Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Która z Was miała podejrzenie podniebienia gotyckiego u malucha? Kojarzę, że ktoś coś o tym pisał.
Byliśmy ostatnio u nowego pediatry i stwierdził, że mała ma podniebienie jakby trochę w stylu gotyckim. Troszkę tłumaczyloby to problemy z lekkim ssaniem.
Można coś z tym zrobic?
Któraś z Was wie coś na ten temat?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny chodzicie z maluchami na basen? My byśmy chcieli ale na razie tak okazjonalnie, sami, bez wykupowania zajęć na semestr itp. Można tak na własną rękę? Czy woda nie jest dla takiego malucha za zimna? Jakieś rady jak to zorganizować?
Anhydra pytanie zwłaszcza do Ciebie bo wy już byliście no i mieszkacie w PoznaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 15:41
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Frida91 wrote:Dziewczyny chodzicie z maluchami na basen? My byśmy chcieli ale na razie tak okazjonalnie, sami, bez wykupowania zajęć na semestr itp. Można tak na własną rękę? Czy woda nie jest dla takiego malucha za zimna? Jakieś rady jak to zorganizować?
Anhydra pytanie zwłaszcza do Ciebie bo wy już byliście no i mieszkacie w Poznaniu
Frida my już zajęć nie wykupujemy. Byliśmy na jednych i to nam wystarczy. Te zajecia to w ogóle jakiś kosmos cenowy (60zł za 45 min)...a niczego przełomowego się w sumie na nich nie dowiesz i nie nauczysz. Tak wiec w mojej ocenie raz w zupełnosci wystarczy. Poza tym 45 min dla takiego malucha, zwlaszcza na początku to dosyć długo. Można chodzić samemu i wtedy normalnie korzystasz z tego samego brodzika co odbywają się zajęcia (Fregata nie rezerwuje calego basenu). Woda jest bardzo ciepła, temp.otoczenia też. W przebieralni damskiej jest kilka przewijakow i nawet kojec, do ktorego można odłożyc na chwilę malucha. W męskim też przewijaki. Dziecko wchodzi za free. Ja akurat piszę o tym nowym basenie na Ratajach bo tam byliśmy. Wiem też, że zajęcia z plywania dla niemowląt są na termach. Podobno fajne.Frida91, Limerikowo lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
Anhydra no właśnie ja nie chcę na razie wykupowac jakichś większych karnetów bo nie wiem czy nam to w ogóle sie spodoba. Właśnie byłam ciekawa czy można gdzieś tak sobie wejść z maluchem "z ulicy", żeby basen był przystosowany dla niemowląt. No i czy woda jest jakaś cieplejsza niż normalnie. Mamy w planach jakoś się wybrać i spróbować tak sami na własną rękę póki co
Anhydra lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Camelia wrote:Kurczę, jak ty to robisz, że on fika w wanience mając napięcie i asymetrię, bo moja tylko na plecach drejfuje i to tylko jak ją podtrzymuje, no i wcale nie fika, a jak przewracam ma brzuch to ma takie napięcie, że z tą asymetrią leci w kosmos
raz w tyg rehab i co dzien w domu 20min plus mata
na brzuszku lezy juz ok a bylo na poczatku ze nie chcial i pupa w gorze i nogi plus slabe unoszenie glowy, niewidoczne ramionka
przewraca sie sam na brzuszek takze postep jest
w wanience daje support na plecy reka a sam trzyma balans cialem, fika konczynami i jest b zadowolony
potem butla i nie ma go od 19 do polnocy 😀Camelia lubi tę wiadomość
-
Domi, to chyba nie będzie ksiądz robił scen. A Szymi nie powinien aż tak przykoksowac. 👍🏻
Pierniczkowa daj znać wieczorem jak się sprawy maja.
My się wybieramy na basen w niedziele. Kazik już się moczył w basenie jakieś dwa miesiące temu. Nie wiem czy mu się podobało - wydawał się niewzruszony. Teraz idziemy tak po prostu. Nie bardzo widzę sens zajęć dla takiego malucha, ale mi ostatnio ciężko w życiu sens dostrzec wiec proszę się nie sugerować
. Zwróć uwagę żeby był płytki brodzik, taki najlepiej ok 50 cm. W takich woda jest najcieplejsza i możesz sobie usiąść na dnie i bawić z dzieckiem. Takie brodziki ok metra dla mnie bez sensu. Ważne żeby był przewijak. W niektórych obiektach są szatnie rodzinne - fajna opcja. My na taki chodziliśmy z Julkiem. We dwoje zawsze łatwiej zwłaszcza przy pierwszych wizytach
.
Frida91 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Camelia wrote:Czy ktoś używa lub może otrzymał zalecenie używania poduszki korekcyjnej, tej takiej z dziurką w środku lub że wgłębieniem? Mamy lekkie ale jednak spłaszczenie główki nabyte w wyniku asymetrii i zawzięcie walczę, ale jak z wiatrakami...
Moja fizjo jest niemrawa i wszystkiego się boi, np. ćwiczenia na piłce Nie, ćwiczenia z podtrzymywaniem główki też dla niej trudne i nie zaleca... i teraz wątpię w jej kompetencje. Więcej jej nie zaproszę chyba.
Poczytałam internety różnojęzyczne i wiem jak zmierzyć szyję i głowę aby dobrać taką poduszkę, ale też nie jestem przekonana o jej skuteczności, bo dużo piszą, że to nie działa.
Ktoś coś powie w tym temacie?
Pierniczkówa, kciuki zaciśnięte! My po bexsero, zniosła ładnie, ale przesunęła się drzemka i teraz spała z cycem az doszła do kolejnej. 😁
Domi, u nas można zgłasza się najpóźniej tydzień przed chrztem, ile wcześniej trzeba u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 17:25
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
My mamy poduszkę headcare. Główka bardzo spaszczona z lewej strony, po 2 miesiącach idealnie okrągła, nawet neurolog zachwycona. Dla mnie warta tych pieniedzy
kayama, Camelia lubią tę wiadomość
-
Tez słyszałam o tej poduszce same dobre opinie.
Ja to Wojtka w 1 miesiącach starałam się jemu przekrecac główkę w dzień i w nocy. Teraz sam przekreca. Czasami potrafi szybko przekrecac. -
Uuu, a co tu tak pusto? Wszystkie na spacerach świętujecie wiosnę tej zimy?😁
Ja jestem uziemiona-mam flaka w kole wózka a małż nie miał jakiegoś klucza by wymienić oponę. A taka piękna pogoda u nas! Laura jakaś marudna dziś, na szczęście miała drzemkę 3h i dała matce odetchnąć😄
Jak bawicie się ze swoimi Maluchami jak jesteście w domu?
Edit:
Jednak nie pusto , nie odswieżyłam strony od rana🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 17:46
-
Kalija wrote:Uuu, a co tu tak pusto? Wszystkie na spacerach świętujecie wiosnę tej zimy?😁
Ja jestem uziemiona-mam flaka w kole wózka a małż nie miał jakiegoś klucza by wymienić oponę. A taka piękna pogoda u nas! Laura jakaś marudna dziś, na szczęście miała drzemkę 3h i dała matce odetchnąć😄
Jak bawicie się ze swoimi Maluchami jak jesteście w domu?
Edit:
Jednak nie pusto , nie odswieżyłam strony od rana🤦♀️taki fitness dla ubogich albo macanie lustra
tudzież robienie pierdziochow.
-
Camelia wrote:Czy ktoś używa lub może otrzymał zalecenie używania poduszki korekcyjnej, tej takiej z dziurką w środku lub że wgłębieniem? Mamy lekkie ale jednak spłaszczenie główki nabyte w wyniku asymetrii i zawzięcie walczę, ale jak z wiatrakami...
Moja fizjo jest niemrawa i wszystkiego się boi, np. ćwiczenia na piłce Nie, ćwiczenia z podtrzymywaniem główki też dla niej trudne i nie zaleca... i teraz wątpię w jej kompetencje. Więcej jej nie zaproszę chyba.
Poczytałam internety różnojęzyczne i wiem jak zmierzyć szyję i głowę aby dobrać taką poduszkę, ale też nie jestem przekonana o jej skuteczności, bo dużo piszą, że to nie działa.
Ktoś coś powie w tym temacie?
rehabilitantka uzywa jeszcze takiej ogromnej prawie do pasa by nie schylac sie
wlasnie na pilce najtrudniej jest balans zlapac
klade na brzuch i wykonujemy mini ruchy na kosmonaute w tyl przod pr lewo trzymajac za bioderka
lub sama siadam i cwiczymy jego rece ramionka
tak samo cwiczylam z corka i efekty sa
kiedy trawa sucha to corki ganialy z ta pilka po ogrodzie i zabawa na calegoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 19:32
Camelia lubi tę wiadomość