Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dałam mojej polizać jabłko, to się zassała i skrobała tymi swoimi zalążkami ząbków, a jak zabierałam, od razu w ryk!
Też ostatnio ssie kciuk. Polubiła nielubiany dotąd smoczek kauczukowy Hevea. Trzyma sobię wygodnie za uchwyt, obraca i ssie z różnych stron."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina to u nas to samo. Wojtek tym smoczkiem kręci w różne strony i bierze do buzi
Tez dałam jemu jabłko do buzi. Akurat miałam to jak zabieralam to tylko otwierał szeroko buzke ze chce więcej. :)albo cmokal -
Dzisiaj mieliśmy brokula na obiad, młody niby się interesował, w ręce zgniotl, palce oblizal, kawałek zassal ale pomemlal i wyplul, więcej nie sięgał, poczekamy jeszcze z normalnym jedzeniem 😊
A dziś mój małż zasłużył na medal... zmienił młodszemu pieluche 👏, sam z siebie, bez proszenia... po czym zakłada mu spodnie, podnosi go i mówi "no stój", a po chwili "zapomniałem że jeszcze nie potrafi" 🤦♀️ -
Ech wylogowało mnie coś, dopiero się dziś kapnęłam jak chciałam coś napisać 😂
My po tych słoikach jednoskładnikowych przeszlismy na kilkuskladnikowe np owoce z Babydream i najpierw podawaliśmy takie gdzie są poznane smaki wszystkie oprocz jednego - jabłko z mango, jablko banan wiśnia itd.
Jedyne co nam zostało do spróbowania to pomidor, mandarynka wczoraj wyssana więc cytrusy przerobiliśmy. Gluten też bo dziś wjechał słoiczek z makaronem zblendowanymaa no i jajko jeszcze.
Jakie macie te siateczkowe gryzaki do owoców? Muszę coś kupić -
Domi_tur wrote:Ech wylogowało mnie coś, dopiero się dziś kapnęłam jak chciałam coś napisać 😂
My po tych słoikach jednoskładnikowych przeszlismy na kilkuskladnikowe np owoce z Babydream i najpierw podawaliśmy takie gdzie są poznane smaki wszystkie oprocz jednego - jabłko z mango, jablko banan wiśnia itd.
Jedyne co nam zostało do spróbowania to pomidor, mandarynka wczoraj wyssana więc cytrusy przerobiliśmy. Gluten też bo dziś wjechał słoiczek z makaronem zblendowanymaa no i jajko jeszcze.
Jakie macie te siateczkowe gryzaki do owoców? Muszę coś kupić
Domi a skąd masz pomidor? Też słoiczek czy zwykły dajesz? Nie widziałam pomidora w słoiczkuMoże zblendowac jakiś malinowy?
-
Trochę lipa z tym rozszerzeniem diety jak się nie ma pomrożonych warzyw własnych, własnej kurki i krówki🙄 W rodzinie męża jest kilku rolników w świętokrzyskim i oni sami nie jedzą tego co wytwarzają, więc możecie sobie tylko wyobrazić czym to pryskane. No ale coś jeść trzeba 😒
Dziś poszalałam na zakupach w necie. W cocodrillo jest wyprz -70% , wychodzi taniej niż w Pepco. Wolałabym Newbie, ale ciuszki z promki dostępne głównie w sklepach stacjonarnych ☹☹☹
-
Kalija wrote:Trochę lipa z tym rozszerzeniem diety jak się nie ma pomrożonych warzyw własnych, własnej kurki i krówki🙄 W rodzinie męża jest kilku rolników w świętokrzyskim i oni sami nie jedzą tego co wytwarzają, więc możecie sobie tylko wyobrazić czym to pryskane. No ale coś jeść trzeba 😒
Dziś poszalałam na zakupach w necie. W cocodrillo jest wyprz -70% , wychodzi taniej niż w Pepco. Wolałabym Newbie, ale ciuszki z promki dostępne głównie w sklepach stacjonarnych ☹☹☹
Dlatego ja nawet nie miałam zamiaru gotować, przynajmniej słoiczki są pewne jeśli chodzi o brak zawartości szkodliwych związków. Myślę że można dac dobrze umyty owoc ewentualnie i to raczej krajowy. Jak ja bym miała gotować dla dziecka przy tym całym kieracie to chyba musiała bym się stać cyborgiemWięc nie mam wyrzutów sumienia. Jak już zacznie jeść to co my to będę gotować pod dziecko czyli musimy się odzwyczaic od ostrego przyprawiania i solenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 23:48
Kalija, werni lubią tę wiadomość
-
Vampire, baby dream z rossmana ma super smaki- warzywa z ogródka z makaronem, spaghetti, Ziemniaki z Pasternakiem i szpinakiem (to wjeżdża dzisiaj, że śmietanką więc nie dla dzieci z alergią). Mój ulubiony słoiczek - jabłko, brzoskwinia, marakuja 😍😍😍
Kayama, pomidora podamy świeżego, nie ma teraz sezonu więc tylko próbę zrobimy.
A jak będzie ok, to będzie dostawał w formie sosów z makaronem lub ziemniakiemVampire lubi tę wiadomość
-
My jajka kupujemy w okolicy "prosto od kury", można kupić u nich też całą kurkę. W jeśli chodzi o warzywa to kupuję je w Lidlu lub na ryneczku, jestem przekonana że mają w sobie tyle samo syfu🧐 Żyjemy w takich czasach, mam pomrozone warzywa od teścia, które sam sadził, ok, nie używał sztucznych nawozów, ale ziemia w której rosły jest czasem gorsza 🙈
-
My też będziemy na początku podawać na skosztowanie słoiczki bo nie mam dyni ani brokuła
poszłam do Rossmana i wzięłam wszystkie jednoskładnikowe małe warzywne czyli dynia, pasternak, brokuł no i marchewkę sama akurat robiłam. Wczoraj dostał do nakłania bułkę żeby oswoić z glutenem i wszystko ok. Daliśmy też do położenia cytrynę i zachwycony hehe
Zazdroszczę Maltymy też czegoś szukamy na Kwiecień bo jednak chcemy troszkę ciepłej, na Malcie już byliśmy super tam jest
szkoda że teraz zima bo z kp podróżowałoby się najlepiej przed rozszerzaniem diety a tak to słoiczki itp :p
A bierzecie spacerowke ta z 2w1 czy do samolotu musi być jakaś lepiej składana?