Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
My wczoraj byliśmy na szczepieniu Nimenrixem- ot taki prezent z okazji pól roku Syna🤣. Poki co żadnych oznak poszczepiennych nie odnotowalam. No moze trochę bardziej marudny. Olek skonczyl pol roku, wiec Nimenrix niby tylko w jednej dawce.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Chimera wrote:Też nie mogę pojąć jak moglyscie tak narzekać 😂😂 Jak Robuś 1 (słownie: raz) przespał ciągiem 5h, to się cieszyliśmy z mężem jak jakieś poje*y 🤣🤣 było to we wrześniu i więcej się nie powtórzyło. Teraz się cieszę jak się trafią 3h ciągiem...niestety najczęściej trafia się coś takiego w tym pierwszym śnie, więc zazwyczaj jestem cały ten czas jeszcze na nogach 🙄
Chimera u nas jak Olek jednego dnia przespal 6h ciagiem, to najpierw cieszyliśmy sie jak poj*by, a potem zamiast wykorzystać to i położyć się dalej, to z 20 minut staliśmy nad nim patrzac jak śpi, zastanawiajac sie, czy jednak nic mu nie jest 😅. No poj*by jak nic!🤣🤣😅. Oczywiscie to też byla jednorazowa akcja🤷♀️
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:My wczoraj byliśmy na szczepieniu Nimenrixem- ot taki prezent z okazji pól roku Syna🤣. Poki co żadnych oznak poszczepiennych nie odnotowalam. No moze trochę bardziej marudny. Olek skonczyl pol roku, wiec Nimenrix niby tylko w jednej dawce.
Ale chyba potem jest jeszcze przypominająca dawka po roku, tak?[/url]
-
nick nieaktualny
-
werni wrote:Podobno na ciemieniuche dobra jest ziaja i cześć pod włos. Musze spróbować.
Ja mam ten olejek myjący z Ziaja i nic nie działa. Podziało nasmarowanie oliwka na pół godziny, na głowę czapka, potem wyczesanie grzebykiem i potem myłam ta Ziają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 15:33
werni lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:My wczoraj byliśmy na szczepieniu Nimenrixem- ot taki prezent z okazji pól roku Syna🤣. Poki co żadnych oznak poszczepiennych nie odnotowalam. No moze trochę bardziej marudny. Olek skonczyl pol roku, wiec Nimenrix niby tylko w jednej dawce.
tez pytalam o men c i wg ulotki teraz po 6mcu jak doczytala pielegniarka a dr ze po roku i 1na dawka
musze doczytac sama bo za 2 dawki placic to nie za bardzo
w Pl epidemiologia jest na men b raczej
-
Vampire wrote:Kalija, Pola też ma wzmożone napięcie i normalnie szczepimy. Byłam z nia nawet u neurologa dla pewności.
We czwartek pierwsze Bexsero, jak podawalyscie przeciwgoraczkowy przy tym szczepieniu?
Trzydziecha, jak żyje w związku pozamałżenskim to może być problem. Kumpel bujał się parę miesięcy, jego siostra przekładała chrzciny, ale ostatecznie wzięła innego chrzestnego. U nas w kancelarii było napisane na tablicy, że chrzestni nie mogą żyć w takim związku.
Mam wrażenie, że mój urwis wkurza się co chwilę z powodu swojej niemowlęcej nieudolności. A ja zamiast mieć coraz więcej czasu staje się więźniem własnego dziecka, plus noce... Sen nocny 21-6:45 z 5ma pobudkami... 😒
2 dni byl marudny i troche na 3ci
ale to sa trudniejsze szczepienia dla dzieci choc corki przechodzily lzej
chrzestnych ze zw pozamalz czasem idzie zalatwic z innej parafii po znajomosci lub w innej chrzcic
u mnie tak brat 2x robilWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 16:19
-
Mi się dzisiaj tych chrzciny odechciało.
Ojciec chrzestny mieszka z rodziną w Irlandii więc termin mieli wybrać sobie sami, tak żeby mogli tanio przylecieć a dzieciaki w szkole nie miały problemów. No to stwierdzili, że tanie bilety są na ten trzeci weekend lutego. W naszej parafii chrzciny są tylko w drugą niedzielę, no ale ksiądz dla nas zrobił wyjątek. Knajpa zaklepana , tort opłacony i dogadany. Dziś info dostajemy, że bilety jednak wyniosą ich 700euro za wszystkich i czy możemy zmienić termin🤦♀️ Moja siostra musi siostrzenicę co drugi weekend oddawać staremu, a chcę żeby też w tym uczestniczyła... Masakra zawsze jakieś problemy -
Ja jestem chrzestna mojego siostrzeńca i musiałam wziąć zaświadczenie z mojej parafii, na szczęście tam nie mieszkam i powiedziałam że singiel
a mieszkam gdzieś indziej sama. To jeszcze było przed ciąża a siostra ślubu nie miała, nie robili problemu. A ciekawe czy panna z dzieckiem może być chrzestna?
-
Kayama, też pytalismy znajomego księdza a co jak nie powie że mieszka z narzeczoną, odp. że to swietokradztwo 🤷♀️ ponoć chyba 2 lata temu przepisy się zmieniły i teraz wymagają zaświadczenia 🙄 chrzestni mają świecić przykładem i być świętsi od papieża, sorry ale wkurzające to jest że ksiądz ma pannę na boku ale zaświadczenia nie da bo związek niesakramentalny...
kayama lubi tę wiadomość