Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niebieska wróci ale.trzeba zwiększyć ilość sesji. Niestety przy okresie zawsze są spadki, tak samo jak przy chorobie. Co 2h w dzień i co 3 w nocy i do tego po między 1 a 4 i powinno wrócić. Ja po chorobie w weekendy pompowałam w dzień nawet co godzinę. Po prostu chowałam zestawy do lodówki i potem tylko łączyłam mleko i do lodówki.
Ja młodej co jakiś czas przemywam paszczę Wit C. Zresztą akurat u niej nie ma problemu, jak tylko widzi moje dlonie to od razu są zasysane do środka.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
A u nas chyba zeby dokuczaja.
Odlozylam małą śpiąca do łóżeczka i wstała po 3 min. Dodatkowo zaczyna mnie podgryzac przy karmieniu, choć nigdy tego nie robiła🙄
Dzisiaj rano i teraz jak ją próbowałam dodatkowo nakarmić przed snem.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niebieska Gwiazda wrote:Kurde się porobiło.Jak już pisałam jestem chora,wczoraj przyszedł okres i od dwóch dni mam spadek mleka.Odciągam jakieś 200ml mniej.Adasiowi i tak wystarczy ale martwi mnie to.Co zrobić by mieć tyle co wcześniej?Czy wróci do normy po okresie?Ktoś wie?
U mnie okresu nadal brak, a od wczoraj śluz plodny.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja też do tej pory nie czyściłam. Nigdy też nie ma jakiegoś nieprzyjemnego zapachu, wręcz przeciwnie, ladnie pachnie bobaskiem
U nas też na razie zębów ani widu ani słychu chociaż teściowa ciągle od dobrych 3 mcy wszystko zwala na zębyCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja mam szczoteczkę kupiłam ją w ciąży ale do tej pory ani razu jej nie użyłam. Też niczym nie przemywalam mu ust.
Mały od 8 tak wariuje jakby się szykował na maraton. 😂śmieje się do mojego czy coś dolal do mleka -
Ja od urodzenia do ok 3 m-ca przemywałam córce dziąsła, podniebienie i język jałowym gazikiem nasączonym w przegotowanej wodzie, po 3 miesiącu używam silikonowej nakładki na palec (z lenistwa tylko raz dziennie) , jak wyjdzie pierwszy ząbek, to bardziej się przyłożę, wtedy też już chyba zacznę używać pasty (bez fluoru?).
Co do filmiku o metodzie Montessori, który wrzuciłam, to wczoraj zgadałam się z koleżanką-mamą maluchów w wieku 4,5, 1,5 i 0 lat (2mce) . Ma też 3 siostry. No i ona mnie tak wyśmiała, że to przecież żadna nowość, u niej w domu zawsze pomagało się mamie i było zaangażowanym w obowiązki , no i ona też tak wychowuje dzieci z tym, że nie każde się da - syn 4,5 letni w niczym nie pomaga "bo nie" a córka 1,5 roku to taka papuga mamy, że wszystko robią we dwie.
Hm, już nie chciało mi się jej tłumaczyć wszystkich aspektów tej metody, choć sporo racji miała, bo współczesne matki często wyręczają maluchy we wszystkim (bo szybciej, bo mniej bałaganu) i trochę same jesteśmy sobie winne, że dzieciaki później mają dwie lewe ręceoczywiście nie generalizuję.
Na polskim yt jest kanał "Lekcje Montessori", gdyby któraś z Was była zainteresowana -
A skoro już pytacie co u nas 😉😁
To u nas pozmieniało się nocne spanie - usypianie standardowo ok 20, później standardowo pobudki co półtorej godziny a od 1 do 6 rano (5 godzin!!!) nieprzerwany sen😳😍 Pierwszej nocy byłam pewna, że ze zmęczenia nie zarejestrowałam pobudki między 1 a 6, ale dziś to się powtórzyło🥰. Narobiłam sobie nadziei, że się polepszy i boje się, że np. dziś w nocy przeżyję straszne rozczarowanie🙈😅
Poza tym mamy problem z pupką, odkąd przy rozszerzaniu jest więcej kupek, to łatwo się odparza. Smaruję Linomagiem, zmieniam pieluszki co 2-3h, wietrzę przy prawie każdej zmianie 5-10 min, rano i wieczorem dłużej 20-30min, a wystarczy jedna kupka i pupa czerwona. Zastanawiam się czy to nie te pampersy, których teraz używamy🤔
No i najważniejsze, dziś Laura kończy 6 miesięcy 🥳🥳🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 09:41
Pierniczkowa, trzydziecha, Frida91, werni, Chimera, Ania95, Camelia, Vampire lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja też do tej pory nie czyściłam. Nigdy też nie ma jakiegoś nieprzyjemnego zapachu, wręcz przeciwnie, ladnie pachnie bobaskiem
U nas też na razie zębów ani widu ani słychu chociaż teściowa ciągle od dobrych 3 mcy wszystko zwala na zęby
Haha u nas teściowie to samo-zobaczycie jutro będzie ząbek haha
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Taa u nas to samo, jak miala 2 mce i zaczęła brać rączki do buzi to od razu że idą zęby. I tak non stop mówią
A jak mówiłam że na razie nic tam nie widać to nic, dziecko już dużo wcześniej czuje ze idą! No tak, pewnie już z pół roku wcześniej hehe
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
trzydziecha wrote:Haha u nas teściowie to samo
-zobaczycie jutro będzie ząbek haha
Taaaak! Moja teściowa od 3 miesięcy mówi ze „zęby idą”! Jak ostatnio dopiero coś wyczułam to triumfowała bo przecież mówiła ze idą! 😂 U Krzysia to zreszta jest etapami. Widzę ze boli, wkłada łapki do buzi, łapie się za ucho, ślini jak buldog a potem przez pare dni cisza. Jestem ciekawa kiedy się przebijeKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Ta noc była super były tylko 2 pobudki. Po 19 usnal to się obudził 1:20 potem kolo 5. Krótkie drzemki do 8. Godzinę wariowal padł sam zaslonil sobie pielucha twarz i usnal
kayama, Camelia, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Czy wasze dzieci tez ulewaja na brzuchu? Moja nawet 2 godziny po karmieniu, ciągle mata obrzygana 🙈. Muszę jej pilnować bo nawet w łóżeczku się przekręca na brzuch od razu po karmieniu. Jak jej zabraniam to krzyczy
Nie wiem kiedy to ulewanie przejdzie, już ma przecież prawie pół roku.
Ale zauważyłam że trzyma już coraz częściej zamknięta buzieNawet takie zaciśnięte usta robi. Czyli ta wiotkosc się normuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 11:13
-
Frida91 wrote:Moja już bardzo rzadko ulewa. Ale za to slini się i obslinia sobie ciągle rekawy
Chyba w ten weekend znowu się przejedziemy na basen
Ja rękawy podwijamJakie macie pieluchy na basen? Sorry jeśli już pytałam ale coś ostatecznie nie wiem jak ja ubrać na wypadek dwójki w wodzie.