X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszakowi gotowałam i teraz gotuje.Mam zamrożone warzywka z działki.Działka jest pod lasem i bez nawozu,lepszych nie znajde.U nas zupy z mięsem,z żółtkiem a z owoców jabłko.Kompociki bez cukru wypije,a na wodę krzyk.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dałam mojej polizać jabłko, to się zassała i skrobała tymi swoimi zalążkami ząbków, a jak zabierałam, od razu w ryk!

Też ostatnio ssie kciuk. Polubiła nielubiany dotąd smoczek kauczukowy Hevea. Trzyma sobię wygodnie za uchwyt, obraca i ssie z różnych stron.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina to u nas to samo. Wojtek tym smoczkiem kręci w różne strony i bierze do buzi :)

Tez dałam jemu jabłko do buzi. Akurat miałam to jak zabieralam to tylko otwierał szeroko buzke ze chce więcej. :)albo cmokal

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie chce owoców, za to brokuły, kalafior czy indyk to szał. I polubiła rumianek do picia. Myślę jak ja przekonać do nowych smaków, bo.kaszkami pluje na odległość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiałam się czy kupić ten gryzak z siateczka żeby jej dawać kawałki owoców i warzyw i chyba kupię :) Może to być niezła zabawa.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mieliśmy brokula na obiad, młody niby się interesował, w ręce zgniotl, palce oblizal, kawałek zassal ale pomemlal i wyplul, więcej nie sięgał, poczekamy jeszcze z normalnym jedzeniem 😊

A dziś mój małż zasłużył na medal... zmienił młodszemu pieluche 👏, sam z siebie, bez proszenia... po czym zakłada mu spodnie, podnosi go i mówi "no stój", a po chwili "zapomniałem że jeszcze nie potrafi" 🤦‍♀️

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech wylogowało mnie coś, dopiero się dziś kapnęłam jak chciałam coś napisać 😂

My po tych słoikach jednoskładnikowych przeszlismy na kilkuskladnikowe np owoce z Babydream i najpierw podawaliśmy takie gdzie są poznane smaki wszystkie oprocz jednego - jabłko z mango, jablko banan wiśnia itd.
    Jedyne co nam zostało do spróbowania to pomidor, mandarynka wczoraj wyssana więc cytrusy przerobiliśmy. Gluten też bo dziś wjechał słoiczek z makaronem zblendowanym :) aa no i jajko jeszcze.

Jakie macie te siateczkowe gryzaki do owoców? Muszę coś kupić

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🏊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:15

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ech wylogowało mnie coś, dopiero się dziś kapnęłam jak chciałam coś napisać 😂

My po tych słoikach jednoskładnikowych przeszlismy na kilkuskladnikowe np owoce z Babydream i najpierw podawaliśmy takie gdzie są poznane smaki wszystkie oprocz jednego - jabłko z mango, jablko banan wiśnia itd.
    Jedyne co nam zostało do spróbowania to pomidor, mandarynka wczoraj wyssana więc cytrusy przerobiliśmy. Gluten też bo dziś wjechał słoiczek z makaronem zblendowanym :) aa no i jajko jeszcze.

Jakie macie te siateczkowe gryzaki do owoców? Muszę coś kupić

Domi a skąd masz pomidor? Też słoiczek czy zwykły dajesz? Nie widziałam pomidora w słoiczku :) Może zblendowac jakiś malinowy?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę lipa z tym rozszerzeniem diety jak się nie ma pomrożonych warzyw własnych, własnej kurki i krówki🙄 W rodzinie męża jest kilku rolników w świętokrzyskim i oni sami nie jedzą tego co wytwarzają, więc możecie sobie tylko wyobrazić czym to pryskane. No ale coś jeść trzeba 😒

Dziś poszalałam na zakupach w necie. W cocodrillo jest wyprz -70% , wychodzi taniej niż w Pepco. Wolałabym Newbie, ale ciuszki z promki dostępne głównie w sklepach stacjonarnych ☹☹☹

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija masz racje co do rolników.Warzywka i owoce pomrożone mam.Mięska też trochę tzn.króliki,drób.Krowy brak.Minus taki,że te mrożonki zajmują prawie całe miejsce w zamrażarce i jeszcze mlesio zajmuje.

Kalija lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Trochę lipa z tym rozszerzeniem diety jak się nie ma pomrożonych warzyw własnych, własnej kurki i krówki🙄 W rodzinie męża jest kilku rolników w świętokrzyskim i oni sami nie jedzą tego co wytwarzają, więc możecie sobie tylko wyobrazić czym to pryskane. No ale coś jeść trzeba 😒

Dziś poszalałam na zakupach w necie. W cocodrillo jest wyprz -70% , wychodzi taniej niż w Pepco. Wolałabym Newbie, ale ciuszki z promki dostępne głównie w sklepach stacjonarnych ☹☹☹

Dlatego ja nawet nie miałam zamiaru gotować, przynajmniej słoiczki są pewne jeśli chodzi o brak zawartości szkodliwych związków. Myślę że można dac dobrze umyty owoc ewentualnie i to raczej krajowy. Jak ja bym miała gotować dla dziecka przy tym całym kieracie to chyba musiała bym się stać cyborgiem :) Więc nie mam wyrzutów sumienia. Jak już zacznie jeść to co my to będę gotować pod dziecko czyli musimy się odzwyczaic od ostrego przyprawiania i solenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 23:48

Kalija, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak kurki zabraknie to mój tato zadba by była następna na rosół.Teraz niech łazi i stara się o jajka.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    A jak kurki zabraknie to mój tato zadba by była następna na rosół.Teraz niech łazi i stara się o jajka.

Ale Wam dobrze. Zazdraszczam🤭

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia ma kury to czasami daje nam jajka
    Kiedyś było więcej zwierzat ale zostały posprzedawane.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:15

• Vampire Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie co sobotę są ekotargi, warto sprawdzić czy w waszych miejscowościach są takie albo poszukać ekologicznych upraw.

Domi, skąd ty te smaki bierzesz. Ja myślałam, że ogarnęłam już wszystkie 2- i 3-składnikowe. 😊

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire, baby dream z rossmana ma super smaki- warzywa z ogródka z makaronem, spaghetti, Ziemniaki z Pasternakiem i szpinakiem (to wjeżdża dzisiaj, że śmietanką więc nie dla dzieci z alergią). Mój ulubiony słoiczek - jabłko, brzoskwinia, marakuja 😍😍😍

Kayama, pomidora podamy świeżego, nie ma teraz sezonu więc tylko próbę zrobimy.
    A jak będzie ok, to będzie dostawał w formie sosów z makaronem lub ziemniakiem :)

Vampire lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jajka kupujemy w okolicy "prosto od kury", można kupić u nich też całą kurkę. W jeśli chodzi o warzywa to kupuję je w Lidlu lub na ryneczku, jestem przekonana że mają w sobie tyle samo syfu🧐 Żyjemy w takich czasach, mam pomrozone warzywa od teścia, które sam sadził, ok, nie używał sztucznych nawozów, ale ziemia w której rosły jest czasem gorsza 🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy na początku podawać na skosztowanie słoiczki bo nie mam dyni ani brokuła :) poszłam do Rossmana i wzięłam wszystkie jednoskładnikowe małe warzywne czyli dynia, pasternak, brokuł no i marchewkę sama akurat robiłam. Wczoraj dostał do nakłania bułkę żeby oswoić z glutenem i wszystko ok. Daliśmy też do położenia cytrynę i zachwycony hehe :)

Zazdroszczę Malty <3 my też czegoś szukamy na Kwiecień bo jednak chcemy troszkę ciepłej, na Malcie już byliśmy super tam jest :) szkoda że teraz zima bo z kp podróżowałoby się najlepiej przed rozszerzaniem diety a tak to słoiczki itp :p

A bierzecie spacerowke ta z 2w1 czy do samolotu musi być jakaś lepiej składana?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ