Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Moja mama siostrzeńcowi (wtedy było jeszcze tylko pół roku macierzyńskiego) robiła jajecznicę-w większym garnku gotowała się woda, a ona w mniejszym garnuszku mieszała.

Moja przyjaciółka ma rodzine na wsi i jak była u nich jakiś czas temu, to potem mi opowiadała. Mieli na polu kalarepę, i taka piękna, mówi wujkowi czy mogłaby taka dostać, a on jej na to "nie z tego pola, bo tu mamy dla lidla warzywa i nawet nie chcesz wiedzieć ile chemii do tego musi lecieć żeby to było takie jakie oni chcą" 🙈🙈 Wiem że jest w Katowicach jakiś eko targ, musze spytać koleżankę, która tam jeździ.

To samo kuzynka męża powiedziała jak zapytałam czy mogę zerwać kilka truskawek z pola🙈

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha super to rozszerzanie Wam idzie👍

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwa ale mam noc. Tytus poszedł spać o 19. Przespał godzinę i zaczęło sie wiercenie co poł godz albo i 15min cos. O24 szamka a teraz nie śpi zupełnie 😭🤦‍♀️

• Vampire Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia, czyli dlatego tych filmików nie ma już na yt. Oglądałam 0-3 i 3-6, całkiem fajne. Za ile są dostępy?

Domi, Nacha.. Mam nadzieję, że moja też tak będzie mogła wcinać. Dopiero wjechał brokuł i dynia, ale aż się trzęsie na widok łyżeczki. Jakby nie ta alergia to pewnie szybciej bym wprowadzała. A co wypisujecie to sama bym zjadła. Aż mi ślinka cieknie.. 😁😁 powoli, powoli czekam na kolejne prowokacje.
    A i jak to jest z kupami u was po rozszerzeniu diety. Wcześniej miała 3 dziennie, potem 1 na dzień, teraz nawet na 2-3 dni. Mam wrażenie, że sie czasem spina i próbuje zrobić ale nie może.

Czy któraś ma jakiś fajny parowar do polecenia? Jakiś internetowy ranking mówi, że hobbs jest dobry i dostepny w Lidlu.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam garnek z dwoma wkładami do gotowania na parze i jestem zadowolona.
    https://allegro.pl/oferta/garnek-5-l-gotowania-na-parze-24-cm-5x-dno-7145-8007270179

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 10:29

Vampire lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 💩 przy rozszerzaniu najpierw sie zatkał a potem rożnie czasem codziennie czasem co kilka dni 2-3. Zazwyczaj bardziej rozlane na pieluchę były. Ostatnio idą plasteliny, miękkie ale jednak w zwartym kawałku nawet 2 razy dziennie bo mniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 08:25

• Kalija Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas 2 dni plastelina a na trzeci jakecznica🤷‍♀️

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed rozszerzeniem diety kupa to była musztarda raz na trzy dni.Po rozszerzeniu mamy plasteline codziennie.Kupe reguluje brokuł i duszone jabłko na parze lub gotowane.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się poddaje z Młodą już. Na łyżeczkę paszczy nie otwiera, jak już jej coś dam to wszystko wypycha językiem. Dałam rozgotowanego brokuła to jak poczuła grudki to zwymiotowała wszystko łącznie z mlekiem.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Vampire Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Mam jeszcze pytanie, bo na grupie mam akergikow to WSZYSTKO jest objawem alergii. 😁😁
    Macie tak, że kupa wygląda jakby to puree słoiczkowe i po złożeniu i rozłożeniu pieluszki widać, że jest ze śluzem? Dostaje słoiczek dziennie plus kp. Nie wiem czy przerywać podawanie czy jechać dalej z rozszerzeniem jej i siebie. Tragedia z tą alergią. Brzdąc chętnie by pojadł i ja ciągle głodna. Jak mąż robi jajecznicę to czuję się jak alkoholik na odwyku. 😂😂

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja się poddaje z Młodą już. Na łyżeczkę paszczy nie otwiera, jak już jej coś dam to wszystko wypycha językiem. Dałam rozgotowanego brokuła to jak poczuła grudki to zwymiotowała wszystko łącznie z mlekiem.
    Może warto byłoby ją skonsultować z logopedą? Może jest jakiś problem z buzią? Jak coś to mogę dać Ci namiar na te babkę u której byliśmy teraz ona się zajmuje wszelkimi problemami z karmieniem, nie tylko cyckiem. Ona przyjmuje w Zabrzu.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Mam jeszcze pytanie, bo na grupie mam akergikow to WSZYSTKO jest objawem alergii. 😁😁
    Macie tak, że kupa wygląda jakby to puree słoiczkowe i po złożeniu i rozłożeniu pieluszki widać, że jest ze śluzem? Dostaje słoiczek dziennie plus kp. Nie wiem czy przerywać podawanie czy jechać dalej z rozszerzeniem jej i siebie. Tragedia z tą alergią. Brzdąc chętnie by pojadł i ja ciągle głodna. Jak mąż robi jajecznicę to czuję się jak alkoholik na odwyku. 😂😂

Moja tylko kp, a też czasem robi takie kupy. Od początku ma skazę białkową, a gdy nieopatrznie dałam jej swoje zamrożone mleko z czasu gdy jeszcze jadłam nabiał, zrobiła jej się wysypka na brzuszku 🤦 Teściowa postanowiła ją przyzwyczajać i kiedyś dosypała mi parmezanu do spaghetti (nie informując mnie o tym). Na drugi dzień w kupce była krew ze śluzem, ale jadłam też wtedy pomarańcze i orzechy... Ostatnio znów byliśmy u teściów i znów były zupy zabielane śmietaną, lasagne z serem, od razu wróciły śluzowe kupki 😤

Teraz pediatra kazała mi odstawić u siebie nie tylko nabiał czekoladę, orzechy i pomarańcze... Dobrze, że gluten mogę jeszcze jeść 😣

Zastanawiam się jak rozszerzać jej dietę...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

ona może być po prostu jeszcze nie gotowa. zrób tydzień przerwy - podawaj tylko mleko i spróbuj za jakiś czas. Moja póki co przyjmuje tylko idealnie gładką konstytencję - czyli słoiczki bo jak daje coś co sama przygotuje to też ma odruch wymiotny przez minimalne grudki. póki co to daje jej chrupki aby przyzwyczaić że w buzi jest coś poza płynną konstytencją

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Może warto byłoby ją skonsultować z logopedą? Może jest jakiś problem z buzią? Jak coś to mogę dać Ci namiar na te babkę u której byliśmy teraz ona się zajmuje wszelkimi problemami z karmieniem, nie tylko cyckiem. Ona przyjmuje w Zabrzu.
    Byłabym mega wdzięczna. Do Zabrza mam dwa kroki.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Vampire Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Moja tylko kp, a też czasem robi takie kupy. Od początku ma skazę białkową, a gdy nieopatrznie dałam jej swoje zamrożone mleko z czasu gdy jeszcze jadłam nabiał, zrobiła jej się wysypka na brzuszku 🤦 Teściowa postanowiła ją przyzwyczajać i kiedyś dosypała mi parmezanu do spaghetti (nie informując mnie o tym). Na drugi dzień w kupce była krew ze śluzem, ale jadłam też wtedy pomarańcze i orzechy... Ostatnio znów byliśmy u teściów i znów były zupy zabielane śmietaną, lasagne z serem, od razu wróciły śluzowe kupki 😤

Teraz pediatra kazała mi odstawić u siebie nie tylko nabiał czekoladę, orzechy i pomarańcze... Dobrze, że gluten mogę jeszcze jeść 😣

Zastanawiam się jak rozszerzać jej dietę...

Na spokojnie.. 😁
    Ja nie jem białka mleka krowiego, jaj, cytrusów, kakao, ryb, orzechów, miodu, soi, pomidorów, truskawek i kilka innych że znakiem zapytania też. Najpierw testuje na sobie potem idzie Pola. I tak poszedł brokuł i dynia. Na początku było trochę krwi w stolcu, tak dwie pieluszki na drugi dzień, potem coraz lepiej. Jeśli objawy nie są bardzo mocne i łagodnieją należy kontynuować. Zaczynamy od malutkiej porcji, tak trochę na łyżeczce. Jeden produkt tygodniowo na początku.

Nic więcej nie odstawiaj!! Mi też tak lekarze wyliczali kolejne potencjalnie groźne produkty i uważam, że doszło do alergii wtórnych, bo mało co jadłam, a to co mogłam to szło często i dużo..
    Kup probiotyk dla siebie, Vivomixx albo sanprobi i rozszerzaj dietę. Tylko nie jedz u teściów wtedy! Prowokację mlekiem zrób za miesiąc-dwa zaczynają od małych ilości żółtego sera, potem możesz próbować coś pieczonego, jogurty, twaróg, a mleko czyste już na samych końcu, np. po 2 tygodniach.

Teraz tylko mam problem, bo te kupy są inaczej śluzowate. Takie puree bardziej zbite. 😋😋 to mi trochę diagnostyke zaburza, bo nie wiem czy to norma czy alergiczne. Ale nie ma już krwi!!!

Pierniczków, Chimera dobrze radzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 14:50

Marcelina85 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat kupowy na tapecie, u mojej sa zwykle papkowate i podbarwione tym, co jadła. Np fioletowe albo zielone lub pomarańczowe ;) Ale muszę się bardziej przyjrzeć czy śluzu nie ma. Na brzuszek nie narzeka nie widzę objawow, kupy codziennie lub co 2 dzień.
    My dziś mieliśmy ostatnia rehabilitację w tej turze, chyba będą kolejne bo tak zaleca fizjo, w przyszłym tyg mamy lekarza i zdecyduje. Efekt jest duży :)) Asymetria prawie zniknęła, troszke w leżeniu na brzuchu widać tylko, ramionka poszły w dół i szyję w końcu widać ;) Ale jeszcze za mało, nad tym jeszcze trzeba pracować.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny o której jutro się umawiamy? I w którym miejscu?

Chyba jutro się przejdę do rossmana i kupię sloiczek. Mój chyba tez nie lubi grudek bo memlal języczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 16:37

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:44

‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ