Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Za tydzień będę mogła we wtorek
My jeszcze spacerowalismy na osiedlu korzystając z pogody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 13:59
-
Ja się załapałam na parę bluz w cocodrillo A 15zł chiciaz faktycznie się strona wieszala. Uwielbiam jakość ciuchów z tego sklepu
Tomcio dalej nie chce leżeć na brzuchu, obrócił się parę razy raczej przypadkowo i go to nie interesuje, nie bawi się też stopami w sumie... Nie wiem czy powinnam się martwić? Nie podnosi też głowy za wysoko jak leży na brzuchu bo zaczyna szybko marudzić i trzeba go przekręcić na plecy:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 15:50
Kalija lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Ja się poddaje z Młodą już. Na łyżeczkę paszczy nie otwiera, jak już jej coś dam to wszystko wypycha językiem. Dałam rozgotowanego brokuła to jak poczuła grudki to zwymiotowała wszystko łącznie z mlekiem.
Dlatego też z grudkami nawet nie próbowałam na razie.. Pewnie byłoby podobnie.
Mamy wziąć ze sobą butelkę i jakiś słoiczek, który lubi. Jestem ciekawa co powie lekarka.
Umowiliscie się na wizytę?
Chimera, mieliście już podcięcie wędzidełka?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Chimera zmałpowałam po Tobie januszowa zabawke z butelki - tylko ze mnie Janusz level master bo zamiast brokatu i cekinów wrzucilam ziarnka ciecierzycy
akurat nie miałam nic innego pod ręką
Do drugiej wlałam wodę z niebieska farbka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 17:57
-
Któraś pytała jak rozpoznać problemy z wedzidełkiem. Przy wizycie u różnych specjalistów w tej sprawie była ankieta to wypełnienia. Każdą odpowiedź na tak oznacza większe prawdopodobieństwo że problem naszego dziecka dotyczy.
Czy występuje:
* Ból brodawek podczas/po karmieniu?
* Pęknięcia sutków, krwawienie?
* Dźwięk mlaskania/ciumkania podczas ssania piersi?
* Dziecko się krztusi
* Mleko wypływa dziecku kącikiem ust
* Pęcherzyki wysiłkowe na wargach dziecka
* Utrzymujący się na języku biały nalot
* Zniekształcenie brodawek po karmieniu
* Częste zastoje/zapalenia piersi
* Problemy z przystawieniem
* Sutek wypada dziecku z buzi podczas karmienia
* Afty, pleśniawki
* Ulewanie, gazy lub kolki
To chyba tyle pytań. Jeżeli macie dużo twierdzących odpowiedzi, to warto się wybrać skontrolować sytuację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 10:30
werni, Vampire lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa jak coś to ta neurologopeda do której idę jutro przyjmuje w Rudzie śląskiej i wizyta prywatna 55 zeta. Ma bliższe terminy wizyt zwykle. Ja dzwoniłam wczoraj i wizyta jutro.
My dzisiaj zabawy z kocem: rolowanie dziecka jak nadzienie do naleśnika i bujanie jak na hamaku...jaka radocha 😁😁Frida91, Camelia lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Pierniczkowa jak coś to ta neurologopeda do której idę jutro przyjmuje w Rudzie śląskiej i wizyta prywatna 55 zeta. Ma bliższe terminy wizyt zwykle. Ja dzwoniłam wczoraj i wizyta jutro.
My dzisiaj zabawy z kocem: rolowanie dziecka jak nadzienie do naleśnika i bujanie jak na hamaku...jaka radocha 😁😁 -
nick nieaktualnyChimera wrote:Frida ja jeszcze poucinalam małe kwadraciki z folii-dobrze się unoszą na wodzie, granatowe z opakowania po makaronie, zielone z żurawiny itd. 😉 Jak to określił mój mąż "taki januszowy kalejdoskop" 😅
Tak wczoraj mieliśmy podcięcie wędzidełka. Robuś płakał bardziej dlatego że go "zniewolili", a przecież rączki muszą być w ciągłym ruchu 😉 Nie wygląda jakby go bolało, nie jest marudny. Dziś rozpoczynamy masowanie. Mam jutro wizytę u logopedy do której chodziliśmy na NFZ, babeczka mniej kompetentna moim zdaniem od tej u której byliśmy później, ale tamta jest teraz na urlopie 2 tygodnie.
Któraś pytała jak rozpoznać problemy z wedzidełkiem. Przy wizycie u różnych specjalistów w tej sprawie była ankieta to wypełnienia. Każdą odpowiedź na tak oznacza większe prawdopodobieństwo że problem naszego dziecka dotyczy.
Czy występuje:
* Ból brodawek podczas/po karmieniu?
* Pęknięcia sutków, krwawienie?
* Dźwięk mlaskania/ciumkania podczas ssania piersi?
* Dziecko się krztusi
* Mleko wypływa dziecku kącikiem ust
* Pęcherzyki wysiłkowe na wargach dziecka
* Utrzymujący się na języku biały nalot
* Zniekształcenie brodawek po karmieniu
* Częste zastoje/zapalenia piersi
* Problemy z przystawieniem
* Sutek wypada dziecku z buzi podczas karmienia
* Afty, pleśniawki
* Ulewanie, gazy lub kolki
To chyba tyle pytań. Jeżeli macie dużo twierdzących odpowiedzi, to warto się wybrać skontrolować sytuację.
Jak ktoś karmi butelka to mało pomocnekayama lubi tę wiadomość
-
Znalazłam w necie laryngolog która też się specjalizuje od wedzidelek. Zapisze małego zobaczymy co powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 20:20
-
Pierniczkowa, moim zdaniem musicie się gdzieś skonsultować,może Twoje trwające Kpi też jest czymś spowodowane... Trzymam kciuki ❤️
Ostatnio natknęłam się na jakimś blogu na temat dysfagii, czyli problemie przełykania pokarmu.
Trzydziecha, skonsultujcie się z fizjoterapeutą. Wiadomo, że każde dziecko nabywa umiejętności we własnym tempie, niektóre pomijają pewne czynności jak wkladanie stóp dk buzi czy nawet czworakowanie. Nam ostatnio przy okazji wizyty u neurogopedy powiedziano, że 5 miesięczne dziecko musi już trzymać stabilnie głowę i obracać nią we wszystkich kierunkach rozglądając się po pomieszczeniu. Obroty i reszta to sprawa drugorzędna, na tym etapie dziecko powinno stabilnie leżeć na brzuchu z głową uniesioną wysoko i wytrzymywać tak kilkanaście minut...
Ja też dzisiaj robiłam Januszkowe zabawki 😂 strasznie się przez Was wkręciłam 😂 mam za mało takich pierdółek do dekoracji, muszę zrobić napad na allegro 🙈