X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszakowi gotowałam i teraz gotuje.Mam zamrożone warzywka z działki.Działka jest pod lasem i bez nawozu,lepszych nie znajde.U nas zupy z mięsem,z żółtkiem a z owoców jabłko.Kompociki bez cukru wypije,a na wodę krzyk.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dałam mojej polizać jabłko, to się zassała i skrobała tymi swoimi zalążkami ząbków, a jak zabierałam, od razu w ryk!

Też ostatnio ssie kciuk. Polubiła nielubiany dotąd smoczek kauczukowy Hevea. Trzyma sobię wygodnie za uchwyt, obraca i ssie z różnych stron.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina to u nas to samo. Wojtek tym smoczkiem kręci w różne strony i bierze do buzi :)

Tez dałam jemu jabłko do buzi. Akurat miałam to jak zabieralam to tylko otwierał szeroko buzke ze chce więcej. :)albo cmokal

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie chce owoców, za to brokuły, kalafior czy indyk to szał. I polubiła rumianek do picia. Myślę jak ja przekonać do nowych smaków, bo.kaszkami pluje na odległość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiałam się czy kupić ten gryzak z siateczka żeby jej dawać kawałki owoców i warzyw i chyba kupię :) Może to być niezła zabawa.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mieliśmy brokula na obiad, młody niby się interesował, w ręce zgniotl, palce oblizal, kawałek zassal ale pomemlal i wyplul, więcej nie sięgał, poczekamy jeszcze z normalnym jedzeniem 😊

A dziś mój małż zasłużył na medal... zmienił młodszemu pieluche 👏, sam z siebie, bez proszenia... po czym zakłada mu spodnie, podnosi go i mówi "no stój", a po chwili "zapomniałem że jeszcze nie potrafi" 🤦‍♀️

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech wylogowało mnie coś, dopiero się dziś kapnęłam jak chciałam coś napisać 😂

My po tych słoikach jednoskładnikowych przeszlismy na kilkuskladnikowe np owoce z Babydream i najpierw podawaliśmy takie gdzie są poznane smaki wszystkie oprocz jednego - jabłko z mango, jablko banan wiśnia itd.
    Jedyne co nam zostało do spróbowania to pomidor, mandarynka wczoraj wyssana więc cytrusy przerobiliśmy. Gluten też bo dziś wjechał słoiczek z makaronem zblendowanym :) aa no i jajko jeszcze.

Jakie macie te siateczkowe gryzaki do owoców? Muszę coś kupić

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🏊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:15

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ech wylogowało mnie coś, dopiero się dziś kapnęłam jak chciałam coś napisać 😂

My po tych słoikach jednoskładnikowych przeszlismy na kilkuskladnikowe np owoce z Babydream i najpierw podawaliśmy takie gdzie są poznane smaki wszystkie oprocz jednego - jabłko z mango, jablko banan wiśnia itd.
    Jedyne co nam zostało do spróbowania to pomidor, mandarynka wczoraj wyssana więc cytrusy przerobiliśmy. Gluten też bo dziś wjechał słoiczek z makaronem zblendowanym :) aa no i jajko jeszcze.

Jakie macie te siateczkowe gryzaki do owoców? Muszę coś kupić

Domi a skąd masz pomidor? Też słoiczek czy zwykły dajesz? Nie widziałam pomidora w słoiczku :) Może zblendowac jakiś malinowy?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę lipa z tym rozszerzeniem diety jak się nie ma pomrożonych warzyw własnych, własnej kurki i krówki🙄 W rodzinie męża jest kilku rolników w świętokrzyskim i oni sami nie jedzą tego co wytwarzają, więc możecie sobie tylko wyobrazić czym to pryskane. No ale coś jeść trzeba 😒

Dziś poszalałam na zakupach w necie. W cocodrillo jest wyprz -70% , wychodzi taniej niż w Pepco. Wolałabym Newbie, ale ciuszki z promki dostępne głównie w sklepach stacjonarnych ☹☹☹

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija masz racje co do rolników.Warzywka i owoce pomrożone mam.Mięska też trochę tzn.króliki,drób.Krowy brak.Minus taki,że te mrożonki zajmują prawie całe miejsce w zamrażarce i jeszcze mlesio zajmuje.

Kalija lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Trochę lipa z tym rozszerzeniem diety jak się nie ma pomrożonych warzyw własnych, własnej kurki i krówki🙄 W rodzinie męża jest kilku rolników w świętokrzyskim i oni sami nie jedzą tego co wytwarzają, więc możecie sobie tylko wyobrazić czym to pryskane. No ale coś jeść trzeba 😒

Dziś poszalałam na zakupach w necie. W cocodrillo jest wyprz -70% , wychodzi taniej niż w Pepco. Wolałabym Newbie, ale ciuszki z promki dostępne głównie w sklepach stacjonarnych ☹☹☹

Dlatego ja nawet nie miałam zamiaru gotować, przynajmniej słoiczki są pewne jeśli chodzi o brak zawartości szkodliwych związków. Myślę że można dac dobrze umyty owoc ewentualnie i to raczej krajowy. Jak ja bym miała gotować dla dziecka przy tym całym kieracie to chyba musiała bym się stać cyborgiem :) Więc nie mam wyrzutów sumienia. Jak już zacznie jeść to co my to będę gotować pod dziecko czyli musimy się odzwyczaic od ostrego przyprawiania i solenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 23:48

Kalija, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak kurki zabraknie to mój tato zadba by była następna na rosół.Teraz niech łazi i stara się o jajka.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    A jak kurki zabraknie to mój tato zadba by była następna na rosół.Teraz niech łazi i stara się o jajka.

Ale Wam dobrze. Zazdraszczam🤭

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia ma kury to czasami daje nam jajka
    Kiedyś było więcej zwierzat ale zostały posprzedawane.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:15

• Vampire Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie co sobotę są ekotargi, warto sprawdzić czy w waszych miejscowościach są takie albo poszukać ekologicznych upraw.

Domi, skąd ty te smaki bierzesz. Ja myślałam, że ogarnęłam już wszystkie 2- i 3-składnikowe. 😊

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire, baby dream z rossmana ma super smaki- warzywa z ogródka z makaronem, spaghetti, Ziemniaki z Pasternakiem i szpinakiem (to wjeżdża dzisiaj, że śmietanką więc nie dla dzieci z alergią). Mój ulubiony słoiczek - jabłko, brzoskwinia, marakuja 😍😍😍

Kayama, pomidora podamy świeżego, nie ma teraz sezonu więc tylko próbę zrobimy.
    A jak będzie ok, to będzie dostawał w formie sosów z makaronem lub ziemniakiem :)

Vampire lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jajka kupujemy w okolicy "prosto od kury", można kupić u nich też całą kurkę. W jeśli chodzi o warzywa to kupuję je w Lidlu lub na ryneczku, jestem przekonana że mają w sobie tyle samo syfu🧐 Żyjemy w takich czasach, mam pomrozone warzywa od teścia, które sam sadził, ok, nie używał sztucznych nawozów, ale ziemia w której rosły jest czasem gorsza 🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy na początku podawać na skosztowanie słoiczki bo nie mam dyni ani brokuła :) poszłam do Rossmana i wzięłam wszystkie jednoskładnikowe małe warzywne czyli dynia, pasternak, brokuł no i marchewkę sama akurat robiłam. Wczoraj dostał do nakłania bułkę żeby oswoić z glutenem i wszystko ok. Daliśmy też do położenia cytrynę i zachwycony hehe :)

Zazdroszczę Malty <3 my też czegoś szukamy na Kwiecień bo jednak chcemy troszkę ciepłej, na Malcie już byliśmy super tam jest :) szkoda że teraz zima bo z kp podróżowałoby się najlepiej przed rozszerzaniem diety a tak to słoiczki itp :p

A bierzecie spacerowke ta z 2w1 czy do samolotu musi być jakaś lepiej składana?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ