X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Mój to 18-19 idzie spać później się budzi 22-23 później 1:20 i 4:30. Przeważnie są 3 pobudki rzadko dwie. I się budzi z zegarkiem w ręku.

Mój chodzi spac około 22-23 chiciaz wczoraj dopiero o północy... Ale od 20 już jest leżenie na cycu i marudzenie chociaż spać nie pójdzie :/ a jak już zaśnie to pobudka co 1,5h i tylko cyc cała noc :/ strasznie się popsulo

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł b.box, fajny, np to będziemy próbować pić wodę.
    Wierni ja daje pomiędzy mlekiem, czyli np 1,5 godziny po mleku warzywo, najpierw kilka warzyw stopniowo ja dawałam jakieś 2 tyg tylko warzywa żeby przyzwyczaić do ich smaku. Potem wprowadzalam owoce. Ale franca i tak woli owoce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 20:39

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha może to zęby? Tak teraz najlepiej na zęby zwalić :)

Kayama owoce bardziej są slodsze :) i pewnie dlatego woli je bardziej. Ciekawe jak u nas będzie. Tak właśnie myślę że pomiędzy dawać warzywo.

Chyba będę musiała poszukać ginekologa na nfz bo jak teraz patrzyłam na stronie to znowu wizyta podrozala.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:43

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Niezapominajka,ty kiedyś brałaś leki homeopatyczne na laktacje.Co to było?Ja brałam ricini communis,a ty chyba coś innego.
    Tak, dobrze pamiętasz. Raz stosowalam belladonne 9. 5 drazy pod język. Innego nie stosowałam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 00:22

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że zęby bo często wkłada paluszki do buzi i dotyka dziąseł. Jeśli faktycznie to niech już wychodzą :p

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam ponad 2 tygodnie. Od kilku dni jesteśmy u teściów i mam trochę więcej czasu. Mała ma od ponad tygodnia katar i mokry kaszel. Akurat zbiegło się to z wyjściem 2 dolnych jedynek. Byliśmy u pediatry i przepisała jej 3 różne syropki, którymi pluje na metr (pedicetamol, mucosolvan mini i calcium). Nie tak wyobrażałam sobie zaznajamianie jej z nowymi smakami, ale w sumie dobrze, że nie przepada za słodkim 😉 Na szczęście lubi kwaśny smak i Cebion jej pasuje. Psikam jej solą do noska, robię inhalacje z NaCl i już przechodzi, jeszcze tylko trochę odkasłuje, ale wtorkowe pneumokoki przesuwamy na marzec. Ostatnie dni to było nieustanne noszenie jej na rękach, bo na leżąco katar zatykał jej nos, a czytałam żeby nie przesadzać z odciąganiem, więc drzemki w ciągu dnia miała w nosidle.

Pod koniec lutego lecimy na Maltę i musi być zdrowiutka jak rybka. Przed wyjazdem planuję przez 2 tyg. przyzwyczajać ją do smaków warzyw (codziennie po pół łyżeczki), a w Walentynki skończy pół roczku i lecimy ze słoiczkami. Liczę na to, że na wyjeździe będzie już co nieco jeść 😊

trzydziecha lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👩‍🔧

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:14

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja skończy dopiero 19tego pół roczku ale myślę że tak za tydzień powoli zaczniemy rozszerzać dietę. Ona jest bardzo zainteresowana jedzeniem, prawie wykrada mi z talerza :)

Wszystkie wasze dzieci biorą już stopy do buzi? Moja potrafi sięgnąć jak jej się pomoże ale sama nie robi tego nigdy. W ogóle nie interesuje się stopami. Powinnam się już tym martwić?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) A jaka tam teraz pogoda?
    Frida moja nie bierze stóp do buzi, reh powiedział że nie musi. Aje interesuje się, podnosi, ogląda. A pokazujesz jej? Ja pokazuje, daje skarpetke do rączek i potem pokazuje ze ma założona na nogę. Bardzo ja to ciekawi ;)
    A na kolanka ręce kładzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 10:53

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida niektóre dzieci po prostu jakoś nie wykazują zainteresowania stopami, myślę że to nie jest powód do zmartwień.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja skończy dopiero 19tego pół roczku ale myślę że tak za tydzień powoli zaczniemy rozszerzać dietę. Ona jest bardzo zainteresowana jedzeniem, prawie wykrada mi z talerza :)

Wszystkie wasze dzieci biorą już stopy do buzi? Moja potrafi sięgnąć jak jej się pomoże ale sama nie robi tego nigdy. W ogóle nie interesuje się stopami. Powinnam się już tym martwić?

Mój starszy lubił stopy w buzi,dla porównania jego kuzyn rówieśnik nie interesował się stopami.Stopy w buzi miał ze trzy razy.To zależy od dziecka.Młodszy bierze stopy do buzi ze 2 tyg. i długo to nie potrwa boszykuje się do przemieszczania.

• werni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mojemu pokazywałam stopki przy przebieraniu go. Teraz sam łapie i ściąga skarpetki.

Malta super sprawa. Teraz na fb widzę u znajomych czy rodziny jak pokazują fotki z wyjazdów.

Camelia myślę nad ginekologiem tu w szpitalu Brodnowskim. Bym miała lekarza prowadzącego jak będę chciała znów zaciążyć.

Myślę nad marchewką by ją ugotować i małemu dać troszeczkę.

Pamiętam jak małemu dałam 1 raz cebion hahah ale minę miał później juz tak się nie krzywil.

Czy wasze dzieci ssia kciuki mój właśnie teraz to robi. Hm

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jej pokazuję, jak zbliżam stopę do jej buzi to się śmieje. Na kolana kładzie rączki ale to tyle. Bardziej obserwuje dłonie, palce. Stopy ją nie interesują ani bose ani w skarpetach. Myślałam że musi ale skoro mówicie ze nie to ok :)

Mielismy iść dziś na basen ale byłam rano tak nieprzytomna że mój ją wziął do salonu a ja musiałam się wyspać i teraz to już nie bardzo nam się chce, chyba sobie daeujemy.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Fajnie :) A jaka tam teraz pogoda?

Ok. 18 stopni w cieniu, więc w słońcu odczuwalna powinna być przyjemna dla takiego maluszka. Byliśmy 10 lat temu w grudniu i chodziliśmy w krótkich spodenkach, było bardzo słonecznie.

Moja też sama nie wkłada stóp do buzi, ale jak jej kiedyś wetknęłam jej palucha, zaczęła chichotać i miała ubaw po pachy 😂 czasem łapie stopy przy przewijaniu, ale ma tak nabite udka, że sama nie dosięgnie 😉

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Mikołaj też mi tak od dłuższego czasu próbuje łapać jedzenie z talerza, kubek z herbatą itd. Ale jak mu dałam do ręki jabłko, banana, wodę w kubeczku to jednak nie był zainteresowany, żeby włożyć do buzi 😛 ostatnio ma też fazę na ściąganie obrusu ze stołu. Już za 6 dni kończymy 6 miesięcy, więc i tak będzie trzeba zacząć rozszerzanie diety 🙂

Stópki czasem łapie i bierze do buzi, ale nie na długo. Chwilę się pointeresuje i zaraz puszcza 🙂

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mojej dałam jabłko do polizania to była szczęśliwa i wyrwała mi je i zaczęła ssać :D

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🛀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:14

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja słoiczków niet, muszę sama gotować. Wczoraj ziemniaki z indykiem , dzisiaj zupka z kaszą manna. Jutro dynia z ryzem. Słoiczki mogę sobie jeść sama 🤦‍♀️🤷‍♀️ a nakipilam ich jak glupia

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiej firmy kupujecie sloiczki?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ