Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
my chodzilysmy na cieple baseny takie do brodzenia 1m plus po 4mcu i tak po 20min plus stopniowo wydluzajac
zadne tam cwiczenia typu nurkowanie ale samo trzymanie w wodzie i fikanie na brzuchu na plecach
zawsze zmeczone po sesji butla i aa w aucie i w domu bylo .2h slodkiego spokoju
widzialam zajecia na termach maltanskich dla bobasow
najwaz jest i tak kontakt z matka bo bezpiecznie
mi sie sprawdzily 2 reczniki.w 1en owijalam od razu po wodzie a drugim osuszalam przed ubraniem
wazne jest karmienie po basenie
ja glowy nie moczylam dzieciom- uszy
smoczek mialy na basenie i zadnych klopotow zoladkowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 19:40
Frida91, Niezapominajka5, Ania95 lubią tę wiadomość
-
my mimo zimy w kalendarzu przejdziemy na spacerowke x lander lub bebetto nico
musze spr stan po corkach na rozkladanie
Junior pruje na dlugosc i na styk juz w kombinezonie i spiworze
nie myslalam ze tak szybko wyrosnie z gondoli jane muum
w sumie bez spiwora to moze 4cm mu zostaly -
Frida91 wrote:Anhydra no właśnie ja nie chcę na razie wykupowac jakichś większych karnetów bo nie wiem czy nam to w ogóle sie spodoba. Właśnie byłam ciekawa czy można gdzieś tak sobie wejść z maluchem "z ulicy", żeby basen był przystosowany dla niemowląt. No i czy woda jest jakaś cieplejsza niż normalnie. Mamy w planach jakoś się wybrać i spróbować tak sami na własną rękę póki co
To fajny pomysł na to nie wpadłam. Ale to musi być basen taki przystosowany na który wypuszcza niemowlaka? Bo tam gdzie chodziliśmy przed porodem nie widziałam dzieci w pieluchach ani przewijaków. -
Pierniczkowa wrote:My mamy poduszkę headcare. Główka bardzo spaszczona z lewej strony, po 2 miesiącach idealnie okrągła, nawet neurolog zachwycona. Dla mnie warta tych pieniedzy
Nam też plecono na asymetrie ale bałam się że przy ulewaniu się zachlysnie. Teraz ulewa rzadko więc warte rozważenia. Czy dziecko może obracać w tej poduszce głowę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 20:47
-
kayama wrote:Nam też plecono na asymetrie ale bałam się że przy ulewaniu się zachlysnie. Teraz ulewa rzadko więc warte rozważenia. Czy dziecko może obracać w tej poduszce głowę?
-
kayama wrote:To fajny pomysł na to nie wpadłam. Ale to musi być basen taki przystosowany na który wypuszcza niemowlaka? Bo tam gdzie chodziliśmy przed porodem nie widziałam dzieci w pieluchach ani przewijaków.
W Warszawie na pewno takie są.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Chimera wrote:Niezapominajka akurat dzisiaj byłam u neurologopedy, również w tej sprawie. Kazała wsadzic dziecku do buzi palce wskazujące, jeden na lewo, drugi na prawo od języka. Dziecko te palce zagryza dziasłami i tak kilka razy. Jakby był odruch wymiotny (bo głęboko te palce wsadzasz, aż po koniec dziąseł) to chwila przerwy. Niby chodzi o to, że jest wtedy równy nacisk szczęki i że się poprawnie formuje...nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam jak to ma działać 🙄
Czyli macie to gotyckie podniebienie?
Myślę, że na pewno będzie się krztusic.
Wczoraj krztusila się jak chciałam jej wody butelka podać 😥Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Camelia wrote:Czy ktoś używa lub może otrzymał zalecenie używania poduszki korekcyjnej, tej takiej z dziurką w środku lub że wgłębieniem? Mamy lekkie ale jednak spłaszczenie główki nabyte w wyniku asymetrii i zawzięcie walczę, ale jak z wiatrakami...
Moja fizjo jest niemrawa i wszystkiego się boi, np. ćwiczenia na piłce Nie, ćwiczenia z podtrzymywaniem główki też dla niej trudne i nie zaleca... i teraz wątpię w jej kompetencje. Więcej jej nie zaproszę chyba.
Poczytałam internety różnojęzyczne i wiem jak zmierzyć szyję i głowę aby dobrać taką poduszkę, ale też nie jestem przekonana o jej skuteczności, bo dużo piszą, że to nie działa.
Ktoś coś powie w tym temacie?
Jeśli dziecko śpi na brzuchu, to im starsze, tym bardziej nie opłaca się kupować, bo leżeć na płasko będzie coraz rzadziej.
A to aż tak specjalistycznie szyję mierzysz?
Z tego co się orientuję, to wystarczy chyba sama średnica główki.
My mamy rozmiar M i fizjoterapeuta jak u nas był powiedział, że L ki już się nie opłaca kupować, tylko ta poduszka powinna nam wystarczyć.Camelia lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Pierniczkowa wrote:My mamy poduszkę headcare. Główka bardzo spaszczona z lewej strony, po 2 miesiącach idealnie okrągła, nawet neurolog zachwycona. Dla mnie warta tych pieniedzy
mieliśmy spore splaszczenie boczne po preferencji strony. Teraz nie ma śladu.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
A któraś z Was kapala się w wannie z dzieckiem?
Od dawna mnie to kusi
Wiadomo, wcześniej bym się umyla i dopiero później weszła do wody
Mela bardzo lubi jak jej nalejemy dużo do małej wanienki. Myślę, że w wannie jeszcze bardziej by się jej podobało.
Na basen troszkę się boję ja zabrać. Wydaje mi się, że później łatwo o infekcje.
Na basen kupujecie specjalne pampersy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 22:55
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:A któraś z Was kapala się w wannie z dzieckiem?
Od dawna mnie to kusi
Mela bardzo lubi jak jej nalejemy dużo do małej wanienki. Myślę, że w wannie jeszcze bardziej by się jej podobało.
Na basen troszkę się boję ja zabrać. Wydaje mi się, że później łatwo o infekcje.
Na basen kupujecie specjalne pampersy?
Co do pieluszek to trzeba dedykowane na basen- my mamy pampers splashers.
Jeżeli chodzi o wspolne kąpanie to my mamy już za sobą- zarówno ja jak i mąż kąpaliśmy się z Małym 🙂. Tak jak piszesz- przedtem umyć ciało w jego specyfiku do kąpieli 😉
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Niezapominajka5 wrote:A któraś z Was kapala się w wannie z dzieckiem?
Od dawna mnie to kusi
Na basen kupujecie specjalne pampersy?
My średnio 2x w miesiącu razem się kąpiemy 🙂 tzn ja z małym, bo mąż nie lubi siedzieć w wannie 😜 biorę wcześniej sama prysznic, ale myję się swoim żelem. Małemu nigdy nic nie było 🙂Nacha lubi tę wiadomość