X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a w jakiej formie podajesz jajko?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    My jajka kupujemy w okolicy "prosto od kury", można kupić u nich też całą kurkę. W jeśli chodzi o warzywa to kupuję je w Lidlu lub na ryneczku, jestem przekonana że mają w sobie tyle samo syfu🧐 Żyjemy w takich czasach, mam pomrozone warzywa od teścia, które sam sadził, ok, nie używał sztucznych nawozów, ale ziemia w której rosły jest czasem gorsza 🙈

Myślę, że ziemia mniej zatruta niż warzywa prysksne pestycydami. Jak nie chcesz tych od teścia to chętnie przygarnę😁

Też kupuje w Rossmanie. Moja znajoma przesłała mi ranking słoiczków o że w niektórych też jest syf, ale nawet tego nie czytam, bo zwariować by można było.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Domi a w jakiej formie podajesz jajko?
    Ugotowane na twardo, widelcem zrobiona papka :) Można też zrobić jajecznicę w kąpieli wodnej lub na parze:)

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ugotowane na twardo, widelcem zrobiona papka :) Można też zrobić jajecznicę w kąpieli wodnej lub na parze:)

Od którego tygodnia można jajko?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 10:29

Limerikowo, trzydziecha lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 6 miesięcy :-)!

werni, Chimera, Frida91, Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, Vampire, Marcelina85, Applejoy, Limerikowo, Anhydra, trzydziecha, Kalija, Camelia lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałości dla Wiktorii i Sajmona :)

Ostatnio dawałam na fb na grupie ranking słoiczków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 11:01

Domi_tur, kayama lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Od którego tygodnia można jajko?
    A kiedy chcesz, po 6 miesiącu już lecisz jak masz ochotę :) poza miodem, grzybami, mlekiem krowim do picia i czymś tam jeszcze 🤔

kayama lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A kiedy chcesz, po 6 miesiącu już lecisz jak masz ochotę :) poza miodem, grzybami, mlekiem krowim do picia i czymś tam jeszcze 🤔
    Mlekiem ryżowym, z powodu arsenu. Poza tym jazda. Pamiętam jak moja siostrzenica w wieku 10 m-cy zajadała się ogórkami kiszonymi. 😁

Domi_tur lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy trzeciego ząbka.Dolna prawa dwójka.Ząb wybił się w nocy i trochę marudzenia było.Obeszło się bez leków.

Marcelina85, Vampire, Applejoy, Frida91, kayama, werni, Pierniczkowa, Kalija, Camelia lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, weźmiemy tylko fotelik, bo w wypożyczalni aut dużo się za niego dopłaca. Do noszenia chustę lub nosidło, bo linie lotnicze uwzględniają w cenie biletu przewóz tzw. parasolki, a w takiej jeszcze nie jeździ, z resztą nie będziemy się ograniczać do spacerów po chodnikach 😉

trzydziecha lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dalam małemu trochę marchewki ale tylko pomemlal nie polknal. Dałam tez wody w kubeczku doidy i prawie mi wyrwał bo sam chciał pić :) ładnie pił.

kayama, Pierniczkowa, Anhydra, Kalija, Camelia lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Wikuni gryzak grzybek i denerwuje się że nic nie leci 🙈🙈 awantura jest a miało być tak fajnie..
    Wyrzuciła że złością na podłogę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 18:24

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chcecie kupic takie gryzaki żeby tam owoce wsadzać to kupcie sylikonowe z dziurkami a nie siateczkowe. Lepiej sie czyści sylikonowe i kilkoro dzieci jakie znam siateczkowe odrzuciło.

My to słoiczki to juz jedziemy takie wieloskładnikowe po 8 mc itd
    Ale sama tez gotuje. Zwłaszcza jak mam dynie, batata, kalafiora, brokuł. Tytus wcina soczewicę, cieciorkę, tofu, kasze jaglana i jęczmienna oraz jajko tez juz w daniu miał. Owoce Za to głownie ze słoiczka. Świeże to jabłko albo banana dostaje. Kilka razy były cytrusy. Dzis była tubka gerbera owoce płatki owsiane i jogurt. Wszystko wchodzi elegancko (No dobra jeden słoiczek z bakłażanem nie podszedł)

werni, Domi_tur, Frida91, Anhydra, Kalija, Vampire, Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze pamiętam to na fb któraś wspominała chyba Domi ze silikonowe lepsze. Tez myślę nad takim gryzakiem jak juz lubi jabłko jeść.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama to widać Wiki będzie miała charakterek :)

kayama lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, nasze dzieci dogadalyby się przy jednym stole😍 Ja dziś zaserwowałam Ziemniaki z sosem pomidorowym bo akurat miałam słoik bio pulpy, z bazylią i oregano :) Na widok banana Sajmon otwiera paszczę z daleka i się zaciesza, jeszcze nigdy nie wypluł ani kropeczki 😂

Nacha, kayama, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe żarłoki 😂😁😎
    Ja sie cieszę że lubi rożne jedzonko. Juz przestaje wyglądać jak kafar 🙊🤪

• werni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://barbara.glowka.pl/wielki-przeglad-gotowych-sloiczkowych-obiadow-dla-dzieci-analiza-etykiet-czesc-pierwsza-hipp-humana-babydream/

Camelia lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak pozamawialam kaszki :) Na początek wzięłam Manne z Czary Mamy, kleik kukurydziany Nestle, i kaszki owsianą i jaglana Lebenswert :) Wzięłam też łyżkę smaku dynia-brzoskwinia. Zacznę od warzyw ale kaszki niech już czekają :) Jak jej nie posmakują to chętnie sama zjem :D A jeśli tak to zobaczymy może przerzucę się na zwykła owsianke czy jaglanke ew.zblendowana albo płatki ryżowe.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ