3-, 4-... latków, stres w szkole, dojrzewanie, matura, studia... 😂😂

Kalija, a sprawia jej to ból albo jakiś dyskomfort... Może kąpiel w ciepłej wodzie, masaż, rurki windy? Choć przypuszczam, że większości próbowałaś. 😯

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire też mam już takie wrażenie :P Co chwilę jakieś regresy i skoki 😂 Z krótkimi przerwami kiedy jest chwilowo dobrze haha... Juz nawet nie chcę wiedzieć kiedy znowu co wypada tak samo jak w nocy juz nie liczę pobudek ani nie patrzę w ogóle na zegarek. Czasem lepiej nie wiedzieć i żyć chwilą :P

Anhydra, Domi_tur, Kalija, werni, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyrwalam się z domu do Biedry i z przyjemnością stanęłam w najdłuższej kolejce 🤣

Domi_tur, Applejoy, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, werni, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:04

Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Vampire lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Pierniczkowa padlam😂 najbardziej szkoda psa, wiesz owczarek, stawy i te sprawy 😂😂😂

Dzięki Applejoy, fajne są a w innych sieciowkach nie ma już rozmiarów, chyba zaryzykuje❤️

Jeśli Szymi się ślini to mają super takie „trójkąty” na napy - Huba ostatnio w nich biega 😂

Domi_tur lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida hehe mój mąż też jakoś tak długo stał dziś w kolejce 😂😂😂

Ja dziś muszę zrobić sobie wieczór spa, zafarbowac włosy, zrobić hennę na brwi, jakąś maseczkę nałożyć, mówią że Nowy Rok jaki, caly rok taki... Nie chcę cały przyszły rok chodzić z odrostem i mizerną cerą 😂😂😂 jutro strzelę hybrydę i może przed północą nie zamienię się w Kopciuszka 🤦‍♀️

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Jeśli Szymi się ślini to mają super takie „trójkąty” na napy - Huba ostatnio w nich biega 😂

Szymi się nie ślini, Szymi zostawia za sobą gluta jak ślimak 😂 dzięki, sprawdzę i dorzucę do koszukw

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dajcie mi pokój, mój to chyba od momentu urodzenia jest w jednym wielkim skoku i regresie 🤪 Już nie wierzę w żadne sposoby, że dzieci lepiej śpią na brzuchu, że wałek pod nogi, spowijać, albo nie spowijać, przykryć cieplejszym kocykiem, nie przykrywać, nic nie pomaga, po prostu taki z niego typ i tyle 🤷 Po 3miesiacach przestałam wypróbowywać te sposoby, które gdzieś wyczytałam czy ktoś doradził. Kiedyś to przejdzie, ale nie nastawiam się, że jak zacznie raczkować, chodzić, jak wyprowadzi się 🙈🙊😂
    Ja powoli się godze z tym że moja przestanie spać w dzień na rękach za jakies 3-4 lata kiedy w ogóle przestanie mieć drzemki w dzień 😅

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:05

• werni Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi się okres zaczyna bo zaczęłam plamic.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U pediatry byliśmy tydzień temu bo miałam wrażenie , że bierze ją przeziębienie. Miała lekko czerwone gardełko,lekko pokasływała, płuca czyste. Dostaliśmy syrop na kaszel i zalecenie by wrocic gdyby była gorączka. Teraz kaszel wrócił z tym, że jest mokry, syropem pluje, temperatura w normie. Lekarka prywatna nie odbiera tel. Nie wiem czy lecieć do przychodni jutro - w godzinach dzieci zdrowych jest szansa , że mnie matki pogonią jak Mała zakaszle a w godzinach dzieci chorych nie chce się pchać. Sama nie wiem co robić 🤔

Temat kupek nieustannie bagatelizowany przez pediatrów "czasem tak bywa" . Laura nie odczuwa dyskomfortu, brzuszek nie boli , w sumie nic się nie dzieje jak długo nie ma kupy. To ja się denerwuję bo jednak dokarmiam czasem mm i te kupy powinny być choć raz na 2-3 dni.

Przed chwilą wypierdziała (dosłownie) trochę rzadkiej kupki oraz czopek. Obstawiam , że pomógł rumianek.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że moje dzieci się zmowily i rezygnują z drzemek 🙈 Nikoś od kilku dni ma 2,starsza miała jedną ale szalała, dziś jej nie położyłam na drzemke, już śpi, ciekawe co przyniesie jutro

Filmik o przewrotach super, dziękuję 😘

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na mm i mały robi ostatnio po dwie kupy na dzien a wczoraj zrobił aż 6.

Mam nadzieje ze mały znów się obudzi o 2 tak jak wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 19:52

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija a robiłaś inhalacje z soli fizjologicznej? Młodej po tym przeszedł kaszel.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ