Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
werni wrote:Mój to 18-19 idzie spać później się budzi 22-23 później 1:20 i 4:30. Przeważnie są 3 pobudki rzadko dwie. I się budzi z zegarkiem w ręku.
Mój chodzi spac około 22-23 chiciaz wczoraj dopiero o północy... Ale od 20 już jest leżenie na cycu i marudzenie chociaż spać nie pójdziea jak już zaśnie to pobudka co 1,5h i tylko cyc cała noc
strasznie się popsulo
-
Przyszedł b.box, fajny, np to będziemy próbować pić wodę.
Wierni ja daje pomiędzy mlekiem, czyli np 1,5 godziny po mleku warzywo, najpierw kilka warzyw stopniowo ja dawałam jakieś 2 tyg tylko warzywa żeby przyzwyczaić do ich smaku. Potem wprowadzalam owoce. Ale franca i tak woli owoceWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 20:39
-
Trzydziecha może to zęby? Tak teraz najlepiej na zęby zwalić
Kayama owoce bardziej są slodszei pewnie dlatego woli je bardziej. Ciekawe jak u nas będzie. Tak właśnie myślę że pomiędzy dawać warzywo.
Chyba będę musiała poszukać ginekologa na nfz bo jak teraz patrzyłam na stronie to znowu wizyta podrozala. -
nick nieaktualny
-
Niebieska Gwiazda wrote:Niezapominajka,ty kiedyś brałaś leki homeopatyczne na laktacje.Co to było?Ja brałam ricini communis,a ty chyba coś innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 00:22
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Uff nadrobiłam ponad 2 tygodnie. Od kilku dni jesteśmy u teściów i mam trochę więcej czasu. Mała ma od ponad tygodnia katar i mokry kaszel. Akurat zbiegło się to z wyjściem 2 dolnych jedynek. Byliśmy u pediatry i przepisała jej 3 różne syropki, którymi pluje na metr (pedicetamol, mucosolvan mini i calcium). Nie tak wyobrażałam sobie zaznajamianie jej z nowymi smakami, ale w sumie dobrze, że nie przepada za słodkim 😉 Na szczęście lubi kwaśny smak i Cebion jej pasuje. Psikam jej solą do noska, robię inhalacje z NaCl i już przechodzi, jeszcze tylko trochę odkasłuje, ale wtorkowe pneumokoki przesuwamy na marzec. Ostatnie dni to było nieustanne noszenie jej na rękach, bo na leżąco katar zatykał jej nos, a czytałam żeby nie przesadzać z odciąganiem, więc drzemki w ciągu dnia miała w nosidle.
Pod koniec lutego lecimy na Maltę i musi być zdrowiutka jak rybka. Przed wyjazdem planuję przez 2 tyg. przyzwyczajać ją do smaków warzyw (codziennie po pół łyżeczki), a w Walentynki skończy pół roczku i lecimy ze słoiczkami. Liczę na to, że na wyjeździe będzie już co nieco jeść 😊trzydziecha lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Moja skończy dopiero 19tego pół roczku ale myślę że tak za tydzień powoli zaczniemy rozszerzać dietę. Ona jest bardzo zainteresowana jedzeniem, prawie wykrada mi z talerza
Wszystkie wasze dzieci biorą już stopy do buzi? Moja potrafi sięgnąć jak jej się pomoże ale sama nie robi tego nigdy. W ogóle nie interesuje się stopami. Powinnam się już tym martwić?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Fajnie
A jaka tam teraz pogoda?
Frida moja nie bierze stóp do buzi, reh powiedział że nie musi. Aje interesuje się, podnosi, ogląda. A pokazujesz jej? Ja pokazuje, daje skarpetke do rączek i potem pokazuje ze ma założona na nogę. Bardzo ja to ciekawi
A na kolanka ręce kładzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 10:53
-
Frida91 wrote:Moja skończy dopiero 19tego pół roczku ale myślę że tak za tydzień powoli zaczniemy rozszerzać dietę. Ona jest bardzo zainteresowana jedzeniem, prawie wykrada mi z talerza
Wszystkie wasze dzieci biorą już stopy do buzi? Moja potrafi sięgnąć jak jej się pomoże ale sama nie robi tego nigdy. W ogóle nie interesuje się stopami. Powinnam się już tym martwić?
Mój starszy lubił stopy w buzi,dla porównania jego kuzyn rówieśnik nie interesował się stopami.Stopy w buzi miał ze trzy razy.To zależy od dziecka.Młodszy bierze stopy do buzi ze 2 tyg. i długo to nie potrwa boszykuje się do przemieszczania. -
Ja to mojemu pokazywałam stopki przy przebieraniu go. Teraz sam łapie i ściąga skarpetki.
Malta super sprawa. Teraz na fb widzę u znajomych czy rodziny jak pokazują fotki z wyjazdów.
Camelia myślę nad ginekologiem tu w szpitalu Brodnowskim. Bym miała lekarza prowadzącego jak będę chciała znów zaciążyć.
Myślę nad marchewką by ją ugotować i małemu dać troszeczkę.
Pamiętam jak małemu dałam 1 raz cebion hahah ale minę miał później juz tak się nie krzywil.
Czy wasze dzieci ssia kciuki mój właśnie teraz to robi. Hm -
Ja też jej pokazuję, jak zbliżam stopę do jej buzi to się śmieje. Na kolana kładzie rączki ale to tyle. Bardziej obserwuje dłonie, palce. Stopy ją nie interesują ani bose ani w skarpetach. Myślałam że musi ale skoro mówicie ze nie to ok
Mielismy iść dziś na basen ale byłam rano tak nieprzytomna że mój ją wziął do salonu a ja musiałam się wyspać i teraz to już nie bardzo nam się chce, chyba sobie daeujemy.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
kayama wrote:Fajnie
A jaka tam teraz pogoda?
Ok. 18 stopni w cieniu, więc w słońcu odczuwalna powinna być przyjemna dla takiego maluszka. Byliśmy 10 lat temu w grudniu i chodziliśmy w krótkich spodenkach, było bardzo słonecznie.
Moja też sama nie wkłada stóp do buzi, ale jak jej kiedyś wetknęłam jej palucha, zaczęła chichotać i miała ubaw po pachy 😂 czasem łapie stopy przy przewijaniu, ale ma tak nabite udka, że sama nie dosięgnie 😉"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Frida91 wrote:Moja skończy dopiero 19tego pół roczku ale myślę że tak za tydzień powoli zaczniemy rozszerzać dietę. Ona jest bardzo zainteresowana jedzeniem, prawie wykrada mi z talerza
Wszystkie wasze dzieci biorą już stopy do buzi? Moja potrafi sięgnąć jak jej się pomoże ale sama nie robi tego nigdy. W ogóle nie interesuje się stopami. Powinnam się już tym martwić?
Mikołaj też mi tak od dłuższego czasu próbuje łapać jedzenie z talerza, kubek z herbatą itd. Ale jak mu dałam do ręki jabłko, banana, wodę w kubeczku to jednak nie był zainteresowany, żeby włożyć do buzi 😛 ostatnio ma też fazę na ściąganie obrusu ze stołu. Już za 6 dni kończymy 6 miesięcy, więc i tak będzie trzeba zacząć rozszerzanie diety 🙂
Stópki czasem łapie i bierze do buzi, ale nie na długo. Chwilę się pointeresuje i zaraz puszcza 🙂Frida91 lubi tę wiadomość
-
Moja słoiczków niet, muszę sama gotować. Wczoraj ziemniaki z indykiem , dzisiaj zupka z kaszą manna. Jutro dynia z ryzem. Słoiczki mogę sobie jeść sama 🤦♀️🤷♀️ a nakipilam ich jak glupia