Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój juz po 18 zasnął ale standardowo obudzi się po 23.
My będziemy chcieli szczepić na memingo. Będę jeszcze o tym rozmawiać z pediatra. -
Niezapominajka5 wrote:Odciagacie ten wodnisty katar? Robicie coś z tym?
Pediatra mówiła żeby odciągac, ale sama nie wiem, czy to dobre. Nie przeszkadza jej w oddychaniu, a odciąga się raczej głównie sól, którą jej zapuszczam.
corki same dzialaly katarkiem plus inhalacje a mlodemu odciagala. jak slyszalam tylko ze ma plus nebulizator 3x w dziennie w akcji .dal.sobie po max 7min zrobic
po inhalacji oklepywanie pleckow i tez sciaganie kataru
kolo 2tyg ciagnelo sie to przezoebienie wirusowe bez duzej goraczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 21:08
-
Smutnamiss wrote:Dziewczyny mała ma juz 5,5 mca od urodzenia cos furgocze jej w nosku tzw sapka przeszlo troche po 3 miesiacu. W swieta przez kontakt z rodzina zlapalismy wirusa chorowali wszyscy niestety i mala. Zapalenie oskrzeli jeździlam z. Nia na pogotowie bo sie dusila teraz wyleczylismu oskrzela a problem sapki wrocil a ja szaleje z niepokoju ze to moze byc mukowiscydoza juz kilka dni nie spie. Czy ktoras z was tez sie z sapka zetknęła. Dodatkowo mala. Jak lezy na brzuchu czasem rzygnie sluzem lub mlekiem ze sluzem. Mala jrst grubiutka wazy ponad 8kg apetyt duzy. Od urodzenia duzo ulewala teraz znacznie mniej
chyba z mc
katarek nicnie wyciagsl a furczalo
robilam inhalacje i pomoglo
pediatra dala ventolin -
Już po wizycie "książęcej", dwóch było, młody sympatyczny, starszy bełkotał i z lekka się chwiał na nogach
to go parafianie ugościli. Ale młody zapisał sobie Wikunie że będziemy chrzcic najwcześniej latem, no mam nadzieję że problemów nie będzie
-
Myszk@ wrote:Ratunku! Mam taki katar że straciłam węch 😨🤧 zjadłam cały ząbek czosnku i nie czułam że jem czosnek, owszem w język paliło ale 0 zapachu! Jakieś rady co mnie szybko postawi na nogi? Jeszcze jutro muszę iść ze starszą na basen 😵 muszę ja, bo to taki nasz babski rytuał, z małżem była raz i przeplakala całe zajęcia, nawet instruktor był w szoku
badz co badz corki amol do nosa pochwalily ze katar wygonil
z inhalacji dobre sa ampulki z miedzi i nebudose
basen z katarem bym odpuscila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 21:28
-
Kalija młoda miała NOP , i ma wzmożone napięcie, może nie jakoś bardzo ale jeszcze do rehabilitacji.
Neurolog stwierdziła że dopóki nie rozluźni rączek i pleców to nie ma szans na pneumokoki i meningokoki bo to ciężkie szczenpiania. A teraz po 6w1 mamy obserwować, jeżeli cokolwiek będzie się działo to z młodą do immunologa i bedzie miała przesunięte szczepienia po ukończeniu 2go roku życia. Liczę że czarny sceną się nie sprawdzi. Ale fajnie że babka ją dokładnie obejrzała. -
O kurczę, nie wiem czy u Laury nie ma wzmożonego napięcia , fizjo mówiła że jest spięta obręcz barkowa i dostałyśmy ćwiczenia m.in. na obniżenie ramionek. Nie byłam u neuro a dziś nie poszliśmy na szczepienie pomimo wyznaczonego terminu bo w aptece nie było szczepionki na pneumo. Teraz nie wiem czy bezpiecznie szczepic.
A Twój lekarz mówił co ma szczepienie do wzmożonego napięcia? Dla mnie jako dla laika to nielogiczne 🤔
Edit:
Tu jest napisane , że wzmożone napięcie nie jest przeciwskazaniem do żadnego szczepienia
https://www.mp.pl/szczepienia/ekspert/szczepienia_chorych_przewlekle_ekspert/115653,szczepienia-a-rehabilitacja-metoda-vojty
Pisze to jakby w swoim kontekście, oczywiście nie podwazam opinii Twojego lekarza PierniczkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 21:42
-
my tez mielismy napiecie powoli puszcza
asymetria ulozeniowa ustapila plus odgiecie glowy do tylu
cwiczymy bobath co tydz od kolo 3mcy raz na nfz raz 100 pryw plus w domu
dodatkowo wkladam Juniora do wanienki w 3/4 woda i fika 5-7min
dlonie juz w sumie ma otwarte jakis czas i nie zaciska -
U nas też jeszcze jest wzmożone napięcie, nie wiem jak u was bo u Wiki to jest połączone, ma w osi środkowej obniżone a po obwodzie wzmożone, podobno to tak bywa często. Rączki nadal często zaciska, głownie jak jest czymś zdenerwowana lub zaaferowana. I miała normalnie szczepienia, nikt nie kazał przekładać tylko mamy bezpłatne 5w1.
-
Trzydziecha może skok? A może coś mu dolega? Ząbki? U nas w zeszłym tygodniu były chyba 3 albo 4 ciężkie noce że żeby spać brałam Nikosia na klate inaczej był płacz 🤷♀️ przeszło samo
Limerykowo, ciężko mi było młodą zawieść, tym bardziej że ona czeka na ten basen, a i mi nie zaszkodził bo tam zaczęłam odzyskiwac węch -
Trzydziecha, nie ma chyba pocieszenia dla matki, która przeżywa to co Ty teraz. Ale powiem, że przez ostatni miesiąc Szymek budził się milion razy w nocy, z płaczem i momentami chcieliśmy rzucać monetą z małżem kto podcina sobie żyły a kto wyskakuje przez okno. Oczywiście ja celowałam w okno, bo mieszkamy na 2 piętrze i raczej bym przeżyła 😋😋😋
Dążę do tego by Ci powiedzieć, że to zaraz minie❤️❤️❤️Kalija, trzydziecha, Vampire, Anhydra, Camelia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie ciemieniuchy. Wika trochę ma i nasmarowałam jej głowę oliwką na pół godziny przed kąpielą, ładnie odeszło od skóry, ale nie zmyło się w kąpieli szamponem i siedzą takie białe płatki we włosach
Czesałam grzebyczkiem ale nie wyczesało się, jak się tego pozbyć?
Ewentualnie jak umyć samą głowę nie myjąc całego dziecia ?To bym jutro rano jeszcze jej porządnie umyła. Koło południa mamy szczepienie to z kąpielą nawet nie bardzo zdążę i w dodatku sama.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 23:15
-
Samo napięcie nie jest przeciwskazaniem do szczepienia, ale po nopie to jest już inna historia. Mamy się przygotować na kolejny NOP, pytanie tylko w którą stronę pójdzie. Albo będzie gładko i tylko będzie obrzęk, albo gorączka , dreszcze, nieutulony płacz, wymioty itp. 6w1 czy 5w1 są mniej inwazyjne, ale pkoki I mkoki to już cięższe szczepienia , stąd odraczamy.
kayama lubi tę wiadomość
-
Przezyłam właśnie chwile grozy. Młoda koło 2giej zjadla swoje mleko. Budzę się na 3 się doić i nie ma prądu, na stronie info że awaria od 2.30.do 16 nie będzie. Aż mi się słabo zrobiło. Dzięki Bogu za biedronkę to poleciałam na power banku. Oczywiście cycki momentalnie czerwone bo to ssie jak.traktor. jak tylko skończyłam sycząc z bólu to włączyli prąd 🤪
-
nick nieaktualnyTrzydziecha przybijam piateczke. Ja Qwa sie czuje jakbym nie spałam cała noc. Tytus padł po 19 przy butelce. Spał godzinę i sie zaczął wiercić. Standardowo to robi. Godzinę spo i sie przebudza. Potem wstawała o 22, 2330, 0040 jedzenie, 0200 wzięłam go do siebie do wyra a o 0400 zrobił sobie godzinna zabawę. Zasnął na godzinę i o 6 witaj dniu
-
Wczorajsza noc była kiepska.Starszy się rozchorował i miał wysoką gorączkę,koło 39,zbijanie i mało snu.W ciągu dnia czułam się dobrze.Poszłam spać o 24 i miałam wstać o 3 odciągać się,obudziłam sìę o 5.30.Mam nadzieję,że nie będzie problemów.Kiepsko to widze